THEA: procedez corect nespunindu i?
Raspunsuri - Pagina 3
geo10 spune:
Thea, cu aceeasi problema o sa ma confrunt si eu la un moment dat, si mi-e foarte frica de aceasta clipa. E foarte dificil sa-i explici unui copil indiferent de varsta ca noi ce-i mari nu ne-am mai inteles si ne-am rupt unul de celalat. Vinovati suntem noi, eu imi asum vina, insa ei micutii sufera cel mai mult din cauza greselilor noastre.
Fostul meu sot s-a recasatorit si va avea intr-un viitor apropiat sau indepartat un copil care va fi frate sau surioara vitrega al copilului meu, dar asta e. Voi incerca sa-i explic si sper ca totul sa fie bine.
Concluzia mea este ca un copil are nevoie de o prezenta masculina, fie el bunic, fie prieten al mamei.
Iti doresc sa depasiti cu bine acest moment si toate sa se rezolve.
georgiana
reiki spune:
quote:
Originally posted by Dava
"Si mai este ceva, adevarul tatalui nu il puteti afla.... deci..."(Reiki)
"Ma intreb cum puteti spune ca tata sa dispara din viata fetitei" (Reiki)
Atunci e mai bine sa sufere un copil din cauza ca un tata nu-si face datoria?
Da, exista adevarul sotului si adevarul sotiei, dar in relatia cu copilul exista numai una singura bucata varianta adevar: cea a copilului, de al carui sufletel trebuie avuta grija. Am inteles ca i s-a spus sa o sune pe fetita macar o data pe saptamana deoarece aceasta sufera. Cum a reactionat acest tata cand a auzit ca fetita lui sufera din cauza lui? Nu i-a pasat. Iar copila nu vrea sa aduca in discutie subiectul cu tatal ei sperand ca va uita si o va durea mai putin. Pai nu e mai bine sa fie ajutata sa-l uite? Asa ca... ori isi face datoria, ori afara din viata ei si lasata fetita sa creasca linistita.
Nici un om nu trebuie sa sufere mai mult decat este necesar.
Deci voi spuneti asa: daca nu este atent si grijuliu sa dispara din viata fetitei, sa nu mai stie nimic de el, sa nu afle ca are o surioara?
Mai ganditi-va dupa ce cugetati mai adanc la repercusiuni.
Acum sufera ca nu isi vede tatal si voi vreti sa nu mai stie nimic de el?
Cine va da dreptul sa luati copiilor sansa de a se cunoaste ca frati indiferent de cum se comporta parinti?
Si mai este ceva, un copil sensibil va avea intodeauna motive de ingrijorare si temeri mai mari decat ale altora. Daca il vei creste sub o cupola de sticla, departe de viata reala, ascunzandui adevarul... asta nu este protectie. Din contra, nu vei face decat sa o cresti in minciuna si nu va reusi sa se descurce singura in viata.
bia spune:
Si eu sunt de acord cu Reiki;adevarul trebuie spus fetitei tale,tu doar trebuie sa gasesti cea mai buna cale de a face asta.Si poate ar trebui sa discuti foarte serios si cu fostul sot,da-i o intalnire undeva la o cafea,sa fiti doar voi doi si explica-i toate cele,nu se poate sa nu se lase induiosat,este totusi copilul lui.Poate prin atitudinea lui,el considera ca se razbuna pe tine,nu stiu,dar trebuie sa faci ceva,ca sa-i arati cat sufera fetita din cauza lui.Si daca nici asa nu vei rezolva nimic,nu iti ramane decat sa incerci sa-i explici fetei cum stau lucrurile,sigur ca va suferi,dar nu mai mult decat o face deja si nimeni nu poate sa masoare si sa spuna ca mai tarziu va suferi mai putin;eu te-as sfatui sa-i spui adevarul,dar pana la urma e copilul tau,tu o cunosti cel mai bine si tot tu trebuie sa decizi ce este mai bine pentru ea.Numai bine va doresc la amandoua!
aquariusrpro spune:
quote:
Nu cred ca este o idee buna sa o incarci pe mama cu asta, cu copiii indigo. Are suficiente probleme de rezolvat.
Tora, dupa ce le vei "rezolva" pe cele de acum poti sa "vezi" si daca copilul tau este deosebit, daca este un copil indigo.
"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita
Imi cer scuze.. era doar o parere! Copilul vrea doar sa fie iubit!
Roxana&Ruxandra
Dava spune:
Poate ca ar trebui sa i se spuna intreg adevarul fetitei, nu bucati, sa nu mai creada ca tatal ei este acel om perfect, iar ea are o problema si de aceea a parasit-o, sa nu se mai gandeasca sa mearga la emisiunea aceea sa-si ceara iertare. Pentru ce sa-si ceara iertare? Adica in mintea ei tatal a parasit-o pentru ca e ceva in neregula cu ea? Pai sa i se se spuna "Draga Thea, tu esti o fetita buna si cuminte, iar tatal tau te-a parasit deoarece asa a vrut el, nu pentru ca tu l-ai suparat cu ceva. Acum are alta familie, mai are o fetita care este sora ta dupa tata si pe care o vei cunoaste, probabil. Nu uita, tu nu l-ai suparat pe tatal tau cu nimic. Tatal tau te-a parasit si nu vine sa te vada atat cat ar trebui deoarece considera ca are alte lucruri mai bune de facut." Cam acesta ar fi adevarul. N-are sens sa aiba copilul complexe de inferioritate, n-are sens sa sufere gratuit. De ce sa sufere un copil??? Tora, mergi pe cultivarea increderii in sine a fetitei, stai cat mai mult cu ea si, daca tot trebuie sa-i spui adevarul despre tatal ei, spune-l intreg, ca asa e corect pentru sufletelul ei, nu-i asa?
tora97 spune:
aquarius, nu auyisem despre copii indigo.. am cautat pe net si am mai aflat cite ceva... da, cred ca ai dreptate. thea mi a dat de multe ori raspunsuri, care s au dovedit f mature si nu numai, in unele cazuri expliatia data de terte persoane s a dovedit identica cu ce mi spusese ea, ori mi a povestit despre visele ei.. dar recunosc, nu le am acordat importanta necesara. Mi ai dat un subiect de cercetat, in sensul de a fi mult mai atenta la ce spune, ce face, etc.
Una din teoriile ei este vis a vis de nasterea ei: Dzeu are multi copii pe care ii iubeste. Dar ea, m a vazut pe mine si si a dorit o mamica. I a spus lui Dzeu acest lucru, iar el nu a putut o opri, pt ca ea isi dorea ff mult sa aibe o mami. asa ca El a trimis o pe Pamant. Imi povesteste uneori despre ingeri, dar eu le am luat ca pe "vorbe de copil"...
Este un pui intr adevar extrem de intelegator, are multa compasiune, chiar plinge la filme in care vede o urma cit de mica de suferinta.
S ar putea sa ai dreptate.
reiki, ma tem ca vestea ca are o surioara corelata cu faptul ca tatal ei o neglijeaza, (desi ea l iubeste tare mult si pur si simplu tinjeste dupa el) sa nu i rascoleasca vechile ei temeri, cum ca este data la o parte pentru altcineva..
eu una nu cred ca i voi putea da vestea, poate cel mult sa o pregatesc pentru asa ceva, vestea cred ca va tb sa i o dea el, tatal.
of... tare mult mai iubesc bulgarasul asta de lumina!
cl spune:
Tora, tu cu tatal fetitei tale ai discutat despre ce simte ea? Eu l-as scutura putin si l-as intreba ce are de gand, este interesat de ea sau nu? As stabili un program saptamanal cu el. Este normal sa se implice in viata copilului lui, indiferent de cati copii va mai avea sau nu. Daca el nu vrea...atunci spune-i copilei adevarul. Va intelege mai mult decat crezi! Si parintii mei au fost divortati si tatalui meu nu i-a pasat de noi (mai am o sora). Am aflat ca mai am un frate vitreg, de la mama mea. Ironia sortii a facut sa-mi cunosc fratele, cand acesta avea deja 19 ani, la inmormantarea tatalui meu. Pot sa-ti spun ca sunt in relatii foarte bune cu el si regretam timpul pierdut. Eu zic ca este bine ca Thea sa afle ca mai are o sora (de la tatal ei) si sa incerce sa aiba o relatie cu ea. Copiii nu au gresit cu nimic! Daca el nu-i spune, va trebui sa-i spui tu si sa incerci sa-i explici ca nu ea este vinovata pentru tot ce se intampla. Nu stiu cat de coerenta am fost, dar eu sunt pentru adevar, oricat de dureros ar fi. Bafta in orice ai face.
Claudia
aquariusrpro spune:
Tora, Thea stie de copil. Chiar tu ai spus ce le spune copiilor. Este un soi de viziune distorsionata peste timp. Si va visa sau a visat deja. Asculta visele ei.. si stati de vorba cu ingerii impreuna chiar daca "traducatorul" este ea. Da-i o sansa sa-ti arate lumea ei. Incet, cu grija, vei gasi modalitatea de a cupla acea lume cu realitatea de aici, fara sa "darami" darul cu care s-a nascut!!
Problema este cu "ideea " ca tatal ei nu o iubeste. Golul lasat de lipsa de iubire.
Roxana&Ruxandra
karol spune:
Eu cred ca tu ar trebui sa vorbesti cu ex-sotul tau.Nu poate fii atat de dobitoc sa nu te asculte si sa nu inteleaga ca e vorba de copilul lui.Si daca el nu ia o masura, parerea mea este ca tu trebuie sa-i spui fetitei tale ca a capatat o surioara si asta e un lucru bun.Orice copil isi doreste un fratior sau o surioara.Cat de imposibil ti se pare, aceasta problema s-ar rezolva ft simplu in doi chiar daca voi nu mai sunteti doi in adevaratul sens al cuvantului.D-zeu sa-ti dea sanatate si putere s-o scoti la capat.
ancadm spune:
Tora, inteleg foarte bine framantarile tale. Si le vad prin ochii copilului care a trecut prin asta. Parintii mei s-au despartit atunci cind aveam 3 ani, iar tatal meu s-a recasatorit si are 2 copii. Stii ce imi amintesc de atunci? Imi amintesc ziua cind tatal meu a plecat si mama a plins o zi intreaga fara ca eu sa stiu de ce si sa o pot ajuta cumva...Daca tatal fetitei tale e in legatura cit decit strinsa cu ea, atunci eu zic sa ii spui, sau mai bine zis el sa ii spuna de venirea pe lume a celuilat copil. Daca, in schimb, o vede odata pe an si o suna si mai rar, atunci eu zic ca nu are rost sa ii amaresti viata mai mult. Important e sa ii spui ca el inca o iubeste chiar daca acum are o alta familie si ca se vad rar pentru ca el munceste mult.
Orice ar spune cei care ii apara pe tatii ce au o a doua familie, in momentul in care in cea de a doua familie apar copii, cei mai multi tati isi uita copii din prima casatorie. Stiu ca nu sunt toti la fel, dar eu cel putin inca imi amintesc momentele cind il sunam de ziua mea ca sa imi spuna la multi ani, pentru ca stiam in sufletul meu ca el a uitat ca e ziua mea...
Toate gindurile bune,
Anca