Mamici de martie-aprilie 2004 (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simoneta spune:

Claudelu, zici tu ca "ne pacalesc" doi ani, dar ca sa fim sincere ne-ar prinde tare bine acesti bani, pentru ca nevoile unui copil, mai ales la inceput de drum sunt numeroase.Eu de exemplu ar trebui, dupa sistemul vechi de 85% sa iau putin peste 2000.000lei care sincer cumultati cu cei ai sotului meu(4000.000)abia ne asigura supravietuirea.Iti dai seama ca in jur de 3000.000 lei in plus ne-ar ajuta ca lui bebe sa nu-i lipseasca prea multe...iar dupa doi ani vom mai vedea ce va mai fi.
Pupici pe burtici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Sunt de aceiasi parere...eu nu am nici salar cat de cat bun...
Nici eu nu vreau sa fiu rea dar femeile care fac copii numai pentru banii care ii da statul sunt femei fara judecata, pentru simplul fapt ca statul iti da 2 ani banii astia si apoi ce fac merg din nou pe minimul pe economie...si atunci fac un alt copil , ii cresc cu 6.600.000 de lei pe amandoi si apoi din nou la lucru la un salar mizer...deci nu fac nimic in viata decat sa se amageasca singura ca vor putea duce o viata mai buna...
Sper sa-mi fi inteles exprimarea:))))))))))

Claudia si ursuletzul meu de 22 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellys spune:

Ordonanta care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2004 mi se pare stupida? Oare de unde va lua statul banii pentru a plati la toate femeile care vor sta in CIC o suma fixa?

Cred ca ar trebui citita bine ordonanta. Ma tem ca ceea ce depaseste 85% din salariul mediu brut pe economie comunicat sa se plafoneze, nu si restul.

Mai bine postam intrebarea la Legislatie, ca sa ne lamurim.

22 sapt & Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

simoneta, nu vreau sa ma intelegi gresit, dar gandeste-te ca sunt unele dintre noi care au salarii mari pe cartea de munca, si care au cotizat la asigurarile sociale poate milioane de lei pe luna. Mie nu mi se pare corect ca statul sa dea aceasi bani cuiva care plateste cateva sute de mii de lei pe luna la asigurari.
Gandeste-te ca tu te duci si depui la banca 5 milioane de lei pe luna, iar eu doar 200.000 de lei, dar banca ne da la amandoua aceasi dobanda, sa zicem 2 milioane de lei pe luna. iti dai seama ca tu care ai depus 5 milioane te oftici, pentru ca puteai sa depui doar 200.000 mii si tot aceasi bani ii luai. Iar chestia asta nu s-a intamplat o luna, sunt unele care au cotizat o gramada de ani la asigurarile sociale.
Si hai sa fim seriosi, de banii aia dati la stat, n-am beneficiat aproape deloc, la orice consultatie sau ecografie sau mai stiu eu ce, tot din buzunar a trebuit sa scoatem bani!
Eu ma bucur ca statul vrea sa ajute pe cele care castiga sub salariul mediu pe ceconomie ca sa creasca un copil, dar nu inteleg de ce face asta in defavoarea noastra. Era extrem de simplu sa dea o lege in care salariul in CIC sa fie de 85 % din salariu din ultimele x luni, DAR NU MAI PUTIN DE ..... (si aici sa treaca de exemplu suma pe care vor ei sa o dea la toata lumea, adica 85% din salariul mediu pe eonomie).

PS. Pentru cele care sunt mai noi prin zona, desi salariul meu real e altul, eu am pe cartea de munca salariul minim pe economie, deci teoretic legea in sine ma avantajeaza, dar asta nu inseamna ca o sa fiu vreodata de acord cu ea.

Mickyyy 22 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

eu am mai vazut spirite inchinse pe tema asta. nu va enervati unele pe altele din cauza prostilor astora care nu vor sa castige decat voturi.

claudelu eu mananc normal, nu ma fortez sa mananc mai mult decat imi cere organismul. dr mi-a spus ca fiu atenta la paine si la dulciuri (dar oricum tata are diabet si asa mancam si pana acum). sunt sigura ca depinde mai mult de organism decat de orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Sigur ca asta e cel mai important lucru...eu dintotdeauna am avut tendita sa ma ingras...sunt de felul meu mai plinuta, dar am avut o ambitie de fier si am slabit in ultimii anii foarte mult, iar acum nu mananc nici eu foarte mult sau in exces...mananc doar cat imi cere organismul dar se pune totul pe mine...
Ai mare dreptate, draga Malina haideti sa vorbim de ceva mult mai vesel

CFloarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

au si eu o intrebare: taticii prezinta siptome de sarcina?
ca al meu sotzior numai adineauri mi-a spus ca are o pofta de castraveti si gogosari. are pofte, mananca mai mult si deja s-a ingrasat cel putin un kilogram. nu mai zic ca este obosit si ii este somn.
am citit ca 20% dintre barbati prezita simtome de sarcina (pofte, ameteli, gretzuri).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Heee...pai al meu a depasit deaja prima etapa, cea de greturi si stare de voma (la el au functionat din prima simptomele prin "simpatie"), si vreau sa zic ca la el s-a manifestat chiar mai rau ca la mine (eu nu puteam sa vomit, asa ca o facea el in locul meu ). Pofte, din fericire n-a avut...iar acum se mai lupta din cand in cand cu crampele sau durerile de "burta"!
Chiar, voi v-atzi gasit nume pentru puiutzii vostrii? ca deja cam stie lumea ce va avea?!

Mickyyy 22 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Malina, trece-ma si pe mine pe listuta cu greutatea, te rog. Eu am luat 7 kg si duminica fac 20 de saptamani. Nu-mi explic unde s-au pus aceste kg pentru ca inafara de burtica (care nu e exagerat de mare pana la urma) nu se vad deloc. Of! Mi-e tare frica pentru ca stiu ca e genetic si mama mea s-a ingrasat 30 kg cu mine; e adevarat ca dupa aceea a slabit la loc dar...nu e prea sanatos iar pentru piele e cam nasol.
Pupici tuturor burticilor!
Ioana in 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Mickyyy, pe fetita mea din burtica o s-o cheme Anna-Katja. Noi deja ii spunem Katja; sa stie cum o cheama cand se va naste, nuuu? Deja , sotul meu ne lasa biletele dimineata pentru "fetele lui Ioana si Katja".
Ioana 19 saptamani

Mergi la inceput