Mamici de martie-aprilie 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 9
Mickyyy spune:
Si legat de ce zicea soleil, bebe al meu azi n-a miscat deloc....ultima oara l-am simtit azi-noapte, cand mi-a tras vreo 2 ghionturi zdravene, de m-au facut sa ma intorc pe partea cealalata...si asta a fost tot....de atunci pana acum nu l-am mai simtit Dar am inteles ca e normal sa aiba si zile in care sa nu miste atat de mult, fie e intr-o pozitie in care nu-i simti tu miscarile cum trebuie, fie e mai lenes. Doar daca trece mai mult timp si chiar nu mai simti nimic e cazul sa faci un control. Sper sa nu fie la nici una din noi cazul.
Mie aseara la control cand am intrebat care dureri sunt normale si care nu, mi-a zis ca orice contractie insotita de dureri (dar puternice) nu-i normala, si sa iau legatura cat pot de repede cu el. Din fericire, asa ceva inca n-am avut!
Mickyyy 22 saptamani
diana76 spune:
Dragele mele, azi am avut o zi tare urata la serviciu, aglomeratie mare si ceva probleme pe aici cu unii colegi "buni" care au reusit sa ma consume cu nervii.
Acum incerc sa pun si eu la spate ce nu imi convine si mai bine vorbesc cu voi ca ma mai linistesc.
Noi suntem bine, desi bb inca intarzie cu semnele. Sper ca foarte curand sa il simt mai des.
Claudelu, noi aici nu ne-am strans ca suntem din anumite orase, ci pentru ca traim aceeasi bucurie legata de sarcina. Esti oarecum nou venita dar daca ai vedea in subiectele trecute care au fost deja inchise, noi aici ne spunem ofurile de fiecare zi, ba legate de serviciu, ba legate de soti, de doctori, de sanatate, uneori chiar nu asteptam nici un raspuns de la celelalte mamici , postam pur si simplu experiente , necazuri, bucurii. Ne este de ajuns si numai faptul ca sigur fiecare citeste toate mesajele chiar daca raspunde la ele chiar daca nu, asa ca da-i bice si descarca-te, ca de aceea suntem aici!
Multi pupici,
Diana
Soleil spune:
Micky, asa auzisem si eu ca daca nu misca o perioada mai indelungata e cazul sa merg la medic. Dar mie toate preioadele mi se par indelungate! Asa mi s-a spus si mie la control (joia trecuta) , ca totul e in regula, chiar ca mi s-a mai ridicat putin placenta - aveam praevia totala... si ca poate o sa incercam o nastere naturala in locul cezarienei. Dar de imjectiile cu Gravibinon tot n-a vrut sa ma scape (si a zis ca o sa le fac pana pe la 34 sapt!), iar de alte interdictii (efort, baie in cada, diverse prostioare...) nici nu mai vorbesc. Asa cuminte ca in ultimele 4 luni n-am fost in viata mea . Si se pare ca o sa mai fiu inca vreo alte 4.
Sper ca pisicuta sa dea din picioruse macar diseara, ca sa pot sa dorm si eu linistita.
Pupici!
Flaviana si "pisicuta" din burtica de 21 sapt
Claudelu spune:
Draga Soleil nu-ti fa probleme daca nu-l simti mai tot timpul, nu-i nici o problema ...mi-e cel putin asa mi-a spus medicul meu, a spus ca sunt copilasi mai lenesi sau care nu au asa putere, deci stai linistita...
Eu pe gogoneata mea il simt in special seara cand ma pun in pat, dar trebuie sa fiu foarte atenta, banuiesc ca e cam lenes...
Eu, de fapt am alta problema...eu sunt foarte agitata si ma enerveaza orice miscare, orice vorba...Ieri seara m-am enervat pe ai mei numai pentru ca au indraznit (vezi doamne) sa ridice putin tonul...M-am suparat asa tare ca nu am mai vorbit cateva ore cu ei...Dar lucrul asta mi se intampla si la serviciu...
Cateodata mi-e tare ciuda pe mine ca am devenit insuportabila...
Voi ati patit asa ceva?
Sau numai mie mi se intampla, pentru ca ma gandesc eu, este din pricina faptului ca m-am lasat de fumat si am fost o mare fumatoare...
Pupici
CFloarea
denis spune:
Fetelor, am si eu cateva intrebari la voi.
In primul rand, cele de o "varsta" cu mine care ziceti ca l-ati simtit pe bb, cum v-ati dat seama, ca eu ...parca simt ceva cand si cand ca un fel de ...nu stiu, parca ar fi asa ceva in neregula in intestinele mele... Dar destul de rar si oricum mai parca nu este mai jos de zona ombilicala.. In fine, in alta ordine - care dintre voi aveti de gand sa faceti acea morfologie fetala + Doppler, in ce constau ambele exact si unde aveti de gand sa le faceti (pentru ca as vrea sa ma reorientez putin, eu am facut toate analizele la Medicover, dar prca sunt nejustificat de scumpi).
Analizele de listeria le-ati facut?
Exista printre voi vreo mamica cu Rh negativ? Daca da, aveti de gand sa va faceti imunoglobulina acea la 27 de sapatamani? De unde o cumparati, etc.
Astept raspunsurile voastre.
Va pupic
Denisa 19 saptamani
simoneta spune:
Buna burticutze dragi!Dupa o perioada lunga (adica de la ora 8 dimineata) de incercari zadarnice de a intra pe site...in sfarsit la aceasta ora am reusit..parca e un drog pentru mine (si pentru bebe) sa conversam cu voi...ale burticutze.Claudelu, vreau sa-ti spun ca nu esti singura care are accese de furie mai ales acasa, mi se pare normal sa fim asa...doar suntem intr-o continua schimbare...iar ceilalti din jurul nostru trebuie sa ne suporte.Deja sotul meu s-a obisnuit cu "toanele" mele si-mi acorda clementa; ii spun mereu...bebe e de vina...si scap.
Pupici multi si desi,
Simoneta 25s
georgescu oana spune:
Si eu il mai santajez pe tatic .Cum se iuta cas la mine cum ii arat burta si zambeste.tare mi-e frica ca n-o sa mai mearga intr-o zi
oana
Soleil spune:
Hello, hello!
Uite cum ma vaitam ieri ca puiul meu nu vrea sa se miste - lasa ca astazi si-a scos parleala! Are chef de joaca de azi-dimineata, se tot "falfaie" pe la mine prin burtica . Asa ca azi suntem tare incantati fata de ieri cand ni se inecasera toate corabiile.
Denisa, eu l-am simtit intai la 18 sapt si 3 zile. A fost asa, ca o pulsatie, ca si cum m-a atins ceva pe burtica, dar prin interior. Si a fost undeva la vreo 2-3 cm mai jos de buric... Crede-ma, ca nu ai cum sa crezi ca-s gaze sau mai stiu eu ce. Si mie mi-a spus medicul ca e ceva incofundabil si chiar asa a si fost.
Claudelu, multumesc de incurajari, uite ca azi bebe a prins puteri si nici nu mai e asa de lenes. Eu il banuiam de mult ca e un mic parsiv si ca ii place sa se joace cu nervii mei, dar am zis ca mi se pare mie. Da' uite ca nu mi se pare: o zi nu zice nici "pis" de ma baga in sperieti, iar a doua zi zburda de parca toata lumea ar fi a lui! Pai spuneti voi, ce sa-i mai spun eu? Noroc ca e asa de dulce cum se fataie pe-acolo sa imi vine sa-l mananc .
Voi ce mai faceti? Ca e taaaaaaaare liniste pe-aici de la o vreme...
Pupici!
Flaviana si "pisicuta" din burtica de 21 sapt
amelie spune:
salutare dragutelor...eu am fost aseara la control si sint un pic suparata...cica bb ar fi cam mic pentru virsta lui si ca placenta ar fi prea jos inserata...miine dimineata ma duc din nou la ea la ecografie ca sa faca masuratorile...sper sa se fi inselat cu toate ca e a treia oara cind imi spune asta.Plus ca bb e tot cu capul in jos si colul cam scurt...si hai ca nu vreau sa va intristez...
Sper luni sa va dau vesti bune...miine am concediu si vreau sa ma odihnesc
Va pup pe toate
Amelia si bb Andreea(26sapt)
Claudelu spune:
Soleil, ai mare dreptate, e cam liniste pe aici...mai ales astazi...
Apropo de 'gaze', azi am o senzatie tare ciudata, e mai greu de exprimat dar parca ma strange cineva de burta:))) si culmea dimineata era pe partea stanga, acum il simt pe partea dreapta...
Si eu il vrajesc pe sotul meu cu burtica atunci cand sunt in toane, dar nu stiu cat are sa mai tina...
Linistiti-ma, voi cat v-ati ingrasat...eu am 22 saptamani si am pus pe mine cam 12 kg...mult dar ce sa fac.......ma simt ca un balonas...
CFloarea