Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 13
Eliza5 spune:
Bine ai venit Carmen
Ei, eu ma pot inca lauda ca pot purta toate hainele pe care le purtam cand nu eram insarcinata.. Si in curand intru in 15 saptamani :-)
Mi-a crescut o burticica mica dar nu trebuie inca sa-mi cumpar haine de graviduta.
Am emotii in schimb cu rochia de mireasa pe care mi-am cumparat-o acum o luna. Pe 5 iunie ma marit si nu stiu daca o sa ma mai incapa rochia :-) Mi-a fost teama sa o mai probez inca o data dupa ce am cumparat-o, dar weekendul asta trebuie. Macar sa o pot da la retusat daca e ceva :-))
Jasmine spune:
Si pe mine inca ma incap hainele mele dinainte de sarcina,dar nu cred ca asta va ma dura mult.Chiar azi am fost la Roccoco si mi-am luat 2 rochite (de fapt o rochita si un sarafan) pt vara.
Jasmine
15 saptamani
try spune:
La mine nu mai tine fetele, e deja burtoiul mare... Pantaloni doar ce-am luat acum noi sau ramasi 2 perechi de anul trecut la sarcina trecuta, dar si p-aia trebuie sa le pun niste clini pe laterale ca sa nu ma mai deranjeze la bebel. Deja ma strang un pic. Mai dificil e cand stau jos ca trebuie sa deschei neapart fermoarele ca altfel ma apasa tare. Mi-am luat acum ceva material sa-mi fac o pereche de pantaloni ca nu mai tine...
O sa mai fac ceva poze prin weekend ca iar trece luna si pierd momentul. Am facut la 10 sapt., la 14 si acum sunt in a 18-a.
Gandacel, ce-ti faceam? Pai tot te iertam ca ziceam ca esti de-a mea, adica . Drum bun spre Romanica si sa ne spui cum a fost la eco.
17+ sapt DNP 1 nov.
Madachan spune:
Fetelor ,sunt terminata.Acum am venit de la control,am fost sa-mi spuna rezultatele de la analize. Se pare ca am hepatita virala B cu antigenul HBs, mi-a mai luat sange pt. a repeta analiza,dar de abia peste 2 sapt. aflu raspunsul. Stie careva ceva despre antigenul HBs . Din ce am citit acum cateva min. pe net imi dau seama ca-i grav. Dr. mi-a spus ca nu se transmite la bebe,sau in cel mai rau caz la nastere se poate transmite,iar pt. asta exista o injectie pe care i-o face lui bebe in coloana la nastere. Nu stiu ce sa fac......ma tot gandesc sa nu pateasca bebe ceva. Nici nu prea m-am inteles bine cu dr. ,de nu vb. extraordinar de bine lb. jp. Va rog, daca aveti informatii ,raspundeti-mi.
in 14 saptamani ,DPN 21 Nov
Ela2001 spune:
Madachan imi pare rau pt tine;poate totusi a doua analiza iese buna.
Fii increzatoare ca nu se va intimpla nimic rau ce bebele.
Ela2001 - 18 saptamini de la UM
Ela2001 spune:
Try cum se poate sa-ti fi crescut burta asa de mult daca ai luat numai 1,5 kg? Sau nu mai e de actualitate?
Jasmine unde e magazinul asta Roccoco? Te-au costat mult hainutzele?
Bine ati venit bobita si carmen.
Ela2001 - 18 saptamini de la UM
Cris_N spune:
Buna,
Am citit mesajul tau si iti pot oferi cateva informatii despre hepatita virala B cu antigen HBs
Sa dea Domnul sa fii sanatoasa si tu si BB tau mic!
Antigenul depistat se numeste "Antigen Australia" sau Antigen HBs (a fost depistat pentru prima data la aborigenii din Australia). Prezenta acestui antigen indica faptul ca in celulele ficatului se gaseste virusul hepatitic B.
Alimentatia in hepatite este cvasinormala. Trebuie evitate alimentele care sunt toxice pentru ficat sau il suprasolicita: alcoolul, condimente iuti (ardeiul iute, mustarul, boiaua, piperul), mancarurile grase, prajelile, excesul de proteine (carne, branza, oua), dulciurile concentrate (prajituri, torturi, preparate din zahar ars etc). Tineti cont de toleranta digestiva. Nu mai mancati ce v-a facut rau (balonari, dureri abdominale, greata-varsatura, tensiune/durere in zona ficatului, tulburari de tranzit intestinal).Acest regim se refera la regim alimentar la efortul pe care il poate
efectua pacientul, etc.
Trebuie investigata cresterea de bilirubina.
Principial in cazul unei hepatite cronice virale, chiar daca
pacientul nu simte nimic (dar este prezent antigenul HBs - adica este
purtator clinic sanatos de virus B ) este foarte important sa nu se
consume alcool.
Virusul hepatitei virale B (HBV) apartine familiei Hepadnaviridae si a fost descoperit în 1971 de către Dane, de unde si numele particulei virale de 27 nm corespunzătoare. Ea este alcătuită dintr-o anvelopă lipoproteică care contine antigenul HBs si o nucleocapsidă centrală (miez) care contine ADN circular si ADN-polimerază. Capsida formează antigenul central (HBc) căruia îi este asociat (sub formă mascată) antigenul HBe. Acesta din urmă poate fi regăsit în sângele circulant sub formă liberă sau asociată. Mai trebuie mentionat că antigenul HBs prezintă numeroase subtipuri
La gravide HVB trebuie diferentiata de icterul colestatic gravidic (icter recidivant de sarcina), icterul din disgravidii, steatoza hepatica acuta (sindromul Sheehan) si diverse ictere toxice sau de natura infectioasa
Cristiana (mamica Andreei de 3 luni si 2 saptamani)
Madachan spune:
Cristiana multumesc mult de tot! Intre timp m-am mai documentat si eu,in caz de se transmite virusul la bebe la nastere ,exista un vaccin anti. Sau gresesc cumva???? Incerc sa ma incurajez singura. O sa pun pe cineva din tara sa se intereseze la un medic,ca aici nu ma inteleg. Poate a doua analiza ii confirma dr. banuiala pe care o are ca nu-i nici un pericol.
Madachan spune:
A,si inca ceva....stau si ma intreb cum oare am contactat eu boala?????????? Si cand ma gandesc cu xcata bucurie plecasem spre dr. sa-mi vad bebelusul....... l-am vazut ,e maricel,in rest nu-i nici o problema
Jasmine spune:
Ela2001,magazinul Rococo e pe langa Cocor,la Piata Sf Gheorghe,unde intorc tramvaiele.Daca stii unde era pe vremuri magazinul Cabana,pe colt.Scrie pe firma "Articole pt gravide".
Hainele nu sunt ieftine,dar nu prea avem de ales.Sarafanele si rochitele de vara sunt 900000 lei,bluzele 550000,mai departe nu mai stiu.Au si pantaloni (lungi si pescaresti) si niste articole de lenjerie pt gravide,dar nu prea multe.
Jasmine
15 saptamani