Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Dragi mamici si noi avem patru luni si o saptamina si mincam doar titica de la mami.Miine avem programare ptr vaccin si speram sa nu faca temperatura printesa mea.Sintem dulci foc(deh e fata mea)Inca mai papam noapte si dimineata pe la sapte incepem vocalizele,iar mami saraca ar mai vrea si ea sa traga un pui de somn. .Hai sa nu ma lungesc cu vorba .O sa vedem daca incepem cu diversificarea daca nenea doctorul o sa ne spuna.Voi le dati apa la bebici?Si chiar daca e cumparata trebuie fiarta?Va pupa Catan piciul nazdravan si bebita Cindy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Da,chiar asa,si eu vroiam sa intreb cand putem sa le dam apa bebeilor sau cand e nevoie?

Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

KEHLEYR: Nu am reteta de varza a la Cluj ca mama e juma olteanca si nu prea talentata la gatit ( din pacate). Dar am facut sarmale ca prea aveam pofta.
Intr-adevar viata in ardeal e altfel. Aici am asistat la nenumarate certurisi schimburi de cuvinte urite in autobus, pe cind la Cluj nu se intimpla asa. Si e normal sa-mi fie dor deoarece nu am foat acasa din august anul trecut si se pare ca nu voi merge pina va face bebe 2 un anisor, asta inseamna iulie 2005 …. groaznic.

DOINNA : La multe luni si anu puiutului. Simbata si al meu face 5 luni. Cristi de intoarce de pe spate pe burtica, dar uneori ii ramine o mina sub el si se smiorcaie un picut, dar cind reuseste se inveseleste si e asa mindru de reusita. Nu-ti face probleme ca nu-i place sa stea pe burta, dar mai pune-l tu in fiecare zi cite un minut si incurajeaza-l, fai galerie. Iar ca sa exersati intorsul de pe spate pe burtica fa asa: din pozita pe spate apuca-l de picioare si de fundulet si rasuceste-l spre dreapta si spre stinga, usurel si in tinp ce-i spui o poezie sau un cintecel.
La mine acum e o alta problema. Cind vreau sa-i schimb scutecul trebuie sa ma rog de el sa nu se mai rasuceasca atita dupa jucarii ca sa-i pot fixa scutecul, ca de citeva ori ne-am trezit ca a trecut pipi prin scutec si ne-am udat hainitele si cearceaful.

CATAN si CLAUDYA: Eu nu ii dau apa in afara de laptic si suc. Laptele il prepar cu apa plata pe care o fierb. Uneori ii pun un pliculet de ceai pt copii in apa inainte de a pune formula, il las un minut si il scot. Ii place laptele asa, cu ceai.

Azi iar nu a vrut sa pape sucul. Of , of… cred ca o sa trecem la supica. Adevarul e ca de ieri I-am amestecat marul si morcovul in suc. Poate ar trebui sa renunt la morcov. Il mai las un pic si mai incerc.

CARMENUTZA: Ai fata mare daca maninca singura. Un pupic din partea lui Cristi.

Va saruta in cor Romana si Cristian cel vorbaret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna, mamici,

Claudya, pot sa-ti dau eu reteta de varza à la Cluj: se caleste varza murata cu bulion si eventual ceapa. Orezul se fierbe (o ceasca). Carnea se toaca si se caleste bine cu un pic de apa si ceapa (daca nu s-a pus la varza). Se amesteca carnea calita cu orezul fiert si cu 3-4 linguri de smintina. Apoi se pune intr-o cratita un strat de varza si unul de carne pina se termina, ultimul strat fiind de varza. Se toarna putina apa si se mai baga la cuptor pina se rumeneste pe deasupra. Cam asta e, nu stiu ce sa-ti spun de cantitati pt ca le fac ochiometric, in functie de marimea cratitei.

Am uitat sa va spun ca saptamina trecuta am plantat un cires pentru Alex. De ce cires? Pt ca am tot poftit la cirese pe perioada sarcinii, sper ca Alex sa-mi semene mie si nu lui taica-su, caruia nu-i plac. In schimb am fost foarte dezamagita cind mi s-a spus ca de-abia peste vreo 5 ani voi apuca sa maninc cirese din el.

De ieri seara am inceput sa-i dam faina de orez in ultimul biberon. Pare ca-i place, dar nu stiu prea bine daca si-a dat seama ca e ceva nou, e drept ca am pus putin, mi-e teama sa nu se constipe.

Voi cum le dati supica? Fierbeti leguma si le dati apa in care a fiert, asa, ca pe ceai? Sau folositi apa respectiva pentru prepararea biberonului?

Multa sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

Marox, eu ii pregatesc supita astfel:

ii fierb zarzavaturile ( o ceapa, morcov, cartof, pastarnac, patrunjel radacina, telina, rosie, dovlecel, fasole verde...),scot zarzavaturile, las decat morcovul si cartoful si le pun in blender...iese ca un nectar...cam la 450ml pun apoi o lingurita si jumatate de ulei de masline, mai dau un clocot si ...gata.

eu fac supita pt 2 zile si o pastrez la frigider.o sa incep sa-i pasez si putin din celelalte zarzavaturi, dar pe rand.

papa, Kara si Mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Na, ca am mai reusit si eu sa ajung intr-un internet cafe.
Laptopul este stricat asa ca e mai greu pentru mine cel putin in timpul zilei sa ajung sa comunic cu voi.

Am citit pe fuga cam tot ce s-a scris dar nici acum din pacate nu am prea mult timp.

In seara asta am fost cu David la vaccinul de 4 luni, desi el are 4 luni si o saptamana. N-a zis nici pas.
E un barbat adevarat!

Are 8,750 Kg, 68 cm si....primul dinte.

L-am alintat cateva zile Godzilla pentru ca saliva cam tare si vineri tot invartindu-ma pe langa el zic, ce-ar fi sa-i fi iesit un dinte?
M-am dus la baie, m-am spalat temeinic pe maini si apoi i-am introdus un deget in gurita. L-am simtit imediat pentru ca tare mai inteapa.
Nu a fost marait, nu a avut febra, nu a fost deranjat la stomac ci doar a facut cam multa ploaie.
N-am stiut pana ieri,dar se spune ca cel care vede primul dinte la bebelus trebuie sa-i cumpere ceva, motiv pentru care azi m-am executat.

Doctorita mea mi-a spus ca trebuie sa incep diversificarea dar credeti-ma ca n-am inteles nimic.
Va redau ce a spus si poate ma ajutati voi.
Citez: " Incepi cu pulbere de orez.Cate o masura pana ajunge laptele mai consistent, doar in biberonul de seara" _ hai ca pana aici mi-e clar, dar mai departe - negura totala.
Citez: "Apoi bagi supa de legume din patrunjel, pastarnac, telina, morcovi si apoi treptat adaugi cartofi, ardei gras, etc"
Pai, intrebarea mea e cand bag supa si in ce cantitati?

Citez ; "Apoi bagi pulpa de fructe: mar ras sau copt sau banana.
Abia mai incolo o amesteci cu biscuiti fara gluten sau cu cereale"
Deja vorbea singura .... pe mine ma pierduse demult.

Ei, si ca sa nu ma lungesc, in acelasi stil mi-a vorbit de branzica preparata in casa si de carnea fiarta.

Stiu ca nu sunt o eminenta dar cred ca nici un om normal si neexperimentat ca mine n-ar fi inteles nimic asa ca nedejdea mi-e in voi.

In rest la noi toate sunt bune si frumoase.
David rade in hohote, doarme toata noaptea, de la cel tarziu 10 seara pana la 7 dimineata. Mananca 4 mese pe zi a cate 200-230 ml.Nu a mai gustat ceai de mult iar gustul apei nici nu cred ca-l stie.

Bebelusii vostrii isi baga picioarele in gurita?
Nu stiu de ce dar eu traiesc cu senzatia ca asta ar trebui sa faca toti dar David al meu sta cam prost cu mobilitatea.

Am sa inchei acum ca totusi sotul dupa o zi de munca mai sta sa-l hraneasca si pe David, sa-i schimbe compresa si sa-i administreze un eferalgan si cred ca deja e prea mult pentru el.

Si ca sa stiti cum arata animalutul in discutie iata cateva poze, din pacate cele mai recente sunt deja de acum o luna si jumatate.

Va rog nu ma uitati cu papica!

Mergi la inceput

hai ca sunt ametita tare.
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput

Tot eu sunt
Are cineva o pompa NUK tip seringa de vanzare?
trebuie sa fie din Bucuresti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Kara, multumesc mult pentru reteta de supa. I-ai facut-o asa de la inceput, cu toate legumele? Eu credeam ca trebuie introdus un singur aliment pe rind, sau conteaza doar ce-i dai sa manince (respectiv cartoful/morcovul mixat)? Adica, azi i-as fierbe un morcov si i-as da apa, miine un cartof si i-as da apa...dar mi se pare tare insipid, reteta ta ma tenteaza mai mult.

Bibi, eu am inceput de ieri seara cu pudra de orez. Numai ca n-am inceput cu o lingura, ci cu 4, ca la cantitatea de lapte atita scria pe cutie ca e indicat. Probabil ca m-am grabit. Pentru supica, vezi reteta Karei. Iar pentru fructe n-am cum sa te ajut ca inca n-am studiat capitolul asta.

Orisicit, nu prea sint entuziasmata sa cumpar fructe si legume de aici pentru ca au foarte multe ingrasaminte. Ma intreb daca nu e mai recomandat sa iau borcanase, firmele producatoare sint obligate sa respecte anumite norme. Dar la borcanase nu exista supa...Uff, grea dilema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Buna fetele.Azi am facut vaccinul de patru luni .Bebita mea nu a plins decit f putin.Sper sa nu faca febra i-am dat tempra si acum doarme iar mami sta si ea pe net.Claudya l-am intrebat pe dr in legatura cu apa poti sa-i dai si chiar daca e cumparata e mai bine sa o fierbi.Desigur in cantitati mici.Cu mincarea dupa cum ati mai spus si voi fetelor se incepe putin(adica o lingurita )pe zi si se continua peste vreo doua zile se mareste cantitatea ,se face treptat ca stomacul sa se obisnuiasca cu noul aliment.Va spun din experienta proprie ca eu l-am imbuibat pe baietelul meu eram cu cumnata mea si saracul toata noaptea dupa aceea a vomitat.ii dadusem cereale cu biscuitisi am tras-o rau.Dar a scapat cu bine.Am vrut sa-l internam de urgenta .Multumim lui Dumnezeu ca a fost ceva trecator.Hai ca ma lungesc cu vorba.Vroiam sa ajung la ideea ca alimentatia se face incet incet ca organismul bebeilor sa se acomodeze.Ne-a mai spus doctorul ca dupa vreo doua saptamini sa-i dau legume (supica )si pe la vreo cinci lunite fructe.Va pupa catan piciul nazdravan si bebita Cindy

Mergi la inceput