Mamici Iulie-August 2004(55)
Raspunsuri - Pagina 13
mihaella spune:
Neatza,
GABI,capul sus,iubit!O sa fie totul bine!
Roberta,multa sanatate!Trece timpul repede,sa vezi!
Lia,placenta posterioara este praevia din cate stiu eu.Sper sa te lamureasca mai bine fetele care o au asa.
Pupi,
Miha
roxanaz spune:
hehehehe da Robi, e grasunel...ca de ex. al meu (care cred ca e in topul grasuneilor) avea la virsta asta cam 15 cm la burtica....deci e clar cam de ce nu te ingrasi tu, nu? asa-i si la mine, papa individu' tot, la mine nu se vede aproape nimic in afar de burti....
Danule cam rar mama cam rar...iar esti cu auditorii pe cap? normal ca te primesc, auzi la ea....cum sa nu?
Lia nu exista mai normal sau mai putin normal, placenta se insereaza unde pofteste dumneaei. anterior sau posterior nu conteaza prea mult, ci cit de joasa e, in cazul in care ramine joasa la 28 de saptamini, obturind eventual orificiul cervical se da diagnosticul de placenta previa...hai ca am mai vorbit de o suta de ori de chestiile astea.
si aici e frumos si cald..si e vineri!!!!
roller025 spune:
Hehe, Roxa, ieri i-am flituit pe toti: si pe aia de la control si pe auditori, am depus si bunatate de bilant... Si aseara am observat ca e JOI si nu vineri! Si m-am depresat. Da' dup-aia am vorbit cu sosu' si m-am calmat. Poate reusesc sa-l conving pe domnu' sa tragem o fuga pana acolo!
Dana M 27 saptamani
29 ani si 9 luni
DPN 26 iulie
Dr. Badiu Alexandru
roller025 spune:
Monique, am vorbit cu tanti cu hainutele si are si pentru noi cate ceva! Vorbesc deseara si ma duc sa le vad maine.
Dana M 27 saptamani
29 ani si 9 luni
DPN 26 iulie
Dr. Badiu Alexandru
butterfly spune:
Am terminat de citit ca ramasesem in urma. De fapt am postat un subiect despre vaccinarea antihepatita B ca imi sta pe cap de citeva zile. Nu am primit raspuns deocamdata, poate mai tirziu. Oricum e subiect controversat ca si administrarea de fluor.
Despre fluor stiu ca poate avea efect antitiroidian (intra in competitie cu iodul ) asa ca nu am de gind sa iau in sarcina si nici sa il dau lui bebe ani in sir fara intrerupere. Cred ca un aport de calciu substantial si evitarea consumului de dulciuri rafinate la copii sunt masuri mult mai sigure... iar daca mostenirea genetica e deficitara nu cred ca fluorul e foarte eficient.
Noi suntem bine (ca si voi dealtfel) iar in ultimele 2 sapt cumintenia a dat roade, am redus medicatia. Ma supara o leucoree mai abundenta mai ales dimineata cind ma invirt prin casa dupa o noapte de stat la orizontala.
Am intrat la mamicile de mai-iunie si m-am emotionat foarte tare pentru ca barza si-a facut cuib acolo...
Eu numar saptaminile, zilele, bagajul de spital nu e gata si asta ma irita putin dar nu pot sa ies prea departe inca. Sper sa nu fie nevoie pina in iunie.
De la 1 mai intru oficial in prenatal, vom vedea ce salariu imi dau, oricum e mic... sanatosi sa fim si sa auzim numai de bine!
Florina 28 ani 31(+) sapt cu puiutzul Teodor
Dr Badiu - Sp Universitar
DPN 1 iulie
mihaella spune:
Danutza,
In Crangasi este un magazinut de toale mai spalat,unde au adus si hainutze de gravi,.Sunt chiar frumusele,dar nu chiar ieftine.Eu mi-am luat ieri o rochitza/sarafan tare haioasa cu 546.000.Daca te intereseaza da-mi un beep.
Marina spune:
mey vedeti la rococo au bagat niste camasute din in , gen iee dar super dragutze cu 490000. Ieftina nu e dar e asa dragutza. Mai au tricouri care arata bine si niste rochitele scurte dragute daca va intereseaza asa ceva. Cam scumpe dar deh pt cine mai merge la job ...
Astea erai ieri in calea Victoriei
Doamna Bibi spune:
Majoritatea placentelor sunt posterioare,asta inseamna ca se afla in spate si nu jos.Plasarea anterioara sau posterioara nu influenteaza cu nimic nici pe bebe nici pe noi.
Plasarea jos/sus este data de gradul ei si anume (mi-a explicat si mie ca la prosti medicul de familie ca si eu eram in ceata cu atatea denumiri):gradul 0 si 1 este jos,gradul 2-3 este undeva in dreptul buricului (la varsta noastra cam asa ar trebui sa fie),iar mai mult de 3 este sus in dreptul stomacului.
Oricum diagnosticul de praevia nu se pune de pe acum asa ca linstiti-va.Placenta se mai poate ridica.Dar atat timp cat colul este inchis de obicei nu sunt probleme,tot ceea ce trebuie facut este odihna la pat.Placenta foarte jos influenteaza si la nastere si anume nu lasa colul sa se deschida.
Monique si bebe mic 22 sapt.,DNP 30 august 2004
28 ani, sagetator
http://community.webshots.com/user/monicaotelea