Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 3
dama spune:
quote:
Originally posted by Gandacelu
arsurile la stomac nu cumva sunt de bauturi carbogazoase?
pai tocmai de-asta si intrebam, pt ca eu nu mai beau de foarte multa vreme decat apa plata; deci, numai de la altceva pot fi, dar nu stiu de la ce...ata ete
Anca
danamunti spune:
Fetelor poate ma lamuriti si pe mine cumva.Cind nu eram gravida eram constipata,dar constipata rau.Acum ca sint gravida nu mai am nici o problema.Voi ce credeti?
Dana 12 saptamini
DPN 15 dec
try spune:
Gandacel, deci d-aia fac eu kk negru-verde ca si cand as manca spanac toata ziua? De la Materna...
M-am constipat si eu de cateva ori pana acum, dar doar ocazional...slava Domnului sa scap de pacoste pe timpul sarcinii, desi in familie am cazuri clasice de constipatie (care n-au leg. cu sarcinile).
Dama, arsurile la stomac cica sunt cauzate de faptul ca stomacul e inghesuit de catre uterul in crestere ce impinge toate cele in sus; stomacul are mai putin loc de desfasurare, deci si capacitatea lui de stocare e mai mica. Cand mancarea nu mai incape bine in stomac, da pe afara, adica e ca un prea-plin care inunda un pic esofagul. Pentru ca esofagul nu prezinta aceeasi captuseala (mucoasa stomacala) rezistenta ca si stomacul, acidul gastric ce se amesteca impreuna cu mancarea ce inunda un pic esofagul provoaca arsurile acelea. Solutia: mananca mese mai dese si mai mici, evita mancarurile picante sau condimentate. Daca si cu atentia asta nu scapi, cineva zicea ca nu ramane decat sa astepti pana nasti ca sa scapi de senzatie.
P.S.: normal ca n-are nici o legatura cu cat de mult par are bebe sau nu... a porpos de gura lumii.
16+ sapt DNP 1 nov.
Madachan spune:
Buna fetelor!
Dupa o luna in care m-am simtit super rau,acum ma simt extraordinar de bine. Daca nu mi s-ar cunoaste burtika cat de cat nici n-as zice ca sunt insarcinata.Am inceput sa mananc din ce in ce mai mult ,asa ca in curand o sa iau proportii.Am si eu o intrebare ,pana la cate luni pot calatorii cu avionul??? Initial,stabilisem sa plecam acasa in luna august,dar se pare ca sotul n-o sa-si rezolve treburile pana atunci,asa ca o sa trebuiasca sa plec singurica.O sa fiu in aproape 7 luni ,imi e si frica sa calatoresc singura,iar drumul pana in Rom. e lung rau....Am inteles ca difera de la companie la alta.Pe 28 ma duc si eu la urmatorul control,si sper sa-mi spuna si mie ce e,fetita sau baietelin 14 saptamani ,DPN 21 Nov
raluca.gabriela spune:
mai naspa e dupa ce nasti si esti facuta praf jos si nu poti manca fructe ca face bebi colici... Doamne, daca a fost ceva mai cumplit in viata mea au fost 1-2 luni dupa ce am nascut! credeam ca nu-mi mai revin!
AAAAAAAAAAA!!!! Cum adica?! Acum spune tot, nu ma lasa asa. Vreau sa stiu exact ce ma asteapta. Cum ai nascut? Ce ti s-a intamplat dupa? Zi-mi zi-mi zi-mi!!!!! Hai, ca si pe prietena mea care a nascut la macelaria (pardon, maternitatea) Giulesti am pus-o sa imi spuna cu lux de amanunte ce i s-a intamplat.
Eu am oxalat de calciu si cica nu e bine sa mananc portocale si rosii, dar aseara am facut o adevarat fiesta: salata de rosii cu ulei de masline, cu branza de oaie si paine proaspata... Cred ca nu e foc de la un castonel de rosii, nu? Mi-a fost rau toata ziua si numai asta mi-a trebuit, seara...
Tot aseara sotul meu mi-a facut un... compliment, vazand cat de grijulie sunt cu tot ce mananc si tot ce mi se intampla: "ai sa fii o mama buna tu. Buna da' nebuna" :PPPPPPP Asta pentru ca am tras o portie de plans, ca eu nu prea am chef de sex acum si cand o sa am, o sa fiu deja un butoias, probabil si ce ne facem noi si daca el nu o sa mai vrea atunci? Dupa aia am inceput sa urlu ca daca nu o sa am un copil sanatos sau daca nu o sa aiba noroc? Deh, hormonii... Noroc ca am un sot echilibrat...
sa cresteti mari! :-)
aime spune:
'neata fetelor!
dupa ultima eco, de la care am iesit extaziata ptr ca l-am vazut pe bebe din nou cum imi facea semne cu manutele (apropos scrie pe buletin ca "membre superioare si inferioare normal ecogarfic ), am si mici emotii de depasit. Poate si cu ajutorul vostru vor trece mai repede si fara sa-mi mai fac griji; prima ar fi faptul ca placenta e pozitionata cam jos, nu mai stiu exact termenii dar mi-a spus ca e ceva obisnuit ptr aceasat perioada a sarcinii si ca deja se vede ca va urca. Dar mie atat m-a trebuit, ca ma gandesc numai la lucrul asta, nu trebuie sa fac efortui deosebie, cat se poate de rarut (pana acum a fost extrem de rarut, ptr ca ne-am gandit ca o sa avem timp dupa , Bb sa fie bine), sa evit trepidatiile sau sporturile de orice fel...Ei, sa zic ca peste asta cu ajutorul Domnului voi trece, dar vie partea de care imi era cel mai frica si anume triplul test. Ei bine, il voi face in saptamana 16, deja am programare. Eram tare nelinistita in aceasat privinta, dar eu ca persoana am fost mereu rationala si mi-am zis (la fel ca try) ca daca e sa se intample...se va intampla si fara ca eu sa fac testul, asa ca...ce mare lucru o sa dau un pic de sange si apoi ma voi ruga sa fie bine. Tot la eco mi-a masurat si ceea ce se cheama "fald nucal" care acum are 2 mm si care, dr mi-a zis, e o dimensiune normala si buna si ca este un indiciu de normalitate. Dar ... stiti voi cum e povestea cu drobul de sare ... oricum pana nu vad rezulatele nu ma linistesc deplin.
Parca try, tu ai facut deja testul, cam in cat timp se da rezultatul?
In rest ne simtim bine, fetelor, am facut compot de zarzare si e minunat rece de la frigider (mai ales ptr constipatie). Dar cel mai bun si cel mai agreat aliment (ca sa zic asa) ramane inghetata cu topping de ciocolata pe deasupra ...e grozava (sotul meu spune ca am o fata de copil satisfacut cand imi pune in brate galetusa)si e buna si ea la . Deja persoane din anturaj mi-au decretat "faci " ca cica lor, domnisoricilor, le-ar place dulcele (inainte nu eram inebunita dupa dulce, dar inghetata imi placea). Oricum nu conteaza , sanatos sa fie...
Aaaaa, inca ceva ... fetele care ati terminat cu progesteronul (eu am folosit utrogestan) cum va simtiti dupa, nu sunt probleme, nu? Sunt culmea, nu? Dar mai am 15 pastilute si gata si ma intrebam si eu....azi fac si ultimul gravibinon
ce m-am intins (am timp azi mai mult), va pupez dulcic pe toate
aime 13 sapt si 5 zile
aime
roserb spune:
Raluca, imi pare rau sa te indispun dar gandacelu are dreptate : dupa nastere urmeaza o perioada "horror" , care in cazul meu a durat vreo luna , in care : nu te poti misca natural din cauza cusaturilor de rigoare, copilul plange si nu stii ce trebuie sa-i faci, nu poti manca mai nimic din ce-ti place din cauza alaptatului, iar daca la toate astea se mai adauga si clasica depresie post-natala, iti dai seama ce tablou minunat iese...
Vestea buna e ca trece destul de repede, intri la un moment dat intr-o rutina, iar daca mai ai si ajutoare lucrurile se simplifica. Asa ca fruntea sus!
Roxana - 15+ saptamani
raluca.gabriela spune:
Bine, nu conteaza. Accept orice. Mi-am facut un scop in viata din a avea copilasul asta. Acum sunt disperata rau si crizata si va rog sa imi raspundeti, mai ales cele care ati mai trecut printr-o sarcina cu greturi: azi dimineata, dupa 3 saptamani, a fost prima zi cand n-am varsat si m-am speriat groaznic, daca a patit ceva rau copilul si d-aia nu vars? Eu am inteles ca, in cazul unui avort spontan, nu mai simti greturile/varsaturile. Asa e? Eu greata am, dar nu vars!!!! Cum imi dau seama daca ateste ceva copilul?
Si inca ceva: pot sa ma duc azi la ecografie? Am intrat in 9 saptamani, se poate vedea daca e bebe ok?
sa cresteti mari! :-)
Madachan spune:
Fetelor, sunt fericita....am gasit la supermarket corcoduse de cumparat. Dupa ce 3 luni am visat la ele,nu-mi venea sa cred cand le-am vazut.
Nu-mi raspunde si mie nimeni la intrebarea cu avionul???in 14 saptamani ,DPN 21 Nov
dama spune:
quote:
Originally posted by Madachan
...pana la cate luni pot calatorii cu avionul...
Din cate stiu (si pe mine ma tenteaza sa plec acasa cam prin aceeasi perioada ca tine, numai ca eu in august voi fi in 6 luni) ca gravida esti primita in avion mana la maxim 8 luni si asta de pinde intr-adevar de compania de zbor; e posibil sa-ti ceara ceva de la doctor ca nu ai probleme, mai ales daca ai mai mult de 5 luni. Sa nu ai predispozitie sa nasti prematur, de ex. Se tem sa nu nasti in avion. Apoi, daca mai pui si orele de zbor...de, nu stiu ce sa-ti raspund la asta...De la mine ar fi numai 4 (maxim) si tot mi-e teama. Dar discuta si cu medicul tau si apoi intreaba direct la agentia(iile) aeriene.
Anca