Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 9
puppe spune:
Dupa lupte seculare, am reusit si eu sa imi fac un mini-album cu fiica-mea: http://photos.yahoo.com/taciunec
Mai bagam noi poze !!
Cornelia spune:
Buna fetelor!
Aditzu, ai reusit sa ii introduci Milumil-ul? Maria, dupa ce a incercat Nan-ul si putin si Morinaga, a descoperit gustul Milumil-ului si de atunci mananca f. bine si luat in greutate nesperat de mult. Iti spun asta pt. ca si Mariuta noastra era mititica si nu luase in prima luna decat 400 g.
Si Maria saliveaza f. mult, dar eu ma cred ca tot din cauza stomacelului, pt. ca nici regurgitarile nu s-au oprit, asa cum speram. Am luat in calcul si varianta dintilor, dar si eu cred ca e prea devreme.
De dormit, doarme si ea cu capul intr-o parte sau alta. I-a crescut noul par cu exceptia unei "codite" la spate. Este f. caraghioasa pt. ca tot parul este blond-saten, iar la spate are o pata neagra.
Nu pot sa cred cate puncte comune au bb-ii de varsta asta, si totusi cat sunt de diferiti. Maria plange si ea cu "me-me" si face o mutrita suparata. Astea sunt singurele silabe pe care le spune, in rest numai "triluri" si "vocalize" (cred ca se face cantareata ). Saptamana trecuta s-a intors o data de pe burta (sau cel putin asa spune mama, pt. ca eu chiar in seara aia m-am gasit sa ies in oras). De atunci urla si mai tare daca o pun pe burta. Dar cand vad ca nu suntem singurele cu problema asta ma linistesc. Aceeasi fihura serioasa isi ea si Maria cand vede camera. Nu reusesc sa surprind nici un zambet si nici un tipat...
Continuam cu fructele si supica. Ii plac f. mult. Mie mi-e frica sa nu ii dau prea mult. Mananca deja un mar si 60-80 ml. de suc, iar la pranz 100 ml. supica + 120 ml. lapte. Sa vedem daca ma cearta dr., saptamana viitoare, cand mergem la vaccin.
Gio, daca gasesti subiectele de la mamici si bebici, te rog sa mi le trimiti si mie!!!!!
As vrea si eu sa ies afara mai des cu Maria, dar la noi cand nu bate vantul (si bate), ploua sau e f. ceata. Ce sa-i faci astea sunt dezavantajele unei locuinte pe malul marii. Iarna, zic mereu ca ma mut.
Dana, sper sa va simtiti toti bine la munte!
Carmenutza, multa sanatate!
Romana, pofte usoare si abia astem vesti despre bb nr. 2!
Nici nu stiti ce pofte am eu! Din pacate de vreo doua saptamani sunt la regim, dar nu stiu cat o sa mai rezist. Vreau si eu sarmalute!!! Si ciocolata!!!! Macar daca ar da roade cura de slabire. Mai am de dat jos 3-4 kg. ca sa ajung la greutatea dinainte de nastere si inca vreo 4 ca sa ajung la greutatea mea normala. Imi pare asa de rau de kg. puse in vara de anul trecut .
Iar ma chinuie gandul sa ma intorc la serviciu, dar nu pot sa ma desprind de Maria.
Va pupam!
Cornelia si bb Mariuta
http://community.webshots.com/user/cornelianis
Kara spune:
Buna seara, mamicute! Am fost azi la dr si a zis ca nu este cazul de carnita sau galbenus de ou pana la 5 1/2 luni...i-a dat o crema pt niste cojite in cap, pe baza de sulf, si se pare ca aproape toti copii fac asa ceva...asa mi-a zis...voua vi s-a intamplat??
in fiecare weekend este in deplasare, la matusa mea....asa ca voi dormi si eu toata NOAPTEA. sunt capiata de somn, parca nici nu mai pot sa merg.
in lapticul de seara nu prea ii mai plac cerealele cu orez, si i-am cumparat azi cu mar de la humana...sa vedem cum le-o primi...vreau sa-i dau dimneata si piure de banana cu suc de piersica...asta este urmatoarea incercare...se fac foarte bine ci blenderul.
Mihai este inalt ...are 68 cm si 7 kg.
papa, Kara
amik spune:
hello,hello,fetele!ce mai faceti?de mult timp nu am mai scris....
am avut probleme...spatele intepenit...vai de capul meu.ca sa nu mai zic ca am tras niste reprize de plans la greu din cauza faptului ca nu mi se mai satura copilul la san si nici biberonul nu-l vroia.ce mai,a fost o perioada super naspa!
acum e ok!am invatat-o sa pape cu biberonul...am si plans cand am vazut ca suge!...am inceput sa papam si mar ras.suntem fete mari!nu e ea foarte convinsa de gustul marului,dar cred ca o incita si nu il refuza.
o intrebare as avea:cam cati ml de lapte ar trebui sa bea alexandra la o masa?are 4 luni si 6,900kg.ii dam milumil 2 si ii place...am inceput cu 10ml-si aia dati mai mult pe-afara-si am ajuns acum la 120ml.i-am cumparat si ceai de fructe rosii si ii place!
am inceput sa o pun intre perne cateva minute pe zi.nu mai are stare in brate.nu prea mai sta singura,cere atentie permanenta!rade toata ziulica,vorbeste in limba ei de mi-e mai mare dragul iar eu parca m-am prostit de tot!o pup tot timpul,o masez,o gadil,o intorc pe toate partile si de-ati vedea ce sta si se hlizeste mata mea!...
alexandra nu a avut cojite pe cap.inca ii mai facem baita in fiecare seara si,sincer,nu vad de ce ne-am opri!:)
desi o avem de 4 luni,inca nu mi-am revenit!in fiecare seara ma furisez tiptil la patutul ei si,ca un catelus cu botul pe labe,o admir,ma minunez de ce a crescut in mine!in momente ca acelea realizez ca nimic nu e mai imporatant decat sa te simti sufleteste implinit!si un copil te implineste!
pupici tuturor!
alexandrele...
carmenutza spune:
Sint fericita!!!! Acum o jumatate de ora bebita mea ne-a oferit cel mai superb spectacol de pana acum...stiti ca eu ii dau lapte exclusiv, dar in seara asta m-am gandit sa ii dau cateva picaturi de suc de portocala.I-am pus eu pe lingurita putin , s-a cam strambat dar a baut. Stateam in bucatarie la masa cu ea in brate, cand vede pe masa jumatatea de portocala si se tot intindea dupa ea. I-am dat-o aproape si ..o apuca cu amandoua manutele, si...se arunca cu capul in ea, si da-i si linge..si suge.. Eu si Razvan ne-am socat..ne uitam si nu ne venea sa credem..am lasat-o putin si i-am tras-o dn fata, dar nu am avut succes..a inceput sa maraie..i-am dat-o din nou, aceeasi poveste..era bagata cu toata fata, cu nasucul cu tot..iar a lins serios, se mozolise pe toata fata..avea pulpita de portocala si in nas, pe manute, pe tricou....lingea portocala si se mai uita la noi si radea..era adorabila asa fericita...ne-a topit..am ras cu lacrimi..
Una peste alta, a mancat ceva portocala mai ales ca ea nu a mai papat altceva pana acum.
Tocmai terminasem filmul din aparat si din pacate nu am putut imortaliza momentul, dar cu siguranta va fi una dintre povestile pe care i le voi spune cand va creste.
Cu ocazia asta cred ca voi incepe si eu sa ii mai dau putin suculet zilnic ca am vazut ca prea ii place.
Gio, Romana, Aditzu , Cornelia, , multumesc mult pentru urari..acum sint bine si multumesc lui Dumnezeu bebita mea nu a racit.
Cornelia nici Maya nu s-a intors de pe burta pe spate, mai cu seama ca nici nu prea ii place sa stea pe burta, desi eu insist sa o pun macar 10 min.zilnic sa i se dezvolte si muschii spatelui.
Kara,bebita mea nu a avut cojite, dar stiu ca trec usor cu lapte de mama.. stiu ca tu ii dai formula dar nu mai tin minte daca mai si alaptezi. Oricum stai linistita, trec repede si foarte multi copii fac.
Va pupam Carmen si Maya
www.community.webshots.com/user/carmenmaya
carmenutza spune:
aaa..era sa uit Gio, eu am niste subiecte printate din prima parte a mamicilor, cand nu instalasem calculatorul acasa si le printa razvan de la birou..nu mai stiu exact pe unde sint dar daca crezi ca te ajuta, le caut.
carmen
Claudya spune:
Aveti dreptate ca suntem cam lenese la scris(mai ales eu!!!),dar zau daca nu as manca "bebelusi de iunie- iulie" pe paine ,daca as avea timp,asa cum aveam in perioada sarcinii.
Chiar daca nu scriu,citesc in fiecare zi si invat de la voi.Poate nu e corect ca nu vin si eu zi de zi sa impartasesc din experienta mea,ca la un moment dat sa fie de folos cuiva,dar pur si simplu nu reusesc.
Nu stiu cine spunea,dar chiar ca seamana bebelusii nostri si cu toate astea sunt atat de diferiti!!!
In legatura cu ce ati scris voi,
GIO- Noi inca dormim cu Emma in camera,poate si pentru ca o alaptez la san si de regula adoarme la sanul meu,apoi tiptil-tiptil o mut la ea in patut.Noaptea inca se mai trezeste o data si mi-ar fi greu sa fac naveta in alta camera.Am de gand ca de pe la 6 luni sa "ii fac valiza" si s-o trimit la ea in camera,asa cum spunea si Marox.
Nici eu nu-i pun caciulita decat cand iesim afara.
Cu camera de filmat patzesc la fel ca si voi.Se uita la ea ca la un OZN si atunci nu mai pot prinde ceea ce am vrut.Totusi,intr-o seara era pusa pe ras ca lumea si am putut sa o filmez cateva momente asa.
CARMEN- Eu stiu ca e chiar indicat ca bebe sa doarma cu capul intr-o parte,caci daca regurgiteaza in somn sa nu se inece.Si este bine sa ii punem noi capsorul si pe partea cealalta...dar eu nu am facut asa,am lasat-o sa si-l puna ea pe ce parte a vrut.
BYCHI- Bine ai venit,in primul rand!!!Cand am citit primul tau mesaj am avut impresia ca vorbesti de Emma mea.Are 3 luni si aproape 3 saptamani si pana acum a papat numai la san.Are zile cand ar sta toata ziua la san si zile cand mananca la interval de 4-5 ore.Are nopti cand doarme 6 ore,altele cand se trezeste din doua in doua.Nu stiu de ce face asa.Se vede clar ca mai am lapte dupa ce termina de mancat(caci imi faceam probleme ca nu are destul ca sa se sature).Acum am inceput de cateva zile si i-am dat cateva linguritze de suc de morcov,mar si portocala(combinate),la masa de 10 dimineata si in completare lapte,iar la masa de seara i-am pus doua linguritze de cereale(orez) in lapte de la mine,cat sa iasa ca un pireut mai moale si apoi completare cu lapte.Se pare ca-i place si am sa pun cereale si in suculetzul de fructe dimineata.
ROMANA-Zici ca-l trimiti pe Cristi la mine?Pai,daca zici ca "doarme dus" ,,chiar te rog sa mi-l trimiti!Pe semne ca a vazut el pozele cu Emma mea si s-a gandit de pe acuma sa-si faca programul dupa cel canadian.O sti el ceva,da nu spune...hi..hi!!!
Iti zicea cineva de reteta de varza a la Cluj.Maaama,mi s-a facut o pofta de varza!!!!Asa ca da-mi si mie retzeta,te rog,ca dupa ce termin cu alaptatul ,musai imi fac si eu.
Fetelor,asa cum a intrebat si Gio,va intreb si eu daca aveti subiectele cu mamici si cu bebici,ca si eu m-am trezit cam tarziu ca ar fi bine sa le am.
Multa sanatate la mamici si la bebici
Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100
Claudya spune:
Hai ca azi ma declar "cea mai harnica dintre leneshutze"!!!N-a mai scris nimeni de mai mult de 12 ore.Poate si pentru ca e weekend.
Se pare ca Emma doarme mai bine noaptea cu cele doua linguritze de cereale puse in laptele meu si-apoi completare cu lapte simplu.La masa de 10 dimineata este foarte incantata de suculetul de fructe ,dupa care singura vad ca si-a facut un program de a dormi cateva ore bune.In sfarsit ma declar multumita!!!
Uitai sa va mai spun cate ceva...
DOINNA-Nu te nelinisti cu intorsul pe burtica.Lui Emma nu i-a placut niciodata sa o pun pe burtica si nici n-am mai insistat si intr-o zi,ea singura s-a intors.De atunci o face in fiecare zi si ii si place tare mult sa stea asa.Sa vedeti ce dulce e seara dupa baita,cand sta asa in coate si eu ii fac masaj pe spate!!!Asa ca....va face singur bebele pasul si mai gandeste-te ca nu e o regula,bebeii nu sunt toti la fel.
Puppe-Nu cred ca e bine sa-i pui pernita.E cel mai bine sa doarma pe o suprafata dreapta si nu foarte moale...dar asta stii si tu foarte bine.
Hai ca m-am dat si sfatoasa azi
Pupici la mamici si bebici si o saptamana cat mai buna!!!
Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100
gio spune:
Mai scriem si noi.
Carmen, daca gasesti subiectele cu mamici, poate ni le trimiti si noua, desi nu stiu cum. Mi-a placut faza cu portocala.. Taisia asa face cu jucariile- le ia cu 2 maini si le baga in gura, zici ca nu a mai mancat de o sapt.
Amik, marea majoritate a copiilor mananca la varsta asta 150ml/kg corp repartizate la 5-6 mese. A mea de exemplu mananca intre 120-170 ml la o masa (5 mese/zi).
Noi mancam mai nou 6 mese daca punem si supica, iar la ultima masa, papam laptic cu cereale. Am inceput sa-i dau si eu Debridat ca de la morcovi s-a constipat bb al meu...face niste "gloante" portocalii si trage niste parturi... Inca nu vreau sa-i dau piure cu lingurita...ma pregatesc sufleteste...
Voi le pastrati supica la congelator? Ca eu fac o data 500 ml care imi ajung pt 3-4 zile, si o pun in biberoane, si la congelator.
Mai vorbim,
Gio si bb Taisia