Pana cand o sa vomite?
Este principala problema dupa alaptat in cazul nostru. Se intampla foarte foarte des chiar daca dupa fiecare papat incerc sa nu o agit prea mult, incerc sa fac sa nu-i ramana aer in stomac dar tot degeaba!!! 
Stiu ca e destul de normal la copiii mici. Irina are un pic mai mult de o luna si sunt momente in care vomita de ma sperie. Mi-e frica sa o las singura dupa ce mananca, chiar daca nu plange, se agita si vomita! Mi-e frica si cand o iau in brate sa-i bat usor pe spate pentru ca in momentul in care scoate aerul, vomita!
Mi-e frica sa-i schimb pampersul dupa ce a mancat pentru ca vomita!
Si cand o vad ca ii pufeste si pe nas imi vine sa ma dau cu capul de pereti. Nu stiu daca sa ma adresez unui medic: sigur o sa-mi zambeasca spunandu-mi ca e normal.
Pana la ce varsta "e normal" sa se intample, oameni buni, ca eu nu mai stiu cum sa fac...
Raspunsuri
Marianar spune:
Si eu la fel am patit cu Vladut. Pana la 6 luni a tot vomat, doar lapticul. I-am spus medicului si mi-a zis ca e lacom, mananca prea mult si da afara surplusul. Oricum eu ma speriam de cate ori voma, cateodata aveam impresia ca vomita mai mult decat mananca. Pe nas rar sa intamplat sa iasa lapticul. Poti vorbi si cu medicul, asta asa sa te mai linistesti.
Asa ca....Rabdare!
bagoiu spune:
Gabriel a tot vomat pana la 6 luni, de innebunisem

O zapacisem si pe doctorita, ca una, ca alta... L-am dus la spital, EKG, radiografie, suspect de stenoza pilorica, reflux esofagian etc. Sa nu-mi mai aduc aminte. Copilul insa nu avea nimic. Probabil ca era lacom, a fost un mancacios dintotdeauna. Pe masura ce i-am ingrosat mancarea, s-a rezolvat de la sine. A distrus toate hainele de bebelus.
Si uite asa l-am invatat sa stau tot timpul cu el, pt ca nici eu nu aveam curaj sa-l las singur,iar cand dormea il cercetam foarte des. Nici acum nu adoarme daca nu sunt cu el.
Ai dreptate, cand imi amintesc cum era cand ii pufnea pe nas...
Incearca sa o tii aproape pe verticala cand ii dai sa suga, scoateti aerul cat mai des, la 3-4 min. daca e nevoie, nu-i da ceai. Mai bine bea tu un ceai calmant ca ii face si ei bine. Ai rabdare si nu te panica. Totusi, nu-i rau sa-i spui si doctorului.
Irinuca, n-o mai speria pe mamica!
Camelia spune:
Asta a fost unul din chinurile perioadei de inceput.Teodora regurgita mult, si pe gura si pe nas.Mi s-a spus mereu ca e normal, ca asa fac unii bebei si ca partea buna cu regurgitatul asta e ca nu face colici (aici au cam avut dreptate). Si mi s-a mai spus ca o sa scapam de regurgitat cand trecem pe mancare solida.Asa a si fost.
Ca sa nu se inece in timpul somnul (ca regurgita si-n somn!), noi i-am pus o perna sub salteluta patutului, astfel ca statea copilul pe un plan usor inclinat.Si parca a fost mai bine.Aaaaaaa, si n-o schimbam niciodata dupa masa.![]()
O sa treaca.Fii doar atenta sa nu se inece!
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Pet spune:
Pana la 6 luni??? Atunci trebuie sa ma pregatesc din punct de vedere moral ca altfel nu se poate... Irina bea doar laptic de la mine. E adevarat ca e foarte lacoma si nu se opreste din supt decat foarte rar ca sa respire mai bine. Si daca o tin in pozitie verticala tot vomita. O sa-i spun medicului urmatoarea data cand o sa mergem sa o cantarim...
Merci pentru raspunsuri! Pupici!
Pet spune:
Camelia cred ca e adevarata chestia cu colicii pentru ca fetita mea nu are... o sa incerc sa-i pun pernuta dar nu cred ca o sa fie de mare folos. N-o stii pe Irina!
E capabila sa regurgiteze in orice pozitie. E aiurea ca tzine cu orice pret sa mi-o demonstreze.
Mai am si chef de glume la ora asta...
P.S. La mine se mai intampla sa trebuiasca sa-i schimb pampersul inainte si dupa masa...
gio spune:
Si bb regurgiteaza mult, si are 4 luni. Parca de ceva timp e mai bine, da tot regurgiteaza de 7-8 ori pe zi. In ultimul timp am pus-o dupa masa in scaunul de masina si parca e mai bine. Incearca si asta. Cateodata nu e bine s-o tii dreapta, ci la 30-40 grade.
Bafta
Camelia spune:
quote:
Originally posted by Pet
P.S. La mine se mai intampla sa trebuiasca sa-i schimb pampersul inainte si dupa masa...
Teodora mea avea scaun in timpul fiecarei mese.Nu stiu daca iti ajuta, insa iti spun ce faceam eu:o schimbam in timpul mesei si nu dupa masa.Ii dadeam sa pape o parte din masa, umplea copilul scutecul, o schimbam si ii dadeam mai departe sa manance.
Pupici si va doresc sa scapati cat mai curand de regurgitat ca stiu ca e un chin!
P.S. Planul inclinat nu o opreste sa regurgiteze insa o fereste de inec!Eu ajunsesem sa nu mai dorm deloc ca stateam sa pazesc. Asta vroiam sa zic.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Midori spune:
Si la mine a regurgitat pe la inceputuri,
a fost mare chin.
Acum citind mesajele postate realizez cauza,ca fiind lacoma lua mult aer.
Atunci eram pre innebunita de panica...
la mine era mai scapam de regurgitaturile cu explozie
cand faceam pauze mici si o mai ragaiam,
ii dadeam si mai putin uneori de frica sa nu-l vomite pe tot.
Cred ca prin luna a doua s-a terminat.
Si in a treia doar gand se rostogolea.
dormitul pe plan inclinat l-am folosit si eu.
Bafta
MariaM spune:
Vlad..a fost la fel...tot asa vomita de imi venea sa-mi iau campii..da am dat de un dr care mi-a spus sa-i pun o ling de faina de orez in laptic...chiar si asa mic...sa fie textutra laptelui mai consistenta...si, o chestie f buna, mi-a spus ca in timpul suptului sa-l pun mai des sa dea aerul afara,,,adica ii dadeam jumate de biberon, sus la dat aerul afara, termina treaba, urma a doua repriza de supt...si iar sus la dat aer afara..si , in cazul nostru a functionat...nu mai vomita asa de des...
te pup

Maria&Vladut
Bobita spune:
Problema asta am avut-o si noi, si a durat destul de multisor, cam pina la 6 luni cind am introdus harna solida. Cauta sa nu o agiti dupa ce maninca, si pune-o intr-o pozitie de unghi la 30 grade, pe noi asa ne-a invatat medicul ei, iar patutul il ridicasem de partea unde statea cu capul. (am bagat niste carti sub picioarele de la patut).
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229