Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 7
aime spune:
Jasmine, iti urez succes !!!
Danette, cred ca faldul nucal se poate masura cu un ecograf obisnuit, eu am inteles de la dr meu ca acesta se masoara atat la gravidele de peste 30 ani, cat si al cel de 20-30 ani, ptr ca desi incidenta e rara la aceasta varsta, nu e absolut inexistenta. Cred ca depinde si de medic. Succes si tie!!!
aime si poznasul de 14+ sapt din burtica
fulguletz spune:
fetele!
cum v-a fost in week-end? ca eu am avut musafiri si nu prea am avut o clipa de ragaz. In plus, de trei zile, ma doare spatele , de nu mai stiu in ce pozitii sa ma asez si cum sa mai dorm.
Tot in week-end mi-am imbogatit garderoba cu o pereche de bermude de . Mai da scumpe sunt pe aici lucrurile cu burtici, iar la croitorie sunt totalment nestiutoare(abia sunt in stare sa cos un nasture) , asa ca in vara asta garderoba mea nu va fi una foarte variata.
Eliza, pai daca stam si despicam asa firul in patru, nu o sa avem nici un moment clipe de liniste. te inteleg perfect, ca si pe mine ma apuca obsesii din astea : de ex, eu am fost sa-i fac o programare la dentist sotului meu (eram prin sapt 6, cred). Si cat am stat eu sa o astept pe asistenta sa vina, intr-o camera alaturata se facea o radiografie. Si de aici obsesia: ca daca m-a iradiat si pe mine? Sotul meu zice ca sunt nebuna, ca iradierea la stomatologie e foarte mica, in plus eram in camera de asteptare, si ca atatea gravide stau in camera de asteptare la dentist si nu se mai iradiaza, ca mine...Stiu ca are dreptate, si cu toate astea, parca tot ma mai gandesc la asta
Si apropo, si mie mi-a zis doctorul ca primele 2 sapt. de la conceptie bebele nu intra in contact cu sangele mamei.
danette, te asteptam cu vesti bune de la doctor!
12 saptamani de la UM
aime spune:
quote:
Si apropo, si mie mi-a zis doctorul ca primele 2 sapt. de la conceptie bebele nu intra in contact cu sangele mamei.
si mie mi-a spus tot asa, dr, ca in cele 2 saptamani in care nu stii precis ce e cu tine, corpul isi creaza un scut de aparare si protejeaza un eventual bebita mic.Stiu ei, Doamne-Doamne si Mama Natura, sa ne protejeze si pe noi si pe micii nostri din burtici.
aime
Eliza5 spune:
fulguletz, multumesc de incurajari
sa-ti mai spun ca insarcinata fiind am facut radiografie la dinti (neprotejata) si am avut infectie urinara (e-coli)?
si cu uterul meu dublu..
de-abia dupa ce nasc si-mi vad bebe-ul o sa fiu linistita. pana atunci ma tot gandesc ce nechibzuita am fost..
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
fulguletz, multumesc de incurajari
sa-ti mai spun ca insarcinata fiind am facut radiografie la dinti (neprotejata) si am avut infectie urinara (e-coli)?
si cu uterul meu dublu..
de-abia dupa ce nasc si-mi vad bebe-ul o sa fiu linistita. pana atunci ma tot gandesc ce nechibzuita am fost..
chiar nu ma simt in masura sa dau sfaturi sau sa incurajez pe cineva, ca si eu sunt asa de panicoasa si imi fac atatea ganduri negre ...(of, ca nu puteam sa fiu si eu calma ca barbate-miu ). Iti spun doar ca inteleg foarte bine nelinistea pe care ce simti.
Cand ma mai apuca panici din astea eu incerc sa ma calmez singura : imi duc mana pe burtica si imi spun ca meu e sanatos, si ma gandesc la momentul cand o sa ma joc cu el/ea si incerc sa mi-l imaginez cum arata. Si atunci ma trezesc zambind de una singura
. Si desigur, ma mai gandesc, cum a zis si aime , ca Dumnezeu are grija de bebele meu si de mine, si ca , daca e sa fie ceva rau (Doamne fereste!) pur si simplu o sa vad eu la momentu respectiv ce si cum o sa procedez. Pur si simplu sunt lucruri in viata pe care nu le poti evita . Eu am obsesia asta cu chestiile pe care nu le poti evita (de ex. un accident de masina, ori mari probleme de sanatate, etc), pentru ca pur si simplu viata mi-a aratat ca asa este.
Si eu ma mai gandesc ca e pacat (asta am citit intr-o carte) sa ne transformam perioada asta asa de frumoasa din viata noastra intr-una plina de indoieli si nelinisti in loc sa ne bucuram de ea.
Inchei cu speranta ca ti-am dat o idee si asa ai putea incerca sa -ti alungi nelinistea uneori(stiu stiu ca nu e deloc usor ). Si inca ceva : incearca sa vorbesti mai mult despre nelinistile tale cu sotul sau cu cineva apropiat tie. Pe mine ma ajuta mult!
12 saptamani de la UM
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by misticgirl
Ela2001, cine este medicul tau acum (daca vrei sa-mi raspunzi). Medicul meu este dr. Conteanu. tot de la maternitatea Bucur.Eu sunt multumita de el,toate cunostintele mele care ii sunt paciente sunt super multumite de el,ca medic.Singura problema ar fi maternitatea,care am auzit ca e cam "nasoala". Dar o sa vorbesc cu doctorul sa stau intr-o rezerva si cred ca va fi bine.
Nici mie nu mi-a dat analize de facut,in afara de cele uzuale. Mi-a dat ceva pastilute la inceputul sarcinii si de o luna mi-a dat Centrum ( vitamine- sa iau timp de 2 luni).
Nu stiu ce sa-ti spun,daca tu nu te simti in siguranta cu medicul tau,esti libera sa alegi un altul.Eu continui cu dr. Conteanu,chiar daca voi naste la Bucur.
Claudia ~13 sapt de la UM
Medicul meu este prof. Nicolae Crisan (directorul maternitatii).
Stiu ca e un medic bun,dar as fi vrut sa aiba mai mult timp la dispozitie cind merg la consultatie(in permanenta e lume f multa la el la usa).
Pe mine cel mai mult ma deranjeaza starea maternitatii si faptul ca nu are cine stie ce dotari.M-as fi simtit mult mai bine daca stiam ca maternitatea e renovata si ca are aparatura cit de cit moderna asa cum au alte maternitati.
Tu vii la consultatie in spital sau are cabinet particular?
Te-ai interesat daca au rezerve?In ce stare sint?Au baie proprie? Iti dau copilul linga tine?
Ela2001 - 18 saptamini de la UM
anne-marry spune:
buna fetele...ce mai faceti?
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Jasmine spune:
Am fost la doctor.Am trimitere pt triplu test pe 14 iunie.De fapt cica e vorba de un test quadruplu,adica triplu testul din sange + o eco speciala care se face in jurul saptamanii 16.Cu greu am gasit programare la aceasta eco.Eu o sa fiu atunci la inceputul saptamanii 17.
Cam atat stiu deocamdata,altceva nu mi-a mai dat sa fac.O sa iau in continuare utrogestan,pana in saptamana 16.
Jasmine
14 saptamani
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
si pe mine ma apuca obsesii din astea : de ex, eu am fost sa-i fac o programare la dentist sotului meu (eram prin sapt 6, cred). Si cat am stat eu sa o astept pe asistenta sa vina, intr-o camera alaturata se facea o radiografie. Si de aici obsesia: ca daca m-a iradiat si pe mine?
NU TE-A IRADIAT!!! stai linistita! domne, dac-am sti la cate radiatii suntem supuse zilnic, am innebuni, ne-am baga in cutiuta ca michael jackson!
am o prietena care a facut radiografie insarcinata in 5 saptamani (nu stia, saraca) si-a facut 1001 de probleme, va dati seama, si are un copil extrem de sanatos, fara nici o problema!
cat despre cheful nostru (cum sa-i zic?!) de a ne autodeprima, suntem in aceeasi barca, azi-dimineata m-am trezit ca prosta din povestea lui creanga: daca mi se infecteaza maseaua?! (pe care astept s-o tratez in romania, sapt viitoare) - si de aici o poveste mirabolanta, in care mie mi se infecta maseaua, aveam o infectie montruoasa, muream si eu si copilul, ca-n filmele sf, era o epidemie mondiala, ce mai!
la un moment dat m-am oprit si mi-am zis: io sunt nebuna! ia sa ma culc la loc! si m-am culcat la loc, ca era 5 dimineata, si m-am trezit la 8 bine mersi fara pitici pe creer, deh!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by anne-marry
buna fetele...ce mai faceti?
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
cam asta eu:))
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405