Viza pentru America
Raspunsuri - Pagina 5
aida_o spune:
bafta multa socrului, allya! 
...si bafta tuturor!
oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date
Sanca spune:
Viza pentru america a devenit ceva foarte rar, mai ales daca nu esti pensionar si nu ai calatorit in toate tarile lumii, sa poti demonstra ca nu ai ganduri de a ramane.
Faza cu 100 de dollari ma supara neinchipuit de mult, mai ales ca cei de la ambasada americana ar trebuii sa realizeze ca suma reprezinta pentru unii jumate de salariu de pe o luna. Mi se pare o mare talharie, dar asta e, cum putem noi schimba sistemul?
Cei de la ambasada ii considera pe toti emigranti din momentul in care se intra in ambasada. Ca sa ti se dea viza trebuie demonstrat ce te tine in Romania si la ce te intorci.
Verisorul meu a venit aici, cu toate ca nu avea inca 30 de ani, dar calatorise in toata Europa, si lucra pentru o firma Italiana, si nici nu era casatorit. Dar avea studii superioare, terminase o facultate.
Alt verisor la care i-am trimis chemarea, nu a primit viza. Venea singur. In Romania are masina, 2 apartamente, nevasta, copil de 7 ani, mama, tata, tot tacamul, iar sotia lui are afacerea ei. Nici prin cap nu-mi trecea ca nu o sa primeasca viza. Singurul lucru pe care nu-l avea era o facultate terminata.
Vad ca de la un timp cei cu studii primesc viza imediat, iar cei care nu au decat liceul, li se arata usa.
Drept dovada, Iuliana scrie de colega de facultate fara bani care i s-a dat drumul.
Sant convinsa ca americanii triaza pe baza studiilor...La fel si cu lotria vizelor, care nu prea e loterie... e cam pe acelas criteriu.
Cleomax spune:
sanca, eu am doua exemple care dovedesc exact contrariul, din pacate:
1-soacra mea, care a venit aici de nenumarate ori incepand din '84, NU a primit viza ultima data pe motiv ca, sotul meu fiind singurul copil, ea nu mai are motive sa se intoarca. de parca pana atunci nu fusese tot singurul.
1- in acelasi an, verisoarei mele i-au dat viza pentru 10 ani, ea neavand nici situatie materiala stralucita si nici studii superioare.si e muuult mai tanara ca soacra-mea.
na de mai intelegi ceva.
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Fetelor, ceea ce povestiti voi aici se refera numai la viza turistica, sau si la celelalte vize (H1, J1, etc)? Ca m-ati speriat acuma... This is the first day of the rest of my life!
catalina, eu ma refer numai la vize turistice, celelalte se dau fara probleme. chiar vroiam sa-ti sugerez o cale ce te-ar putea interesa, daca vrei, da-mi un mp.