tatic cere ajutor
Raspunsuri - Pagina 2
malexia spune:
Revin pentru ca intre timp au mai aparut mesaje.
Sfatul meu este sa nu introduceti laptele praf decat daca sunteti absolut siguri ca nu este laptic suficient si ca nu se satura!!!! Epuizati toate alternativele posibile, altfel odata cu introducerea completarii, secretia lactata se va micsora ... NIMIC nu este mai bun ca lapticul de mamica! La noi toate problemele au inceput de la introducerea laptelui praf incoace si am facut asta la 6 luni.
Si inca ceva, stiu ca sunt cazuri in care colicile apar si la copii alimentati artificial. Tine mai degraba de aerul inghitit in timpul mesei, asa ca aveti grija la asta ... poate ajuta la digestie si culcatul bbitei intr-un patut putin inclinat (max 30 de grade).
SANATATE
July spune:
Nu stiu ce-mi vine sa le fac medicilor care nu incurajeaza tinerele mamici sa-si alapteze puii!
...Solutia salvatoare intotdeauna va fi ptr. unii dintre ei:lapte praf.
Dragi parinti,in primul rand sa va traiasca puiutul,sa fie sanatos.Nu va descurajati.Copilul a luat bine in greutate.
Sfaturile mele din proprie experienta:
-nu faceti comparatie cu alti copii,
-alaptat la cerere,
-muls dupa fiecare alaptat,
-odihna multa,cerut ajutor din toate partile,
-lichide multe,alimentatie corespunzatoare,
- stimulare a lactatiei cu ceaiuri,produse naturiste.
Taticule,tot respectul ptr.tine!Suportul tau moral si incurajarile tale ii vor fi de un real folos mamicii.
Succes!
July si bb.Teodora-Cristiana
Andra_ spune:
Subscriu si eu la parerea majoritatii de a nu introduce laptele formula. Eu am trecut prin asta acum citeva luni si si acum regret teribil ca m-am luat dupa asistenta si n-am continuat cu alaptarea, dar cum si mama si soacra-mea dadeau cu parerea ca nici ele n-au avut si uite ce mari ne-am facut...deh! Mie mi-a zis ca n-am destul lapte si sa-i dau formula cu biberonul, si normal ca bebe a preferat in scurt timp biberonul ca era mult mai usor, iar de la 2 luni jumate n-am mai avut lapte deloc chiar daca pina atunci alaptam si in acelasi timp laptele curgea siroi din celalalt sin. Iar colici a avut si cu laptele formula, au trecut apoi ca si cind n-ar fi fost niciodata dupa 3 luni. Dar, revenind, nu renuntati la alaptat chiar daca lucrurile par complicate acum, greul va trece si nu veti regreta (ca mine).Si incercati intr-adevar ceaiul de chimen cu anason (care e cam oribil) si atentie ca mamica sa nu bea lapte de vaca care e iritant ptr stomacul bebeilor ptr ca trece in laptele mamei.
bafta si sa auzim de bine,
Andra
ancuta06 spune:
Ei, ce sa va zic? Eu de la 2 sapt nu am lapte suficient, din cauza ca bebele se lenevise rau, si dormea la san doar, sugea mai ptin de un minut, mai dormea un pic, il puneam in pat, se trezea si urla, adormea iar la san, etc. Cata distractie!!
Asa ca, dupa ce am vazut ca el in loc sa ia in greutate, scazuse 20 gr in 2 zile, am inceput sa ma mulg si sa-i dau cu biberonul........de atunci asa mananca, laptele meu din biberon, si rar il pun si la san, cand e prea agitat sau are dureri......ca inca prefera sa bea de la san. Nu va faceti griji, atata timp cat ia in greutate. Bebelusii au ritmul lor, iar al meu a crescut putin, doar 1.200 kg in 8 saptamani, dar n-am ce sa-i fac, pt ca el inca nu vrea sa manance mai mult de 100 ml la o masa, foarte rar ajungem la 120.
Dar cat timp totul se desfasoara normal, si continua sa ia in greutate, nu e nici un motiv de ingrijorare.
Ancuta
alinkav spune:
Si eu ma mulg de fiecare data si ii dau cu biberonul. Nu sugea suficient de la san, cerea sa manance la fiecare 2 ore sau chiar mai putin, noaptea se trezea mai mereu. Acum vad cat mananca(intre 120-140 ml, si are 3 saptamani), cere la fiecare 3-4 ore laptic si noaptea se trezeste o singura data. Si cred ca e multumit. Sa vedem peste o saptamana daca a crescut.
alina si bb Alex
Ovi_ spune:
Dragi Mamici
Va multumesc din suflet ca existati si ca v-ati facut timp pentru problema mea!
Sa va dea Doamne Doamne sanatate voua, familiilor voastre si celor care au creat acest site!
Acuma fug cu raspunsurile voastre la BB si mamica lui!
gabrianah spune:
Va rog uitati-va neaparat pe www.breastfeeding.com
chiar pe pagina principala au videoclipuri despre punerea corecta la sin, poate va ajuta. o asezare corecta la sin e foarte importanta, si creste cantitatea de lapte. nici eu nu cred ca ar trebui sa ii introduceti deja lapte praf , mai ales ca 500 de grame in prima luna e standardul din carti! eu m-am dat batuta pe la 2 luni jumatate, si imi pare rau ca nu am stiut lucrurile astea concrete.
la farmacie sau plafar se gasesc ceaiuri care stimuleaza lactatia,ati incercat?
cu drag, ana
mara26 spune:
Ovi, si ceaiul de soc stimuleaza lactatia.In rest sunt de acord cu sfaturile pe care le-ai primit.Si fetita mea tot asa a fost in prima luna.SOTIA ta tre sa fie mai barbata si totul va fi bine .ASA ca incurajeaz-o si ajut-o cat poti.Mult succes in meseria de parinti si sa va traiasca !
alinkav spune:
Eu pana acum 3 zile am baut numai ceai ce chimen si anason ptr lactatie si nu am fost super incantata(si acum inca il mai beau, ca e bun ptr colicii lui bebe), dar am citit pe aici ca ceai de fenicul e foarte bun si intr-adevar ptr mine e super bun, de cand am inceput sa-l beau imi simt sanii mereu plini. Asa ca incercati si ceai de fenicul.
Succes!
alina si bb Alex
mamamariana spune:
Sa va traiasca puiul si voi sa fiti sanatosi si sa o faceti mare, sa va bucurati de ea.
Vin si eu cu sfat de mamica patita chiar daca pe alocuri ma repet. Nu ii dati lapte praf. Fetita a luat bine in greutate, e chiar perfect! Mama trebuie sa stimuleze lactatia punand bb la san de cate ori o cere si golind sanul pana "la fund". Daca nu a supt tot, sa se stoarca cu o pompita - laptele poate fi tinut la frigider 48 de ore. Eu nu l-am tinut mai mult de 24 niciodata, dar e o solutie in cazul in care la urmatoarea masa laptele nu a fost suficient.
Mamica sa bea lichide multe, ceai de anason si fenicul, sa fie relaxata, sa se odihneasca. E perfect daca poate atipi 15-20 minute inainte de supt - sporeste secretia fantastic!!! Taticule, ajut-o sa treaca peste problemele mici care apar, sa nu se consume. E asa de important sa se simta iubita si ocrotita in perioada asta. Fa-i mici surprize, ajut-o la baita, la schimbat pe bb, scuteste-o de treburi obositoare. Cere ajutorul bunicilor sau a unor prieteni cand nu se mai poate - nu o lasa sa se epuizeze.
Laptele e f. important pentru bb macar pana cand incepe diversificarea si poate ea papa alimente solide, dar e bine sa il aiba chiar pana la un an si mai bine. E sanatos, e gratuit, e steril, e disponibil la orice ora, nu iti trebuiesc biberoane si sterilizatoare, asa ca sunt numai avantaje de pe urma lui. NU dati lapte praf asa de usor!
Sanatate multa si crestere usoara in continuare,
Mamamariana