Virsta la emigrare!
Raspunsuri - Pagina 3
ruxij spune:
La 27 de ani. Nu aveam copilas, acum am. Lucrez in acelasi domeniu, specializare diferita. Imi pare rau ca nu am plecat la studii imediat ce am terminat facultatea in Ro ci am asteptat 4 ani.
ruxij
Cricor spune:
1. Am emigrat la 29 de ani.
2. Copilul a venit dupa aproape 2 ani.
3. Lucrez oarecum in acelasi domeni, specialitate diferita. Culmea e ca si aici si in Romania postul se cheama la fel desi fac lucruri diferite.
Corina
Ira spune:
quote:
Originally posted by chatonel
21 de ani, fara copii.
Toulouse, la ville rose
27, cu ! (copil)
aligali spune:
uups' voljena - sa stii ca nu mi-am dat seama ca nu prea mi-a sarit in ochi, mie mi se pare ca se imbraca mai mult tip sport...dar am sa ma uit atent. banuiesc ca tu ai trecut pe aici si ai ramas placut impresionata?
Alina si baietii
allya spune:
Draga ALIGALI,
1. am emigrat, ma rog, plecat din tara la 25 de ani, imediat dupa facultate, la fel si sotul dar cu 3 luni dupa mine
2. acum avem un bebe de 5 luni, nascut in SUA, eu intr-o luna ma reintorc la scoala (am intrerupt dupa nastere)
3. noi ne continuam studiile intr-un domeniu un pic inrudit cu ceea ce faceam in Romania, deci nu pot sa zic ca ne-am reprofilat, dar ne-am adaptat (adica noi suntem ing chimisti -am facut o sectie de informatica aplicata in ind chimica-, acum facem doctoratul in chimie, insa in domeniul medical (medicina moleculara) si ne place mai mult decat ing chimica, sotul a lucrat ca si programator in tara (baze de date) si acum in SUA face computational chemistry-bioinformatics, deci totusi ne folosim studiile si cunostiintele din Romania)
Eu cred ca sa te reprofilezi, adaptezi (atat in romania cat si in SUA), e un lucru poztiv nu negativ si e bine sa fii cat mai flexibil si sa iti placa orice faci.
pupici,
Catan spune:
Am emigarat la 27 de ani .Aveam un baietel de 2 anisori.Acum e un nazdravan de patru ani si inca nu lucrez ca am o mica printesa de 9 luni .Aici e f greu cu gradinitele . Catan
http://community.webshots.com/user/catya106
chatonel spune:
e bine sa fie cit mai devreme, adaptabilitatea e mai crescuta si tineretea iti da aripi!!! Si mai e o chestie: cariera ai inca timp sa o faci. Daca pleci dupa 40 de ani, atunci esti generatia de sacrificiu, la virsta asta e greu sa gasesti ceva de lucru - pt ca esti considerat deja cam batrin, apoi e greu sa-ti schimbi obiceiurile, sa te adaptezi la nou, decit daca esti o fiinta foarte deschisa se mai poate intimpla, asa ca cel mai bine e tot pina in 30.
Toulouse, la ville rose