Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 2
dama spune:
Raluca, si eu eram obisnuita cu tocuri si le cam duc lipsa pt ca talpa joasa parca nu mi se potriveste. Acum ca esti in aproape 9 saptamani (deci 2 luni si ceva) poti sa mai profiti daca te simiti bine. Insa dupa 3 luni e bine sa nu te mai gandesti la tocuri si de fapt nici nu cred ca le vei mai suporta tu. Si un alt motiv, de data asta pur medical, pt a evita tocurile, este ca de la astea risti niste urate varice pe picioare, deci...vezi sunt si aspecte negative care nu trebuie neglijate.
Roserb UM-ul meu este 15 feb, daca poti sa adaugi asta data viitoare in listuta. Merci
pupici la mamici
14 sapt DPN 21 nov.
Anca
fulguletz spune:
pai apropo de subiect: si eu am avut homoroizi si de cand ma stiu am probleme cu costipatia . Si eu stiam ceea ce a spus deja dama , adica : un pahar de suc de portocale pe stomacul gol. Dar, eu am baut atat de mult suc de portocale , ca acum numai cand il vad imi vine sa . Si cu toate ca mananc fructe si legume multe, ma plimb in fiecare zi, si beau aproape 2 l de lichide zilnic tot ma mai constip si tare mi-e frica sa nu fac iar hemoroizi
oricum, am prins ideea cu mierea diluata in apa. O sa incerc!
11 saptamani de la UM
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by raluca.gabriela
Ajutooor!!! Ce se poate face pentru constipatie?
sa cresteti mari! :-)
draga mea, daca iei prenatale sau orice vitamine pe baza de fier... welcome to za club!!!
incearca o lingurita de miere pe stomacul gol dimineata, sau o portocala, oricum, baga multe fructe! iaurt! amesteca-le!
asa, ca sa te simti bine, constipatia e ceva normal in perioada sarcinii, se incetinesc functiile digestive din cauza schimbarilor... hormonale(?)
mai naspa e dupa ce nasti si esti facuta praf jos si nu poti manca fructe ca face bebi colici... Doamne, daca a fost ceva mai cumplit in viata mea au fost 1-2 luni dupa ce am nascut! credeam ca nu-mi mai revin!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by danette
kiwi
kiwi constipaaaaaaaaaaa! si bananele! si morcovii!!!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by danette
Gandacelu, iti scriu despre vaccinul ala... unchiul meu l-a fact rost din spitalul unde lucreaza el si asadar pe mine nu m-a costa nimic. Mi-a spus ca (de ex. in Cluj) exista farmacii unde poti sa-l comanzi si te duci dupa el in max. 2, 3 zile.
Eu am intrebat in Baia Mare la 2 farmacii mai mari si mi-au spus ca nu pot sa-l comand decat eventual la farmacia spitalului judetean sau l-as putea gasi la SANEPID.
Inca nu am ajuns acolo sa ma interesez.
Daca nu reusesti sa-l gasesti in Bucuresti (desi nu cred), spune-mi si ti-l cumpar eu din Cluj. Oricum ma duc acolo lunar.
Luni (24 mai) merg din nou la dr.
Azi am fost sa-mi ia sange pentru titru de anticorpi. De-abia maine la amiaza imi spune rezultatul.
Sper sa fie in regula, asa cum scriai si tu intr-un post, nici eu nu am auzit de cazuri in care sa cresca...
, Dana DPN 27 Nov.
asadar, danette, in farmacii il gasesc si eu, f greu, dar dau de el pana la urma - ma interesa, scuze;) daca mi-l poate "face rost" si mie si-i dadeam acolo ceva (stiu ca suna ca naiba, dar in farmacii costa cat o nastere si imi trebuie doua! sunt dispusa sa ofer destul de mult, dar nu pretul integral... se poate?! - ca se poate stiu, ca da si el niste spagute colo si colo, doar asa mi l-am procurat si eu, tot prin "cineva", dar faptul ca nu ma cunosti, ca n-am pila nici macar la tine... in fine!)
daca nu se poate, asta e!
stai linistita cu anticorpii, bine ca ai unde sa-ti faci analizele, eu de cand am ramas insarcinata aici nu am avut unde sa mi le fac, e alt sistem
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by raluca.gabriela
Pai mie de astia imi e frica... Eu mananc painea numai prajita, altfel nu o suport si nici nu pot renunta la ea. In plus, am renuntat la cafea ca nu ii place lui BB, si pe mine ma ajuta mult la digestie...
Intrebare: daca suport bine tocurile pot sa le port? Sau sunt interzise din principiu?... Ca eu am zile in care ma simt foarte greoaie (la 42 de kg :PPP)si umblu in adidasi si zile in care ma simt foarte bine. Ma gandea ca in alea as putea inca sa port tocurile, atata timp cat nu ma doare nimic.
O prostioara: eu mai nou in pungi de avion, cica e mai confortabil
sa cresteti mari! :-)
esti nebuna cu tocurile! porta-le, mama draga, ca pe urma o sa-nceapa sa ni se umfle picioarele de o sa umblam numai in papuci!
eu n-as purta tocuri, imi simt picioarele si asa obosite, nici daca m-ar plati cineva!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by roserb
Gandacelu, lapte deja?!?! - nu e cam devreme?Data trecuta parca pe la 7 luni si jumatate erau ceva semne...
imi miros bustiere a lapte ca atunci cand alaptam! imi deschid fabrica de lapte! si e un miros asa placut... mmmmmmmmmmm!
cred ca la prima sarcina am gasit sutienul ud pe la 5-6 luni, si tare m-am speriat, am zis c-o fi vreun semn de nastere asa devreme!
dar se pare ca e normal, datorita hormonilor... mmmmmmmm, ce miros placut, de bebelus!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by fulguletz
tare mi-e frica sa nu fac iar hemoroizi
hahaha, ti-e frica, da tot o sa faci!
mai incolo, ai rabdare!
eu n-am avut asa ceva pana la prima sarcina... si dupa nastere... ca in vorba aia "cate bube rele"...
bine, nu e o regula, e adevarat, dar daca ai predispozitie.... asta e! si eu cred ca voi avea din nou probleme
dama spune:
Gandacelule esti o scumpa. Nefaci viata mai usoara cu felul tau de-a vedea lucrurile. Imi place ce raspunsuri hazlii ai pt toate si in acelasi timp incurajatoare, daca pot spune asa
Cat despre amestecatul fructelor cu iaurt, sa stii ca nu-i rea ideea, am mai facut-o si eu. Spuneai ca vitaminele pe baza de fier dau constipatie; asa e, eu nu le mai suport; imi dau si arsuri la stomac...de alea cum scap? Ai vreo idee? Si chiar e obligatoriu sa facem hemoroizi la sarcina, eu sper sa nu...Nu am avut niciodata si nici nu vreau sa cunosc situatia.
mmmmmmmmmmmmm, laptic vreau si eu, adica vreau sa am pt BB. Oare daca ai pieptul mai mic, e posibil sa nu ai lapte la nastere? ce credeti?
Anca
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by dama
Gandacelule esti o scumpa. Nefaci viata mai usoara cu felul tau de-a vedea lucrurile. Imi place ce raspunsuri hazlii ai pt toate si in acelasi timp incurajatoare, daca pot spune asa
Cat despre amestecatul fructelor cu iaurt, sa stii ca nu-i rea ideea, am mai facut-o si eu. Spuneai ca vitaminele pe baza de fier dau constipatie; asa e, eu nu le mai suport; imi dau si arsuri la stomac...de alea cum scap? Ai vreo idee? Si chiar e obligatoriu sa facem hemoroizi la sarcina, eu sper sa nu...Nu am avut niciodata si nici nu vreau sa cunosc situatia.
mmmmmmmmmmmmm, laptic vreau si eu, adica vreau sa am pt BB. Oare daca ai pieptul mai mic, e posibil sa nu ai lapte la nastere? ce credeti?
Anca
draga mea tiza ancuta:) multam fain de incurajari, ca multa lume nu-mi seziseaza tonul de gluma si se supara... si n-are de ce!
daca ai pieptul mic stiu ca dimpotriva, vei avea si mai mult lapte, am auzit ca fetele mai "dotate" nu prea au, e un paradox, dar pana la urma tine de fiecare organism in parte!
hemoroizii nu-s obligatorii:)) dar daca esti constipata... din pacate cred ca sunt "pe drum"! nici eu n-am mai avut pana la prima sarcina, dar cu cat ma apropiam de nastere, cat si dupa, hmhmhm... nu mai vreau sa-mi aduc aminte! trebuie tinuta o igiena extrem de stricta a, asta e tot! dupa ce nasti e nasol ca nu prea ai voie sa te tratezi cu medicamente... las ca vedeti voi!
oricum, apoi trec... acum au aparut medicamente f bune care-i trateaza
vitaminele pe baza de fier, poti citi si-n prospect, sunt cele care ne constipa si dau si o culoare mai inchisa (pana la negru, depinde de cantitatea de fier) a
arsurile la stomac nu cumva sunt de bauturi carbogazoase?
oricum, ar trebui sa incepem sa cam renuntam la ele (la beuturi, nu la arsuri, moncher), pentru ca atunci cand vom alapta, vor fi interzise, si e greu sa te lasi brusc... las ca-i buna si apa plata, desi imediat cum am nascut mi se parea ca n-are nici un gust!
bisou!