Mamici de Nov-Dec 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by Gandacelu
mami, materna e "mic copil"!!! si eu iau materna si, iti spun, fata de tardyferon, e o diferenta mare... de nuanta!!!!

tardyferon,pai asta il iau si eu: dimineata tardyferon 80mg si la pranz tardyferon B9 si am ajuns sa le urasc. Cel putin pe al de la pranz am ajuns sa-l iau din 2 in 2 zile si parca nu ma mai doare asa stomacul. Ce ziceti, sa-i spun dr. ca nu le suport?

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Normal, dama. Poate nu sunt foarte necesare si le poti reduce...

16+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Legat de calatoria cu avionul: se recomanda evitarea ei in primele 3 luni de sarcina (risc mai mare de avort spontan si, deci, mai bine sa eviti orice care ar putea constribui la asta) si in ultimele 2 luni de sarcina (adica dupa luna a 7-a) pentru ca se considera ca poti naste, teoretic, in orice moment.
Deci trimestrul II este cel mai recomandat pentur calatoriile cu avionul. Asta nu inseamna ca daca voi mergeti in intervalele cu risc mai mare o sa fie si probleme.

Aime, legat de triplu-test, rezultatele le primesc cam dupa o sapt., deci pe undeva pe marti o sa le telefonez. Oricum, daca e ceva in neregula, aici te suna ei acasa.
Aime, daca vrei da cautare si dupa "nuchal translucency" (termenul in engleza), poate gasesti informatii mai usor decat cautand "fald nucal".

Legat de greturi, chiar daca am avut greturi destul de mult timp si destul de mari, plus vomitat aproape zilnic, nu e obligatoriu ca toate zilele sa semene intre ele. Dupa sapt. 9 am inceput sa imi fie mai bine-n weekend. In schimb, cum incepeam saptamana de lucru, primele 3 zile erau foarte nasoale si greturile si varsaturile. Parca zici ca nu vroia corpul meu sa mearga la servici. La mine voma a incetat dupa ce-am terminat sapt. 15, iar greturile dupa sapt. 15,5-16. Raluca, probleme trebuie sa-ti faci daca toate semnele de sarcina inceteaza subit, adica nu numai voma, ci si greata, durerile/tensiunile de san, urinatul frecvent etc. Nu e nevoie sa faci neaparat ecografii dese ca sa te linistesti tu in privinta lui bebe si sa nu mai stai cu teama. Poti foarte bine sa te duci saptamanal la medic si sa-ti asculte numai inimioara lui bebe. Dar daca ai numai 9 sapt. (am inteles eu bine?) nu prea s-aude inimioara acum. de-abia de la 12 sapt. incolo poate fi auzita clar. La eco, in mod normal o sa-l vezi din ce in ce mai bine pe bebe, mai distinct. Eu la 8 sapt. cand am facut eco, nu se distingea nici o parte componenta a lui bebe, era doar o pata pe ecran de 19 mm. Dar incearca sa nu te ma isperii de la orice. in mod normal daca bebe a depasit varsta de 8 sapt. si este totul i nregula la acea varsta, riscul de avort se reduce simtitor. Majoritatea avorturile spontane se produc pana in sapt. a 8-a de sarcina sau chiar daca avortul este mai tarziu, problema a cauzat avortul s-a instalat pana in sapt. a 8-a. Deci daca tu ai fost la eco dupa 8 sapt. si bebe era bine si-i batea inimioara, putin probabil sa se mai intample ceva de acum incolo.

Eu dupa ce-am terminat progesteronul n-a fost nici o diferenta de stare, doar ca nu mai stateam eu cu grija sa nu-l uit seara. Nu m-am simtit nici mai bine, nici mai rau.

Mie ieri mi s-au umflat picioarele rau. Ma uitam la glezna mea si nu-mi venea sa cred, ziceai ca am entorsa, asa mi se umflase, la ambele picioare. Nici nu-mi mai incapeau picioarele-n papucii cu care ma duc eu de regula la servici.

La noi e long weekend sapt. asta, iar luni stam acasaaaaaaa.....

16+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by dama

quote:
Originally posted by Gandacelu
mami, materna e "mic copil"!!! si eu iau materna si, iti spun, fata de tardyferon, e o diferenta mare... de nuanta!!!!

tardyferon,pai asta il iau si eu: dimineata tardyferon 80mg si la pranz tardyferon B9 si am ajuns sa le urasc. Cel putin pe al de la pranz am ajuns sa-l iau din 2 in 2 zile si parca nu ma mai doare asa stomacul. Ce ziceti, sa-i spun dr. ca nu le suport?

Anca

eu luam tardiferon fol 2 pe zi plus prenatale, avem o nuanta la de nu va povestesc!
cred ca poti sa reduci doza la unul pe zi, dar stii ca trebuie luat inainte de masa, altfel nu se asimileaza??!!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by try

Legat de calatoria cu avionul: se recomanda evitarea ei in primele 3 luni de sarcina (risc mai mare de avort spontan si, deci, mai bine sa eviti orice care ar putea constribui la asta) si in ultimele 2 luni de sarcina (adica dupa luna a 7-a) pentru ca se considera ca poti naste, teoretic, in orice moment.

fetele, dar cred ca stiti ca daca nasti in avion hihihi copilul e cetatean international??!!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by try
Mie ieri mi s-au umflat picioarele rau. Ma uitam la glezna mea si nu-mi venea sa cred, ziceai ca am entorsa, asa mi se umflase, la ambele picioare. Nici nu-mi mai incapeau picioarele-n papucii cu care ma duc eu de regula la servici.

try welcome to the club!
iaca acia neshte remedii:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26454

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Neata burtici!

Aseara mi-am adus aminte ca a doua sau a treia zi dupa conceptie am facut sauna si jacuzzi... Alt motiv de ingrijorare :-(
De-abia astept sa ma duc pe 1 iunie la ecografia morfologica sa ma asigur ca totul e OK. Stiam ca exista risc de malformatii daca mama a stat la temperaturi mai mari de 39 de grade, dar avand in vedere ca s-a intamplat atat de devreme poate totul este OK...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Neata!

Mi-am luat rezultatele la titrul de anticorpi Rh si SUNT ABSENTI!
Asta e super bine pentru ca sansele sa nu mai apara deloc sunt foarte mari.
Azi dupa amiaza merg la Cluj la dr. si de-abia astept sa-l vad din nou pe bebe.
Ieri seara cand ma demachiam am simtit ceva deosebit in burtica, si cred ca a fost bebe. A fost chiar ca un fluturas...si doar o singura data.
Am si eu o listuta lunga de intrebari pentru dr., sunt curioasa daca (si cand) are de gand sa-mi faca echo morfologica.
Vreau sa vad daca se face si acest nuchal translucency (fald nucal) in Cluj, fiindca am citit ca Aime a facut la Iasi.
Deci se pare ca si in RO se face, doar ca nu e asa cunoscut...

Pupici,

Dana, in aproape 14 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Buna ziua,burtici !
Ma bucur ca sunteti bine si voi si bebelusii. Nu am mai postat de cateva zile pt ca am fost foarte ocupata,sunt in sesiune . Sper sa ma ajute Dumnezeu sa iau toate examenele ca sa pot da si eu Licenta in Iulie,sa scap de tot stresul asta.
Ela2001, cine este medicul tau acum (daca vrei sa-mi raspunzi). Medicul meu este dr. Conteanu. tot de la maternitatea Bucur.Eu sunt multumita de el,toate cunostintele mele care ii sunt paciente sunt super multumite de el,ca medic.Singura problema ar fi maternitatea,care am auzit ca e cam "nasoala". Dar o sa vorbesc cu doctorul sa stau intr-o rezerva si cred ca va fi bine.
Nici mie nu mi-a dat analize de facut,in afara de cele uzuale. Mi-a dat ceva pastilute la inceputul sarcinii si de o luna mi-a dat Centrum ( vitamine- sa iau timp de 2 luni).
Nu stiu ce sa-ti spun,daca tu nu te simti in siguranta cu medicul tau,esti libera sa alegi un altul.Eu continui cu dr. Conteanu,chiar daca voi naste la Bucur.
Va pup pe toate si aveti grija de voi !

Claudia ~13 sapt de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Aime,eu diseara ma duc la doctor si o sa vad daca imi zice ceva de triplu test.Daca nu zice nimic o sa intreb eu.Din cate stiu,rezultatul va dura macar cateva zile.E bine daca la Iasi ti-l da asa de repede,macar nu stai pe ghimpi.

Jasmine
14 saptamani

Mergi la inceput