THEA: procedez corect nespunindu i?
Raspunsuri - Pagina 4
mirunastefan spune:
Tora,ai primit multe sfaturi bune pana acum, se pare ca nu sunt putine mamicile in astfel de situatii.
Si eu iti scriu din proprie experienta.Si eu am fetita si stiu cat sunt de sensibile.Eu am discutat cu ea de la inceput sincer.I-am spus ca tati a plecat de acasa NU DIN CAUZA EI ci petru ca nu ma mai iubeste pe mine.Asigur-o ca pe EA o iubeste, chiar daca nu vine prea des sa o vada fiindca e ocupat.Spune-i ca acum are o alta femeie pe care o iubeste si asa cum a dorit sa aiba un copil cu tine cand va iubeati, asa a dorit si acum un copil cu noua sotie.Spune-i ca o va iubi in egala masura si pe ea si pe noul copil!
Sa-ti spun eu cum am rezolvat toate problemele de psihic cu fetita mea:recasatorindu-ma.COPIII AU MARE NEVOIE DE UN TATA!Eu prin tata inteleg acel barbat care sta alaturi de copil atunci cand e bolnav, cand are un necaz sau o bucurie, care impartaseste cu copilul aceleasi idealuri, care zi de zi e alaturi de el si il iubeste.
Fetita mea din prima zi i-a spus "tata" noului meu sot si acum de multe ori se intelege mai bine cu el decat cu mine.
Bafta!
tora97 spune:
hehe, miruna.... i as oferi un nou tata, m as recasatori, fie si de dragul ei (ei, era o metafora) dar din pacate.... stiu ca n alt tata ar rezolva multe ... am spus ca isi doreste tare mult un tata nou...
si am suferit a doua oara cind ultimul preten, dupa planuri de familie, dupa ce i a raspuns ei ca este de acord sa i fie tata, a plecat pur si simplu... am suferit pentru ca a facut o pe ea sa sufere... dar asta este o alta poveste.
Aliada spune:
Draga Tora,e o misiune grea pentru tine deoarece te doare inzecit sa-ti vezi copilul suferint si simtindu-se abandonat.Oricat de greu ti-ar fi asigur-o ca este iubita si de tatal ei.E bine sa-i spui ca tatal ei are o alta familie si ca sta departe dar din cand in cand te suna sa intrebe de ea.Eventual vorbeste cu exul tau ca din cand in cand sa-i trimita cate o scrisoare ,o poza ceva,chiar si cu surioara ei.Stiu ca ti-e greu dar pentru ea trebuie sa rezisti.Nu-i ascunde existenta surioarei deoarece din ce in ce pe masura ce trece timpul devine mai greu si aflarea adevarului o poate marca puternic chiar daca va fi adult.
Cu timpul ai sa-l gasesti pe acela care te va face fericita si micuta va capata un tata nou dar pana atunci incearca sa o faci sa nu se mai simta abandonata de tatal ei pentru ca-i distruge increderea in ea.
I-ti doresc numai bine tie si micutei tale.
camelia-daniela spune:
Dragä Tora,
eu imi mentin mesajul anterior, indiferent ce spune Reiki...nu toti bärbatii sint la fel...poate el s-a simtit cumva atins din mesajul meu, dar acesta nu a avut nimic de-a face cu el!! Eu am incercat sä mi-l inchipui pe sotul täu si comportarea lui, din descrierea ta!!
Penultimul täu mesaj mi-a pläcut tare mult si, citindu-l mi-a venit altä idee: intii trebuie sä vorbesti foarte serios cu ex-ul täu. Descrie-i in amänunt absolut totul si chiar poti sä-i ceri si lui pärerea cum sä procedezi...sä afle imediat de noua surioarä, sau nu? Pe lingä asta, eu consider cä este de datoria lui sä-si asume responsabilitatea si sä discute cu Thea, poate asa o face sä inteleagä cä nu este vinovatä cu nimic si cä o iubeste si pe ea, la fel ca si pe cealaltä ( in cazul in care ii spune imediat de surioarä).
In nici un caz nu ti-as fi recomandat sä nu-i spui niciodatä cä are incä o sorä ( asta am uitat sä-ti scriu in primul mesaj!!)...mä refeream numai la o perioadä de timp, in care tu trebuie sä o pregätesti sufleteste pe cit posibil!!...in fond, este dreptul ei sä afle acest adevär!!...dar mi se pare corect sä-l afle de la fostul täu sot. Nu stiu din ce motiv a plecat de lingä voi si nici nu este important acum, in situatia asta....cert este cä EL A PLECAT si v-a läsat...deci, pentru mintea unui copilas ar suna destul de simplu: eu sint cu mama impreunä, in casa unde am crescut, iar tata ne-a päräsit...ii trebuia si o explicatie ( pe care se pare cä nu o are!!!), de ce a plecat tata???...si a ajuns la concluzia cä ea este vinovatä!!! Starea asta trebuie cit mai repede clarificatä, si anume de el, pentru cä este persoana cea mai potrivitä sä-i dea acest räspuns!! orice i-ai spune tu, nu ar cintäri atit de mult pentru ea...
Oricum, sint sigurä cä o sä gäsiti impreunä ( tu si fostul täu sot ) o solutie cit mai acceptabilä pentru toatä lumea.
Cu drag, Cami.
helga spune:
Draga Tora,
Nu te grabi sa crezi ca un tata nou va rezolva problema ta. Si eu cand aveam 5 anisori foarte mult imi doream un tatic. Aveam un vecin, prieten de familie, caruia ii spuneam tata, il numeam tata si pe fratele mamei, care ma iubea foarte mult. Mamei i se umpleau ochii de lacrimi de fiece data cand spuneam tata unei cunostinte. Si iata ca atunci cind a intrat noul prieten al mamei in casa, aratos, comunicabil, cuminte etc, eu i-am sarit in brate si i-am spus tata. Mama s-a recasatorit doar pentru mine, desigur ca si ei ii placea probabil acea persoana.
Insa mai tirziu acest tata si-a aratat dintii, mereu am fost tratata altfel decat fratii mei si un sir de probleme care m-au marcat. Nu cred ca prezenta unui barbat in casa m-a facut sa fiu mai puternica, tot am ramas sensibila si nu fata tatei. Acest lucru poate fi inteles doar persoanele care au fost "crescute" de parinti vitregi. Inca nu am intilnit un om crescut de tata vitreg care sa imi spuna ca este fericit cu acest parinte. Gindeste-te bine, si analizeaza foarte bine persoana cu care eventual vei dori sa te recasatoresti.
Iar thea sunt sigura ca este matura si va intelege foarte bine ceea ce se intimpla. Ar fi frumos daca tatal ei o va invita la plibare impreuna cu surioara ei si chiar ii va permite sa aiba grija de ea, sa lase sa o trateze ca pe sora ei. Dar nu cred ca asa ceva la noi e posibil.
as vrea sa va stiu in viitorul apropiat fericite,
cu drag,
mirunastefan spune:
Tora, imi pare sincer rau, se pare ca s-au adunat multe necazuri pe umerii tai.Totusi, te rog, nu te descuraja! Nici eu nu am nimerit bine din prima, mi-am luat si eu destule suturi pana sa am norocul de a intalni omul potrivit.
Capul sus si aduna-ti puterile pentru discutiile cu cea mica!
mirunastefan spune:
Helga, regret ceea ce ai patit tu in copilarie dar nu cred ca trebuie generalizat.Eu sunt cu sotul meu de 3 ani, avem si un puiut de 2 ani dar pot sa spun ca nu face nici o diferenta intre copii, nici sentimental nici material (cred ca m-am exprimat corect)Garantia ca relatia noastra va merge bine am avut-o cand l-am cunoscut pe fratele lui, casatorit in conditii similare, cu o tipa cu fetita de 1 an.Erau casatoriti (cand i-am cunoscut eu) de 13 ani si totul mergea f.bine. In final cred ca e vorba de gradul de "omenie" al barbatului respectiv nu de altceva.
Numai bine!
cataghe spune:
Tora draga, nu pot sa nu ma agat de ceva ce ai spus... ca te-ai recasatori de dragul copilului. Eu cred ca ar fi o mare greseala sa faci asa ceva, chiar daca in momentul asta e numai o chestiune de principiu. Gindeste-te ca copilul are nevoie in primul rind de climatul de stabilitate, afectiune, dragoste pe care tu reusesti sa-l creezi impreuna cu acel om care iti va deveni sot. Daca o faci de dragul ei si, Doamne fereste, dupa aceea lucrurile merg prost? Cu ce o ajuti pe Thea? Daca te hotarasti intr-o zi sa te recasatoresti, fa-o de dragul lui, al celui cu care te vei casatori, si de dragul tau, si daca o faci din motivele astea doua atunci poti fi convinsa ca si copilului ii va merge bine.
Acum nu mi-o lua in nume de rau ca ti-am spus toate astea, dar m-am speriat de ce ai zis, pentru tine...
Te pup,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
tora97 spune:
catalina, multumesc pentru sfat... sint o persoana al naibii de echilibrata... nu as face niciodata un asemenea pas DOAR de dragul theei... nu, nu, nu. Adevarul ca mie nu mi da inima ghes la o noua casatorie, imi este f bine asa, cum sint acum... asta din punctul meu absolut personal si egoist de vedere.
cit despre tatal sau, i am explicat micutei ca ea nu are nici o vina, ca pur si simplu "s/a terminat borcanul cu dragoste" ca el nu m a mai iubit si gata...
dar i am mai povestit si adevarul.. ca ne a alungat din casa si a tb sa venim la bunica... mai tirziu ea spunea asa "tata meu ne a dat afara din casa ca pe niste ciini si daca nu era bunica am fi dormit pe presul de la usa" nu stiu de unde a scos asemenea texte...
dar ea mai stie ca am plecat cind era bebe... respectiv 1 an si poate de aceea crede ca tatal ei ne a alungat din cauza ei...
ma joc mult cu ea, ii arat cit o iubesc, daca ne ati vedea ati spune ca nu sint intreaga la.. "mansarda", atit de mult ma cobor la mintea ei, ba uneori fac traznai mai mari si ea ma aprostrofeaza... per ansamblu am fi bine impreuna doar ca... are nevoie de mai mult.
va pupacesc si va multumesc inca o data