de pe cind eram NOI puiuti
Raspunsuri - Pagina 8
pisi-pis spune:
Ortansa, posteaza separat intrebarea, nici eu nu-mi mai aduc aminte si mi-ar placea sa-l am din nou.
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by infofun
Gandacelul sa stii ca se mai gasesc si acum acele halvite, am mancat si eu acum un an, deci nu nugaua aceea moale, ci halvita aceea de tragi cu dintii de ea si abia se rupe intinzandu-se, nu??
Acu sunt niste pachete se numesc SULTAN si erau vreo 10 mii una. Asa ca daca ai pe cineva in RO spune-i sa-ti trimita, mie imi plac la nebunie, doar ca ma cam dor dintii!
PUPICI!
GABRIELA!
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
INFOFUN I LOVE YOU!!!
io n-am mai gasit decat nuga moale ptiu la alvita visez de 20 de ani!
vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita! vreau alvita!
scuzati balbaiala, asa, ca sa fiu sigura ca ati prins ideea

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by infofun
Am uitat ceva: Voi jucati "stop verde, natural, un, doi, trei n-ai voie sa iei!"? IO imi bagam verdeata si-n chiloti!
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
hahaha, p-asta nu-l stiu! dar noi faceam alte dracii: puneam pe cineva care nu stia poanta sa puna o frunza pe limba si sa zica "lapte"... lapte lapte lapte pana inghitea bietul copil frunza!
stiti ce mai mi-am amintit?!
hanutele mele din copilarie, aveam unele care le imbracam numai pe alea, de le jerpelisem de tot! niste pantaloni scurti cu buline rosii, niste bermude bleu si o caciula cu motz pe care o chema "caciula lui pinocchio"
-mama, arunca-mi caciula lui pinocchio, ca bate vantu!!!
asta ca tot s-a facut aici un adevarat muzeu al amintirilor!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by geut
Mai tineti minte Mozaicul? Acel amestec de biscuiti jupuiti, rahat si nu mai stiu ce, un fel de salam de biscuiti. Costa 1 leu!!
Si mai era pandispanul, care-mi placea tare mult. El costa 3 lei!
Voi nu aruncati, cand erati mici, cu rosii, ceapa, coji de pepene, chit, oua si multe altele de pe balcon? Noi stateam la etajul 10 si aruncam in fiecare zi cu ceva, cred ca eram putin nebune. Incercam sa nimerim masinile in mers, era tare frumos!
Si ne urcam pe balustrada cu fundul, ca sa facem poze. Dac-ar fi stiut mama ca stam pe balustrada balconului, cred ca ne-ar fi linsat!
aoleu ce v-as mai bate daca ati mai fi mici! hahaha
vara, noi furam bostani de dovleac din gradinile oamenilor si-i facem ca de halloween (pe-atunci nu stiam cu ce se mananca): ii sculptam, faceam ochi, nas, gura, care mai de care mai fiorose si noaptea iesam cu ei afara, cu lumanari aprinse (de-alea de biserica!:) -faceam concurs care bostan era mai cool, va dati seama!
infofun spune:
Mai fetelor nici eu nu stiu frunza, daca stie cineva, sa scrie aici ca si eu vreau sa stiu!
PS-Gandacelu- ti-am vazut gargarita si e tare, tare dulcica, cred ca te topesti cand o vezi! Pe mine sigur m-ar duce cum ar vrea ea, daca as avea si eu asa o gargarita!(sper sa am!)
Pupici!
gandacelu spune:
sa dea Dumnezeu sa ai si tu una, ca e tare dulce a mea!!!
merci de vorbe bune!
(si de halvita!!!)
ninaM spune:
Ce de amintiri...Am citit cu sufletul la gura tot ce ati scris!Ce vremuri!
Eu imi amintesc cu drag de vacantele la tara,de prieteni si de toate prostiile pe care le faceam.Tin minte ca mamaie avea pepeni in gradina si noi,toata liota(eram noi 3 frati si inca vre-o 5-6 vecini)am dat iama in iei.Ce bucurie si fericire pe noi...Pepenii nu erau inca copti,erau chiar verzi,dar pentru noi nu conta.Am spart la pepeni...multi...pina ne-a prins mamaie.Si drept pedeapsa mincam pepenii stricati cu coaja cu tot.
Si in seara de ajun,mergeam cu colindetea...ce frumos era...ne stringeam cete,cete si plecam la colindat.La casele unde ne dadeau mere sau eugenii mergeam de 2,3 ori de ne alergau stapinii cu batul si noi drept rasplata le furam cirnatii de la streasina casei...
Si acasa,la oras,ne jucam de-a gospodinele,(in scara blocului)faceam mincare cu ce puteam sa furam si noi de prin casa,puneam muraturi in borcane gasite la gunoi,
si apoi le duceam acasa sa guste si mama...
Parada modei ati facut?Noi eram modele renumite in cartier.Cind parintii nu erau acasa ne machiam si ne imbracam cu cea mai frumoasa rochie a mamei si defilam prin fata blocului.Si ce ne mai placea...ca rochia era lunga si noi ne vedeam printese.
Si inca multe alte amintiri frumoase.Am avut o copilarie fericita!Imi doresc macar jumatate din ce am avut eu sa aiba si Alexutu.
Hai va pup si la cit mai multe amintiri...face bine la suflet.
Nina&Alex
http://www.ofoto.com/I.jsp?c=7texqfb3.a2wxfbbj&x=0&y=epv8q7
Andra_ spune:
Eu cred ca mai stiu Frunza:
- se faceau 2 echipe, una intra in interiorul "desenului" respectiv, iar cealalta trebuia sa-i scoata pe cei din interior, sa-i traga afara. Erau niste "galusti" pe lateral: "galusca principala" - din care nu te putea trage nimeni si "galusca secundara" - in care te puteai opri dupa ce alergai pe culoare, dar te puteau trage. Si te trageai de mina cu unul din echipa adversa, si cine era mai puternic invingea, daca nu era smecher sa te folosesti de mina lui ca suport si sa avansezi. Cam asta imi mai amintesc si eu, si stiu ca aveam la bloc 1 loc favorit numai-bun de desenat Frunza, era o intersectie cum intrai intre blocuri...noi am fost mai feriti, eu am copilarit intr-o insula (acolo unde se intersecteaza Mihai Bravu cu Dristor si fostul bd.Sulea se face o insula de blocuri - insula Dristor).
Imi mai amintesc cind s-au construit blocurile dinspre Sulea ce ne mai jucat acolo pe fundatie, ce alergaturi printre tepele alea care ieseau din fier-beton... Si cind am inceput sa chiulim intr-a 6-a, aveam scoala vis-a-vis de parcul Voinicelul, si fugeam acolo si zaceam pe iarba.
Da' mai tineti minte uniforma de pionier? Cu centura aia groaznica....
Si mie imi mai placea un joc, pe linga Bunul gospodar la care eram fan: Enigma - ma visam detectiv. Eu am organizat la mine la bloc o Asociatie de Detectivi Particulari (A.D.P.316 parca) si ii spionam pe cei mari (noi aveam 9-11 ani, iar ei pe la 16-17) si aveam fise care cu cine e cuplat, unde se intilnesc etc. Bine ca nu ne-au prins ca ne-am fi furat-o....
Si Octav Pancu-Iasi, cu povestea lui "Din cauza Cristinei"! Si jocul cu elefantii. Si jocul de pinacle cu bunicii seara, cind "se taia" curentul inainte si dupa Telejurnal. Si focul cu lemne in soba. Si mincatul rosiilor cu ceapa (furate din gradina) si brinza (furata din bucatarie). Bunica imi daduse niste oale micute si faceam ciorba in ele cu ce culegeam din gradina, si il puneam pe frati-miu sa mininca chestia aia nefiarta, dar ce buna era! Si leaganul din cauciuc legat de crengile nucului. Prima floare care inflorea primavara in imensa curte a bunicilor din Buzau, pe care o inconjuram cu un "gard" de betisoare ca sa protejam venirea primaverii. Si casa pe care ne-o facusem sub bolta tradafirilor de dulceata. Si mincam trandafiri, luam din cei mai mari si le spuneam "inghetate" (si acum gust trandafirii de cite ori am ocazia).
si mai trebuie sa plec si-acasa, dar va pup ptr senzatia asta pe care mi-ati adus-o.
pup u,
Andra
EDDY spune:
M-atzi facut sa rid cu skema Frunzei.Va spun acuma cum se juca shi INCERC sa va descriu shi cam cum arata terenul.So:se faceau 2 ekipe de maxim 5 jucatori fiecare shi tzelul fiecarei ekipe era sa "puna frunza" in teritoriul advers.Terenul arata ca un dreptunghi cu linie centrala ce delimita taberele shi intr-o parte(la fiecare dintre jumatatzi)la un coltz,avea o portziune neliniata pe post de portitza.Fiecare teritoriu avea portitza pe partea opusa celeilalte tabere.In jurul terenului dreptunghiular,era desenat un culoar ce avea 6 gogoshi:cite una la fiecare coltz al dreptunghiului shi cite una la capetele liniei centrale.In dreptul gogoshilor centrale,erau shi portitzele de intrare-ieshire in/din teren spre culoar iar pe coltzurile opuse(tot in dreptunghiului interior)se aflau locurile unde puneau frunza cei ce ajungeau pin'acolo
No',din fiecare ekipa plecau cite un jucator ce trebuiau sa strabata culoarele shi sa ajunga in terenul advers,sa puna frunza(sa calce cu piciorul)pe locul respectiv.Cei ramashi "acasa",aveau obligatzia de a trage,impinge,imbrinci shi scoate din joc pe cei din ekipa adversa care bintuiau pe culoare,in drum spre frunza.In final,indiferent de nr.jucatorilor ramashi pe teren,ekipa al carui membru ajungea sa calce pe frunza vecinilor,CISHTIGA
Doamne,ce jocuri barbare pe vremea noastra...
Nush cit de tare va lamurii dar SPER ca in mare,v-atzi reamintit jocul shi mai ales aspectul terenului.
Infofun shi noi jucam Verde-Stop shi da,aveam mereu frunze PESTE TOT just in case
Shi mi-am mai amintit:
-in drum spre shcoala,daca eram 3 colegi impreuna,niciodata nu mergeam la mijloc;cica ne asculta in ziua respectiva ![]()
-nu calcam pe capacele de canal cu 4 gauri;purta ghinion(alea cu 5 gauri erau noroacele)
-daca vedeam o femeie gravida pe strada,trebuia sa spunem Stop shi o zi;in ziua ce o spuneam,aveam o bucurie 
-cind apaream cu ceva nou(tzoale,incaltzari)intre colegi,trebuia sa spunem Stop-m-am innoit,altfel ne luam cite 3 palme preteneshti de la fiecare ce apuca sa toarne replika inaintea posesorului
Halvitza la care-i duc shi io dorul,imi amintesc,ca se folosea la Lasata Secului!Bateau bunicii monede intr-un calup de halvitza,o legau cu sfoara shi o agatzau de un cui la tocul ushii iar copiii,cu miinile legate,trebuiau sa apuce sa scoata cu dintzii cit mai multzi banutzi din halvitza ce se invirtea inainte de start.
Imi mai amintesc o gramada de minunatzii dar s-a trezit Naomi asha ca...plec shi revin cind apuc.
cu amintiri tuturor,
Eddy & Antonia Naomi