de pe cind eram NOI puiuti
Raspunsuri - Pagina 11
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by debbyquote:
Originally posted by tora97
aaaa, si mi am m amintit un joc: tzarile cu cutitul!!! sigur nu l stiti... se trasau pe pamint, dreptunghiuri vecine, alea erau tarile... se arunca cu cutitul si din pozitia lamei (daca se infigea) se trasau noi granite.. si tot asa de uneori ramineai intr o tara atit de mititicaaaa de abea puteai sta pe virful unui picior!!!
Sigur ca il stie cine mai creste si pe la tara
Noi jucam si cutitelea , in care trebuia sa infigi cutitul din mai multe pozitii: laba, cap, pulpa, indianul, etc.. cel mai greu era cap si frunte
Nimeni nu e perfect ! Diana .
huoooooooooo! nebunelor! nu ma mai joc cu voi, gata, piua!!!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by casandra
Mi-am amintit ca si noi organizam "olimpiada de gimnastica", la sol, pe covorul din sufragerie, la barna, avea bunicul o barna la tara, la paralele foloseam leaganul,... Bunicul era arbitru, el dadea note, 10 la toata lumea...
Mi-am adus aminte de ardeii umpluti cu branza, de verzele din gradina, pe care le rontaiam, de strugurii de la tara, de culesul viilor, de Ginel, baiatul de la tara cu care, din sant, aruncam cu pietre sa nimerim farurile masinilor si intindeam sfoara sa oprim masinile, de nepoatele preotului, Luminita si Veronica, cu care ma jucam vara, la umbra unui copac, aveau masina cu pedale... De bunicul care ne canta seara la vioara, pe prispa casei, de mine invatand Luceafarul si recitindu-l noaptea, la aparitia primei stele, de pe aceeasi prispa... De prima bicicleta cumparata de acelasi bunic si primele lectii luate de la bunic... De ziua in care mi-am rupt mana, cazand de pe balansoarul din curtea gradinitei de la tara, de bunicul care m-a luat repede la spitalul din comuna apropriata, de doctorii de acolo care vroiau sa ma opereze, de mine fugind prin spital cand am auzit de operatie si m-am dus la bunicul si i-am spus ca eu ma operez doar la Bucuresti, sa nu ma lase acolo, promit solemn ca la Bucuresti ma operez. A doua zi, la Bucuresti, am gasit o doctorita care mi-a pus mana in ghips, neconsiderand necesar sa ma opereze. Prima zi de scoala, eu cu ghips la mana... In clasa, cum ma supara cineva, cum ii dadeam cu ghipsu'n cap... De cum am invatat sa scriu mai intai cu stanga, apoi cu dreapta...

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by conchita
mi-am mai amintit ceva: voi va dadeati "peste cap" in leagane? vai cate cazaturi am vazut la fazele astea!
Authority Zero
io nu! mi-era o fricaaaaaaaa de leaganele alea, nu-ntelegeam cum se dadeau copiii peste cap, eu ameteam numai cand ma uitam!
ametita am fost, ametita am ramas!
EDDY spune:

Samsara dragutzo,trebe numa' sa faci click pe numele meu shi tzi se va deskide fereastra cu profilul meu personal.In partea de jos-dreapta,scrie paginutza personala shi albumul.Click pe paginutza personala shi vei vedea desenul.Printezi pagina shi...voila! 
Rayuela ,va invitam la o partida imaginara de joaca,pentru ca oricit de tare ma tenteaza sa ma mai agit la Frunza, mai mult decit desenul...nu va pot oferi! 
Gandacel mic shi poznash,io shi gashka de "golani" cu care am copilarit,locuiam vis-a-vis de intrarea principala a Parcului I.O.R (kiar in blocurile din intersectzia Catzelu cu Baba Novac) dar ne invirteam cam asha:Catzelu-Shcoala 75-Patinuarul 23 August-Stadionul 23 August-Blocurile Roshii-Gloria-Potcoava-Titan-Rimnicu Sarat-Dristor-Mihai Bravu-Rucar(sau Stejarului)shi inapoi acasa,in Parcul I.O.R.Aveam o zona destul de intinsa de bintuit dar cel mai des eram gasitzi pe terenul de fotbal din fatza blocului,in fatza bisericii de la coltzul strazii sau in parc la leagane ori jos la lac.
Eddy & Antonia Naomi
geut spune:
Mai tineti minte cum se juca "sticla"? Era atat de palpitant cand te pupa pe obraz un baiat care-ti placea!
Cat despre gimnastica, eu am facut 3 ani la scoala sportiva si toata ziua faceam exercitii la "sol" pe covorul din sufragerie sau stateam cu picioarele pe pereti in "stand pe maini".
Afara organizam adevarate concursuri de gimnastica, faceam sarituri pe scari, cred ca as lesina daca fetele mele ar face asa ceva!
aalexia spune:
Acest topic ma face sa ma simt foarte aproape de varsta copilariei.
Faceam atat de multe traznai ca mie mi s-ar taia rasuflarea daca ai mei copii ar face ce faceam eu; odata ma jucam pe o piatra de canal pana ce s-a rasucit si am cazut in canal...am ajuns in casa mai mult moarta decat vie tipand:am crezut ca am murit...:))...;
alta data am intrat cu bicicleta intr-o masina care circula cu viteza si am facut bicicleta "opturi" iar eu agatata de-o "aripa" si amenintata ca voi fi dusa la politie...;
mai apoi ma apucase talentul creatiei si vopseam tricouri toata ziua cu galus in tot felul de modele:le prideam cu ata la mijloc iar cand le scoteam din vopsea ieseau cu cercuri colorate...o zapacisem pe mama , nu mai avea o oala curata fara sa mai zic de peretii stopiti si alte...urme;
in alta faza mergeam la croitoreasa si-mi largeam pantalonii cu clinuri din alt material introdus de la genunchi in jos...ajunsese mama sa-i interzica croitoresei sa ma mai primeasca la usa...
eeeeiiii....au fost multe...si a fost minunat...si ii cer iertare mamei mele...acolo unde este...pentru toate cate le-am facut!
Jeff spune:
Ce lume minunata a fost copilaria mea !!!
Vacantele la bunici au fost colt de rai si tin minte ca la sfarsitul anului scolar cantam cu colegii melodia lui Marius Teicu (care culmea, acum imi este bun prieten..) "sa te duci la tara la bunici/ sa le fi de ajutor aici/sa fi alintat cum n-ai fost niciodat' doar atata vreme cat esti pici...ce mica-i vacanta mare/si ce dor mi-a fost de ea...."
La bunici tin minte ca am facut atatea prostii ca as putea scrie nu un roman ci tomuri intregi.
Eram un grup de vreo 10 copii care ieseam dimineata din casa, mai intram la pranz la masa si apoi ne strigau bunicii pe la 10 noaptea si tot nu ne induram sa venim. Cutreieram toate vaile si padurile, faceam expeditii, stateam cu cortul in expeditie in livada de pruni, mancam peste cumparat de noi de la alimentara prajit pe pietre, ne intalneam noaptea in fundul gradinii si povesteam cocotati intr-un nuc batran filme de groaza de la video (10 lei filmul la vecina)traduse de Irina Nistor, apoi cand simteam ca ni s-a facut parul maciuca de frica o luam la fuga urland pana acasa...
Fumam "tigari" facute dintr-o planta goala pe dinauntru (plina de urechelnite) pe care o umpleam cu paie si nu oriunde ci in podul unde se tineau paiele pentru vaca.
Cautam comori pe campuri, organizam spectacole unde puneam in scena (pe masa de taiat porcul) scenete de Caragiale si cantam cantece la moda (Mirabela Dauer, Mihai Constantinescu, Angela Similea) de se strangea tot satul ca la urs.
Puneam catelul pe pernele albe ca foaia de hartie, spalate si proaspat apretate de bunica (Dumnezeu sa o odihneasca in pace) il leganam, si din cand in cand il puneam sa suga bomboane cubaneze furate de la verisoara mea din casa. Pana la urma cainele ori ma musca si fugea, ori se dadea ametit jos din leagan si voma.
Aduceam in casa toti pisoii de pe drum, toti puii de pasari si ma luptam cu ai mei sa-i pastrez.
Prindeam de pe flori bondari despre care stiam ca nu inteapa, le bagam paie in fund si le dadeam drumul sa zboare...saracii zburau asa de cash....
Faceam "sobolani" din sosete vechi pe care le indesam cu carpe, le legam de un capat cu sfoara, ne asezam intr-un sant si sobolanul era in santul de vis-a-vis. Asteptam ora 10 noaptea cand lumea venea obosita de la schimbul 2 si cand se apropiau de noi trageam in viteza "sobolanul" care traversa strada exact prin fata lor. Nu va spun ce tipete, ce reclamatii ajungeau pe la bietii bunici.
Mergeam la balci si ne dadeam in toate barcile si leaganele mai putin in carusel unde nu aveam voie.Alegeam de la papagal biletele prin care care "ni se ghicea destinul- mie mi-a fost destinat in bilet sa ma marit cu Petre :)" si mancam vata pe bat si bulgarasii aceia roz bombon de la tiganci.
Beam lapte muls atunci de bunica si chiar ca nu pateam nimic, iar de corcoduse nu mai zic.
Mergeam la toate nuntile din sat si ne distram de nu mai puteam, faceam schimb de timbre si cine avea colite era sef, scriam in oracole chestii de genul "cine scrie curmezis te iubeste pe furis", ne trimeteam la scoala in ore biletele "Ai lav iu" pana ne prindeau si ne dadeau afara de la ore...
Ar fi multe de povestit...
Melania & Anna-Luciana
miguela spune:
Da, in copilaria noastra era altfel. Totusi, sa nu uitam ca si noua ni se spunea "noi nu am avut casetofon, blugi etc. etc" In vacante la tara si eu umblam numai desculta, sandalutele ramaneau uitate undeva langa valiza. Ce disperata era mama (crescuta numai la oras) cand ma vedea desculta prin noroi! Cand venea sa ma ia nu o lasam pana nu facea si ea o tura desculta prin sat si ce am ras cand s-a ferit odata de o caruta, sa nu o stropeasca, si a calcat intr-o balega! Chiar si in Bucuresti ieseam desculta la joaca, si dupa ine se luau si ceilalti copii...Mergeam desculta chiar si la pactica agricola, spre disperarea profesorilor am mai convins 3-4 colege sa faca la fel...
miguela spune:
quote:
Originally posted by Doniaquote:
tora97 Posted
Daca erai un copil in anii 50, 60 sau 70, cum ai facut de sa supravietuiesti ?
Nu stiu daca si voi ati facut-o, daca nu, sper sa supravietuiti dupa ce cititi: ne faceam guma de mestecat colorata punand pasta din mina de pix.
Sau mancam guma de la unii la altii (guma gata mestecata). Ce-i drept, eu mi-am facut anticorpi, am avut cam 10 ani de zile fara nici o raceala.
Din astea am facut si eu...
quote:
Si la tara... desculta prin noroi, imi placea senzatia pe care o aveam cand trecea noroiul printre degete.
Cat de mandra eram ca bunicii se bazau pe mine sa dau apa si fan cailor si intotdeauna ma certam cu verii mei pentru onoarea de a curata grajdul de balega.
Da, mie imi place si acum sa merg desculta prin noroi, imi place cand imi trece noroiul printre degete, si apoi "lamele' de noroi proaspat se usuca... Grajdul il curatai tot desculta? Eu si verisoarele mele intram desculte in grajdi, mergeam asa si la oi si dadeam cooncurs care striveste mai multe cacareze, si nu am facut nici o infectie...
titisha spune:
Eu cred ca orice persoana trebuie privita din prisma societatii in care traieste si la nivelul la ce ii ofera societatea in perioada respective. Vorba aia “parerea mea”!!
Hai sa luam acum copilul crescut si educat cu cursuri suplimentare de engleza, franceza, germana, cu cursuri de actorie, pian, dans, cu patinaj, scki, tennis, inot, cu calculator, internet, mirc, chat, DVD, cu spectacole de teatru inca de pe la trei ani (mai intai teatrul de copii apoi “Apus de soare” chiar pe la 8-9 ani – am ramas uimita cati copii cam de aceasta varsta am vazut in sala de spectacole) cu fanteziile din Harry Potter si sa-i spunem: “Ai trei luni de vacanta te duc la tara la “mamaia Lina” sa umbli descult pe ulita, sa-ti rupi ceapa si rosia din gradina si sa vezi ograda plina de “oratanii!” si sa-ti baziie musca in jurul tau in timp ce mananci. Raspunsul lui (copilului): “Mami, te simti bine??? Te-am suparat cu ceva. Cum sa stau acolo rupt de lume???”
Copilaria noastra a fost altfel decat a lor (haiosa , acum cand privesc inapoi), dar si ei au copilaria lor frumoasa traita in lumea de azi, care probalil va fi alfel decat a copiilor lor.
“Parerea mea!!” Titisha