Viza pentru America
Raspunsuri - Pagina 2
monicuta spune:
fratele meu a fost respins. are o afacere care merge f bine, casa pe numele lui. casatorit, copil, bani in banca. a vrut sa vina impreuna cu sotia. poate ar fi fost o idee buna daca ar fi incercat sa vina pe rand.monica
AC spune:
E ALEATOR!
Mama a cerut viza inainte de a avea fetitza. Sotzul cetatean strain, dar nu usa, lucra in State. Eu eram visiting in State, platita dublu Olanda, State.
Mama 55 de ani a cerut doua luni pe vara cu toate aprobarile de la angajator, a prezentat acte de casa, pamant. Fiind vaduva si neavand alti copiii, au cerut actele matusii si unchiului meu
.. si dupa a doua vizita la ghiseu (relatarea lui Clopotzel este perfecta) ... viza i s-a refuzat pe motiv ca nu prezinta garantzii sa se intoarca.
Acum, noi cu copil american, eu contract viitor in State cu unul terminandu-se acum in Olanda... si a primit viza!
Voi pricepetzi ceva?
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
allya spune:
AC draga mama ta a zis acolo ca aveti copil american sau stiau ei?
se poate sa fie asta ca dupa 11 sept.... se dau mai usor vize?...sau o fi ca nu se dau din prima decat rareori?
CLOPOTZEL tatal tau cand a mers dupa viza?
va pup,
Cleomax spune:
eu nu inteleg nimic. si sunt dezgustata profund. soacrei mele i s-a refuzat viza pe motiv ca fiul ei, singurul copil, traieste in state si ca ea nu are motiv sa se mai intoarca. asta dupa ce fusese in vizita la noi de nenumarate ori, incepand din anul 1984! i s-a sugerat sa ceara sa vina definitiv, pentru ca altfel de viza nu va primi. am fost acolo eu personal, am fost tratata cu dispret total la ghiseu, asa ca am inceput sa ridic vocea, la care cucoana a inchis ghiseul si a stins lumina, nu numai de la ghiseul unde eram eu ci de la toate. sala era plina, se auzea musca bazaind in scurtele pauze cand taceam eu, iar lumea din sala privea tot circul cu frica. in sfarsit un domn m-a rugat sa incetez pentru ca din cauza mea nu mai primea nimeni viza. acum am o lehamite totala fata de cei de la departamentul de stat. mi-ar placea sa ofer incurajari celor care doresc vize si nu pot decat sa ma revolt.
AC spune:
Ally,
ambele vize au fost cerute dupa 11 sept (anul trecut si anul acesta).
Pe mama fiind vaduva si fara rude in tzara... au pus-o sa declare tot ce are rude. Asa ca zis de pui... Da fetitza nu ar fi fost motiv de intoarcere acasa, nu? Dimpotriva.
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
Clopotzel spune:
Allya, tatal meu a fost dupa 11 sept, parca in februarie. Daca vrei exact data cand vb cu el o sa-l intreb! Iar parerea mea este ca dupa 11 sept conditiile (!!!care or fi alea?!???) de acordare a vizelor s-au inasprit.
Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.
aida_o spune:
conchita, taxa pt viza este de 100$ (bani pe care nu ii mai primesti inapoi, indiferent daca primesti sau nu viza).
Cleomax, comportamentul celor de la ambasada SUA, este dezgustator... Chiar si daca te duci acolo pentru probleme ce nu tin de vize, e o tanti in virsta la un ghiseu, care iti inchide geamul ghiseului in nas (eu am certificat de casatorie american, si voiam sa aflu cum il pot notariza, pt ca stiam ca obisnuiau sa notarizeze si la ambasada acte emise de statul american).
Nu iti spun ca odata i-au inchis unei prietene telefonul in nas, cind a intrebat de ce (totusi!) se sta atit de mult la interviul pt viza, odata ce se afiseaza pe internet programarile, deci se presupune ca, nemaivenind oamenii buluc la viza, toate interviurile sa dureze citeva minute... Si eu am prins inceputul programarii vizelor prin internet, fusesem programata la 9:10, si - surpriza? nuuu! chestie normala! - am intrat la interviu abia la 11:45!!!! La ce bun ca mi-au dat viza imediat (era a 5-a plecare in State), cind mi-am chinuit nervii asteptind sa se miste mai repede cei de la ghiseu...
Criteriile de acordare a vizei...? Cine stie? O prietena unguroaica imi spunea sa fim totusi fericiti, ca noua nu ne pune nimeni stampila pe pasaport, daca nu ni se acorda viza. Se pare ca in Ungaria li se pune aceasta stampila, deci ulterior le e foarte usor sa vada daca o persoana a fost refuzata cind a mai solicitat viza. Ca si cum le-ar pune un semn pe frunte...
Ce povestesti tu, despre faptul ca au refuzat sa acorde viza mamei tale, mi se pare de-a dreptul absurd! Cu atit mai mult, cu cit mai fusese de nenumarate ori in vizita la tine... Zau ca nu le inteleg logica...
Din nou, ma intreb: DE CE nu se restituie acea taxa de 100$? Oare atit de mare efort depune acel functionar de la ghiseu, incit trebuie sa plateasca lumea 100$? Nici nu vreau sa ma gindesc citi bani intra zilnic in ambasada SUA... Sunt familii intregi care sunt refuzate, uneori... (eu am vazut o familie de mama + tata + 1 copil, refuzati = 300$) Nu ar fi normal ca, daca banii sunt folositi pentru tiparirea vizei, sa se restituie banii acelora care nu primesc viza? Aaaaahhhh... imi vine sa urlu! Ar trebui sa se faca putin scandal, pe tema asta! 

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date
AC spune:
Asa e Conchitule... taxa e de una suta dolari... taxa de procesare a vizei. Din pacate.
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
aida_o spune:
...m-am uitat acum pe site-ul ambasadei SUA din Bucuresti (http://bucharest.usembassy.gov/InfoR/nonimm.htm)... taxa de 100$ se numeste "visa processing fee"... iar m-am enervat, pt ca nu inteleg: cum pot sa opreasca acei 100$ "pt procesarea vizei" si acelora carora nu li se proceseaza nici o viza, odata ce ambasada nu le-o acorda? 

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date
AC spune:
Domne... procesarea vizei... e un termen subtil.
Ce daca ti-o refuza nu s-au gandit mult?

Adica functionara de la ghiseu care la fiecare 30 de min da un verdict.... este bine calificata, bine platita!
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea