Mamici de Nov-Dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 14
Cris_N spune:
Madachan:
mai multe info gasesti si pe site-urile
http://www.sanohep.as.ro/hepatite.html#b5
http://www.27.ro/MGcursuri/Digestiv/HepatiteCronice.doc
Da, daca rezultatul celei de-a doua analize e la fel exista vaccin pentru BB imediat dupa ce se naste. Vaccinarea copilului imediat după nastere previne transmiterea hepatitei B.
Pupici,
Cristiana
andreap spune:
Buna,
E prima oara cand intru, asa sa ca imi pare bine sa citesc randuri scrise de femei aflate in situatia mea: gravidutze.. Eu sunt in 15 saptamani, data aprox.a nasterii 11 noiembrie.
pentru inceput as vrea sa-i raspund elei2001. Este un magazin si in Dorobanti, pe partea cu Perla, dar, dupa cum mai scria cineva, sunt cam scumpe: eu am dat 750.000 pe o pereche de pantaloni, dar am renuntat si mi-am facut la croitoreasa 3 perechi mult mai ieftin. Imi pare rau graviduta cu virus B,nu i-am retinut numele, dar sa stie ca mai sunt si altele in situatia ei: am fost diagnosticata acum aprox.3 ani cu hepatita cu virus C, am urmat un tratament cu Roferon si Ribavirina 1 an de zile, dupa care virusul a iesit nedetectabil. Acum dupa ce am aflat ca sunt insarcinata am facut iar analize(mai putin cea care depisteaza cantitatea de virus-sau cam asa ceva-si care costa 85Euro) si ficatul meu arata bine.sper ca bebe sa fie sanatos si virusul meu sa ramana nedetectbil( si sotul meu are hepatita cu virus C, am uitat sa spun). Eu m-am tratat la Spitalul de boli infectioase"Matei Bals" cu Dr. Coltan, un om excelent.
Eu am avut o sarcina cu peripetii pana acum: prima data am facut ecograf la 5 saptamani ptr. ca aveam dureri mari de burtica si nu l-au vazut pe bebe, deci mi-au spus ca s-ar putea sa fie sarcina oprita din evolutie.O saptamana jumatate am fost"turbata".Acum sunt bine,saptamana trecuta ma fost la eco, bebe avea 5 saptamani, 6.5 cm. Dar am ramas "socata" cred si in fiecare zi ma trezesc cu teama ca i se intampla ceva bebelului meu.Azi am fost la medic doar pentru ca ma doare capul de 3 zile si mi-a fost teama ca a patit ceva bebe.. Ce sa fac? Daca merg in ritmul asta, pana in noiembrie o iau razna..
Sper sa intru mai des si sa stam de vorba.Pupici si week-end placut
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by Madachan
Fetelor ,sunt terminata.Acum am venit de la control,am fost sa-mi spuna rezultatele de la analize. Se pare ca am hepatita virala B cu antigenul HBs, mi-a mai luat sange pt. a repeta analiza,dar de abia peste 2 sapt. aflu raspunsul. Stie careva ceva despre antigenul HBs . Din ce am citit acum cateva min. pe net imi dau seama ca-i grav. Dr. mi-a spus ca nu se transmite la bebe,sau in cel mai rau caz la nastere se poate transmite,iar pt. asta exista o injectie pe care i-o face lui bebe in coloana la nastere. Nu stiu ce sa fac......ma tot gandesc sa nu pateasca bebe ceva. Nici nu prea m-am inteles bine cu dr. ,de nu vb. extraordinar de bine lb. jp. Va rog, daca aveti informatii ,raspundeti-mi.
in 14 saptamani ,DPN 21 Nov
iti inteleg ingrijorarea si imi imaginez prin ce treci(de! doar sunt in topul gravidutzelor panicoase) dar incearca sa iei partea buna a lucrurilor si anume, ca bebele nu este afectat, dupa cum ti-a zis doctorul. Cu informatii nu te pot ajuta din pacate pentru ca nu am habar de asa ceva.
cum ai zis si tu de altfel,cred ca e bine sa mai consulti si un alt medic, sa mai afli o parere. Oricum, iti tin pumnii, si o sa vezi ca totul va fi OK!
12 saptamani de la UM
olga_stan spune:
buna gravidutelor! eu sunt noua pe aici si vreau sa fac si eu parte din grupul de gravidute nov-dec 2004. eu sunt din pitesti, am 30 de ani si sunt la prima sarcina. am un servici tare comod, stau de dimineata pana seara la servici si mare lucru nu prea fac - secretariat, hartoage, telefoane si toata ziua satu pe net, mai ales pe forum desprecopii.com, imi place la nebunie si citesc cu mare interes toate framantarile, bucuriile, problemele voastre si cel mai mult imi place sa stiu ca este cineva gata oricand sa te ajute cu un sfat, vorba buna. este fantastic ceea ce faceti voi aici si sunteti minunate si va iubesc pe toate!
sa aveti o zi speciala si sa fiti iubitede cine va este drag!
Jasmine spune:
Bun venit noilor burtici.Lista se tot lungeste!
Andreap,eu te inteleg foarte bine.Si mie mi s-a spus la eco de 6 saptamani ca probabil sarcina e oprita in evolutie pt ca bebe nu se prea vedea.A fost un adevarat cosmar,eram la pamant cu moralul.Acum se pare ca totul e OK,dar eu am ramas cu o spaima permanenta sa nu i se intample ceva lui bebe.
Cred ca trebuie sa nu ne mai panicam asa,sa fim mai linistite si mai increzatoare ca Dumnezeu are grija de bebeii nostri.
Jasmine
15 saptamani
anne-marry spune:
buna fetelor!!!!
bun venit noilor mamaci si spuneti-le la fete DPN -ul si UM ca sa stie sa va treaca pe lsitutze
cred ca va mirati si voi ca scriu, nu? ca ma mir si eu da vroiam sa le zic bun venit la fete....
eu luni merg la echo si va rog sa imi tine-ti pumnii ca sa fie bebe bine, si sa pot intra apoi si eu sa va scriu permanent....am zis ca voi intra sa va scriu cand voi vedea la echo de sarsit de 3 luni c bebe e bine si in alte 2 sapt dupa...voi putea anunta si familia....
noi va pupicim dulce si ne vedem luni sa scriu..voi scrie tot mai pitit, ca verisoara mea este a mamici de iulie-august si scris ei ea activ si vede cand va raspund si zice intregului familion si nu ar fi frumos, nu?, sa afle ai mei de la altcineva si nu de la mine si fericitul tatic de existenta nepotelului lor. nu?
atunci eu va pupic dulce si in cel mult 2 sapt vom putea vorbi "pe shleau"
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
try spune:
Mada, nu iti face probleme, daca medicul a zis ca virusul nu trece la bebe pe timpul sarcinii o fi stiind el ce zice, deci nu-ti face probleme inutil, mai ales ca exista o solutie foarte comoda (un vaccin) pentru bebe imediat ce se va naste. Deci... dupa parerea mea nu trebuie sa te ingirjorezi degeaba.
Ela, daca ai vazut poza mea de la 14 sapt., pe atunci n-aveam cred nici 1,5 kg luate in plus. M-am cantarit zilele-astea (dupa o pauza mai lunga - ca ma tot saturasem sa ma urc pe cantar si sa nu vad nici o diferenta) si am luat 3 kilograme fata de momentul zero - deci asta e in sapt. 18. O sa mai fac ceva poze prin wee si le mai postez pe adresa mea si vi le arat din nou. Pai la burtica aia de la 14 sapt. cred ca de fapt. a fost un fel de compensare: adica am pus pe burtica si am luat de pe la picioare sau din alte parti ale corpului. Eu nu am pus nicaieri in cursul sarcinii: nu solduri, nu umeri, nu pulpe... Acum mi se pare un pic ca am mai slabit la picioare, dar poate sa fie si o simpla iluzie optica datorita contrastului cu burtica. Probabil daca nu as fi gravida, nu mi s-ar parea ca am slabit la picioare.
Bun venit noilor gravidute!
Ane-Mary, Ane-Mary, nu mai fi asa superstitioasa, incearca sa te deconectezi un pic si sa te bucuri de clipele prin care treci. Ti s-a intamplat un caz nefericit in ianuarie, asa s-a intamplat si altora dintre noi, dar nu inseamna ca se va repeta... Nu sta cu drobul de sare deasupra si nu mai pune raul inainte.
17+ sapt DNP 1 nov.