Pana cand o sa vomite?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Trece, nu chinui copilul.
Si noi am patit la fel, Diana regurgita de fapt. Eram disperata cand vedeam ca e uda pe umeri. Era sarbatoare cand o puneam in pat si dupa un timp era tot uscata pe umeri.
A trecut pe la 2 luni. Acum, la 5 luni, mai regurgiteaza, dar a invatat sa inghita daca ii vine in gurita. Daca mananca prea mult, mai iese si pe afara.
Nu te speria.

Denisa si Diana (5 luni si o sapt)

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Nu stiu sa-ti spun pana cand o sa vomite bebeul tau, dar al meu stiu ca de pe la 8 luni a lasat-o mult mai moale cu varsaturile. Chestia cu normalul e relativa. Poate ceea ce mie mi se pare normal tie ti se pare aberatie si invers, oricum, eu zic ca pt ca e vorba de copilul tau e bine sa mergi la medic. Macar ca sa vezi ca e ok. Noi am fost la medic (echo si endoscopie) si avea esofagul iritat, ceea ce nu era normal. Asa ca mergi la medic si vezi ce spune el. Intr-adevar odata cu introducera mancarii solide, sansele de a regurgita scad, dar nu poti sa-l lasi asa pe copil inca cateva luni, nu? Nu te speria, doar mergi la medic ca sa stai tu linistita, chiar daca medicul o sa-ti zambeasca si o sa-ti spuna ca e normal (cum mi-a facut si mie pediatra). Daca nu te multumeste raspunsul lui, mai cere parerea si altor medici (asa am facut noi).
Sanatate si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Bogdanelu a vomitat pina spre un an,cu toate ca de la 4 luni n-a luat biberon,ci numai mincare semi-solida...am crezut ca clachez nervos,doctorita mi-a zis ca nu-i nici o problema,dar el vomita si de cite doua ori pe zi,cu jet,a fost ingrozitor,dar de la 1 an nu mi-a mai vomitat aproape deloc.
Multa rabdare si sper ca tu sa nu patesti asa

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaana spune:

Si la noi a vomitat tot pina pe la un an si e drept ca de pe la 8-9 luni nu mai vomita asa de des. Noi i-am dat DEBRIDAT si COORDINAX (alternativ, 2 sapt debridat si 2 saptamini coordinax). Ce sa zic fara aceste medicamente nu se putea, nu ajungeam sa iesim afara din casa ca vomita, nici pe afara nu-l puteam tine ca vomita si trebuia schimbat. I-am facut si noi raze la stomac (din aia ca i-a dat bariu sa bea), am scapat de banuiala ca ar avea stenoza de pilor.
Sanatate multa si mumai bine
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Regurgitatul e una, toți nou-născuții regurgitează, vărsătura e alta … eu am înțeles că fetița ta varsă, și destul de violent (dacă îi iese și pe nas).

Părerea mea (din experiență proprie) este să mergi la doctor, adică să-i faceți o ecografie, să nu aibă o stenoză pilorică. Băiatul meu cel mic vărsa și el foarte mult, aproape la fiecare masă (nu la toate), a fost diagnosticat cu stenoză pilorică (așa cum bănuiam, de altfel) și în final a fost operat la 6 săptămîni (e o intervenție destul de simplă, cu vindecare completă).
Trebuie în orice caz să fii atentă la următoarele aspecte: cum arată vărsătura? cît de des varsă? a luat în greutate, totuși, in limite normale?

Vă doresc din suflet să fie o problemă ușoară și să nu ajungeți la operație (deși, repet, nu e o problemă gravă/ dar poate deveni în lipsa unui diagnostic și a tratamentului), dar e bine să luați în calcul și o asemenea eventualitate.

Multă sănătate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

De fapt am folosit termenul "vomitat" impropriu pentru ca eu banuiesc ca regurgiteaza...
- se intampla numai dupa ce mananca sau in timpul mesei.
- aproape intotdeauna are aspectul laptelui normal pe care abia l-a inghitit
- rareori are aspect branzos
- nu intotdeauna ii pufneste si pe nas dar se intampla
- pana acum a luat in greutate destul de normal dar parca inainte nu regurgita asa des
Poate ca acum mananca mai lacom si mai mult decat ii trebuie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Pare că nu e stenoză piloric㠖 da’ eu totuși zic să-i faceți o ecografie, că nu are nici un risc pt. copilași și mai bine să stați voi liniștiți !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Da, asa e! Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Muah!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Si Andrei voma la fiecare masa aproape. Intrasem in panica ca n-o sa ia in greutate, dar a luat chiar foarte bine.
S-ar putea sa aiba dreptate Camelia, ca nici Andrei n-a avut colici. Uneori dadea laptele afara in jet imediat dupa ce termina de mancat si o luam de la capat, alteori dadea afara in cantitati mai mici odata cu aerul. Intr-adevar si el manca foarte lacom si de multe ori mi-am zis ca mananca mai mult decat ii trebuie si de aia vomita asa. Umblam mereu cu un scutec pe umar cand ii scoteam aerul ca altfel trebuia sa ma schimb de zece ori pe zi.
Pe la doua luni a inceput sa se rareasca episoadele astea, iar la 4 luni cand am inceput diversificarea au incetat de tot.
Nu te speria, important e sa ia in greutate cum trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonab spune:

Si a mea Maria regurgita mult caci ii placea lapticul lu' mami si mami avea tare mult lapte de putea sa hraneasca si un regiment. Copilasul nici nu trebuia sa traga mult din san ca mie imi iesea laptele de cateodata ii sarea si pe obraz. De cand s-a nascut ea a regurgitat mult de o culcam numai pe prosoape ca sa-mi fie usor s-o schimb, baveta la gat ca sa nu murdareasca costumasul repede cand ieseam cu ea afara. Si au fost primele doua luni cand am dormit cu lumina de la veioza aprinsa ca sa fim siguri ca nu se inneaca in somn. Asa o puteam vedea imediat caci patutul era lipit de patul nostru. Si cu timpul s-a potolit .. cam pe la 6-7 luni parca ...

Mergi la inceput