Clarificari privind CIC pt 2004

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigabita spune:

Buna-ziua la toata lumea.
Sunt o nou-venita si sunt tare bucuroasa ca v-am gasit.
Am aflat ca voi fii mamica anul viitor in Ianuarei-Februarie - sunt in a 7-a saptamana.
Problema mea este ca am terminat Poli anul trecut, m-am angajat din Octombrie la o firma cu sediul in Pascani, dar cu un punct de lucru (Dep. Marketing) in Bucuresti. Din nefericire se pare ca acest punct de lucru se va inchide, iar eu voi ramane fara lucru in maxim o luna.
Intrebarea mea este: somajul pe o perioada atat de lunga de timp este luat in considerare in calcularea celor 10 luni?
Voi beneficia de CIC?
Cu multumiri,
Gabi si puiutul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azibel spune:

am intrat zilele astea pe forumul ministerului de finante si era cineva care spunea ca are o hartie oficiala de la cjpas ilfov in care scrie ca procentul de 6.5 pt sanatate(si in cazul ccc) se aplica la nivelul salariului minim pe economie.Stiti ceva despre asta?
azibel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by tigabita

Buna-ziua la toata lumea.
Sunt o nou-venita si sunt tare bucuroasa ca v-am gasit.
Am aflat ca voi fii mamica anul viitor in Ianuarei-Februarie - sunt in a 7-a saptamana.
Problema mea este ca am terminat Poli anul trecut, m-am angajat din Octombrie la o firma cu sediul in Pascani, dar cu un punct de lucru (Dep. Marketing) in Bucuresti. Din nefericire se pare ca acest punct de lucru se va inchide, iar eu voi ramane fara lucru in maxim o luna.
Intrebarea mea este: somajul pe o perioada atat de lunga de timp este luat in considerare in calcularea celor 10 luni?
Voi beneficia de CIC?
Cu multumiri,
Gabi si puiutul ei

Intai de toate bine ai venit pe www.desprecopii.com. In al doilea rand raspunsul este afirmativ, da somajul intra in calcul deci vei beneficia atat de maternitate cat si de CIC.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by Germina

Care este pana la urma suma neta pe care o primesc in cei 2 ani de crestere copil?
Se plateste somajul, CAS-ul, sanatatea si impozitul din brutul de 6.529.700?

Lumi

Suma neta din cate stiu e aprox. 6.1 milioane lei /luna

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Buna Marius!
Am si eu o intrebare : eu pot beneficia de cele 6.000.000 daca la data angajarii eram in 4 luni de sarcina (sunt angajata la firma noastra nou infiintata, data angajarii 01.12.2003),pana atunci nelucrand cu carte de munca! Si nici nu am luat acele zile obligatorii de concediu pre si postnatal!!!

Nally si Sebastian
http://community.webshots.com/user/nally116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigabita spune:

Marius, iti multumesc foarte mult pentru raspuns, dar am o nedumerire. O contabila, ruda cu mine, mi-a spus ca personal a auzit cum i se dadea un raspuns unei tinere mamici cum ca nu beneficiaza de CIC pentru ca a fost somera. Asa ca sunt foarte ingrijorata. Unde ar trebui sa ma duc ca sa aflu clar cum se acorda CIC-ul?

Multumesc inca o data,
Gabi si puiutul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by Nally

Buna Marius!
Am si eu o intrebare : eu pot beneficia de cele 6.000.000 daca la data angajarii eram in 4 luni de sarcina (sunt angajata la firma noastra nou infiintata, data angajarii 01.12.2003),pana atunci nelucrand cu carte de munca! Si nici nu am luat acele zile obligatorii de concediu pre si postnatal!!!

Nally si Sebastian
http://community.webshots.com/user/nally116

Din pacate pentru tine, nu indeplinesti conditiile privind stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de CIC si indemnizatia aferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

quote:

quote:
Din pacate pentru tine, nu indeplinesti conditiile privind stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de CIC si indemnizatia aferenta.

Nu exista posibilitatea pentru Nally (daca tot lucreaza la firma personala) sa figureze angajata pina se implinesc cele 10 luni de cotizare, iar dupa cele 42 zile obligatorii de postnatal sa intre in CIC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by gabitzica

quote:

quote:

Nu exista posibilitatea pentru Nally (daca tot lucreaza la firma personala) sa figureze angajata pina se implinesc cele 10 luni de cotizare, iar dupa cele 42 zile obligatorii de postnatal sa intre in CIC?

Sorry... se socotesc 10 luni anterioare DATEI NASTERII, nu datei cererii...

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns als spune:

Buna!
De cam mult timp nu am mai intrat pe forum , dar acum as avea o intrebare catre tine MARIUS si anume: am o pritena care e insarcinata in luna a 5 a , iar firma la care lucreaza e in prag de faliment intrebarea ei ar fi: pentru cei doi ani in care va sta cu copilul in concediu de ingrijirte cine ii va da banii, avand in vedere ca firma se afla in situtie de faliment asta insemnand ca cel tarziu pana in septembrie a.c firma va inchide>
astept un raspuns de la tine deoarece pritena mea este foarte stresa pe acesta tema>.
Iti multumesc anticipat!!!!

Mergi la inceput