bebelus supraponderal?
Raspunsuri - Pagina 2
teresa spune:
Si iarasi cu constipatia, se pare ca nu m-am facut inteleasa. Eu nu am zis ca asta l-ar "ingrasa". Faptul ca face rar kk, repet, nu ca ar fi constipat, e un aspect care mi s-a parut ca ar trebui precizat. Scuzati ignoranta
teresa
dodo spune:
Al meu a avut la nastere 4,4kg si 52cm...Asa ca standardele ramasesera undeva in urma....Parintii pot face ei singuri graficul virsta-greutate-lungime citind valorile lunare si punindu-le pe hirtie milimetrica, de exemplu si pot vedea evolutia fara ajutorul altcuiva. De asemenea, nu e nevoie sa-l cintareasca zilnic, cum fac unii parinti, sa vada cit a papat, copiii, ca si adultii, au zile in care maninca mai mult si zile in care nu au pofta de mincare. In ce priveste sucul de fructe, este binevenit in diversificarea alimentatiei si combaterea constipatiei. Asa ca spune-le parintilor sa nu-si faca probleme iar lui bb-pofta buna!
oz spune:
Draga Teresa,
nu cred ca greutatea copilului este atat de importanta mai ales daca este alaptat. Ce mi-a atras mie atentia in mesajul tau initial a fost combinatia: greutate mare fata de varsta, faptul ca nu este vioi si dificultatile pe care le are cu sustinerea capului. Cred in continuare ca un consult de specialitate este necesar si ar lamuri parintii in legatura cu eventuala problema. Eu sper ca este un bebelus mancacios si comod.
teresa spune:
Nu stiu cum sa ma exprim ca sa fiu mai exacta. Copilul nu este atat de vioi in sensul ca nu este ca altii care parca au un motoras pe undeva. Vrea mereu sa se ridice, adica ii place sa stea in fundulet, apuca jucariile si le duce la gurita, este atent la tot ce se intampla in jurul lui.
Nu este ca argintul viu dar nici de intarziere in dezvolatare nu cred ca putem vorbi. Poate pentru ca este mai grasut, este si mai lent in miscari. Cei care le-au spus parintilor ca ar fi probleme cu greutatea nu au fost cadrele medicale, ci cunostinte apropiate. Eu am postat acest subiect din dorinta ca ei sa fie mai linistiti aratandu-le parerile voastre. Eu personal nu cred ca are probleme. Si-apoi, este si ceva personal la mijloc. Matei al meu de doua luni si jumatate cred ca o ia pe urmele lui la greutate
, desi pare ceva mai vioi. Pupici

teresa
Banti spune:
Daca e alaptat la sin nu e nici o problema in privinta greutatii. Copiii mei au fost amindoi foarte grasuti, aveau in jur de 8.5 kg la 4-5 luni, pentru ca sugeau numai la sin, dar apoi nu au mai luat prea mult in greutate, iar la 1 an aveau greutatea normala pentru copiii de virsta lor. In prima luna amindoi au supt tare bine si au luat cam 1.2-1.3 kg, de se mira si doctorita de ei.
Deci nu cred ca se poate vorbi de obezitate sau de greutate excesiva la un copil care suge la sin. Mai tirziu, cind va incepe sa zburde peste tot, va avea de unde sa slabeasca ![]()
Ioana
l_carmen2003 spune:
[quote]Originally posted by Adela P
[black]
Scaunul normal nu consta in frecventa ci in consistenta.
[quote]
Al meu bb are 4 luni si 2 sapt, 67 de cm si 6.8kg. Dar , desi iese in fiecare zi - frecventa- consistenta e ... nu e. Arata totul ca o cheastie galbena, neformata intinsa pe pampers. Azi am constatat ca avea niste chestii mai inchise la culoare - spre verde - ca niste bilute...
Trebuie sa imi fac griji?
Este alimentat mixt si deja l-am trecut la diversificare cu diferite preparate de la Humana si Hero. Ii dau si Humana 2.
Carmen.
Adela P spune:
Carmen, nu e cazul sa-ti faci griji. Din moment ce ai inceput sa introduci solidele, vei observa ca se modifica si culoarea si consistenta in functie de ce a mancat/baut in ziua respectiva.
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
korinna spune:
da..si bb al meu are 7 luni(implineste maine,pe 31) si are 10 ,300 Kg.dar nu arata gras.E mare,osos,lat in spate,are un pumn mare...mama-mama!
E si inalt avea acum o luna 72 cm,cam cu 4 cm mai mult decat ar trebui la varsta lui.
KK al meu face de 2-3 ori/zi,deci no problem.In schimb papa cam tot ceea ce-i dau.Orice.Numai ca eu nu-i dau orice.Ca altfel..nu stiu ce ne-am face.Dar nu e pufos....e bine!!!
Mentionez ca eu sunt destul de plinutza,mai alse aum dupa cea de-0a doua nastere.Iartaticul are 1,90 si 120 kg.asa ca.....
deci daca bb nu are vreo afectiune./.stia linistita..Uite de exemplu sotul meu a fost de mik asa...plinut,masiv.De asta a mers tarziu pe la 1 an si jumate.Acum e un barbat si jumate..asa ca ...nu va stresati prea tare!!!
LA MULTI ANI!!!

KORINNA mamika x 2
Lorelai182003 spune:
Mey, stai linistita!!!! Bbeul meu are la 2 luni si jumatate 6.290kg si 61 cm. Dr mi-a spus ca e foarte bine si ca nu trebuie sa ma ingrijoreze dc are mai mult decat alti bblushi de varsta lui, ar trebui sa fiu ingrijorata dc stagneaza! In plus fiecare bb are ritmul lui de crestere! Unii iau mult in greutate in primele luni altii se lungesc! Iar faptul ca este mai putin activ nici asta nu ar trebui sa va ingrijoreze...poate asa e el , doar are si el o personalitate nu? Sau poate are o perioda mai proasta cand e lipsit de energie!
Hai sa fim seriosi bbelusii nu trebuie sa devina obezi nici macar cu lapte praf dc toata lumea ar respecta instructiunile de pe ambalaj!!!!
Acum mai am o intrebare, la maternitate i-au facut testul acela care depisteaza eventualele probleme ale tiroidei? Pentru acest test se ia sange din calcai si se imbiba o bucatica de hartie cu 4 sau 5 cerculete(pe cercuri se pun picaturile de sange)?
Pupici si bebei sanatosi si vigurosi!!!
Lorelai
bibi spune:
probabil caa are importanta modul de alimentatie.
nu cred ca e mult
david al meu avea 9,400 kg la 5 luni si 10 zile si nu spune nimeni ca e supraponderal
e adevarat insa ca bebelusii cu o greutate putin mai mare decat media sunt si un pic mai greoi, dar asa este normal
supraponderal a fost verisorul meu care la nici 4 luni avea 15 Kg si acum este o superbitate de baiat la 1,87 m si 80 Kg.