Virsta la emigrare!
Raspunsuri - Pagina 3
ruxij spune:
La 27 de ani. Nu aveam copilas, acum am. Lucrez in acelasi domeniu, specializare diferita. Imi pare rau ca nu am plecat la studii imediat ce am terminat facultatea in Ro ci am asteptat 4 ani.
ruxij
Cricor spune:
1. Am emigrat la 29 de ani.
2. Copilul a venit dupa aproape 2 ani.
3. Lucrez oarecum in acelasi domeni, specialitate diferita. Culmea e ca si aici si in Romania postul se cheama la fel desi fac lucruri diferite.
Corina
Ira spune:
quote:
Originally posted by chatonel
21 de ani, fara copii.
Toulouse, la ville rose
27, cu ! (copil)
aligali spune:
uups' voljena - sa stii ca nu mi-am dat seama ca nu prea mi-a sarit in ochi
, mie mi se pare ca se imbraca mai mult tip sport...dar am sa ma uit atent
. banuiesc ca tu ai trecut pe aici si ai ramas placut impresionata?![]()
Alina si baietii
allya spune:
Draga ALIGALI,
1. am emigrat, ma rog, plecat din tara la 25 de ani, imediat dupa facultate, la fel si sotul dar cu 3 luni dupa mine
2. acum avem un bebe de 5 luni, nascut in SUA, eu intr-o luna ma reintorc la scoala (am intrerupt dupa nastere)
3. noi ne continuam studiile intr-un domeniu un pic inrudit cu ceea ce faceam in Romania, deci nu pot sa zic ca ne-am reprofilat, dar ne-am adaptat (adica noi suntem ing chimisti -am facut o sectie de informatica aplicata in ind chimica-, acum facem doctoratul in chimie, insa in domeniul medical (medicina moleculara) si ne place mai mult decat ing chimica, sotul a lucrat ca si programator in tara (baze de date) si acum in SUA face computational chemistry-bioinformatics, deci totusi ne folosim studiile si cunostiintele din Romania)
Eu cred ca sa te reprofilezi, adaptezi (atat in romania cat si in SUA), e un lucru poztiv nu negativ si e bine sa fii cat mai flexibil si sa iti placa orice faci.
pupici,
Catan spune:
Am emigarat la 27 de ani .Aveam un baietel de 2 anisori.Acum e un nazdravan de patru ani si inca nu lucrez ca am o mica printesa de 9 luni .Aici e f greu cu gradinitele . Catan
http://community.webshots.com/user/catya106
chatonel spune:
e bine sa fie cit mai devreme, adaptabilitatea e mai crescuta si tineretea iti da aripi!!! Si mai e o chestie: cariera ai inca timp sa o faci. Daca pleci dupa 40 de ani, atunci esti generatia de sacrificiu, la virsta asta e greu sa gasesti ceva de lucru - pt ca esti considerat deja cam batrin, apoi e greu sa-ti schimbi obiceiurile, sa te adaptezi la nou, decit daca esti o fiinta foarte deschisa se mai poate intimpla, asa ca cel mai bine e tot pina in 30.
Toulouse, la ville rose