Mamici de martie-aprilie 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Bine v-am gasit si, in primul rand, pentru Micky si celelate Mihaele si Gabriele care mai sunt prin preajma, sper ca v-ati distrat bine in week-endul asta!
Bine ai venit, Veve si sa ai un copil sanatos si jucaus!
In rest, bebelusul meu se misca si nu prea, cred ca ii place sa se joace cu nervii mei - are cate o zi cand e vioi tare si apoi nu mai misca 2-3 zile de ma trec toate spaimele ca nu stiu ce i se intampla... Deja se dovedeste o mica parsiva careia ii place sa ii joace pe toti pe degete .
Am avut o sambata destul de incarcata - cumparaturi care au durat vreo 4 ore, un Mihai de sarbatorit, plus treburile casei - si din pacate ieri am inceput sa o resimt deja - dureri, intepaturi, junghiuri... Acum se pare ca s-au mai linistit, sper sa nu mai am alte probleme.
In schimb deja am inceput sa am dureri de spate, in partea de jos a spatelui... Uffff, pai pana la 9 luni ce-am sa ma fac?? Voi ati avut astfel de dureri sau e doar burtica mea cea mare? Oricum am senzatia ca am o burta cam prea mare pentru 4 luni jumate de sarcina, da' cine stie, o fi doar o impresie si asa e si pe la voi...
Pupici!

Flaviana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Dureri de spate...pai de-astea am zi de zi de mai bine de-o luna de zile, iar in week-end-ul asta pentru ca am facut si ceva mai multa treaba decat de obicei, si m-am mai si enervat, au coborat spre picior, si am avut cateva ore cand nu m-am putut ridica din pat de durere....nu mai puteam pune piciorul in pamant.
Noroc cu masajele ...cel putin 2 pe zi...unul dimineata si altul seara. Daca e ceva de care sa ma plang, durerile de spate sunt pe primul loc....foarte rar sunt puternice, dar sunt constante, nu cred ca am parte de vreo zi in care sa nu ma doara. Iar eu mai am si probleme cu rinichiul drept, unde am o pietricica nu foarte mare, dar suficient cat sa-mi accentueze durerea atunci cand bb apasa in partea dreapta. Si bineinteles ca bb al meu sta 90% din timp fix pe partea dreapta, desi in momentul in care scriu eu mesajul cred ca vrea sa ma contrazica, tocmai mi-a tras cateva ghionturi exact langa buric .

Mickyyy 20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

am gasit cateva linkuri cu moda pentru noi (ne uitam si noi, ca altceva... si eventual ne inspiram):
http://pregnancyfashion.com/guide/Maternity_Fashion/
http://japaneseweekend.com/
http://www.belly-jeans.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iamona spune:

credeam ca numai eu am dureri de spate...si in picior,zilnic,constante
si cand obosesc abia ma misc...si daaaaaa masajul ajuta!!!!!
la primul bebe a inceput durerea asta prin luna 8 dar a mai tinut si 6 luni dupa nastere...cert e ca...trece!!
si mie mi se pare ca am o burta imensa pt saptamna 21-22...si chiar ca nu mai imi vine nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

La mine durerile nu sunt chiar constante si sunt doar la spate, in picior nu. Sunt in partea inferioara a spatelui, jos de tot si sunt ca niste intepaturi, ca niste pulsatii ritmice, nu e durere continua... Dureri continue am in schimb in zona inghinala, la oasele de acolo... Cand stau jos nu se simt, dar cand ma ridic... uffff, abia pot sa merg
Bebelusul meu se misca in general pe mijlocul burticii, cam la vreo 2 degete sub buric sau jos de tot... Asta cu miscatul jos nu stiu cat de bine e, am inteles ca nu e tocmai in regula.
Din ceea ce stiti voi sau ati auzit - la Filantropia se face peridurala? ca eu n-am auzit pe nimeni pana acum...

Flaviana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikaela spune:

Dragele mele dragi,
legat de stres as putea sa va povestesc ca ma surprind afectata de chestii pe care altminteri nici nu le bagam in seama. Nasol. Ma supara lucruri nesemnificative, in asemenea hal incit imi vine sa pling...De exemplu de Sf. Mihai si Gavril nu m-au sunat acasica sau pe mobil nici unul din colegi. Cumva firesc. Simbata, familie, fiecare cu preocuparile lui. Puteti crede ca chestia asta mi-a dat week end-ul peste cap? Si doar in rest ma sunara toti, prieteni rude, parinti, care mai de care cu urari pentru mine si mai ales pentru bebe!!!
As vrea sa va spun ca am citit intr-o carte ca e firesc sa te afecteze mai mult in perioada asta purtarea celorlalti cu tine. Si ca e normal sa te... oftici.
In aceeasi carte, "Cel mai simpatic ghid de sarcina", am gasit si sfatul sa nu dati buzna la coafor si sa va taiati parul in disperare ca nu va mai place moaca. Asa ca atunci cind m-am plins ca nu-mi mai place luck-ul si mamica mi-a zis sa ma tund, i-am raspuns intelept: "nu vreau sa arat ca o popica, si tunsa si grasa". Asa ca nu va taiati parul, sa nu va para rau mai tirziu...

Mikaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Chiar, mi-am cumparat si eu cel mai simpatic ghid de sarcina, ieri pe la pranz l-am cumparat, si pana azi dimineata am citit mai mult de jumatate . Foarte fain, usor de citit si realist, asa ca daca vreti o lectura placuta pentru serile cand n-aveti ce face, vi-l recomand cu caldura! Gasesti o gramada de sfaturi practice legate de sarcina, si nici nu te bombardeaza cu detalii tehnice ca alte carti. Eu l-am cumparat din Cora, a fost 171.000, dar mi se pare ca mai e un subiect pe forum unde cineva il recomanda si mai sunt trecute si alte librarii de unde poate fi cumparat!

Mickyyy 20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

propun sa facem si clubul palgacioselor. tocmai cand ma miram ca nu mai sunt nervoasa si deprimata m-a apucat iar. si sotul meu trebuie sa sufere eroic.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelie spune:

Subscriu...pling din motive stupide si ma enervez repede...
cred ca e ceva normal...hormonii...
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

URAAAAAA!! burtici, cred ca mi-am simtit bb-ul, adica cred ca a miscat...
Azi dim. la 7 eu eram la spital la doctor pentru vizita lunara. Am intrat in cabinet si m-a pus la ecograf (2D) ca sa vada cum au evoluat lucrurile. Ce sa va spun mai intai?? Vesti bune!! In primul rand , placenta s-a ridicat, bb-ul se afla in partea superioara, si astfel am scapat de cerclajul care ma ameninta la inceput. Bb-ul meu se legana acolo la el, cu o manuta sub cap, apoi si-a dus piciorusele la gura si se misca pe acolo dupa care iar se legana. A fost mai potolit ca data trecuta. La un moment data a miscat ca a simtit doctorita mea la mana in timp ce plimba aparatul pe el sa il masoare si chiar m-a intrebat daca nu la-m simtit si eu, dar nu, nu il simtisem. Altceva, aa, da: are 16 cm lungime, craniul 4,3 ceea ce inseamna ca el, ca fat, are 17 saptamani in cap (ca zic eu ca sunt insarcinata in 19 saptamani, asta e altceva, dar stiti si voi dilema asta), doctorita stia ca are cu o saptamana mai putin, insa dimensiunile au spus altceva, ea oricum se ghideaza dupa varsta fatului, adica de la data conceptiei.
D-na doctor stie ca imi doresc f. mult un baiat , si nu stiu daca a fost o gluma sau a vorbit serios dar mi-a zis la un mom.dat ca e fetita ca s aimi vada reactia. Dupa care a zis: "sincer , am glumit, inca nu imi pot da seama sigur ce e ca nu prea ma lasa sa-l vad isi strange picoarele, dar cel mai bine la inceputul lui decembrie mai du-te inca o data la dr. Pop."
Asa, si plecand de la spital, ma cam durea putin burtica asa in ansamblu ca imi cam apasase cu aparatul ala pe ea ca sa il masoare sa-l vada mai bine, si ma tot gandeam ca in cateva minute ar trebui sa imi treaca daca stau linistita si nu ma mai deranjeaza nimic. In masina fiind, la un semafor de pe B-dul Dacia, tocmai cand imi trecuse aproape durerea, am simtit ca un ciocanit usor asa in partea stanga un pic mai jos de buric....Nu m-a durut, nu nimic, insa sunt convinsa ca el a fost pentru ca altceva n-avea ce sa fie acolo, cu digestia nu am probleme, e liniste totala la mine, si de aceea mi-e usor sa simt orice miscare. Si m-a busit rasul in masina singura fiind, l-am vazut pe unul in masina din stanga mea ca s-a uitat cam chioras cand a vazut ca radeam singura.... dar de unde sa stie lumea ce minune am simtit eu???
Cred ca puiul meu se cam stresase cu tot apasatul de la ecograf si o fi zis: "Na, uite ca misc ca sa ma lasati in pace sa nu ma mai deranjati!"
Va pup si sper sa mai aud si de voi celelalte mamici care nu l-ati simtit inca.
Diana si bb 17 sapt.

Mergi la inceput