Clarificari privind CIC pt 2004

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

quote:
Originally posted by marius

Raspunsul corect este 6.1 milioane lei net. Colega dvs. probabil a gresit la numaratul banilor sau...ma rog...e cert ca nu a primit aceasta suma net adica in mana din indemnizatie.
Marius (www.desprecopii.com)
[/quote]
Eu iau banii de la casa de pensii...timp de doua luni 6,5 mil lei!!!Daca au calculat gresit astia, ma pun sa le dau banii inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Ce se intampla cu noi cei care suntem in C.I.C??? Daca nu se mai retine sanatate 6,5% din indemnizatia de ingrijire copil,inseamna ca nu mai suntem asigurati?? Aici in Arad mamicile au inceput sa isi faca contract de asigurare de sanatate. Mie personal nu mi se pare corect si nu stiu care este baza legala. Se poate apela, in acest caz la varianta co-asigurat, daca sotul lucreaza?
Va rog tare mult sa imi raspundeti, daca stiti.

Gabi si bebe Tudor(22.10.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by danacaltan

quote:
Originally posted by marius

Raspunsul corect este 6.1 milioane lei net. Colega dvs. probabil a gresit la numaratul banilor sau...ma rog...e cert ca nu a primit aceasta suma net adica in mana din indemnizatie.

Eu iau banii de la casa de pensii...timp de doua luni 6,5 mil lei!!!Daca au calculat gresit astia, ma pun sa le dau banii inapoi.

Danny mama & Vladutz fiul
[/quote]

Poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by gabitzica

Ce se intampla cu noi cei care suntem in C.I.C??? Daca nu se mai retine sanatate 6,5% din indemnizatia de ingrijire copil,inseamna ca nu mai suntem asigurati?? Aici in Arad mamicile au inceput sa isi faca contract de asigurare de sanatate. Mie personal nu mi se pare corect si nu stiu care este baza legala. Se poate apela, in acest caz la varianta co-asigurat, daca sotul lucreaza?
Va rog tare mult sa imi raspundeti, daca stiti.

Gabi si bebe Tudor(22.10.2003)

Hai linsititi-va...persoanle aflate in CIC sunt asigurate prin efectul legii inclusiv pt sanatate. Faptul ca nu se mai retien sanatatea are la baza o alta motivatie. Banii din CIC vin de la stat...iar banii pt sanatate si impozitul plecau tot la stat. Si atunci au spus asta e o prostie asa ca au renuntat sa-si ia banii de la ei.

Mergi la inceput

dar de ce nu mai primesc vigneta de la servici?
cum dovedescca sunt asigurata, daca merg la medic??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu sunt putine firmele care nu ridica vignetele si nu le dau angajatilor.
Dovada se face printr-o adeverinta data de angajator ca plateste asigurarile de sanatate. Din pacate, daca el nu plateste nimic pt tine, chiar nu va putea da aceasta adeverinta. Daca se considera ca esti asigurata "din oficiu" pe aceasta perioada, nu-ti va cere nimeni nici o dovada.
Problema cu contributia la sanatate pe perioada CIC este, dupa cate stiu eu, neclarificata inca oficial.

Mergi la inceput

Lucrez la o institutie publica, care cu siguranta ridica in fiecare luna vignetele. Colegii mei au primit pentru iunie iar eu nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nloredana spune:

Am o prietena care a intrat in saptamana 42 de sarcina si daca nu naste in doua sau trei zile risca sa intre in cele 42 de zile de postnatal obligatorii. As dori sa-mi spuneti ce poate face in aceasta situatie. Daca nu-i raman 42 de zile va mai beneficia de cic? O adeverinta de la medic o poate ajuta la ceva? Va multumesc anticipat.
Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Vina este a doctorului dar si a ei ca trebuia sa pastreze 42 de zile dupa nastere. Ca solutie din punctul meu de vedere ar fi sa intre in concediu de odihana sau CFP sau sa prezinte certif medical.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Care este pana la urma suma neta pe care o primesc in cei 2 ani de crestere copil?
Se plateste somajul, CAS-ul, sanatatea si impozitul din brutul de 6.529.700?

Lumi

Mergi la inceput