Animale in casa sau apartament
Raspunsuri - Pagina 2
mariaangeli_que spune:
Eu am avut pisici in casa ,dar cand au venit copii, au mai ramas doar 2 mai batrane care au murit si de atunci nimic, sant de accord cu animalele in casa atat timp cat ele sint mici,casa e mare ,au acces la o curte,am o prietena care are 250 de pesti,2 broaste testoase,un cobai si un iepure,problema e ca daca invita pe cineva la pranz foloseste casa parintilor deoarece salonul ei e plin de acvarii (4) si custi,(2) si mi se pare putin cam exagerat
lacri spune:
si noi avem un catel dar inainte sa-l aduc pe Faian acasa de la maternitate l-am dat (la "parintii naturali"- de la cine am luat-o).am sa o aduc acasa numai sa mai creasca strengarul ca sa ma pot intelege mai bine cu el.pupici
Fabian si mami Lacramioara
conchita spune:
quote:
Originally posted by debby
Daca-s vaccinati si pusi la punct de ce ar trebui sa ii tin afara?
Dienuta, pai de dragul animalului, nu de sila sau altceva. eu la asta m-am referit

despre intrebarea ta legata de prunc si animal in casa, nu m-am lamurit nici eu pana acum. a mai fost un topic aici dezbatut pe n pagini si culmea ca toate argumentele pro si contra au fost foarte convingatoare. :) nu stiu ce sa zic...cu masuri de precautie in primii doi ani de viata ai bebelusului, cred ca poti sa ai caine. dar, sa mai auzim pareri.
Authority Zero
Victoria spune:
Si noi avem un motan ( a se vedea la profilul meu), spalat, deparazitat si ingrijit, care sta numai in casa si doarme cu noi in pat (pentru ca nu mi-as imagina ca as putea dormi altfel). Eu zic ca la noi in casa nu miroase (i-am intrebat pe vizitatori) pt. ca-i spal tavitza zilnic .
Si mai avem si cunostinte care nu suporta animalele, si care cand vin in vizita se feresc evident de el - si e problema lor. Daca vor sa vina bine, daca nu, nu. Si inca nu a indraznit nimeni sa faca comentarii la adresa lui, si bine a facut, caci le-as fi retezat-o scurt.Si eu ma duc in vizita la cunostinte care au multe animale in casa, dar nu mi-am permis niciodata sa le fac observatii privitoare la igiena,daca e bine sa stai cu mai multi caini in apartament, etc.
Asa ca eu zic sa nu mai bagi in seama comentariile rautacioase - cine iti accepta modul de viata - OK - cine nu, usa e acolo...
V.
veni, vidi, Victorie!
pulstar spune:
Si noi avem un caine Schautzer-pitic, de aproape 9 ani. N-am avut nici odata probleme deosebite din partea celor care au venit la noi in vizita. Majoritatea il plac deoarece este lipicios si dragalas, insa am avut si opinii nefavorabile in privinta convietuirii cu animalele de companie, din partea unora dintre acestia, unii avand ca motivatie frica fata de caini, altii argumentand cu problema igienei in casa. Am respectat intotdeauna parerile fiecaruia, si nu am pus la suflet comentariile rautacioase. In definitiv fiecare intelege diferit si iubeste in mod diferit animalele.
Andrada spune:
Cip (cipcip), eu le-am luat prietenilor care ne-au gazduit si ajutat la venirea noastra in US, ca dar de recunostintza, un ciine husky (n-au copii). Catzelul fireste a devenit ca si un copil pentru ei. Il iau peste tot, vorbim in mod egal la telefon eu de progresele copilului, ei de ale catzelului lor, sarbatorim ziua de nastere a amindurora...etc, ciinele chiar a stat doua saptamini la noi in casa cit au fost ei in concediu). Asta pina de curind cind catzelul a dat semne de un violentza (n-are sens sa le enumar). Si lucrul asta m-a ingrijorat atit de mult incit am cam rarit-o cu vizitele. Ii invit la mine oricind, dar fara ciine. Ultima oara in casa lor, l-au tinut in lesa linga piciorul stapinei in timpul cinei, catzelul tacticos a ros toata lesa si-a scapat repezindu-se ca un vultur asupra adunarii. Ei bine chestia asta chiar m-a facut sa ocolesc de-a binelea casa lor. Mi-s f dragi, dar avem interese si opinii diferite. Ei cred ca huskiul mi-ar putea cunoaste copilul (miros, joc supravegheat...etc), eu una nu sint dispusa sa risc. Si ne departam pe zi ce trece....
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
PaulaM spune:
Buna,
mie un ami se pare ca nu are dreptul nimeni sa strimbe din nas sau altceva daca tii un ciine in casa... Eu il am pe al meu de 12 ani si a stat numai in casa.
Miroase?! doar daca-l ploua!!!!!!!
Doamna Bibi spune:
Si eu sunt acum in mari "negocieri" cu persoane binevoitoare care inceraca din tot sufletul sa ma convinga sa dau cainele pentru ca in curand voi naste. Decizia mea cred ca e destul de simpla: ii voi schimba domiciliul fortat la mama mea care il iubeste mult pana cand bebe va implini vreo 2 luni,dupa care il voi aduce inapoi acasa,dar voi incerca sa-l tin cat mai departe de bebe (sa nu-i respire in gura,sa nu-l linga etc).Atata timp cat stiu ca este deparazitat,vaccinat,spalat etc nu ma stresez prea tare,oricum probabil ca si oamenii care vor veni in vizita la bebe ar trebui sa-i deparazitez,nu?????![]()
Din pacate exista multe persoane care nu iubesc animalele si care se comporta ca atare.Incerc sa exclud pe cat posibil aceste persoane din viata noastra (din pacate socrii nu am cum...).
Am cainele de 6 ani si nu cred ca m-as putea desparti de el,ne-am atasat destul de mult de el (este caniche urias) si nu ma intereseaza ce cred altii.
Cui nu-i convine sa nu vina in casa la noi,ca eu nu ma supar!!!!!
Monique si bebe mic 26 sapt.,DNP 30 august 2004
28 ani, sagetator
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
dr. A. Cula spune:
Doamna Bibi: eu cred ca esti pe cale sa faci o greseala. Nu da cainele, nici chiar pentru o zi! Poti sa declansezi o reactie de respingere din partea cainelui privitor la BB. Tine-l acasa, linga tine, obisnuieste-l cu mirosul lui BB, cu sunetele lui, fa-l partas la activitatile zilnice (Hai, grasule, sa-i schimbam pampersii lu' BB!)
Pe cei "binevoitori" intreaba-i daca s-au spalat pe maini cind vin la BB, sau daca si-au facut test de giardia, mai intreaba-i daca nu cumva sunt raciti cind intra in contact cu tine! Cu siguranta cainele este mai curat ca ei (deparazitat, vaccinat si spalat la fund si pe labe)
dr.a.cula
suparat pe asemenea "prieteni"
PS Doctoru tau ce zice? Al nostru nu a zis decit sa nu se linga-n gura bb cu animalele (ca avem mai multe...)
Simona_B spune:
Noi avem un caniche mijlociu negru, Cookie. El a fost primul nostru BB si acum, cand astept o BB-tica in septembrie, nu pot cu gandul sa gandesc sa il trimit de langa sufletul nostru. Asta nu inseamna, Doamne fereste, ca nu constientizez ca voi avea copil si ca lucrurile se vor mai schimba pe ici pe colo. Cookie al nostru este din fericire foarte receptiv la schimbari si maleabil. Are 4 ani si aproape jumatate.In timpul asta, el a fost cel care a scos la iveala tot ce a fost mai frumos si mai de pret in sufletele noastre ca altfel cine stie daca devenea evident pentru amandoi cat de mult ne potrivim! Apoi, l-am lasat la parintii mei o luna cat am venit in vizita la sotul meu si am stiut la intoarcere in tara ca nu voi mai pleca fara el pentru ca stiu ca nimeni pe lume nu il mai cunoaste atat de bine ca noi ca sa ii intuiasca la timp nevoile, preferintele etc. Am decis ca il vom lua cu noi si asa am facut pentru ca el noua ne-a dat tot neconditionat, iar scopul nostru este nu sa il chinuim, ci sa il vedem si pe el fericit alaturi de noi.
Recunosc, este rasfatat de nu s-a mai imaginat altul la fel. Uneori ne si exploateaza, insa situatia se remediaza repede![]()
Pot spune ca prietenii il adora. Am si lecuit o prietena de frica de caini a.i. devenisera buni prieteni si, daca se intampla sa o ignore pe strada, chiar se supara (el de obicei se bucura mult de toata lumea). Cu copii prietenilor se joaca mult si pe prieteni ii cucereste prin inteligenta si afectiune. Acum, sa nu va imaginati ca noi nu am avut parte de oameni bolnavi, vecini care m-au amenintat chiar ca il otravesc (in Romania), cunoscuti si colegi pe care i-am adus in casaanume sa le arat ca nu miroase si ca la mine in casa nu e balamucul de pe lume (ghinion, la o vizita de acest gen, chiar era balamucul de pe lume, Cookie tocmai gatase de rontait prin toata casa un sul de hartie igienica)!!!
Ce vreti, nu implinise un an!
Omisesem sa va spun ca pt prima data cand ne-am gandit sa ne luam casa aici am facut-o convinsi ca ii va fi lui muuult mai bine la curte
Draga mea cipcipcip, acu' socoteste si mataluta, pot prietenii mentionati de tine sa compenseze bucuriile pe care le ai de la catelul tau? Pai, atunci se poate!! Promiti sa iti revii?