Viza pentru America
Raspunsuri - Pagina 4
cataghe spune:
Fetelor, ceea ce povestiti voi aici se refera numai la viza turistica, sau si la celelalte vize (H1, J1, etc)? Ca m-ati speriat acuma... Va rog lamuriti-ma si pe mine. Cineva care vrea sa plece cu H1b, de exemplu, intimpina aceleasi greutati la acordarea vizei? Tot asa trebuie sa mergi cu documente care sa faca dovada ca ai proprietati, conturi in banca si alte din astea?
Multumesc,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
allya spune:
Catalina draga,
uita-te la site-ul ambasadei sa vezi ce se cere pt viza care te intereseaza: www.usembassy.ro, ce stiu eu, e ca pt viza F1 si J1 se cere sa arati legaturi cu tara ca si unul care cere viza de turist B2. In cazul vizei H1 nu stiu detalii. Eu pt viza F1 a trebuit sa arat ca am legaturi cu tara...
lucia_cs spune:
Catalina, sa nu te sperii prea tare, sotul meu a venit cu H1B
si nu a intampinat nici o problema, decat faptul ca a trebuit
sa stea la o coada infernala la ambasada.
Eu am ajuns cu H1, si nu am avut nici o problema.
Cu aceste doua tipuri de viza nu trebuie sa-ti faci programare
pentru interviu, dar ti-as recomanda sa faci, este mult mai
comod, si la intrare le place mai mult, plus de asta, daca sunt
multi, atunci ai toate sansele sa te programeze ei acolo, in
alta zi.
Programarea se face automat, dupa ce platesti taxa de 100$ la
Banca Transilvania, acolo ai sa primesti o foaie cu mai multe
detalii despre programare. Dupa trei zile de la achitarea taxei
poti sa intrii pe site-ul ambasadei si ai sa afli pe ce data
esti programata.
Este bine sa sunti inainte sa aflii mai multe detalii despre
documentele pe care ar fi bine sa le prezinti.
Ti-as da mai multe detalii despre cum a optinut viza sotul meu,
dar el a optinut-o in februarie 2003 si de atunci s-au mai
schimbat regulamentele pe acolo.
Daca suni la ambasada, sa nu te sperii de ceea ce-ti vor zice ei,
si sa nu te lasi intimidata, uneori sunt cam satuli si sunt acrii
de tot, dar - rabdare, pentru ca in Romania mai peste tot este
asa.
Mult succes daca vei dori sa-ti opti viza pentru SUA, sa auzim de
bine!
Lucia sotia lui Csaba.
allya spune:
CATALINA uite aicea ti se zice exact tot ce iti trebuie si cum e cu viza H1: http://www.usembassy.ro/InfoR/romana/nonimm6.htm
iuliana76 spune:
O colega de facultate, necasatorita, fara proprietati, fara bani in banca, a primit o invitatie de la prieteni din SUA si a primit viza pe loc.
Sotul meu a fost plecat in Canada acum 3 ani.
2 prieteni de familie, necasatoriti, tineri, fara copii au primit viza de Canada.
Un alt prieten care vroia sa mearga in vizita in Canada n-a primit viza, desi pleca fara sotie.
Asadar, criteriile de acordare a vizelor turistice sunt..... pe ochi frumosi (la propriu).
mamicaluitheo spune:
scumpele mele ,
eu nu vreau sa va descurajez, dar intr-adevar criteriile de acordare pt. o viza turistica in america raman ciudate,
mamei mele nu i-au dat viza nici acum 3-4 ani si nici in momentul de fata.
nici macar nu se uita in ochii tai "scumpii domni"platesti 100 $ la risc oricum. ei i-au zis sa revina numai in momentul in care se imbunatateste ceva in situatia ei. care situatie va veti intreba? mai mult ca sigur situatia materiala. desi are o varsta si era chemata de sora ei pt. una bucata de luna nu au vrut.
nimeni de aici nu va poate invata exact ce sa faceti.
noroc, noroc si iarasi noroc. dati o suta si primiti raspunsul pe loc DA sau NU.
Bafta multa,
cu drag andreea si puii
rachel spune:
Mama mea a fost astazi la ambasada si in locul vizei , pe care speram sa o primeasca , a primit un refuz politicos . Este a doua oara cand i se refuza viza temporara . Speram ca ca data urmatoare sa fie mai norocoasa .
Rachel si Carmen
http://www.babiesonline.com/babies/s/spetco
lucia_cs spune:
Rachel mamei tale nu i s-a dat nici o explicatie?
Nu se stie care este motivul refuzului?
Lucia sotia lui Csaba.
allya spune:
mai sper sa nu fie asa dar pe o perioada cand se schimba ambasadorii astia pur si simplu nu dau vize..., iar de regula noul ambasador cand vine e mai darnic...adica asa au ei politica... acum am inteles ca se schimba ambasadorul SUA la Bucuresti deci se prea poate sa fie asta cauza...
va pup si va anunt ce s-a intamplat cu socrul meu daca a primit sau nu viza!
cu drag,

, eu am venit cu H4.