de pe cind eram NOI puiuti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalexia spune:

quote:
Originally posted by tora97
da, o spun cu tarie, am avut o copilarie, adolescenta fericita, libera!!!

da, asa este....imi amintesc ca plecam de acasa si lasam usa descuiata cu orele si nu se intampla nimic rau;
Imi amintesc de bucuria vacantelor in care stateam afara pana la ora 23:00 cu fete si baieti de varsta mea jucand ascunselea sau fotbal;
Imi amintesc de vacantele petrecute la bunici alergand cu picioarele goale prin colbul ulitelor si prin baltile caldute ale ploilor de vara...ah, ce-mi placeau baltile alea...
Ar mai fi multe de spus , ele sunt adunate undeva in sufletul nostru si ne vor tine tovarasie la vremuri de singuratate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Mi-am mai amintit:))Mergeam pe strada frecand toti peretii cladirilor sau stergandu-i cu mana dupa care ma stergeam pe haine fara sa-mi dau seama si de fiecare data mama imi facea scandal si-mi zicea ca sunt sleampata:))
De fiecare Revelion, eu si verisoara mea (nu am frati)faceam program artistic,inspirate din programul de Revelion:)) adica ne scriam pe niste hartii glume si cantam melodii ale cantaretilor de pe vremea aceea(Angela Similea etc), ne puneam un scaun in fata noastra si incepeam showul:))) si cred ca-i exasperam pe parinti:)))
De fiecare data cand plecam de la scoala nu mergeam direct acasa, mai intarziam cate o ora, ca mergeam cu colegele la cofetarie si ne imbuibam cu profiteroale, prajituri, sucuri...si faceam tot felul de nazbatii:))Nu-mi placea ciorba din cauza ca avea ceapa(de fapt nici acum nu-mi place ceapa din ciorba) si cred ca mama m-a fortat pana am fost mare,imi dadea fortat cu lingura, si-mi puneam legumele dedesubtul buzei de deasupra si-i strigam ca vomit(cu toate ca n-am vomitat niciodata) dar tot degeaba:))Era un adevarat chin cand trebuia sa vina masa de amiazi:)), era tot timpul scandal!!
Imi aduc aminte de coltul meu cu papusi, cand le faceam hainute si ma jucam cu ele, de creioanele de la scoala la care le faceam nas, ochi si gura si le dadeam nume si ne jucam ca si cu papusile:)) de colectiile de servetele, timbre, hartii de la guma straina etc.si cum faceam schimb cu alti copii:))de colege de la scoala care veneau de dimineata intai la mine ca sa ma ia la scoala, de parca as fi fost o printesa:)) de cheia purtata la gat inca de la varsta de 6 ani, dar m-am descurcat, fara probleme!!
O gramada de nebunii:))
Mi-e dor de zilele alea:(((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Tora, ce idee minunata ai avut cu topicul asta!
savurez tot ce scrieti, continuati, pliiz

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Eu cred ca am fost norocosi avand copilarii lipsite de computere, DVD-uri, video, si multe de astea. Am simtit din plin bucuria copilariei, jucandu-ne cate o zi de vara pana seara, cand parca tot nu ne dadeam despartiti de prietenii nostrii, cu promisiunea ca a doua zi de dimineata sa ne intalnim iar. Am trait din plin bucuria de a fii copil, de a face nazbatii si de a sta cu inima cat un purice de frica sa nu afle mama ce prostii am mai facut prin vecini. Nu ne interesa nimic si bucuriile noastre simple acum sunt adevrate comeri pentru sufletul nostru.
Am avut si eu o copilarie foarte frumoasa, libera si nestingherita de nimic.
Imi aduc aminte ca mama mea a cumparat niste bomboane(dropsuri de alea tari) umplute cu nu mai stiu ce si le-a pus in dulap pentru a ne da cate una -doua, dar de proaste ce erau s-au incleiat si s-au facut bot, de nu le mai putea desface cate una, asa ca ahotarat sa le arunce. Eu le-am luat pe furis si m-am dus cu ele la prietenii mei, si toata ziua am avut de lucru cu totii, desfacand cate o bucata , spre deliciul tuturor.
Am stat si eu la cozile pentru lapte, paine pe cartela sau carne si mezeluri. Dar in inocenta noastra si acolo ne gaseam de lucru si stateam cu gurile cascate la povestile adultilor. Nu ne plictiseam acolo, gaseam jocuri pe moment. Stiu ca odata ce ne venii noua copiilor, sa ne uitam la oameni si sa le gasim porecle dupa infatisare. Doamne ce distratie a mai fost pe noi atunci, pana ne-a dibuit o cucoana mai zbarcita, si apoi a urmat prelegerea care se anunta lunga de tot, dar am avut noroc ca a adus painea si fiecare s-a grabit sa-si ia locul la coada. Si cate de astea!
Acum ma uit la fetita mea, care aici nu are nici o sansa sa aiba nici macar 10% din copilaria care am avut-o eu. Am dus-o la gradinita cu gandul ca acolo se v-a juca din plin cu copii, jocuri simple cu papusica si ursuletul, dar si acolo au computer in clasa si tot la ala trag tot copii.
Macar cand merg in Ro. acolo vede si simte cate un pic din ce am avut eu parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Hai ca eu imi aduc aminte de spatiile verzi dintre blocuri unde era iarba-gazon nu alta- nu ca si acuma gunoaie , unde stateam vara cu copii pe patura la bronzat, ne faceam corturi, imi aduc aminte cum mancam bomboane de-alea verzi chinezesti pt gat, cum faceam colectie de surprize de la guma Turbo, imi aduc aminte cum daduse "moda"in cartier printre copii cu puii de gaina, toti copii aveau pui si ieseau cu puiul la pascut in spatele blocului...ce scandal a fost ca vroiam si eu....

Aveam bicicleta Pegas, bateam tot Clujul cu ea...:)
Si iarna pe sanie cand strigam "hepaaaaaaaaaaaaa"

....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Scuze pt greselile facute :), cateodata tastez prea repede.
alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Mihuta, si mama zice ca am fost grasa si mergeam cracanata pe la 1 an dar norocul meu ca mi-am revenit:))
De cand m-am nascut am fost rea:)),plangeam mult si nu vroiam sa dorm noaptea dar in schimb dormeam ziua:)), va dati seama ce chin pe saraca mama:(( dar nici acum nu sunt mai breaza, fac la fel:))
In legatura cu ascunsul dulciurilor, mie imi placea ciocolata cu 1 leu si stiam ca mama de fiecare data inainte de Mos Craciun imi facea o punga plina de dulciuri printre care o gramada de ciocolate cu 1 leu:)) Eu, nerabdatoare si atenta la tot ce facea (nu avea sansa sa ascunda nimic de mine:)), mergeam si cautam sus in dulap, unde erau ascunse si mancam toate ciocolatele cu 1 leu si o parte din celelalte dulciuri:)) si cand trebuia sa vina Mos Craciun, se trezea cu punga aproape goala:))
Fiul meu are absolut tot ce-si doreste un copil, nu-i lipseste nimic (e in Romania la parintii mei, din pacate pentru mine dar din fericire pentru ei, ca nu ar fi rezistat fara amandoi)dar nu are copilaria mea, nu mai sunt copiii cum erau odata, prefera de multe ori sa stea ore intregi in fata calculatorului si sa se joace:(( si nici nu e asa de vioi cum eram eu, de fapt a fost cuminte de cand l-am nascut:))De multe ori ii e rusine ca-s prea nebuna:)) dar in acelasi timp ma respecta si-i bucuros ca are o mama mai de viata:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

ce subiect fain!mercic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

si eu imi aduc aminte de copilaria mea cu atita drag!

dimineata de Mos Gerila, cind ani la rindul gaseam sub pom o papusa mare , din aia aradeanca . si o luam eu dupa aia la aranjat :ochi facuti, haine, injectii in picior...

invariabil , vara aveam genunchii juliti nasol, de la patine, bicicleta, alergat, batut cu baietii. si acum am cicatrici pe genunchi. mi-am spart si capul.

iarna incercam sa-i imit pe baieti si sa ma arunc cumva pe sanie din alergat. nu mi-a iesit niciodata insa vinatai o groaza.intr-o iarna s-a facut asa polei pe strada ca am mers la scoala cu patinele.

lucru manual !!!dezastru. gherghef , covorase . imi aduc aminte ca faceam si fetele si baietii acelasi lucru la primara...

eram buna "prietena" si cu o tiganca de la noi din clasa. odata , din mila ptr ea, am stat o ora intreaga cu ea pe afara ca n-avea "saraca " chef de stat in clasa. cam ce a urmat cu invatatoarea va imaginati .

taberele. psihoza viperelor la Sibiu, mincarea proasta in care am gasit odata viermi la Poiana Marului in Apuseni , spectacole la sfirsitul taberei, cintat toata ziua in masina care ne ducea in excursii.Brasov, vatra Dornei.

Jack si vrejul de fasole la TV , duminica si chiar aveam pe masa fasole...un pic de Tom si Jerry si daca nu era altceva era buna si Mihaela. Imprumutat carti de la biblioteca si penalizata mereu ca uitam sa le duc inapoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

voi fetelor ati vazut "Occident"?

personajul filmului are in jur de 30 de ani (asa ca multe dintre noi pe aici )si la un moment dat incearca sa-si aminteasca melodia "Noi in anul 2000". cind am reascultat-o (dupa atita amar de ani)mi-am dat seama ca nu era chiar rea, melodia... nu textul !!!

cumva m-am gindit, uitindu-ma la film, ca si noi astia crescuti in 2 sisteme suntem un pic fucked up nu numai tinara generatie.

Mergi la inceput