Virsta la emigrare!
Raspunsuri - Pagina 2
Adela P spune:
Eu la 22 am aterizat pe meleaguri canadiene. Pe bebe l-am facut dupa 5 ani. Schimbat profesie.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
aligali spune:
mamamariana - in Finlanda se poate emigra printr-un contract de munca. Noi asa am venit acum 3 ani, sotzul a obtinut unul la Nokia.
Ariadna - in ceea ce priveste strainii, romanii nu sunt priviti altfel decit in alte strainatatzuri. Nu am trecut prin situatii neplacute prin faptul ca suntem straini. Suntem o comunitate mica, dar toti care au un job (si marea majoritate a celor emigrati de 4 ani incoace sunt in Nokia) sunt apreciati la locul muncii si au multe satisfactii profesionale. Problema spinoasa este a nevestelor care nu au o pregatire tehnica si care isi gasesc greu un job intr-un alt domeniu (aici intra si subsemnata
).
Adela99 spune:
Am emigrat la 32 ani, gravida. Acum fiul meu are in septembrie 14 ani ( si iaca asa mi-am dezvaluit si varsta :-) ). Lucrez in domeniul meu (economie) de mai bine de o jumatate de an, pana acum am lucrat in administratie (nu stiu termenul corect)si am fost la o groaza de cursuri, care mi-au prins bine in multe privinte nu doar in legatura cu slujba.
"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga
ariadna spune:
Alba, te rog, spune-ne si noua cine a recunoscut diploma sotului tau? Eu am fost la anerkenungstelle si mi-a zis ca sta la latidudinea arbeitgeber-ului sa-mi recunoasca diploma sau nu, ca oricum intre De si Ro nu e nici un acord in privinta diplomelor. Te rog, lamureste-ma si pe mine 
ariadna
ariadna spune:
Eu am emigrat la 25 (aproape 26) si bebele meu avea un an pe atunci. Nici pana in ziua de azi (acum am 29 si) nu mi-am gasit serviciu si in privinta asta sunt cam disperata. Acum fac curs de limba si sper intr-un viitor mai bun :)
ariadna
ralucami spune:
Eu am emigrat la aproape 21 de ani. Nu aveam nici un copil, situatzie care a ramas asa si in ziua de azi! Cand am plecat eram studenta la drept in anul 3 asa ca atunci cand am ajuns aici nu prea ma puteam baza pe studiile mele. De o continuare a lor nici nu putea fi vorba, asa ca m-am rezumat la statutul de casnica. De vreo 2 ani sotzul meu mi-a deschis o afacere de care ma ocup in mare masura eu. Si nu are nici in clin nici in maneca ce fac acum cu ceea ce invatzam in Ro![]()
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
debby spune:
La 19 ani frumusei departe , in gura lupilor sa spunem asa ca nu doresc nimanui experienta ca a mea . Italia, mama tuturor invataturilor
Nici un copil , si nici acum . Profesia am schimbat-o dar sunt inca pe aproape . Pretind la mult mai mult de la viata , asa ca bebe , mai asteapta 2-3 ani .
P.S. Lucrurile merg foarte bine acum ![]()
voljena spune:
pai... prima oara am emigrat la 25 de ani... si a doua oara la 32.
prima data nu am avut copil, a doua oara da - fie-mea avea 3 ani jumate. alt copil nu m-am incumetat sa-mi mai fac ca fiica-mea a fost (si este) dificila.
job - translator in ro, asta fac si aici, dar am mai adaugat si prof. de inot, asa, anti-plictis pt. diversificarea programului.
aligali / tot asa eleganti umbla barbatii prin helsinki?
alba spune:
quote:
Originally posted by ariadna
Alba, te rog, spune-ne si noua cine a recunoscut diploma sotului tau? Eu am fost la anerkenungstelle si mi-a zis ca sta la latidudinea arbeitgeber-ului sa-mi recunoasca diploma sau nu, ca oricum intre De si Ro nu e nici un acord in privinta diplomelor. Te rog, lamureste-ma si pe mine
ariadna
Draga Ariadna,
Ti-am trimis un PM, dar redau raspunsul meu si aici poate ca mai este si altcineva interesat!
Deci la sotul meu a fost cam asa,a facut in 2001 un curs de lb.germana si profesorul a aflat ca este inginer si l-a intrebat daca a facut demersuri pentru echivalarea diplomei ?
Pentru ca nu avea habar de procedura,profesorul de la Deutschkurs s-a oferit sa-l ajute.
Foile matricole din Ro (traduse si legalizate),cu viza consulatului german si diploma au trebuit trimise la Ministerium für Bildung,Kultur und Wissenschaft.
Iar dupa 2 saptamini a venit raspunsul, precum ca diploma este valabila si s-a echivalat cu cea germana. Atunci am tras un chef pe cinste

A primit o diploma germana ca inginer /Ro Schiffstechnikingenieur.
Mai trebuie platita o taxa, nu mai stiu exact cit,care Arbeitsamtul a returnat-o inapoi!
Din pacate nu toate facultatile din Ro sunt recunoscute aici
Ce este sigur recunoscut este medicina,nave, aeronave si informatica!
Poate ca s-a mai schimbat ceva intre timp,nu stiu, dar merita incercat.
Mult succes in continuare!
Salutari de la Marea Nordului,
Corina
Paste fericit