Ce este mai important?
Raspunsuri - Pagina 8
cl spune:
Reliana, !
V-am tot urmarit, cu interes, din umbra. Nu prea ma pricep la vorbe, dar am sa incerc sa spun si eu doua cuvinte. Cred ca dragostea trebuie sa fie neconditionata. Sa oferim iubire, fara s-o cerem inapoi. Iubirea adevarata este atunci cand o daruiesti, fara sa astepti nimic in schimb. DAR, avem nevoie si sa fim iubiti. Altfel, ne ofilim!
quote:
Originally posted by Reliana
Va intreb acum, cati/cate dintre voi puteti ierta greselile persoanei iubite si sa va rugati pentru sufletul lui/ei? Cati/cate dintre cei care au iubit si au suferit mai au curajul sa urce panta unei noi relatii, si sa iubeasca cu toata fiinta?
Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci cānd vrei cu adevarat!http://www.yamafoto.com/?ref=12560
Reliana, am sa-ti raspund la intrebare: eu! Am iesit dintr-o relatie cu un gust amar. Apoi am iertat si uitat. Dupa care m-am impacat cu mine si-am luat-o de la cap. Si sigur mai sunt si altii, altele.
Claudia
leda spune:
Ce spun copiii despre iubire...
"Atunci cind cineva te iubeste, el iti spune numele intr-un fel mai special.Stii ca numele tau este in siguranta in gura lui." Billy 4 ani
"Iubirea este atunci cind mergi sa maninci si ii dai toti cartofii tai prajiti fara sa ii ceri in schimb sa-ti dea cartofii lui" - atentie!!!!! Chrissy 6 ani
""Iubirea este atunci cind mamica ii face cafea lui taticu' si gusta intii ea din cafea, ca sa vada daca a nimerit-o bine" - Danny 7 ani
"Iubirea este ceva care se afla in camera atunci cind deschizi cadourile de Craciun si la un moment dat te opresti din despachetat si asculti cu atentie" - minunat - Bobby - 5 ani
" Daca vrei sa inveti cum sa iubesti cel mai bine, poti chiar sa incepi cu un prieten care nu-ti place de loc" - profund- Nikka - 6 ani
" Iubirea este cind ii spui unui baiat ca iti place camasa lui si atunci el se imbraca cu ea in fiecare zi" - Noelle - 7 ani
" iubirea este atunci cind mamica ii da lui taticu' cea mai buna bucata din friptura de pui" - Claudia - 5 ani
"Iubirea este atunci cind mama il vede pe tata cum este transpirat si nespalat dupa munca si totusi ii zice ca e mai frumos decit Robert Redford" - Chris 8 ani
" Iubirea este atunci cind catelusul vine si te linge pe fata chiar daca l-ai lasat singur toata ziua" - neconditionat - Andreea - 4 ani
Nimic de adaugat!!!!!
DUMNEZEU ESTE IUBIRE!
lily spune:
Am iubit un om dupa ce m-am despartit de el, abia atunci am constatat cit imi lipsea...am cautat sa il revad si dorul mi se adincea in asa fel incit aproape nu mai rationam...probabil am platit niste greseli, altfel nu imi explic imposibilitatea de a-l mai vedea de atita timp
cautam la el protectie, pt ca putea sa ofere protectie
cautam la el consolare, intelegere pt ca vazusem ca ma intelesese, cautam sprijin...adica asteptam de le el mereu ceva
atunci am plins amarnic pt mindria mea, pt nerabdare, am plins pt ca il iubeam deja prea tirziu
am sperat mereu ca si miine e o zi, am vazut toate scenele cu el la alta dimensiune, m-am maturizat si am acceptat ca am gresit si am platit
el nu s-a grabit, nu m-a fortat sa iau decizii , dar mie mi se parea ca ma evita
el nu vroia sa ma cumpere, ci sa ma cistige , nu eram pt el o fata oarecare, dar nu se exterioriza , nu stiam atunci
mai tirziu l-am inteles !
si am scris acolo unde era el, si am sunat, si am scris pe la ziare poate il gasesc -dar nimic, degeaba, faceam ceea ce lui nu ii placea, ma agitam si ma consumam,
cei care ne iubesc ne iau asa cum sintem, nu ne cer marea cu sarea, nu ne cer nimic
dar noi ii vedem oare ? le intelegem dragostea ? le daruim inima noastra ?
dar noi cind iubim facem orice din iubire sau ne pastram pt noi, sa nu obosim in daruit sentimente ?
un pastor crestin spunea -sa nu te casatoresti cu cineva cu care poti sa traiesti, ci cu cineva fara care nu poti sa traiesti !
Reliana am incercat sa urc din nou panta, sa am iubirea aceea care nu cere nimic in schimb !
"Daca dragoste nu e, nimic nu e"
Lili
Reliana spune:
Lily, draguta, imi pare rau ca ai suferit...si am sa incerc sa-ti spun unde ai gresit. Tu nu ai daruit iubirea, tu ai asteptat iubirea, ca apoi s-o daruiesti si tu. Tocmai ceea ce ziceam iubirea nu cere nimic, si daca astepti de la celalalt sa te inteleaga ca tu nu poti spune "da" pierzi. Degeaba l-ai cautat tu dupa aceea, si degeaba ai plans. Protectia nu e dragoste, nu e consolare, dragostea e un sentiment ce se gaseste in noi. Dragostea e oarba, dragostea iarta si uita si merge mai departe. Daca acel om te-ar fi iubit cu adevarat te-ar fi asteptat sa te deschizi in fata lui. Cat despre ce ai facut sau nu ai facut la vremea respectiva....acum nu mai conteaza, e timpul sa-ti depasesti acest handicap sentimental si sa incepi sa te iubesti pe tine, asa cum esti, sa vezi unde poti inca lucra la tine, unde poti modifica si unde poti sa imbunatatesti calitatile. Iubirea trebuie descoperita, intai si intai in tine si apoi s-o daruiesti mai departe. Degeaba tu iubesti daca cel pe care-l doreste sufletul tau nu te iubeste sau nu are sentimente pt tine. Si sa-ti mai spun o chestie...acu intru putin in sfera esoterica...nici magia nu te poate ajuta ca cel pe care il iubesti sa te iubeasca...pentru ca el nu simte ceea ce simti tu...il poti avea langa tine, prin magie e adevarat dar nu vei avea un om ci vei avea o planta...poate ca exemplul asta iti va da de gandit. Deci, unde am vrut sa ajung e ca degeaba suferim dupa ce am pierdut pe cel pe care l-am iubit, daca atunci la momentul respectiv nu am stiut sa pretuim ceea ce am avut. Ai pierdut? nu e sfarsitul lumii, fiecare are pus de-o parte ceea ce-i apartine, trebuie doar sa deschida ochii si sa vada mai bine. Si Lily, a deschide ochii nu inseamna ca te trezesti dimineata, pleci la servici si pe strada opresti lumea sa o vezi mai bine...ci inseamna sa vezi tot ceea ce e pe strada, florile, pomii, zapada, vitrinele, oamenii necajiti sau familiile cu copii, batranii...Lumea asa cum e pentru ca fiecare avem un rost in viata, un rost de la Dumnezeu, o experienta de castigat, sau de trecut prin viata ca "voda prin loboda" fara sa invatam nimic.
Iti propun ceva, dimineata cand te trezesti sa mergi la servici sau oriunde...zambeste, bucura-te de soare, bucura-te de viata si multumeste-i lui Dumnezeu ca azi e inca o zi in care poti invata rostul tau pe pamant. Si nu uita, "ZAMBESTE"!
CL, felicitari, sa-ti dea Dumnezeu numai bucurie si impliniri in viata!
Ii is better to have loved and lost than never to have loved at all!
http://www.yamafoto.com/?ref=12560
lily spune:
Da,Reliana am suferit si nu as dori nimanui sa sufere !
desi in suflet ne dorim sa fim iubiti sau macar acceptati,respectati cautam in noi puterea sa pasim spre o alta zi cind soarele ne va trimite razele sale binefacatoare si ne va vindeca de amaraciune, ne va lumina intunericul si ne va incalzi inima...
Cel mai bine am inteles unde am gresit cind am sondat abisul acesta care e subconstientul, de fapt care era rostul meu si ce trebuia sa fac din viata mea ?
Nimic nu m-a induiosat mai mult decit parintele care isi iubeste pruncul si sotii care se iubesc si mi-am dorit sa iubesc !
Intrebarea era sau sa iubesti sau sa fii iubit(a)-in adolescenta, imi doream sa fiu iubita cind iubeam, dar timpul trecea si nu vedeam iubirea lui revarsindu-se peste mine ca in filme de dragoste, imaginatia ma facea sa visez intr-un fel anume la relatia care ar trebui sa o am cu un baiat...numai ca aceea era din filme, nu din viata, desi povesti erau destule inspirate din realitate...
Romeo si Julieta - cit se iubeau ! Unde mai sint azi acele sentimente de dragoste si acel sacrificiu din dragoste ? Azi totul se consuma instantaneu, par demodata cu visele mele de a gasi jumatatea care ma asteapta pe mine si eu ma darui lui.
Sau daca il iubesc eu, cum procedez sa nu fiu penibila ? Ii scriu, ii telefonez, pt ca se militeaza pt egalitatea sexelor, dar asa par prea indrazneata - tot el trebuie sa faca primu` pas si al 2 lea...si mi s-a spus ca unii se si sperie saracii si bat in retragere...
Sa iubesc -dar CUM procedez daca el e retras ?
Sa astept sa ma iubeasca -pina cind ?
Cit despre acel om din trecut, m-a iubit in felul lui, dar imprejurarile nu erau cele mai grozave si anturajul lasa mult de dorit, era acolo cu serviciul, in misiune...dar m-a coplesit si obosit sa rezist printre acei oameni care culmea ! se pretind adevarati pacifisti si care iubesc -tot ce fac spun ei fac din dragoste, numai noi ceilalti nu reusim sa vedem, sintem...orbi...
Frumoase raspunsuri !
Reliana iti multumesc mult ca te-ai aplecat sa imi raspunzi ! Daca te cunosteam atunci, daca vorbeam atunci despre ce simt si mi se intimpla, altfel era totul ! Mare lucru sa gasesti omul potrivit la locul potrivit !
"Daca dragoste nu e, nimic nu e"
Lili
Anamaria-Livia spune:
Cred ca cel mai important este sa fii impacat cu tine insati (insuti). Daca ai ajuns la aceasta impacare, inseamna cu sufletul tau este linistit, poate sa daruiasca iubire si este deschis sa primeasca iubire. Reciproca sau neconditionata, iubire de Dumnezeu,iubire de frumos,iubire de oameni....
Anamaria si bb Andutzu
Anamaria-Livia spune:
[quote]Originally posted by leda
Ce spun copiii despre iubire...
"Atunci cind cineva te iubeste, el iti spune numele intr-un fel mai special.Stii ca numele tau este in siguranta in gura lui." Billy 4 ani
"Iubirea este atunci cind mergi sa maninci si ii dai toti cartofii tai prajiti fara sa ii ceri in schimb sa-ti dea cartofii lui" - atentie!!!!! Chrissy 6 ani
""Iubirea este atunci cind mamica ii face cafea lui taticu' si gusta intii ea din cafea, ca sa vada daca a nimerit-o bine" - Danny 7 ani
"Iubirea este ceva care se afla in camera atunci cind deschizi cadourile de Craciun si la un moment dat te opresti din despachetat si asculti cu atentie" - minunat - Bobby - 5 ani
" Daca vrei sa inveti cum sa iubesti cel mai bine, poti chiar sa incepi cu un prieten care nu-ti place de loc" - profund- Nikka - 6 ani
" Iubirea este cind ii spui unui baiat ca iti place camasa lui si atunci el se imbraca cu ea in fiecare zi" - Noelle - 7 ani
" iubirea este atunci cind mamica ii da lui taticu' cea mai buna bucata din friptura de pui" - Claudia - 5 ani
"Iubirea este atunci cind mama il vede pe tata cum este transpirat si nespalat dupa munca si totusi ii zice ca e mai frumos decit Robert Redford" - Chris 8 ani
" Iubirea este atunci cind catelusul vine si te linge pe fata chiar daca l-ai lasat singur toata ziua" - neconditionat - Andreea - 4 ani
Nimic de adaugat!!!!!
DUMNEZEU ESTE IUBIRE!
Am postat adineauri asa, fara sa citesc prea mult din ceea ce ati scris voi. Insa, dupa ce afli ce gindesc copiii despre iubire, mai are vreun rost sa ne dam noi, adultii, cu parerea?!?! De ce, numai pentru ca avem mai multe cuvinte in vocabular...?
Anamaria si bb Andutzu
acina spune:
Sa iubesti.
Atunci cand iubesti totul in jurul tau este mai frumos .
Tu esti mai bun, mai ingaduitor .
Acina
Emilia spune:
M-am simtit bine atunci cand am fost iubita, dar si mai bine atunci cand am iubit.
Si am iubit... si am fost ranita... si iar am iubit...
Mi-a placut subiectul si sensibilitatea voastra.
reiki spune:
Noi ne nastem singuri si in afara de relatile sociale pe care le avem in timpul vieti, traim tot singuri si evident ne si stingem singuri. Doar Dumnezeu este tot timpul alaturi de noi. Avem nevoie de iubire tot timpul si fara gres iubirea o primim de la EL. Adevarata iubire vine de la Dumnezeu iar daca noi nu stim sa iubim la randul nostru in primul rand pe EL atunci ne stingem. Ne imbolnavim si treptat sau rapid ne stingem. Daca pastram iubirea aprinsa in noi atunci si primim iubire de la cei pe care ii iubim. Intodeauna exista si o reactie de raspuns la ce transmitem noi.
Iubind si daruind iubire ne facem viata mai bogata si mai frumoasa. Odata cu trecerea anilor ar trebui sa stim sa pastram iubirea, dar de multe ori ne pierdem pe drumul vieti cu gandurile la "grijile" zilnice, la ce spune x sau y daca incalcam una din legile morale ale societati, uitand ca cel mai important este sa iubim. Legea suprema o primim de la Dumnezeu nu de la societate, iar Dumnezeu este iubire.
Cea mai importanta grija a noastra ar trebui sa fie grija pentru a pastra iubirea aprinsa in noi, iubirea pentru Dumnezeu in primul rand si apoi iubirea pentru cei dragi. Atunci cind apare suferinta si durere acolo iubirea lipseste. Deci iubiti in primul rand si veti fi si iubiti daca meritati. Plecam la drum cu iubire in suflet si daca reusim sa o pastram atunci vom fi niste omuleti mai fericiti.