Mamici de ian-feb 2004 (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Adriana, cred ca da.
Ne vom muta din Martie cu firma intr-un birou mai mare, sa organizam si "camera copilului"
Am murit de ras ce raspuns ai dat la topicul cu OB urile. Putem sa cream un nou topic: mai avem nevoie de barbati?
Adina+BB 25W

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Fetelor,
Am vorbit in seara asta cu Andruska. Este inca in concediu si planifica, din cate am inteles, sa si-l prelungeasca pentru ca bb sta foarte jos si o doare burtica. Imi spunea ca nu prea mai poate manca si se simte cam slabita, fara vlaga. Isi facea o cafeluta (la ora 6!!!) ca sa-si mai salte tensiunea.
Se vaita si ea ca o doare rau spatele si ca este din ce in ce mai dificil sa-si gaseasca o pozitie confortabila in pat. In rest este OK.
Va transmite salutari si multa, multa sanatate.
Adriana in 29 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Buna seara
Va multumesc ptr urari ma rog ca toate sa avem o sarcina usoara si bebei sanatosi si mancaciosi.
Adriana transmitei Andruskai sanatate multa o pupacim si asteptam vesti.
Ioana abia astept sa nasc sa dau kilogramele jos nu mai pot ma simt ca o balena (ca sa nu zic ca arat ca una din ele)
Azi am colindat magazinele in sperantza ca voi gasi ceva ptr sotzu de craciun, nici o sansa!!!!!Mam tot uitat nam nici o idee sunt in pana de idei.In schimb am mai luat la fata cate ceva, am cumparat aproape tot mai am patutzu si carucioru de luat,da le las ptr decembrie.
O seara placuta la toate burticutzele

anita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Adlemi, Andruska, multa sanatate si aveti grija de voi si de bb-i!
despre mine: Eu nici nu stiu cum sa zic ca fac...daca scriam mai de dimineata as fi zis ca in sfarsit azi ma simt si eu bine, sunt plina de energie... dar a venit seara si m-au aapucat iar contractiile astea Braxton Hicks..dar iar asa una dupa alta si parca tot mai puternicie si mai lungi... tin mai nou mai mult de un minut/una... nu stiu cate am avut, vreo 15-20. Eu efectiv nu mai stiu ce sa fac si unde sa ma duc sau pe cine sa mai inmtreb. Medicii de aici vad ca nu imi dau altceva decat scobutil si diazepam la nevoie sau ma interneaza si imi fac injectii dar amestecul ala litic tot scobutil,papaverina, diazepam si algocalmin stiu ca ar contine... dar pe mine nu ma doare, ma tine , ma strange....ce sa mai, inteleg ca asta este tratamentul dar aici pe forum am auzit si de alte medicamente (duvadulin parca, nu imi vin in cap si altele). Voi stiti ceva despre astea? daca as sti ca nu-i problema cu atatea contractii as sta mai linistita dar vad ca nu imi trec si sincer va spun, nu stiu cum mai rezista membranele si colul. Sper sa exagerez eu dar sunt prea multe! Si daca pana acum nu eram f stresata de diazepam, acum chiar incep sa ma gandesc ca am luat prea mult....adica la toate iminentele de avort cate 2-3 sapt( chiar daca nu am luat asa de mult cat mi s-a prescris), cateodata si ptr. tahicardie si acum, colac peste pupaza, sa iau ptr. contractii..E adevarat ca dupa ce am luat o jum. de pastila m-au mai lasat. Iar scobutil, la fel ma ingrijoreaza,...nu am prea luat pana acum dar dupa ce medicul meu a zis ca nu-i adeptul scobutilului ca pe langa uter relaxeaza si colul...va dati seama ce imi vine sa il inghit... Si inca ceva, ma apuca asa stand in pat...macar daca as face vre-un efort cat de mic...si am observat ca mai mereu dupa ce ma intorc de pe partea stanga, pe spate, ma iau... eu tot pe spate dorm cel mai bine! Voi ce parere aveti? la voi apar asfel de contractii?

Cory, ce-i cu tine ? Eu sper ca esti bine si tu si bb! Stie cineva, ceva de ea? Oare ce i-o fi spus ieri medicul?! Oricum suntem alaturi de tine!

Ioana cu Arturicii, tie ti s-a intamplat sa ai astfel de contractii? Tu ai mai stat in spital, ai mai vazut cazuri ca al meu? ca eu nu am vazut decat din cele cu contractii dureroase dar aveau oricum peste 32-35 de sapt si macar daca era sa fie ceva, erau mai multe sanse.... din cate stiu tot amestec din asta litic le dadea, incercand sa amane nasterea macra cu inca cateva sapt!

Pupici,

Helen - am intrat in sapt 30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Buna dimineata, dragute burtici!

Am aparut si eu, in sfarsit. Ieri am fost la dr. de fam. sa vad daca pot sa-mi iau prenatal, dar mi-a spus ca imi poate da numai de la 32 de sapt. (eu am intrat in 31, de ieri). Asa ca mi-am prelungit medicalul pana la sfarsitul lunii. La inceputul lui decembrie ma duc dr. mea de la Elias, la control, care-mi va da o hartiuta pt. prenatal cu care apoi ma duc iar la dr. de fam. si gata. Oricum, m-am linistit ca am rezolvat cu statul acasa, ca nu as fi putut sa stau la servici. (sunt f. suparata ca s-a stricat Tico nasol, un rulment la o roata, si nu mai am libertate de miscare deocamdata).
M-am intalnit si cu cativa colegi de birou. Ce sa va mai zic, sunt f. impresionata ca sunt atat de draguti cu mine! Bineniteles ca m-au intrebat toti "Ce e? Ce e?" (baiat/fata) si eu n-am putut sa le raspund decat ca bb vrea sa ne faca o surpriza. Si la mine se fac recuperari, dar sunt sigura ca sefa nu m-ar fi chemat.
In orice caz, imi face f. bine statul acasa; mai fac o mancarica, mai stau la tv la un filmulet... Ah, sunt topita dupa Animal Funniest Planet de la ora 20, pe Animal Planet. Mor de ras, nu mai pooooot!!!

Mai nou (exact cum scria si Helen), cam de 2 zile, am contractii BH, cam 4-5 pe zi. Si eu m-am speriat un pic. Si apar cand ma intorc de pe spate pe partea stanga. Se face burtica ghem, tare, nu simt nici o durere, ci doar o senzatie de strangulare a unei vene sau un fel de irigare puternica cu sange (?!?). Eu respir adanc in fata geamului deschis si trec repede. Dar mi s-au parut cam frecvente in ultimele 2 zile, cum va spuneam. Am continuat sa iau Scobutil si sa stau cat mai mult in pat (uterul se relaxeaza cel mai bine la orizontala) si uneori si No-Spa. Din pacate nu am reusit sa iau Utrogestan (hormon de mentinere a sarcinii, din cate am citit eu) fiindca nu am reteta si e cam scumpicel (300 mii/30 ovule, iar eu trebuie sa iau 2 dim si 2 seara). Si am si dureri de coaste, bb impinge undeva sub coastele din dreapta, parca face sapaturi sa-si fac mai mult loc. Dar sunt suportabile si ma gandesc mai tot timpul cum voi arata peste o luna, de exemplu.

Daca inainte mai puteam sa dorm si pe stanga, acum nu mai pot decat pe spate, in unghi de max.45 grade, cu perne multe pe laterale, sub mine etc.; cum ma intorc, cum face scandal bb. (si eu ma topesc de dragul lui/ei!!). Tati nu prea mai are ce cauta in pat cu noi; cand poate sa adoarma, norocul lui; cand nu, vira in dormitor. Iar cadoul pt. el este exact ultimul lucru la care m-as fi gandit (saracu'); cred ca Mosu' tot un patut o sa-i aduca (bine, hai si un whiski, daca mai raman parale). Apropo de tati, poate vi de intampla si voua: cand pune el mana pe burtica mea, cand stam in pat, ma relaxez extraordinar, am o senzatie de biiiiineeee incredibila! Si va marturisesc numai voua: ma emotioneaza f. tare cand il vad si simt ca il iubeste atat de mult pe bb! S-a schimbat mult, e f. tandru, se gandeste numai la binele meu, face multe din treburile casei, imi cumpara bunatati, face tot ce-l rog eu etc. Sper sa-l tina si pe mai departe.

Adriana, bine ca ai terminat cu raceala! Tine-o tot asa cu lamaie si miere ca e perfect! Parchetul este superconvenabil ca pret si vreau neaparat sa punem si noi la vara in toata casa (dorm., sufr., hol). Se intretine ffff usor si mi se pare casa mai aerisita! Tu chiar ai de gand sa te duci pana la sfarsitul lui decembrie la birou? Nu ti-e greu? Ai grija de tine si pupici lui Rares. Te rog, cand mai vorbesti cu Andruska, transmite-i pupici din partea mea si toate urarile de bine pt. ea si pt. Andrei, Daniel si bb!

Ramona, nu mai poooot de ras! Parca te si vad incercand patutul! Felicitari pt. cumparaturi! Scrie-ne si noua ce model si cat a costat toata afacerea, cum se face plata si cam in cat timp vine coletul. Niste amici imi spuneau ca nu prea au incredere in cumparaturi on-line. Eu mai trebuie sa astept cu patutul pt. ca dupa 7 dec. o sa avem ceva bani de cumparaturi. Sper ca esti bine si nu uita sa scrii ce ti-a zis nenea dr. la control. (demult vroiam sa-ti spun: eu merg pe 34...)

Ioana cu Arturicii tai scumpi: salutari, speram ca sunteti bine si sa ne scrii despre voi. Stiu ca mai era o burticuta cu gemeni, dar nu mai stiu cum o cheama: salutare si multa sanatate!!!

Corrydo, ce faci, cum a fost la dr.? Scrie-ne, ca ne-am alarmat! Sanatate multa si Doamne-ajuta sa fie totul bine cu tine si cu bb!

Adina Iulia, stiu patutul de la Mall. E superb! L-am tinut minte cand m-am intalnit cu fetele acolo. Esti sigura sigura ca bb este fetita? Pupicei si sanatate.

Andra, daca e vorba de clubul bb-ilor Alexandru, atunci si eu intru in el, ca daca bb meu e baietel o sa-l cheme Alexandru. Facem gratarul impreuna, pe 30 august, nu? Pupicei!

Layla, ma bucur ca ai reusit sa dormi ceva mai bine! Poate mai vorbim la telefon, cand ai timp. Pupicei tie si lui Dulci!

Am uitat sa va scriu ca am o pofta nebuna de mere! Mananc cred ca un kg. pe zi! Si branza de vaci iarasi imi place tare mult in ultimul timp. Voi ce mai faceti bun de papa?

Dragelor, va doresc sa aveti o zi excelenta (ati vazut ce toamna-primavara superba avem?) si poate va ganditi si voi la o micuta intalnire ca tare mi-e dor de voi (si poate ne adunam mai multe burtici ca data trecuta; apropo, Diana ce mai faci?)! (ca sa poata veni si Andruska, sa stiti ca in spatele Favoritului este o terasa superba Pardon Cafe). Sper sa mai pot intra azi pe forum sa vad ce ati mai scris (ca astept echipa de fortosi sa mutam mobila prin casa).
Sanatate si pe curand!

Lia 31

PS: Salutari si sanatate tuturor fetelor al caror nume nu l-am mentionat! Oare ce mai face Hope?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia70 spune:

Chiar acum am citit un mesaj mai vechi de la www.pregnancyweekly.com, in care scrie clar ca, incepand cu saptamana 30, contractiile BH se inmultesc si este absolut normal. Va recomand site-ul, daca nu il stiati deja. Sunt fff multe informatii interesante si daca va inscrieti primiti saptamanal un mesaj cu informatii despre saptamana de sarcina in care va aflati. Plus alte chestii utile. Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

Neata burtici,
sunt asa de adormita... am dormit f. bine aseara, cred ca mai mult pe spate. mi s-a facut pofta aseara de bere. eu care in viata mea nu cred sa fi gustat macar din bere, cert este ca am baut o cana, m-am cam ametit si am dormit dusa. cred a avut efect benefic si pt. Dulci, care a fost un cumintel si m-am lasat sa dorm.
Lia ma bucur ca ai revenit, poate ne auzim pe telefon.
Cory asteptam vesti de la tine.
Ioana unde esti?
eu va scriu mai tiziu de la birou ca sunt cam intirziere, pupici
Layla -cu BB "Dulci" 33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns layla spune:

'Neata iar,
Eu am ajuns la birou, unde sunteti fetelor?
Nu mi-am revenit, sunt inca cam adormita. Este o zi superba afara, si nu prea am chef sa stau la birou. Voi ce planuri aveti de weekend? Bucurestencelor nu vreti sa ne vedem duminica? Va astept cu propuneri, deocamdata pentru sunt eu si Lia.
Pupici si vorbim mai tiziu,
Layla-cu BB "Dulci" - 33 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Buna dimineata, dragi burtici nu prea mici,

Ce mai faceti? Aaa, in sfarsit am dormit si eu azi-noapte foarte bine.
Mai dragelor, eu nu stiu daca lenea este o caracteristica a sarcinii, dar vreau sa va spun ca de la o vreme abia imi vine sa mai spal si vasele si sa fac mancare. Despre altele......nici nu se mai pune problema.

Eu ma bucur tare ca azi e vineri, mai ales ca maine nu vin la servici..., sunt privilegiata!!!

Lia,de acord cu gratarul de pe 30 august.

Helen,si eu am avut si inca mai am contractii B-H, dar nu asa multe cum povestesti tu. I-am zis dr si mi-a dat gravibinon. prima data 3 fiole si acum cateva zile cand am fost din nou la control mi-a zis sa mai fac inca 4 ptr ca uterul s-a relaxat, dar sa nu cumva sa o ia din nou razna. Dupa prima injectie facuta nu am simtit nici o schimbare si credeam ca le fac degeaba, dar abia dupa aceea si-au aratat efectul. Gravibinonul mi l-a dat ptr ca i-am zis ca No-spa iau degeaba, ca nu se simte nimic.
Acum nu cred ca trebuie sa te impacientezi prea tare ptr ca din luna a7-a aceste contractii se inmultesc si nu sunt decat niste exercitii pe care le face uterul gravid.
Un alt sfat pe care mi l-a dat dr a fost sa nu stau toata ziua cu mana pe burta ca stimulez aceste contractii. cand stai pe spate, ele apar mai des ptr ca uterul apasa pe nu stiu ce vena majora a ta, care face uterul sa pulseze si sa se excite.

Pupicei,

Andra-in sapt 31 & bebe burticos Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Morning ! (desi acusi e prinzul)
Azi am simtit prima oara o contractie B-H. Nu m-a durut, doar s-a facut burtica (pardon) ca bolovanul si a trecut repede. I-am spus lui tati ca de azi se duce singur la cumparaturi, ca eu stau cumintica in casa.
Si mie imi face sotul toate poftele, face o gramada de treaba prin casa, ma incalta, ma descalta, are grija sa nu ma enervez, ptiu, ptiu sa nu-l deochi.
Lia, stiu terasa Pardon cafe, ma umfla risul de cite ori trec prin fata ei, n-am fost niciodata acolo, nu se fumeaza inauntru ? Sint si eu amatoare de intilnire in weekend, daca ne intilnim pe aici pe la Favorit, ca altfel obosesc f. repede, si cind merg la cumparaturi, ma asez pe tot mic mobilierul pe care il intilnesc. Eu mai am de carat, pe linga bb, si surplusul de kg pe care l-am acumulat cu grija inainte de sarcina si care nu e mic de loc .
Apropo de stat cu mina pe burtica, voi ati citit despre haptonomie ? Este o tehnica de comunicare cu bb prin mingiierea burticii si care se pare ca ajuta la nastere. Pai daca nu e indicata mingiierea burticii, cum mai faci haptonomia ?

Gata, pupici, ca si eu ori nu scriu deloc, ori scriu 5 pagini.

Diana (sapt.33)

Diana si bebelushul.

Mergi la inceput