Mamici de ianuarie-februarie 2005

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana1968 spune:

Mersi Crinuta de stire. Sunt taare incantata ca nu trebuie sa am sanii mereu umflati. Nu fac nici un efort. Dar eu am mai pierdut embrioni, poate si varsta mea (36 ani)isi spune cuvantul. Liniuta de vazut se vede, am si brta umflata, nu ma mai cuprind fustele.
Ieri am avut si o cadere de tensiune, asta e vreun semn?? De bine sau de rau?
Simteam cum ma scur pur si simplu. Of , azi ma duc la dr. De-abia astept.
Va pup.

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

Crina, eu m-am intors dupa un drum de 16 ore cu masina in Germania( sper ca bebeul sa nu fi patit nimic si sa stea linistit acolo 9 luni).

Fetelor voi luati ceva vitamine? Eu iau vitamina E si acid folic. Si beau ceai de cretisoare, care se zice ca ajuta la mentinerea sarcinii.

L-am intrebat pe doctor daca trebuie sa iau ceva medicamente de mentinere a sarcinii( avand in vedere ca eu am pierdut o sarcina la 9 saptamani) , dar mi-a zis ca nu.

corail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Iata ca m-am intors si cu informatii noi.

Diana, nu-ti mai face griji ca o sa se regleze totul de la sine. Eu una, anul trecut, eram in aceeasi situatie ca si tine - nu putem tine sarcina si o eliminam desi aveam aceleasi simptome ca si tine- si iata ca anul acesta fara nici un tratament si fara ceva facut in mod special vad ca nu am mai eliminat sarcina. Posibil la tine sa fie vorba de o insuficienta luteala, adica lipsa progesteronului, sau muschii uterului nu sunt indeajuns de puternici sa sustina sarcina. Stai linistita, fara eforturi, si ai sa vezi ca o sa o tii. Simptomele nu trebuie sa le ai mereu prezente ca ar insemna sa iti fie mereu rau, greata etc. Du-te si fa repede un test din sange ca este mai sigur.

Crinuta, eu simt ca mi s-a intarit burtica in zona uterului. Si eu, inainte cand puneam mana simteam sunculita de pe burtica dar acum simt ca este tare ca piatra. O sa vedeti ca cu timpul o sa se intareasca pt ca si uterul creste in dimensiuni.
Apropos de sani mie nu imi mai incap in sutien :-) Am avut si eu acum cateva zile o stare de tensiune a sfarcurilor care vad ca acum s-a potolit. Oricum sanii incep sa intepe cam prin sapt 7-8 de sarcina.

Revin la oile mele, adica la informatii. Iata ce am gasit legat de sapt 6 de sarcina.
- embrionul are in dimensiuni 3-5 mm;
- incep sa se formeze corzile vocale iar gurita incepe sa o deschida;
- urechea interna s-a format (atentie ca va aude :-));
- inimioara bata si are doar o camera;
- peretele despartitor (care va face ca inimioara sa aiba 2 camere) se formeaza si el in aceasta saptamana;
- se dezvolta tractul digestiv;
- se formeaza ficatul, plamanii, pancreasul si glanda tiroida;
- incepe sa se formeze placenta care va fi complet functionala la 12 saptamani;
- apar mugurii pt manute si picioruse;
- o echo transvaginala performanta detecteaza 86% din embrion si bataile sale si 100% din sacul amniotic.

Fetele care au UM in 26 martie, deci sunt in a 40a zi de amenoree, azi sacul amniotic are 10 mm iar embrionul 2 mm. Eveniment mare vineri pe 7 mai incepe sa-i bata inimioara.

va pupik pe burtik
5+ saptamani

ingerasu cu ingerasul mic din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Mi-au dat iar lacrimile de emotie citind noutatile tale, ingerasu despre embrion! Adica in saptamana asta incepe sa auda? Si incepe sa ii bata inimioara vineri? A inceput sa imi bata mie repede de emotie...Va anunt ca eu sunt foarte emotiva, asa am fost mereu, dar acum cred ca voi bate toate recordurile din lume!
Si mie mi-au crescut sanii (dupa ce ca erau mari), si nu mai suport sutienele! Ultimele trei zile nu mi-am mai pus sutien, desi este neplacut tare! Trebuie sa merg neaparat sa-mi umpar mai mari.
Pupici burticutzelor!

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Dragelor, despre evolutia embrionului, puteti citi aici ce se intampla in burtica voastra in fiecare saptamana de sarcina:
"Odiseea sarcinii in 40 de saptamani" http://www.desprecopii.com/info.asp?id=135
Va sfatuiesc sa cititi articolele de la "Sarcina" sunt foarte interesante toate.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Multumim, saphir, ce mi-a placut ce am citit acolo, la Odiseea sarcinii! i-am citit si lui George si s-a bucurat tare. E emotionat si el ca si mine.

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Intrebare: eu sint in a patra zi intirziere....daca nu este bebe, Duphastonul poate produce intirzierea?

Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ingerasu, citesc informatiile date de tine cu sufletul la gura. Te rog sa ne tii la curent cu evolutia ingerasilor nostri.

Sanii mi s-au marit, ma dor, sfarcurile sunt ba tari, ba moi, dar cand sunt tare mi se pare mie ca s-au marit, sau poate e imaginatia mea.
Fetelor, si voi va studiati cu orele in oglinda, pentru a sesiza orice schimbare?

pupici
Crinuta si ingerasul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Corail draga, ce sa pateasca bb de la drumul cu masina? Stai linistita ce sigur e bine.
Si eu iau acid folic, 1 mg pe zi. Voi cum luati? Vitamine nu se frecomanda in primele saptamani.
De asemenea iau Duphaston. Voi credeti ca sanii s-au marit de la Duphaston, sau de la sarcina?

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Crinuta aceleasi simptome cu privire la sani le am si eu. Azi nu aveam nimic dar iata ca acum mi-i simt tensionati si usori durerosi. Plus de asta imi "sare" in sus sutienul, nu mai pot sa-l tin peste sani ca se ridica el singur.
Hi, hi si eu ma uit in oglinda sa vad modificarile. Chiar mi-am pus si o pernuta sub tricou sa vad cum arat si imi sta bine. Ca de altfel la toate.
Eu acid folic iau 5 mg, am inteles ca in sarcina aportul necesar este mai mare. Trebuie insa luat in timpul mesei sau imediat dupa masa pentru a se absorbi mai repede. Oricum mananca si portocale pt ca au un continut bogat de acid folic.
Sani se tensioneaza si se umfla datorita sarcinii nu datorita Duphastonului. Si eu a trebuit sa iau anul trecut Duphaston dar nu mi s-au tensionat sanii datorita lui. Oricum eu am patit-o rau cu el.
Tie ti-a recomandat doctorul sau iei tu pt siguranta?
Poti bea si ceai de cretisoara ca ajuta la mentinerea si fixarea sarcinii.

5+ saptamani

5+ saptamani
ingerasu cu ingerasul mic din burtica

Mergi la inceput