Aici, in Olanda

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mag_d2002 spune:

Rukki ai gasit ceva de lucru? Te admiram ce vointa ai ca ai fost pe la birourile de angajare si ma gandeam ca ar trebui sa incep si eu mai serios dar am o problema mare cu vorbitul in olandeza si mi-e teama ca nu o sa ma bage nimeni in seama. La testul ala care l-ati dat aici pe site am facut si eu 92% dar e prea simplu cred eu in comparatie cu felul in care trebuie sa vorbesti la un interviu. Spune-mi si mie te rog cum te descurci cu cautatul? Sunt sanse cu nivel aproape 3 si limba engleza sa gasesc ceva de lucru ca entry-data de exemplu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Hehe, mag_d, as vrea eu sa fiu de admirat...
Nu am de lucru, si adevarul e ca in afara de o zi cand pot sa zic cu mana pe inima ca am umblat prin multe agentii cu CV-ul in mana, in rest nu am facut mare lucru. Agentii la care nu stiu ce sperante pot sa am....
Si eu cam tot asta am cautat, data-entry sau secretara, pentru inceput. Am facut o lista cu agentii (deci deja le-am eliminat pe cele care credeam eu ca pun prea multe conditii), dupa care am inceput sa intru, cu CVul dupa mine...La unele, mi-au spus ca au ca pre-condition sa vorbesti olandeza fluent (asa cum ai zis si tu, testuletul ala nu prea zice mare lucru, eu sunt departe de fluenta..). La altele au cam strambat din nas, dar mi-ai pastrat CVul, fara sa ma inscrie in baza de date. In fine, la altele m-au inscris, dar cu mentiunea ca in perioada asta nu prea se misca nimic, si ma anunta ei daca e ceva. Eu evident ca o sa mai trec pe la ai periodic, dar nu am mari sperante...
Ce am observat e ca nu prea sunt joburi de genul asta, cele mai multe sunt tehnice, sau in cele de secretara, chiar si la companii multinationale si chiar si la uitzendbureaus orientate pe straini, se ia in considerare nivelul de olandeza (uitstekend sau ABN). Asa ca aperanta mea ramane ori in agentiile internationale (m-am inscris la Undutchables si Adams' recruit) sau in scrisori deschise...
Mai scriu un picut mai tarziu...Azi iar am zis ca ma duc pe la agentii, si ce-am facut? Am pierdut timpul cateva ore!:-(((Acum ma duc la o cafea cu un prieten....Si maine ajung sa fac ceva productiv (sper).
Oricum mai revin cu detalii...

Mergi la inceput

uitati un alt site pentru testare la olandeza:
http://www.learn-dutch-language-software.com/proftest/tlduttest.htm
Alina

Mergi la inceput

Rukki inseamna ca sunt cam in aceeasi situatie . Eu insa am cedat nervos si m-am angajat intr-o sera de flori inainte sa innebunesc in casa la gandul ca o sa imi gasesc servci cu olandeza pe care o stiu cand o zbura porcul...
daca nu stiati site-ul pentru conjugarea verbelor in olandeza si nu aveti nici cartea 201 verbs intrati aici
http://www.verbix.com/languages/dutch.shtml
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AAM spune:

Vin si eu!Mai ales ca sunt in zona in weekend....vizitez socrii...pupici pt toate fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Mag_d uite ca revin, am uitat sa spun ceva tare important...
Vineri si sambata e in Utrecht/Nieuwgein un fel de targ de joburi...De fapt, un targ cu toate organizatiile care se ocupa de relocation, adica:pentru olandezi care vor sa plece in strainatate, straini care se muta aici, studenti care vor sa studieze in alte tari, etc. Au acolo standuri ministere, asociatii, companii, cluburi diverse, etc. Eu ma gandeam sa imi iau CVul si sa ma duc, de fapt merg sigur, si ma gandeam ca poate vrei sa vii si tu, cred ca poate fi foarte util, macar pentru contacte si pentru a vedea ce si cum cu piata muncii in Olanda.
Uite aici linkul sa vezi despre ce e vorba:www.expatinfo.nl .
Spune-mi daca te intereseaza, poate mergem impreuna, ok?
In rest...si eu ma gandeam sa incep sa lucrez intr-un hotel sau intr-un bar, dar si pentru asta cer olandeza...O sa incerc pe la Irish Pub-uri, mi-a dat un prieten ideea. Nu ma stresez prea tare cu ce o sa fac, adica mai intai vreau job sa fiu ocupata cu ceva, pentru ca oricum adevarata cariera o sa o incep dupa ce fac masterul aici (dupa cum zicea prietenul meu, la varsta asta nici nu ma iau in serios marile companii. Dar vreau sa lucrez ceva, asa ca...inainte cu cautarile! De maine, ca azi am stat pe forum!
Va pup fetelor! Si Mag_d, spune-mi daca te intereseaza targul!

Mergi la inceput

Rukki ti-am trimis un mesaj pe privat

quote:
Originally posted by Rukki

Mag_d uite ca revin, am uitat sa spun ceva tare important...
Vineri si sambata e in Utrecht/Nieuwgein un fel de targ de joburi...De fapt, un targ cu toate organizatiile care se ocupa de relocation, adica:pentru olandezi care vor sa plece in strainatate, straini care se muta aici, studenti care vor sa studieze in alte tari, etc. Au acolo standuri ministere, asociatii, companii, cluburi diverse, etc. Eu ma gandeam sa imi iau CVul si sa ma duc, de fapt merg sigur, si ma gandeam ca poate vrei sa vii si tu, cred ca poate fi foarte util, macar pentru contacte si pentru a vedea ce si cum cu piata muncii in Olanda.
Uite aici linkul sa vezi despre ce e vorba:www.expatinfo.nl .
Spune-mi daca te intereseaza, poate mergem impreuna, ok?
In rest...si eu ma gandeam sa incep sa lucrez intr-un hotel sau intr-un bar, dar si pentru asta cer olandeza...O sa incerc pe la Irish Pub-uri, mi-a dat un prieten ideea. Nu ma stresez prea tare cu ce o sa fac, adica mai intai vreau job sa fiu ocupata cu ceva, pentru ca oricum adevarata cariera o sa o incep dupa ce fac masterul aici (dupa cum zicea prietenul meu, la varsta asta nici nu ma iau in serios marile companii. Dar vreau sa lucrez ceva, asa ca...inainte cu cautarile! De maine, ca azi am stat pe forum!
Va pup fetelor! Si Mag_d, spune-mi daca te intereseaza targul!

http://community.webshots.com/user/ruxi_onne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Fetelor, si eu vreau sa ne intilnim, intr-o zi cu soare, desigur...

Si apropo de primavara... eu sunt tot cu capul in nori la servici, o sa mi se atraga atentia una din zilele astea... azi un sef a venit sa imi spuna de o sedinta de maine si a inceput: Morgen....la care eu am raspuns: Tot morgen !!! Si seful: wat? stuur jij me naar huis????

In timp ce colegii se prapadeau de ras, fireste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

:):):) Nee, nee ik wil graag naar thuis:):):)

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut fetelor

Sunt sigura ca lungul meu mesaj de ieri a fost cauza discutiilor aprinse de azi , iar tu Lena, draga,nu ai de ce sa te scuzi, deoarece ai fost doar de acord cu un aspect comentat de mine.Imi asum responsabilitatea. Vreau sa specific ca nu asta a fost intentia mea, adica o prezentare complet negativa a Olandei. Normal ca am si cuvinte de lauda, doar ca ma revolta anumite treburi.Asta am vrut sa subliniez in acel mesaj. In fine, nu vreau sa o mai lungesc ca poate iar mi se sparg toate borcanele in cap. Daca o sa ma cunoasteti in realitate o sa va dati seama ca nu stau doar sa critic toata ziua. Si chiar sper sa ne cunoastem. Pe cand intalnirea?
In alta ordine de idei, am fost azi la o inmormantare,mai bine zis ceremonie de incinerare. Am fost acolo sa-i fiu alaturi cumnatei mele,deoarece azi i-a fost incinerat socrul,la care ea tinea foarte mult.Si ea asteapta un bebe, pe 20 iulie. Ii e foarte greu sa accepte faptul ca acel om minunat nu-si va cunoaste nepotul/nepotica. Eu ii inteleg perfect sentimentele, deoarece si eu ma inteleg super cu socrul meu (de 10 de ori mai bine decat cu propriul tata) si as suferi enorm sa-l pierd sau daca ai mei copii nu ar avea parte de prezenta lui.
A propos, ce parere aveti voi de familia voastra de aici? Eu ma bucur de o familie superba, de niste socri minunati care ma iubesc la fel de mult ca pe proprii copii.In plus, sunt foarte rasfatata (mai ales acum, fiind insarcinata) si de restul familiei:unchi, matusi, veri,etc. Prietenii sotului meu sunt si prietenii mei. Pe ei chiar pot conta oricand.
Acum ma opresc deoarece sunt obosita dupa toata plimbarea la Amersfort si inapoi+ceremonia aceea funebra.Va pup si promit sa scriu mesaje cat mai vesele.

P.S:NU veniti sa ma stropiti de Pasti? O sa fac bunatati romanesti.

D.Veuger

Mergi la inceput