Mamici de Nov-Dec 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

Anca,multumesc mult pt. raspuns. Cred c-o sa ma duc zilele astea la o agentie sa ma documentez.

Voi v-ati gandit deja la ce nume o sa-i dati bebelusului? Eu am zis sa astept intai sa vad ce e,si apoi ma gandesc.Sincer,n-am nici o idee.....nici un nume nu mi se pare prea frumos pt. bebe.

in 14 saptamani ,DPN 21 Nov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by raluca.gabriela
...azi dimineata, dupa 3 saptamani, a fost prima zi cand n-am varsat si m-am speriat groaznic, daca a patit ceva rau copilul si d-aia nu vars?

Si mie mi s-a intamplat, si te inteleg, mai ales cand iti doresti ca totul sa fie OK si sa nu iasa din normal; desi eu nu am vomitat deloc in aceste 3 luni, mi-a fost rau...iar cand nu-mi era in cate o zi credeam ca s-a intamplat ceva cu BB. In ziua respectiva ma simteam de parca nu eram insarcinata. Dar nu-ti fa griji inutile, pt ca este normal sa mai ai si cate o zi in care sa te simti bine. La mine era chiar fain, ca mi se intampla asta in weekend, deci aveam o/doua zile super tocmai la sfarsit de saptamana. Deci E NORMALLLLLLLLL... De la 12 saptamani nu vei mai simti chiar nimic din toate astea, cel putin asa se intampla in general. Dimpotriva va fi exact pe invers...vei avea o zi proasta cu si restul bune.

Lasa gandurile negre si roaga-te ca totul sa fie bine si canalizeaza-ti gandurile spre altceva. Gandeste pozitiv, asta face bine lui BB.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Fetelor am intrat intr-o pasa proasta.Am citit ce-ati scris voi,dar n-am mai putut sa scriu nimic.
Incep sa am indoieli legate de medicul meu.Stiu ca e un medic bun,renumit,dar totusi nu stiu ce sa mai cred.Toate spuneti ca ati facut diverse analize(toxoplasma,listeria,citomegalovirus,triplu test),iar eu n-am facut decit analizele obisnuite la medicul de familie. Ginecologul meu nu mi-a dat sa fac nici o alta analiza.
L-am intrebat eu daca n-ar fi cazul sa fac si alte analize(si i-am insirat eu mai multe pe care le-ati facut voi) si a zis ca nu e cazul ca daca ar face toate gravidele analizele alea, sistemul sanitar ar da faliment (desi nu stiu de ce ca analizele se platesc).
Medicul asta e f aglomerat si niciodata n-are prea mult timp la dispozitie;as fi vrut sa-mi acorde mai multa atentie si sa apuc sa-i pun toate intrebarile(cu care ma duc pregatita,dar acolo in graba uit de ele).
In concluzie, sint disperata si derutata.Nu stiu ce sa fac.Mai ca-mi vine sa schimb ginecologul,mai ales ca nu sint prea incintata de spitalul unde o sa nasc (Mat. Bucur),care nu e deloc modernizat cum sint altele.
Ma bate gindul sa ma duc la un alt medic,desi mi-e greu sa ma duc la altul acum cind am intrat in luna a 5-a.

Sper ca nu v-am plictisit cu mesajul asta lung,dar efectiv nu stiu ce sa mai fac.

Voi la ce spitale o sa nasteti?
Ati auzit ceva de Mat. Bucur?

Ce-ati face in locul meu? Dati-mi va rog un sfat.

Ela2001 - 17 saptamini de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Multumesc, DAMA... E important sa stiu ca mai exista macar un om pe lumea asta care s-a simtit ca mine. Imi e tare frica sa nu pateasca copilul ceva. Nici eu nu vars in weekend, dar nu ma sperii, pt ca probabil ca e de la faptul ca ma trezesc tarziu. Insa azi, teoretic, ar fi trebuit sa vars. GRETURI AM INCA, SLAVA DOMNULUI. DECI SUNT OK?

Si eu am fost putin dezamagita ca doctorita mea nu mi-a dat o gramada de analize, doar cele obisnuite, dar mi-a spus ca avand in vedere varsta (nu am inca 24) si faptul ca n-am avut istoric de familie pentr nimic, nu e cazul sa ma complic. Iarasi, ea considera ca nu e bine sa imi faca control prea des, atata timp cat eu ma simt normal. Si aici am inteles ca sunt medici care, practic, fac monitorizarea 9 luni numai pe echo, in ideea ca nu e bine sa "gadili" bb tot timpul (asa s-a exprimat doctorita mea).
Eu nasc la Cantacuzino, doctorita mea e doar la cabinet particular si colaboreaza cu medicii de acolo. Deci de la 6 luni ma transfera la un medic cu care sper sa si nasc.

Inca nu mi-a trecut frica legata de binele bebelusului meu azi...

sa cresteti mari! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Ela, sa stii ca nu toti medicii recomanda un intreg pomelnic de analize. Si medicul meu , in care am deplina incredere , face parte din aceasta categorie, in sensul ca la ambele sarcini mi-a recomandat exact strictul necesar de analize. E drept ca eu am facut mai mult decat mi-a recomandat el, dar am facut-o de bunavoie, ca sa zic asa.Acum de exemplu, pe langa cele uzuale, am facut doar toxo, nu am de gand sa fac triplu test , listeria sau alte minunatii.

In ceea ce priveste timpul pe care til acorda medicul, da, asta poate fi o problema. Eu intotdeauna m-am bucurat ca al meu e rabdator , si desi in ultima vreme a devenit si el foarte aglomerat, mereu isi face timp si imi explica cu lux de amanunte toate nelamuririle. E drept ca de data asta nu l-am bombardat prea tare cu diverse dileme, dar , crede-ma ca data trecuta l-am terorizat pe bietul om.
Poate fi util sa notezi pe o hartiuta intrebarile pe care vrei sa le pui . Eu asa faceam , si acopeream toate problemele.

Intr-adevar , de Maternitatea Bucur am auzit ca nu ar fi grozava , pe de alta parte nici Giulestiul unde voi naste eu nu e prea acatarii, dar are avantajul ca se pot aranja lucrurile astfel incat sa stai intr-o rezerva super OK , iar medicii sunt buni.
Acum, daca ai indoieli, nu e prea tarziu sa schimbi madicul, dar tu stii cel mai bine.

HAi ca m-am lungit cat o zi de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Ela, sa stii ca nu toti medicii recomanda un intreg pomelnic de analize. Si medicul meu , in care am deplina incredere , face parte din aceasta categorie, in sensul ca la ambele sarcini mi-a recomandat exact strictul necesar de analize. E drept ca eu am facut mai mult decat mi-a recomandat el, dar am facut-o de bunavoie, ca sa zic asa.Acum de exemplu, pe langa cele uzuale, am facut doar toxo, nu am de gand sa fac triplu test , listeria sau alte minunatii.

In ceea ce priveste timpul pe care ti-l acorda medicul, da, asta poate fi o problema. Eu intotdeauna m-am bucurat ca al meu e rabdator , si desi in ultima vreme a devenit si el foarte aglomerat, mereu isi face timp si imi explica cu lux de amanunte toate nelamuririle. E drept ca de data asta nu l-am bombardat prea tare cu diverse dileme, dar , crede-ma ca data trecuta l-am terorizat pe bietul om.
Poate fi util sa notezi pe o hartiuta intrebarile pe care vrei sa le pui . Eu asa faceam , si acopeream toate problemele.

Intr-adevar , de Maternitatea Bucur am auzit ca nu ar fi grozava , pe de alta parte nici Giulestiul unde voi naste eu nu e prea acatarii, dar are avantajul ca se pot aranja lucrurile astfel incat sa stai intr-o rezerva super OK , iar medicii sunt buni.
Acum, daca ai indoieli, nu e prea tarziu sa schimbi madicul, dar tu stii cel mai bine.

HAi ca m-am lungit cat o zi de post

Roxana- 15+saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Draga Ela,
Eu in locul tau as merge in consultatie la vreo 2 doctori dintre cei care sunt ridicati in slavi aici pe forum. De exemplu am citit tot felul de lucruri despre Dr. Anca si Dr. Badiu de la Municipal. Si despre Municipal am auzit (aproape) numai lucruri bune.
Eu zic sa decizi abia dupa ce te duci la ei si vezi cum se poarta si ce fel de explicatii iti dau..
Cat despre triplu test, eu stiu ca se face numai la femeile peste 30 de ani sau cele care au avut probleme in familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Multumesc mult pt raspunsuri.
Cred ca o sa merg totusi si la un alt medic ca sa am cu ce sa fac comparatie.
Ati auzit de vreun medic bun la Polizu? As prefera sa fie barbat.

Ela2001 - 17 saptamini de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Se apropie si la mine momentul sa fac triplul test (sapt 15-16) si mi-e o fricaaaa....
Inca n-am discutat cu dr,ma duc luni seara .Dar stiu sigur ca o sa-mi dea trimitere.
Pana atunci suport in continuare greata.Inca n-am scapat de ea,dar parca nu mai e chiar asa rea,adica mai ia si pauza.

Jasmine
14 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

Hello!

aime, eu am terminat pogesteronul si imi este mult mai bine ca inainte..adica nu mai am starea aceia groaznica de somn si nu mai mananc atat de mult (mi s-a mai redus pofta de mancare) si nici nu am avut sangerari dupa...deci iti spun doar ca este mult mai bine fara..pupici

Ela2001, stai linistita ca la fel am patit si eu cu dr. meu..nici o analiza sau vitamine..doar sa fac la 20 sap monografia fetala, vreau sa-ti spun ca fiecare medic are stilul lui si se gideaza fiecare dupa experienta..nu-ti zic sa nu mergi la alt medic dar nici acesta la care ai fost nu inseamna ca este un medic cu probleme..

..in rest eu nu am greturi sau alte minuni dar sunt fffff balonata si am fffff multe gaze si nu suport laptele ptr nimic in lume..
pe 30 iun sunt programata la dr Iosup ptr morfologica..sunt nerabdatoare sa-l vad pe bb ca e sanatos si mai ales sa-l inregistrez pe caseta..

..cu numele bb am si eu probleme ca nu prea sunt inspirata, sigur ca este f devreme, totusi daca e fetita i-as pune Ioana..

numai bine la toate fetele
pupici

Mergi la inceput