Viza pentru America

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allya spune:

AIDA sa stii ca eu am o astfel de stampila pe pasaport in urma denial-ului obtinut cu ocazia cererii prima data a vizei...eu am cerut F1 si pe stampila scrie B (care corespunde cererii de viza de turist)....ce parere aveti? astia mie mi-au procesat oare alt tip de viza atuncea prima data?

eu am mers atuncea din cluj toata noaptea cu trenul si de la 6 dimineata cand credeti ca am intrat? la 3 dupa-masa...ca sa ma ia ala la bascau (mi-a zis ca eu nu urmaresc sa-mi fac studiile ci sa ma marit ca sa obtin cetatenie si ca parintii si logodnicul nu-s o legatura cu tara ca noi romanii nu dam doi bani pe rude...ma rog efectiv m-a facut sa vad negru in fata ochilor caci am muncit sa strang bani de examene GRE si TOEFL si am invatat din greu si am asteptat jumatate de an cu sufletul la gura pana am primit acceptarea de la univ respectiva si individul isi batea joc de toate astea...) si sa mi se naruie sperantele pe moment... dar asta inainte de 11 sept, la o luna am mers inapoi si am primit viza, e drept ca intre timp ma maritasem, facusem rost de averi si conturi in banca si am raspuns relaxat si diplomat la intrebari...

sotul meu insa nu a avut interviuri! si si alti colegi de ai mei! asta dupa 11 sept....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Aida, Andreea, inseamna ca s-a scumpit, nu? eu imi amintesc ca am dat $45 inainte de interviu si dupa aia cand am primit viza am mai platit cred ca nitel peste o suta? ambele platite la Banca Transilvania parca pe vremea aceea, nerambursabile, desigur. dar asta se intampla acum cativa ani, asa e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Culmea mi se pare ca nu americanii sunt cei care ne trateaza astfel ci compatriotii nostri romani. Inteleg sa fiu respinsa dar nu inteleg sa fiu umilita si tratata ca o infractoare.
Incep sa cred ca de fapt nu exista nici un criteriu exact pentru acordarea vizei si ca totul este dupa cheful functionarului de la ghiseu. E revoltator.
Chiar n-am chef sa risc 200 de $.
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariana_ spune:

Vai credeti-ma, eu sunt distrusa...evident nu am primit viza; eu ma gandesc la un mod de a imigra dar nu prea stiu cum; am fost pentru viza cam acu 3 sapt.; ma gandeam sa pelc cu unc ontract dar dir undei asemenea firme mi-a zis ca ams anse minime de a primi o viza in urmatoarele 12 luni; nu inteleg de ce, in fond e un alt tip de viza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariana_ spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

quote:
Nu ar fi normal ca, daca banii sunt folositi pentru tiparirea vizei, sa se restituie banii acelora care nu primesc viza? Aaaaahhhh... imi vine sa urlu! Ar trebui sa se faca putin scandal, pe tema asta!

Ma alatur si eu!

Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

aida, iti impartaesc indignarea, eu inca ma gandesc cum sa procedez, e clar ca numai cu ceva scandal se va rezolva. stampila are si soacra-mea (de ea era vorba, maica-mea e cetatean am) pe pasaport.
de curand am mai auzit ceva care m-a socat, o cunostinta a mamei mele, membra marcanta a societatii romanesti in atl, povestea cum a aflat de o filiera prin care urma sa dea ciubuc la ambasada in schimbul vizei, suma era $2000. acelasi lucru mi-a fost confirmat de fata verisoarei mele care a aplicat pentru loterie si care la fel a aflat ca $2000 iti face rost de viza mintenas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaP spune:

Eu am aplicat din Canada pt viza de turist pt State, la o luna dupa ce am ajuns in Canada cu viza de emigrare si...mi-a fost refuzata viza. Sa stiti ca acel comportament rece al functionarilor nu este adresat in mod special romanilor. La toate ambasadele se poarta cam la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

in '97 mie mi-au dat viza turistica pe 10 ani. pe pasaport romanesc cu viza definitiva in uk. nici nu i-am vazut la fata, am trimis/primit prin curier, a durat cateva zile. taxa a fost vreo £12 pt mine si fiica-mea ca are pasaportul ei.

daca tot veni vorba de vize si de tratamentul ce ni se aplica pe la consulate sa ma alatur si eu la valea plangerii ca nici englezii nu-s mai breji, dupa ce ca situatia creata a fost vina lor acum sufera oamenii corecti, cinstiti... prietenei mele i-au refuzat viza sa vina vara asta o luna la noi impreuna cu fie-sa... da' nu ma las - ma duc cu jalba'n protap pana la parlament daca ma obliga.

pe vremea lui ceasca se facea tam-tam in tot vestul ca la estici nu li se dau pasapoarte... acu' nu ne dau vize...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

ARIANA draga imi pare tare rau, te inteleg si eu am fost distrusa, dar nu m-am lasat! in Europa de Vest, Australia, Noua Zeelanda, Canada nu ai putea sa incerci? la ultimele 3 primesti rezidenta deci ai un statut sigur!
incearca si pe calea studiilor se pare ca acum nu au treaba cu studentii romani...daca le dau vize de student atat de usor!

Mergi la inceput