Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 11
carmenutza spune:
Kehleyr, pupici inapoi ptr. Cristi....cu gust de portocala:)
Marox, misto ideea cu plantatul copacelului. Si noi ne-am gandit sa facem asta dar am tot amanat si uite ca a venit iarna..cand nu cred ca mai este indicat sa plantezi copacei.
Bibi, wooooww....primul dintisor, cred ca este primul dintisor de la noi, iunie -iulie...FELICITARI..ce bine ca nu a plans, nu a facut febra ..si eu am mari emotii pentru primul dintisor.
Stiati ca Napoleon s-a nascut cu un dinte in gura?
Piciorusul in gura eu stiu ca ar trebui sa il bage pe la 5 luni.
De ce nu ai intrebat-o pe dr. ce neclaritati ai avut? ca doar nu mai ai cinci copii acasa, iar diversificarea, din cate vad la voi chiar este o treaba destul de dificila.
Am incercat figura cu portocala si ieri...si aceasi reactie...ce copil am!:)
Intrebare ptr. fetele care folosesc patutul sport pliabil.(gio parca si Taisia tot din asta are)Eu am unul de la neo-nato si tare sint curioasa si ingrijorata in acelasi timp..oare cate kg sustine primul nivel? Eu ma gandesc ca va trebui sa ii luam alt patut , de lemn da data asta si pe asta sa il folosim numai ca tarc..pentru ca oricum primul nivel fiind destul de ridicat,ma gandesc ca atunci cand se va ridica singura in fundulet va putea sari f usor peste margine....voi ce stiti?
va pupam..
aditzu spune:
Bibi - am eu de vanzare o pompa NuK tip seringa , am folosit-o de vre-o 4-5 ori. Daca te intereseaza pretul e 450000 si numarul meu de telefon este 0722874406. Stau pe la 13 Septembrie - Sebastian
PA Adi
gio spune:
Avem si noi astazi 4 luni! Drept urmare am fost la cumparaturi si am primit cadou o "cutiuta muzicala" de la Chicco (de fapt un fel de balon care se umfla si daca apesi pe ceva canta)de care suntem tare incantate. Si am fost in parc, la moghioros. Si m-am tot uitat dupa tine, Alinada' n-am nici o idee cum arati, si erau cateva carucioare ca al vostru...Noi iesim zilnic in parc, de pe la 12 la 14. Cine stie, poate ne intalnim o data.
Carmen, mie nu mi-a venit ideea sa ma uit cate kg tine primul nivel, da' eu am zis ca o s-o tin pana sta in fundulet si dupa aceea jos, pe celalat. Oricum, noi avem decat 6.300 si nu ne facem pb cu greutatea. Dar trebuie sa scrie in instructiuni.
Supica noi o mancam integral de morcovi - 6-7 morcovi potriviti la 500ml de apa, se fierb cca 2 ore si se paseaza. Iese intr-adevar ca un nectar. Eu stiu ca la inceput supa se face din albituri + morcov, si doar morcovul se paseaza. Dupa aceea se introduc cartofi, dovlecei...E f important sa pui legumele in apa care fierbe pt ca altfel se distrug vitaminele, si sub nici o forma nu se sareaza (bbi nu au rinichii suficient de dezvoltati pt asta).
Noi nu bem nici apa, nici ceai, dar stiu ca apa plata se poate da fara probleme. Noi insa o fierbem inainte (doar un clocot) sa facem laptele. Cea mai buna apa pe care am gasit-o (nu lasa urme albe pe vasul in care o fierb) este Bucovina. Am luat si Evian si mi-a albit ibricul.
Pupici,
Gio si bb Taisia
http://community.webshots.com/user/taisiaeliana
Adi spune:
SI EU VREAU MAMICI DE IUNIE-IULIE!!
Chiar l-am cautat in container sapt trecuta dar nu era.
elena_ltd spune:
Bine v-am regasit fetelor si bun venit Mihaelei (Pojogam) si lui Bychi!
Mihai va implini in curand (pe 21) 4 luni si deja e baiat mare. Vrea sa stea in fundulet si are ambitii de pozitie verticala. Evident ca nu-i in stare si se enerveaza. A devenit cam scandalagiu, se cearta toata ziua, buna ziua cu noi cand il lasam singurel, cand vrea sa fie luat in brate, cand ii scapa jucariile din maini, cand nu le nimereste in gurita si tot asa. Desi m-am straduit sa nu apelez la suzeta, uneori s-a impus cand adoarme mai greu. Isi suge pumnisorii la greu si se foieste nonstop cand e treaz, chestie care il ajuta sa se deplaseze prin patut si sa-si schimbe "orizontul".
Noi nu am inceput inca diversificarea, ne pregatim sa o facem de saptamana viitoare probabil, dar va sugerez sa consultati si sectiunea "la bucatarie". Eu am gasit acolo retete pentru bebei o multime, inclusiv supica, branza etc.
Daca va ajuta, macar informativ, va dam si noi modul de preparare al supei pe care a papat-o Oana pe la 5 luni si pe care ne-o recomandase Capraru:
Se fierb morcovii si cartofii, apoi se paseaza, asa cum stiti si voi. Apoi, se amesteca piureul in combinatia 1/2 apa de fierbere (in care putem pune anterior si alte radacinoase, de ex. telina, patrunjel etc) si 1/2 piureul pasat de morcovi si cartofi + 1/4 lingurita de ulei + eventual o masura lapte praf pentru gust mai placut.
Daca bebe are predispozitie la diaree, punem 3/4 morcov si 1/4 cartof, daca e constipat, invers.
Noua ni se recomandasera cam 150-180 grame acest piure timp de 7 zile, dupa care se pot adauga 2-3 lingurite de carne de pui. Inca 7 zile combinatia aceasta.
Apoi:
- 4 zile: 150-180 grame piure+carne (pui sau manzat, mai tarziu carne de peste alb)
- 3 zile: 150-180 grame piure+galbenus de ou, introdus initial 1/4, apoi 1/2 si unul intreg.
In fine, variatiuni pe aceeasi tema.
Nu se sareaza, nu se indulceste.
Am mai gasit ceva retete printr-un supliment mami, am sa le caut si o sa incerc sa le postez in cazul in care se potrivesc varstei bebeilor nostri.
Pofta buna si sa cresteti mari!
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
elena_ltd spune:
Puppe, eu n-am reusit sa vad pozele din albumul tau. Imi apare gol.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
carmenutza spune:
Gio, La multi ani! sa iti traiasca Taisia si sa se faca mare si frumoasa!.
Pe instructiunile de la patut scrie pana la 4 luni, dar acum cred ca depinde si de kg. Eu ma gandesc sa ii cumpar alt patut si pe asta sa il folosesc numai ca tarc si cand plcam pe undeva. Mi se pare prea coborat al doilea nivel, parca ar dormi pe jos.
Noua inca ne mai curge un ochisor, inca nu s-a desfundat de tot canalul lacrimal, si in plus in dimineata asta parca este si putin rosu pe pleoapa superioara, ma gandesc ca ar trebui sa mergem la un oftalmolog. Stie cineva un oftalmolog bun??
Ati vazut ca fetele de la bebelusi de mai au ajuns la a 15-a parte. Ce harnicutze sint ele..sau ce lenese sintem noi?! Eu sint convinsa ca avem atatea lucruri de impartasit..haideti sa ne ajutam reciproc cu experientele noastre.
Va pupam Carmen si Maya -Alexia.
carmen
Kehleyr spune:
CARMENUTZA, Cristi e al Romanei . Nu ca urmatorul nu l-as vrea baietel. Las' ca si eu am incurcat cu piciorusul , cred ca era valabil pentru Crisa... care apropo nu a mai dat de mult un semn.
BIBI, felicitari pentru primul dintisor!! Sunteti precoci! Apropo de picioruse in gura, fata mea nu da nici un semn... cred ca e devreme...
MAROX, nu exista si piete unde sa se vanda fructe si legume ecologice? Stiu ca in Germania existau, dar erau mai scumpe. Si apropo, nu ne invidia pentru ca si pe aici au inceput sa bage nitrati si alte prostii la greu in ele, si nici macar nu stii ce se introduce
PUPPE, vezi ca daca nu folosesti marsupiul acum o sa iti ramana mic . Este numai pana la 9 kg si 8 luni (al meu cel putin). Este absolut sigur de la 2 luni incolo, poti sa ii spui soacrei...
Apropo de soacre, si a mea zice sa i-o mai duc pe bb si sa mai iesim si noi la un film ceva. Dar nu-mi vine! N-am lasat-o pana acum cu nimeni mai mult de 2 ore, si alea in intervalul dintre mese. AS putea sa le las biberonul cu lapte muls, dar nu am incredere ca ar sti sa i-l incalzeasca atat cat trebuie sau ca ar avea rabdare sa i-l dea. Sunt cam paranoica . Va trebui sa trec si de faza asta... probabil cand aduc astia Lord Of The Rings .
Multumim pentru retetele de varza si de supe.
Noi am inceput acum sa papam Milupa HN 25 (pentru diaree) inainte de fiecare masa, poate asa ii mai trec si ei din gaze. Ca in rest am incercat de toate si nimic. Ma tot gandesc ca de fapt are laptele meu ceva, sau are intoleranta la lactoza, sau mai stiu eu ce si nu ne-am dat seama. Asa ca cu diversificarea mai asteptam... desi ar cam trebui ca sapt viitoare facem 5 luni. Si inca avem doar 6 1/2 kg... asta e. Nu mi-am inchipuit niciodata ca bb o sa aiba probleme cu mancarea si uite ca asa a fost. Ghinion. Macar in rest sa fie totul bine, ca astea se mai rezolva cu varsta...
Altfel e o draguta, mai nou iesim la plimbare in scaunelul pentru masina ca se vede lumea mai bine din el decat din landou. Adora oglinda si tot incearca sa dea mana cu bebelusul de acolo. Se invarte dintr-o parte in alta a patului, eu o asez cu capul spre usa si o gasesc cu el spre geam. Si cam atat...
Va pupam,
Dana si Stefania
puppe spune:
Elena_ltd, merci pentru atentionare !!In stupizenia mea, facusem albumul ANDRADA privat, si ma miram ca nu-l vede nimeni...Am reparat (sper!!!)
Intru pe net de al serviciu, profitand de o pauza in care imi trag sufletul (si trag cu ochiul pe geam sa nu vina seful...)Andi papa de 2 zile piure de morcov+cartof amestecat cu supa si ii place de numa' , spre mirarea mea.Papa cu lingurita si sunt tare mandra de ea ca a invatat repede sa inghita si nu-si da cu mancarea pe tot corpul.Am pus-o in fundulet intre perne ieri seara si sa o fi vazut cum se chinuia sa se ridice in picioare !!Si-a examinat botoseii minute in sir, s-a rastit la ei, apoi a incercat sa-si bage piciorul in gura din pozitia aia chinuita (incerca si sa se aplece ea spre picior, si sa duca piciorul la gurita). M-am speriat si am luat-o in brate, si sa te tii urlete ca i-am stricat joaca !
A inceput sa-si normalizeze programul, seara adoarme pe la 22.30 si nu mai are treaba pana la 5 dimineata.orice as face, oricat ar manca seara, la 5 dimineata e in picioare (vorba vine...).Dupa amiaza doarme extrem de putin, cate 15-20 minute dupa fiecare masa, apoi se trezeste, nu face galagie, dar nu mai vrea sa doarma ! O fi vreo problema ???
Intrebare pentru mamicile care si-au alimentat bebeii cu Nan: cand i-ati introdus/le veti introduce Nan 2 ??Pe cutie scrie ca numai dupa 6 luni, dar doctora mea a zis sa incep deja sa-i dau Nan 2, desi are abia 4,5 luni. Voi ce ma sfatuiti ??
Va pup si ne mai scriem, ca suna seful ca e pe drum.
romana spune:
Buna fetelor
Daca cu Cristi nu am stiut ce inseamna sa-ti fie greata, acum am aflat si cum e sa vomezi de doua ori pe zi. I-am spus sotului ca o sa iasa o fetita rea si agitata si cu colici. Pe cit e Cristi de cuminte pe atat de rea va fi Maria ( ca daca e fata o sa o cheme Maria).
Mai nou pe Cristi il atrage mustata sotului. Stam amindoi intinsi in pat iar eu il tin pe Cristi culcat pe burta mea. Dar el se tot intoarce spre sotul si vrea sa-i prinda mustata si sa o bage in gurita, iar cind vede ca nu poate se cam enerveaza si miriie. Asta micu vrea sa bage in gura tot ce prinde cu minutele, daca ar putea si nasul lui tati.
Uneori cind se intoarce de pe spate pe burta ii ramine o minuta sub el si nu o mai poate scoate si atunci da alarma, iar mami trebuie sa alerge iute la el sa-l ajute.
BIBI: Barvos pentru dintisor. Noi inca nu dam semen, dar ca salivam mai intens. Oricum am observat ca saliveaza mai mult cam cind se apropie ora mesei.
Fetele care le-au dat suc celor mici: Ai vostri l-au aceptat cu usurinta, ca eu ma rog de Cristi sa-l bea, ii cint , ii spun poezii ( aproape ca am invatat tota poezia “Iarna pe ulita” pe de rost, ami am ultimele strofe).
Romana si Cristian