Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 8
raluca.gabriela spune:
Try, multumesc de incurajari. Eu joi intru in saptamana a zecea, dupa calcule. Inca nu am facut nici o ecografie, prima o sa fie pe la saptamana 12, ca sa se vada si sa se auda destul de bine. Se pare ca la mine raul e in degrade: luni sunt pur si simplu stoarsa, imi e atat de rau ca nici la birou nu prea ajung si dorm toata ziua fara intrerupere (in afara de cele pt baie). Marti se continua, si miercuri mi-e rau, joi incep sa respir, vineri ma panichez ca nu mi-e suficient de rau iar in weekend ma simt extraordinar (adica am greturi, dar nu vars, ceea ce este intr-adevar extraordinar).
Ma simt atat de rau, ca sunt total deprimata: parca as fi bolnava. Nu pot sa fac nimic, nu imi trebuie decat sa dorm, sunt fara putere. La birou... n-am nici un spor, imi vine sa dor,m cu capul pe birou (ceea ce se mai si intampla uneori). Sper sa imi treaca raul asta inainte sa ma dea afara de la servici...
Eliza, ganduri d-astea albastre am si eu: la 2 saptamani am mancat branzeturi frantuzesti, la 3 saptamani de sarcina am baut o bere iar pana acum, in 9 saptamani, am baut in total cam o ceasca de bere, apoi m-am epilat de 2 ori cu crema si n-am aflat inca daca face rau sau nu, am luat emetiral de vreo 3 ori dar fara efect... Cred totusi ca suntem exagerate.. Ia sa vezi cum sare acum Gandacelu pe noi :PPP
Singurul lucru bun de zilele astea: am luat primul lucru pentru bebe - cosulet de rafie, cu manere, pentru a fi transportabil, cu husa bleu cu bebei roz si paturica :D. Sunt foarte fericita. Macar n-am superstitii ca nu e bine sa iei dinainte lucruri pentru copil...
sa cresteti mari! :-)
aime spune:
Buna dimineata burtici
subscriu la ce spunea raluca gabriela, privitor la cheful de munca la birou. Nu stiu cum stati voi, dar la mine e cumplit, efectiv N-AM CHEF DE MUNCA, sau daca am , am in salturi, cand muncesc ca apucata, cand stau numai pe net si parca si atunci n-am chef.
Ganduri albastre-violet mai am si eu (mai ales in toiul noptii, cand ma mai trezesc), noroc cu realismul sotului meu care ma aduce la normal...da' eu cred ca e normal sa ne mai panicam, mai zburda si hormoneii....
Jasmine, eu pe 10 iunie sunt programata, cam odata cu tine, iti voi spune cum a fost. Eu voi avea 16 sapt si 5 zile atunci, dar testul se face intre sapt 16-22. Triplul test de refera intr-adevar la trei teste de sange si anume:
- test de masurare a nivelului alfa feto proteinei (AFP) care este o substanta secretata de ficatul fetal si care intra in circuitul sangvin matern
- test de masurare a nivelului hormonului de sarcina hCG
- test de masurare a nivelului estriol-ului
Al patrulea test e eco.
Dumnezeu sa ne ajute la toate si la toti BB-ii.
Pup toate burticile
aime
Jasmine spune:
Da,aime,am citit si eu aseara pe net ce presupune acest triplu test.
Mie mi-e tare frica de el.Adica de rezultate.Cel mai rau mi se pare ca e daca iese asta nasol,cu suspiciune de malformatii fetale,si trebuie sa fac amniocenteza.Mi-e frica si de amnio si mai ales de cele 2 saptamani in care trebuie sa astept rezultatul.
Tot incerc sa gandesc pozitiv,sa-mi spun ca triplul test o sa iasa OK....dar....stii cum e.Cand iti intra morcovul....
Jasmine
14 saptamani
roserb spune:
Buna...dimineata!
Aime, cheful de munca e ceva pierdut definitiv si irevocabil pentru mine. Noroc ca am terminat cu bine ce era mai important, si acum sunt intr-o perioada de acalmie!
Fetelor, dragutelor , nu va mai ganditi la toate prapastiile .Eu una , la sarcina asta parca sunt intr-o inconstienta totala - nici nu realizez ca mai sunt cateva saptamani si intru in luna a 5-a . E drept ca am avut si noroc, simtindu-ma bine, si n-am mai avut nici timp de atatea ganduri , ca prima data.
Sunt curioasa cand il voi simti pe bebe de data asta , parca am avut oarece senzatii, dar nu bag mana in foc ca el era !Data trecuta parca s-a intamplat pe la 17 saptamani si ceva.
Raluca , eu la prima sarcina am fost neinduplecat! Nu am cumparat nimic pana nu am nascut . Eram ceva de groaza cu chestia asta . Saracele mama + soacra au cumparat in mare taina cateva lucrusoare. Cat despre lucrurile mari (pat, carut, etc), am mers cu al meu sot prin magazine, am hotarat amandoi ce cumparam , i-am facut o ditamai listoaie, astfel incat a doua zi dupa ce am nascut , s-a transformat in Speedy Gonzales, ca sa cumpere toate cele. Gandindu-ma retrospectiv , si acum imi vine sa rad !De data asta avem oricum lucrurile "mari", iar hainute cred ca o sa cumpar si eu dinainte, caci intre timp mi-a mai venit mintea la cap.
Roxana - 16 saptamani
raluca.gabriela spune:
La tara fetele teseau panza pentru camasute inainte si sa fie maritate. Si ce copii zdraveni fac...
Am gasit remediu pentru pofta de fructe din extra sezon la care nu prea am acces: compooot!!! Pe asta il gasesti oricum si are si un pret rezonabil. Mie asa mi-a mai trecut pofta de struguri, cumplita de altfel, caci nu era in piata decat d-aia turcesti, "hormonati"... Treceam peste pretul exagerat, dar erau fazi. Azi dimineata mama vorbea de prune, asa ca am coborat la magazin si mi-am luat compot :P
Am remarcat, din nefericire, ca bebitei mele nu prea ii plac capsunile... Iar eu sunt topita dupa ele... :(
danette spune:
Salutare!
Cum scriam si ieri, am fost in Cluj la dr. si bebe e foarte bine, asa ca sunt si eu foarte bine. Singura problema ar fi ca plancenta este pozitionata mai jos si mi-a atras atentia sa am mai mare grija la efort fizic, la ridicari bruste si la statul mai mult timp in picioare...
Pe bebe l-a masurat din toate pozitiile, capul din mai multe unghiuri, membrele, lungimea totala (evident) si se pare ca toate sunt absolut in regula.
Cam greu a reusit sa-l imobilizeze fiindca se misca mereu (cred ca seamana cu taica-sau ...).
Am intrebat si de nuchal translucency, sau fald nucal cum scria Aime, in Cluj se spune pliu occipital...
I-a masurat deci si lichidul de la ceafa si este totul in ordine. Din punct de vedere medical (a dansului personal), nu mai trebuie sa-mi fac nici un fel de test de sange (ma refer la triplu test). Doar daca tin eu mortis (asa mi-a spus)...
Eco morfologica fac in sapt. 18-20, deci data viitoare cand merg. Doppler in sapt. 30.
Pana atunci mi-a zis sa-mi mai fac doar exam. de urina.
Prenatale din nou IOC!!!
A zis ca nu e cazul inca, copilul este dezvoltat normal, eu sunt bine, deci citez: "nu are rost sa iei vitamine sa te ingrasi..."
Pentru concediu nu am primit restrictii.
Nici vorba sa-mi spuna ce sex are......
Poate data viitoare am noroc.
Aime, Jasmine,... va tin pumnii pentru 10 si 14 iunie!
Andra!!! Ai primit rezultatele ????
Dana
Eliza5 spune:
apropos de fructe, citeam acum in Regimul Montignac ca nu este bine sa mananci fructele dupa masa imediat. Explicatie mi s-a parut destul de logica: daca mananci fructul la sfarsit, el trebuie sa astepte "la rand", dupa celelalte alimente sa fie digerat. Si in timp ce asteapta, fermenteaza... Si baloneaza... Si daca ai avut o masa mai copioasa (carne), fructele trebuie sa astepte mai mult si se pot transforma chiar in alcool.
Asa ca fructele trebuie mancate singure, intre mese (inainte de micul dejun cu vreo ora si la vreo 2 ore dupa cina)..
raluca.gabriela spune:
Danette, in cate saptamani esti? Vad ca ai o gramada de info de la echo si as vrea sa stiu cam cand as putea sa obtin si eu atatea detalii despre bebe. D-asta vreau sa stiu cand sa ma duc, sa nu fie degeaba si sa ma trimita acasa. Inca ceva: era eco normala, nu? Ca vad ca la aia 3d abia te-ai programat...
roserb spune:
Bravo, Danette!Ce bine ca bebe e sanatos si vioi!E tare linistitor sa vezi ca totul e in regula.
Cu placenta jos inserata nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme, se ridica in marea majoritate a cazurilor. Eu am trecut prin asta la prima sarcina si a fost OK pana la urma.
Roxana -16 saptamani
Jasmine spune:
Danette,ma bucur ca e totul OK.Cred ca e un sentiment foarte placut sa faci o eco amanuntita si sa-ti spuna nenea doctorul ca e totul asa cum trebuie.Asta a fost celebra eco de 16 saptamani?
Jasmine
15 saptamani