Mamici de ianuarie-februarie 2005
Raspunsuri - Pagina 8
saphir spune:
Dragele mele, va urmaresc
Incercati sa evitati sa dormiti pe burtica sau pe spate. Dormiti pe o parte care va este voua comoda.
Insomnia, da este un simptom al sarcinii, la mine a aparut numai dupa a 7-a luna de sarcina, dar voi sunteti mai harnicute :)
Constipatia, la fe, invatati-va ca asta este noul mod de viata :)))..si apare mai ales cand o sa luati fier. Atunci o sa modifice si culoarea scaunului, o sa devina verde inchis, e normal.
Crinuta, draga, daca ametesti, roaga medicul sa iti faca analiza sangelui sa verifice nivelul fierului, pentru ca banuiesc ca iti lipseste, lucru care nu este indicat in sarcina.
In resc, scumpelor, incercati sa nu va stresati prea tare, evitati medicamentele pe timpul sarcinii, cu cat mai putine cu atat mai bine.
Luati medicamente numai daca este imperios necesar...iar daca medicul va recomanda ceva, intrebati-l ce alternativa aveti dar fara medicamente.
Incercati sa nu va ganditi ca ceva ar fi in neregula cu voi sau cu sarcina voastra, fiti vesele si optimiste,nu va panicati cu 100 de analize si protejati-va sa nu faceti eforturi exagerate, dar putina miscare nu strica deloc in sarcina.
Analizele de sange se fac de cateva ori si bine, ce se repeta in mod constant este analiza pentru verificarea fierului, ecografia si in ultimul trimestru de sarcina se face analiza sangelui pentru zahar.
Cam atat scumpele mele si scuzati-ma daca ma "bag" dar tare imi sunteti dragi...si asa imi amintesc de mine :))
pe burtici
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
ingerasu spune:
Hi,hi,hi si eu dorm pe burta de cand stiu ca am ramas insarcinata. Inainte nici nu suportam sa dorm pe burta dar parca acum simt nevoia sa-mi tin ingerasul la "caldurica". Nu exista nici o restrictie in privinta dormitului pe burta, mai incolo o sa constituie o problema.
Iar cu pipi, nu va zic, ca am inceput in timpul zilei sa merg din juma' in juma' de ora si nici nu mai pot sa ma abtin. Noaptea insa ma limitez inca la o singura data de mers ca sunt prea puturoasa sa ma ridic din pat.
Cu somnul, seara pic moarta iar dimineata la 6 sunt in picioare fara ceas. In schimb, dupa-amiaza la birou cam dorm pe mine.
Eu crampe am rar dar inca le mai am.
Aveti grija de voi, evitati trepidatiile, miscarile bruste, eforturile, baile fierbinti si caratul de greutati.
Am citit ieri intr-o carte ca pt prevenirea unui avort se indica a se lua in primele 3 luni vit E si C. Voi stiti de asa ceva?
Eu am "inca" 26 de ani dar cand voi naste voi avea 27.
Inca nu am luat-o pe calea ingrasatului dar mie imi este foame in permanenta. Asa ca mananc doar fructe si iaurturi ca sa-mi potolesc foamea.
Apropos eu simt deja ca mi s-a intarit burtica. Voi simtiti?
Va las poate mai gasesc informatii despre evolutia bb-ului si revin
5+ saptamani
ingerasu cu ingerasul mic din burtica
crinuta spune:
Saphir, ne bucuram tare mult ca ne scrii, si chiar te rugam sa intervii de cate ori ai ocazie, ca uite cate avemd e invatat.
Ai perfecta dreptate in privinta fierului, exact asta mi-a iesit la analize. Mi-a iesit anemie, si mi s-a spus sa consum alimente care contin fier si inca sa nu iau vitamine sau prenatale. Ficatul am inteles ca ar fi interzis din cauza vitaminei A, deci va trebuie sa gasesc alte alimente bogate in fier.
Cu dormitul voi incerca si eu sa dorm pe o parte. Nu stiam insa ca nici pe spate nu e voie, credeam ca doar pe burta e interzis.
Ingerasu, unde mai precis ti s-a intarit burtica, in zona uterului?
pupici
Crinuta si ingerasul
Diana1968 spune:
Buna,
Ma ba si eu in seama. Eu, de conceput am conceput, dar mi-e tare teama ca se pierde embrionul. Am liniuta a 2-a, am avut sanii umflati, am avut dureri pelviene, am avut de toate simptomele, in afara de returi.
Problema mea este : e obliatoriu sa am sanii umflati in fiecare zi?? Sau durerosi. A, sunt in a 31-a zi si mie imi vine de obicei in a 28-a zi.
Astept experientele voastre.
diana
oana cretu spune:
Si eu ma bucur, saphir ca vi si ne ajuti cu sfaturi. Cand vrei sa intervi, fa-o fara sa te gandesti prea mult! Ce ma bucur ca iti aduci aminte, ca, cred ca este placut tare...
Eu nu simt daca mi s-a intarit burtica ca sunculitele nu ma lasa sa vad!
Am sa evit sa iau medicamente, poate doar sa cer medicului voie sa iau ceva anti-voma, caci sunt sensibila tare la asta, vars pana si fierea din mine, mi s-a intamplat des...Si nu vreau!!!!Mai ales ca am rau de masina, si sunt obligata sa a deplasez cu ea, caci aici fara masina esti mort!
Deci sunt cea mai mica? Atunci sa nu va mirati cat de nestiutoare sunt... Mai ales ca este prima sarcina.
oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
diana21 spune:
sper sa nu va suparati ca ma bag si eu, am citit ce ati scris si am vrut doar sa va spun cva sunteti foarte dragute!!! Ce repede trece timpul, parca ieri numaram si eu zilele si eram super incantata cu fiecare saptamana care trecea! Bucurati-va de burtica ca trece repede timpul...
Diana, 26 ani, gemeni/rac
Fetita Strumfita - 23 de saptamani in Burtica
DPN 30 august, Sp. Municipal
oana cretu spune:
De ce sa se piarda embrionul daca nu faci eforturi mari? Se poate pierde si din alte motive? Nu ma speriati!!! Sper ca ai bebul acolo, diana! Eu cel putin asta iti doresc!
oana si bb din burtica
crinuta spune:
Diana, si mie mi-a iesit prima data testul slab pozitiv.
In privinta sanilor, nu trebuie sa fie in fiecare zi la fel de umflati. Asta poate mai incolo, cand sarcina este mai avansata.
Du-te repede si fa testul de sange. Ce mai stai?
pupici
Crinuta si ingerasul din burtica
oana cretu spune:
Multumim, Diana! Chiar mi-au dat lacrimile, cand ma gandesc cate fete citesc si le place de noi, cat suntem de incantate de ideea de a fi mamica, de cate intrebari de punem...Va multumim la toate! Hai ca plang de bucurie ca sunteti asa multe alaturi de noi! Chiar, am inteles eu bine ca plansul de bucurie face bine la bebe si ca cel de suparare nu face bine? Ii transmitem starea noastra, asa este? Pupici!!!!!!
oana si bb din burtica
saphir spune:
quote:
Originally posted by Diana1968
Buna,
Ma bag si eu in seama. Eu, de conceput am conceput, dar mi-e tare teama ca se pierde embrionul. Am liniuta a 2-a, am avut sanii umflati, am avut dureri pelviene, am avut de toate simptomele, in afara de greturi.
Problema mea este : e obligatoriu sa am sanii umflati in fiecare zi?? Sau durerosi. A, sunt in a 31-a zi si mie imi vine de obicei in a 28-a zi.
Astept experientele voastre.
diana
Diana, cel mai bine mergi si fa inca un test de sarcina.
Greturile nu sunt obligatorii in sarcina. Durerile de burta poti sa le ai si din cauza ca iti intarzie rusii, sanii mariti, la fel.
Se spune ca cine face fata, are greturi, daca e baiat, sarcina e usoara....ca si in cazul meu. Dar asta e vb din batrani, nu e obligatoriu :))
Crina, incearca sa bei multe sucuri naturale de portocale, contin fier si totusi daca te simti rau, cere medicului acid folic.
burticoasele
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos