Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Ieri David a implinit 4 luni...iar azi am mers la „intepat” si chinuit. Dar chinul s-a dovedit a nu fi asa de mare pt ca n-a plans f. tare. I-am pus un supozitor cu paracetamol preventiv si vad ca n-a facut febra...asa cat simt eu la mana. Are 6.300 si 66 cm si sunt multumita de el. Adica mi se pare ca arata foarte bine si ca e sanatos. Doar in momentul in care imi amintesc cu ce greutate s-a nascut ma apuca nervii pt ca as fi vrut sa asimileze mai mult. Dar asta e! M-am hotarat ca atata timp cat ia in greutate si nu scade sau nu stagneaza...totul e OK. Doctorita insista cu cerealele...si ma gandeam sa-i adaug totusi 1 lingurita in biberonul de seara. Noi mancam 5 mese de laptic si 1 (cea de la ora 10-11)de altceva. Momentan se arata incantat de marul cu biscuiti. Ca sa-l pacalesc putin ii strecor si putin suc de morcovi in amestecul de mar cu biscuiti. Si sa nu va zic ca eu termin ce ramane de la copil !!! Pt ca nu stiu cum reusesc sa-i fac prea mult de fiecare data! Dar lasa ca am nevoie pt ca mi se descuameaza pielea de pe degete, imi cade parul (drept care m-am indurat si l-am tuns) si am ameteli...

Ultima data cand v-am scris va spuneam ca am reusit sa scot petele de sucuri...intre timp vad ca a aparut un nou Vanish...parca special pt noi-mamicile.

Gio- la multi ani pt printesa ta. Am incercat ieri sa intru pe net dar conexiunea a fost chinuita=inceata si mi-a facut o gramada de nervi. Cred ca te-am vazut luni in parc...in sfarsit!!! pt ca mi se lungisera ochii tot uitandu-ma dupa voi. Dar n-am indraznit sa deranjez pt ca stateai de vorba cu o mamica...iar eu vorbeam la telefon. Poate data viitoare o sa indraznesc! Ai dreptate in legatura cu caruciorul ...al nostru este cu stelute si cu galben mai mult...si eu sunt o mamica tanara...cea mai tanara cu astfel de carucior din parc #61514;)) sunt usor de reperat! Hai ca poate o sa ne intalnim. Noi iesim intre 13-15.

Kara-si noi avem cojite in cap si ma simteam tare vinovata pt ca nu clatesc bine copilul. Dar mi-e teama sa nu-i intre apa in urechi. Apropo- voi ii spalati pe cap in fiecare seara??? Pt ca am intalnit persoane care spuneau ca nu e nevoie...

Alexandra- dr mea ma tot bate la cap sa nu pun copilul in fundulet, intre perne, pana la 6 luni. Eu n-am incercat (dar nu de gura ei), in schimb il tin in fundulet cad sta in brate pt ca asa ii place cel mai mult. Lui David nu i-a placut niciodata sa stea lungit in brate...chiar si cand era mai mititel vroia doar pe umar. A! Si zicea sa nu-l tin nici in car seat...pt ca i se stramba coloana si nu va avea un aspect frumos.

Carmen- a fost super faza cu portocala! Sunt convinsa ca ati imortalizat momentul in suflet. Si noi avem patut din asta si ma gandeam sa-l las la urmatorul nivel peste 2 luni. Dar mi-e groaza pt ca vom avea nevoie de salteluta si nu stiu care e cea mai buna!

Puppe- sa vezi cate obiectii are si soacra-mea ! Si in legatura cu marsupiul, si cu car-seat-ul, si cu tinutul in brate in fundulet si cu alimentele pe care trebuie sa i le introduc. Dar cine-i da atentie? Cel mai bine...zici ca ea si faci ca tine (asta tot de la ea am invatat-o)

Bibi- daca ai stii cat mi-am dorit sa vad si eu faza asta cu piciorusul dar nu mi-a fost dat! Sincera sa fiu nu cred ca daca nu face asta nu este mobil. Pur si simplu nu face parte din „repertoriul” lui.

Romana- multa sanatate si putere! Ai foarte mult curaj. Si noi mai vrem o bebita dar trebuie sa fim cuminti pt ca suntem cu cezariana...si peste 2-3 ani poate David va avea o surioara

Va pupam pe toate si pe toti

Alina si BB David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Dragi mamici, sunt necajita...Puiuta mea e in delegatie la soacra-mea de azi-dimineata si, desi am fost s-o vad cand m-am intors de la lucru, desi am stat cu ea mai bine de 2 ore, tot mi-e dor de ea, desi a trecut doar 1 ora de cand am lasat-o la bunica-sa (era sa scriu "am parasit-o', si poate nici nu as fi gresit !)
Asa-mi trebuie, am zis ca vreau ca dorm, sa imi vad si de barbat, sa...in fine.Singurul lucru pe care l-am "reusit" este ca sunt imbufnata (nici vorba de dragalasenii cu sotul!!), imi vine sa plang, casc ochii prin poze si ma marai mai rau ca fiica-mea. E prea liniste in casa fara ea !
Gata, maine o iau inapoi.Mai bine sa faca scandal si sa o tin in brate toata noaptea, decat sa nu-mi tihneasca nimic.
Va pup si sunt suparata pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Kehleyr, Romana..scuze pentru mica incurcatura..dar nu-i nimic ..pupam si pe Cristinel si pe Stefania

Romana nu este obligatoriu sa aiba copilul colici daca mama a avut greturi in sarcina. Eu am avut greturi si Maya nu a avut un minut colici....sper ca fie asa si la tine..va tinem pumnii.Maria este un nume super misto.

Salina, de ce nu intrii pe forum mai des...erai mai activa ca mamica...Ce bine de voi( tu si gio)ca va puteti intalni in parc sa va plimbati copii impreuna. Vreau si eu.....

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Buna mamicilor,

Tot eu sunt...va scriu pt ca tocmai mi s-a intamplat ceva care m-a speriat putin. L-am lasat pe David in patut gangurind si jucandu-se si am lipsit doar 5 minute in care am avut ceva treaba in bucatarie. Cand ma duc sa vad ce face micutul...il gasesc intr-o balta de voma (laptic branzit,mancase cu 1 ora si jum. in urma).M-am speriat ingrozitor...l-am luat in brate si era plin pe body, pe ceafa, cearsaful nu mai zic! Dar el zambea si gangurea la mine. Voua vi s-a intamplat asta? Aveti idee de la ce e? Poate avea legatura cu vaccinul? Dimineata avea febra 38.5 ,dar acum pare sa se simta foarte bine.

Va pupam

Alina si BB David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Salina,
nu-ti face griji, eu am experienta cu varsaturile, era o perioada in care Luva varsa si de cite 3 ori dupa masa, imediat, la o ora, doua, trei etc, variante n luate cite n . Daca nu varsa in cascada, la distanta, ci doar regurgiteaza, n-are nimic. Poate fi intr-adevar din cauza febrei, dar nu ai de ce sa te sperii daca el e fericit si nu are alte simptome alarmante. Eu il schimbam pe Luca si in secunda urmatoare varsa si se facea la loc, si pe el si pe mine. Acum parca s-a mai calmat, varsa mult mai rar si mai putin, iar saptamina viitoare facem 5 luni, probabil ca va trece dupa 6 luni cind incepe sa stea mai mult in pozitie verticala (eu asa am citit).

Kehleyr,
multumim ptr cuvintele frumoase din guest book, abia acum am apucat si eu sa citesc pe-acolo ca e destul de solicitant la job.

fetele, vroiam sa va intreb desi stiu ca s-a mai discutat daca pina la urma la voi s-au reglat problemele cu ciclul, ca mie dupa ce mi-a venit de 3 ori intr-o luna, acum nu mi-a mai venit de 2 luni. Cind mi-a venit prima data am inceput sa iau si eu Exultron, dar cind am vazut ca imi vine din 2 in 2 saptamini, plus ca nu mai aveam lapte aproape deloc, am renuntat, iar de-atunci nu mi-a mai venit ioc! Nu ca m-ar deranja lipsa bataii de cap lunare, dar am si ameteli, vad stele verzi si sint cam ametita, ceea ce nu mi se intimpla vreodata, asa ca incep sa-mi fac griji. Voi v-ati facut ceva analize dupa nastere?

Bine ca bebe e bine, Luca a inceput sa manince bine banana, inca are probleme cu mincatul cu lingurita, dar ii place si pina la urma invatam noi si asta. Eu i-am dat si suc de la Her'o (cred) cu struguri, portocala si banane, s-a cam stimbat el ca era acrisor, dar l-a baut pe tot fara probleme.
Aseara am ramas uimita: se uita dupa Shaba, catelul nostru care se juca cu mingea si ridea in hohote, dar nu un chiot ca pina acum, a ris in 2 reprize, de cite 5-10 minute, nu se mai oprea. In rest, inca nu se intoarce pe burta, se intoarce mereu pe o parte si se joaca asa dar nu "avanseaza" mai mult. Si sta sprijinit in perne foarte bine si se joaca cu zdranganitori chiar in pozitia asta. In plus, se agata de orice prinde ca sa se traga in sus, sa poata sa stea in fund mai bine. Eu am mari probleme cind il imbrac, cind ii bag minecile se tot agata de miinile mele ca sa se ridice, e haios foc!
pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

SALINA: Ni se intimpla si noua asa, dar nu ne ingrijoram. Am observat ca de multe ori cind adoarme mincind si nu rigiie dupa masa se intimpla sa scoata laptic nedigerat, uneori chiar si la doua ore de la masa. Singura neplacere e ca trebuia schimbat cearceaful si copilul , sters bine si apoi din nou la joaca. A si la noi nu scuipa doar pe cearceaf ci si pe jos, pe mocheta sau pe hainele lui mami. Da… si mai vine un scuiparet / scuipareata de laptic si uite asa o sa fiu plina de laptic pina in 2005.
Febra cred ca e de la vaccin. Oricum dupa vaccin , cam o saptamina Cristi nu a mai mincat cu aceeasi pofta.

PUPPE: Asta e . Nu mai putem sta fara astia mici, iar cind ne privesc cu ochisorii zimbareti ne topesc.

CARMENUTZA : Nu ne-am suparat si mai trimiteum cite un pupic tutror fetitelor de iunie-iulie.
Asa sa nu ramina vre-una nepupacita.

Romana si Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Fetelor,

Noi de 3 zile am inceput cu marul care nu prea ne place, il cam punem tot pe barbitza, parca totusi azi a mai apucat si sa inghita putin.
Sa vedem zilele urmatoare , oricum am incercat diverse soiuri de mere.

Azi am fost la ortoped sa ii aratam ecografia, a zis ca e OK, osul soldului se osifica complet pe la 4 - 5 luni deci nu e cazul sa ne facem probleme. Trebuie sa o tin in continuare cu doi pampersi, dar asta e mai mult o chestie preventiva ca sa nu faca luxatie la sold.
Simbata as vrea sa ii facem gaurele in urechi ,mi-e cam mila de ea dar asta e, in semn de solidaritate poate imi fac si eu.

In alta ordine de idei m-am intilnit cu Crisfilip si cu Lya, in parc la Sebastian. Adica dupa 3 luni jumate de bantuit prin acelasi parc am reusit si noi sa ne recunoastem de parca parcul ala e imens, de fapt e ceva extrem de mic cu o singura alee principala. Cristina are un baietel pe nume Rares, iar Lya are o fetitza maricica de 5 luni. Lya nu mai are computer acasa asa ca nu mai poate sa scrie, iar Cristina reuseste sa citeasca ceva din cand in cand

Pupici, Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

buna fetele,
v-am citit repejor si am mai venit si noi sa povestim...

ne-a iesit primul dintisor!!!
chiar imi spunea saptamana trecuta prietena mea ca bble ei are semne de prim dintisor (e mai mare cu 5 zile decat Andi) si ma miram ca e devreme... si aseara tot vroia sa imi roada degetul si am simtit! a fost super! nu a avut probleme, din moment ce eu habar nu aveam, in schimb in una din noptile trecute a plans ciudat in somn, iar acum parca e mai plangacios zilele astea (el de obicei nu e plangaret).

altfel suntem bine, iesim afara mult in zilele astea placute, vorbacim si razacim din ce in ce mai mult...

papa tot de la mami, de 4 ori pe zi. a luat 425 de grame in 4 saptamani. cred ca e bine, nu?

eu vreau sa ma duc la fitness, am o burta de parca sunt in 5 luni!!! nu se mai poate! si mai am si o frica, ca poate chiar sunt, desi nu sunt, ca iau pastile si am ciclu si mi-am facut si vreo 2 teste ca am fost cam obsedata... si vreau sa dau jos grasimile astea si sa fac forta ca sa fac fata pentru ceea ce va urma!!! sa fiu in forma pentru bebe.

va pupam dulce,
bobi si bebe andi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

BIBI-Felicitari pentru dintisor!!!Ai dat un start hotarat,caci,iata si la BOBI unul.Felicitari si lui BOBI!!!Hai ,ca maine poimaine vorbim de pasta si periuta de dintzi....Mai,a mea a inceput sa "roada" din paturica si din hainele mele si se cam foieste in somn.Oare nu cumva...???ca io n-am controlat-o.Dar nu,nu cred ca asa de repede sa-i iasa vreun dinte.Are 4 luni peste 4 zile.Credeti ca se poate?

BOBI-Tu vrei sa spui ca alaptezi exclusiv la san si papa doar 4 mese?Te felicit!!!Sau ma rog...il felicit!!!A mea cateodata se razgandeste ca mai vrea si intre mese...e ca si cum ar manca felul unu si felul 2.Sa nu-mi spui ca nici noaptea nu se trezeste ca io ma enervez pe tine,sa stii!!!Si...sa-mi spui si mie daca "te-ai dat" pe aparate;e alea la fitness,ca io mi-am cumparat saltelutza de aerobic si sunt tare mandra de ea cum arata impachetata in dulap

ADITZU-Bine ca totul este bine si ca nenea ortopedu' a zis ca e ok.Iti tin pumnii la "gauritul" urechiuselor.Si eu am emotii de pe acum pentru cand va avea loc asta(probabil cand vom veni in Ro,in ianuarie).Bine ca ne-ai mai adus vesti si despre Cris si Lya.Chiar ma intrebam oare ca mai face Lya,prima care a nascut din gasca noastra.

ROMANA-Am prins pupicul de la Cristi!Uite si de la noi unul pentru el!!!

ANDRA-Mie mi-a venit ciclul la 6 saptamani,apoi o luna a sarit peste data la care trebuia si a venit urmatoarea luna.Oricum,doctorul a zis ca asa va fi neregulat o perioada...ca asa "e normal" dupa nastere.

Si-acum sa va mai spunem si despre noi.Emma aproape ca-si baga piciorusele in gura.E haioasa foc.Am profitat de ocazie si i-am pus in picioruse niste sosetzele care au niste soricei atasati pe ele,iar inautrul soriceilor cred ca sunt niste bilute,ca fac zgomot cand ea misca piciorusul.Va dati seama ce distractie s-a incins!!!
Dimineata ,dupa ce ne trezim si o schimb,o duc si eu in oglinda sa se vada si tare ii mai place.Rade la ea si la mine de fiecare data.Incearca sa atinga imaginea din oglinda,dar inca i se pare ciudat ca ceva o impiedica.Sunt innebunita dupa ea!!

Sigur as mai avea ceva sa va scriu,dar acum sunt superobosita si nu stiu ce-as mai vrea sa zic.Va gasesc eu maine tot aici.Pupicei!!!

Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Din ciclul “un necaz nu vine nicodata singur”:

Pe linga greturile de care ma bucur din plin, am fost vizitata aseara si de o durere cumplita de masea. Asta micu nu se mai culca, a stat treaz intre mesele de la ora 20,30 si cea de la 23,30 si eu nu mai puteam de durere. A adormit in final in timp ce minca.

Discutind cu sotul despre durerea mea am hotarit ca dimineata sa ma duc la stomatologie ca nu se mai poate. Pina la urma am adormit si mi-a mai trecut durera.

Dimineata la ora 7 bebe da alarma se smiorcaie. Eu , nemultumita si somnorasa, ma ridic ii pun suzeta in gura si ma bag iar in pat. Cristi se tot foieste si se joaca cu plapumioara si in final ma gindesc ca daca tot s-a trezit hai sa-i dau sa manince, sa calc camasa sotului si sa ma dusulesc ca sa ma duc la stomatologie. Am facut toate astea.

Am ajuns si la stomatologie. S-a deschis aici aproape de noi un cabinet particular. Era ora 8,55. Programul era de la 9 si usa era inchisa. Am asteptat si eu sa vina oamenii la servici. Si vine unul , apoi mai vind doua tanti si nimeni nu avea cheia. In final apare si receptionista, care statea in blocul de alaturi ( dupa principiul cind sta mai aproape vine ultimul). Mi se spune sa iau loc si sa asptept ca trebuie sa vina si doamna doctor de la urgente. Eu nu inteleg de ce erau trei care nu faceau nimic , doar povesteau si ma tin si pe mine acolo degeaba, cind acasa ma astepta sotul si copilul.
Imi suna celularul: era sotul care ma anunta ca bebe a facut caca. Eu ii zic sa-l schimbe si sa nu astepte pina ajung eu acasa, ca sa nu se irite funduletul micutului. Dupa citeva minute ma suna iar si-mi raporteaza ca l-a schimbat. Ma intreaba ce fac eu acolo. Eu stau si astept. La 9,30 vine si doamna doctor. (in sfirsit, ma gindesc). Sint invitata in cabinet si asezata pe scaun.
Vine doctora si o previn ca sint insarcinata in 2 luni. Se tot uita , imi largeste “pestera”, imi vira ceva ace si ma exaspereaza cu intrebarea “doare?” . In final mi-a lasat pestera deschisa si ma mai duc marti seara si apoi inca de citeva ori . Ce ghinion ma gindesc si imi vine sa injur in gind, doar la ideaa ca nu am cu cine lasa copilul ca sa-i fac ei vizite la cabinet.
Concluzia – se pare ca am puroi si trebuie drenat. O sa incerc sa evit antibioticele si sa vedem daca reusesc se evit si radiografia.

Cind ajung acasa, bebe era vesel nevoie mare. Pai cum sa nu fie. Sotul i-a pregatit o butelie mare de lapte si el nu a mincat..smecherul. Eu am uitat sa-i spun ca bebe a papat la 7,30 si ca pina la 10,30 nici sa nu-i arate biberonul ca e degeaba. Apoi sotul imi zice sa-l spal si eu pe fundulet ca nu stie daca l-a spalat bine.

Cind pleaca la servici il intreb la ce ora vine acasa ca eu la 18,15 trebuie sa fiu la doctor la ginecologie si il amenint ca-l iau pe bebe cu mine daca el nu vine acasa devreme.

Acum ma gindesc ce ma mai asteapta deseara la gine.

Va pupam cu drag Romana si Cristian

Mergi la inceput