Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 8
bychi spune:
Carmenutza, iti multumesc pt. raspuns. Te invidiez pt. programul de masa pe care il are Maya. Sa te scoli doar o singura data pe noapte pt. masa e super. Medicul pediatru mi-a spus sa fiu fara grija ca de acum ar trebui ca bebeul meu sa-si faca propriul lui program de somn si sa renunte la mesele de noapte. Astept asta de la 2 luni… Chiar si cand mergem la plimbare trebuie sa fiu cu ochii pe ceas ca domnul meu bebe la 2 ore trecute fix incepe sa urle (asa este) dupa papa. Daca am posibilitatea sa-l hranesc mai adoarme o tura.
Noi iesim zilnic afara, indiferent de vreme. Daca ploua il pun in marsupiu si ne plimbam cca 1 ora; daca e vant prea puternic ii ridic “parasolarul” (oare asa ii zice?) de la carut. Sunt perfect de acord cu tine Gio ca nu trebuie sa infofolesti copilul si mai ales sa-l feresti de temperaturi mici. Noi am fost cu Tiberiu la 3 luni pe munte, am urcat la 1846 m alt.- la minus 10 grade si i-a prins tare bine; aerul tare, plimbarea l-au facut sa doarma 7 ore fara sa i se faca fomita. In noaptea aceea a dormit super bine. I-am pus un fularel pe gurita, dar nu strans, ca sa nu respire direct aerul rece. Se odihneste tare bine afara si cand ajungem acasa e bine dispus si vorbim mult, radem si chiuim.
Am vazut ieri in parc o bunicutza cu nepotica de 1 an si jumatate care i-a pus fetitei la gurita ditamai fularul ca nu i se vedeau decat ochisorii, manusi si cojoc, 2 caciulite+ gluguta. Daca acum o imbraca asa, ma gandeam eu, ce o sa mai puna pe ea la iarna?
v-am pupat pe toate si pe bebeii vostri
romana spune:
Buna mamicilor!
BYCHI: Nu fi suparata pe Tiberiu , e mititel, mai bine bucura-te ca papa si mai ales ca maninca de la sin. Daca ai rabdare o sa treaca si perioada asta grea si apoi vin altele…
CORNELIA: Vad ca Maria a trecut bine la diversificare. Noi ne chinuim cu sucul de morcovi , la care am renuntat o perioada, iar acum sintem la suc de mere.
CARMENUTZA: Sanatate, ai grija de tine. Fetita nu cred ca va raci mai ales ca alaptezi (are anticorpi), dar e bine sa stai mai departe de ea.
KEHLEYR: Sanatate catelusului.
Imi pare rau ca bebita Stefi e chinuita de gaze. Va doresc sa treaca si sa fiti o mamica si o fetita fericite.
De ce incepei diversificarea cu mar copt? Nu e mai bine sa-i dai mai intii suc de mere sau de morcovi? Sau asa ti s-a recomnadat din cauza colicilor?
MAROX: Ce daca aud vecinii zgomotele ce le scoate bebe pe fundulet? Sint asa de haiosi asa…
Eu am alte probleme noaptea. ca asta micu se descopera , tot ridica picioarele ca la luminare pina trage paturica jos de pe el . Ma gindesc sa-i punem o plapumioara ca e mai mare si mai grea si poate sta mai mult timp acoperit, ca m-am saturat sa ma tot ridic si sa-l acopar. Poate sa-i luam un sac de dormit …
SALINA: Asa sint astia mici . Orice vorbesti cu ei raspunsul e o gurita mare cu un zimbet ce te da gata. Si eu cind i-am explicat inainte de vaccinul de 4 luni ca vine tanti dr. si il inteapa, el ridea…Noaptea pe la 12 cind el face vocalize si ii zic sa nu mai tipe ca-l trezeste pe tati si pe vecini, ride si continua ca si cum nimic nu ar conta. Sint draguti, si pe zi ce trece devin si mai draguti, iar cind o sa zica si ei mama si tata o sa ne topim cu totul.
In legatura cu clatitul hainitelor: eu spal manual si ma straduiesc sa le clatesc bine de tot dar ma plictisesc uneori sau ma grabesc ca bebe isi cere drepturile si atunci nu stiu cit de bine sint clatite.
BOBI: Andi papa la sin doar 4 mese?
Acum Cristi doarme dus. A inceput sa functioneze dupa ora Canadei ( Claudya .. poate ti-l trimit acolo ). Se culca tirziu, noaptea trecuta a adormit pe la 1 si ceva. Se trezeste la 10 pentru papa si apoi se culca din nou si mai doarme pina la urmatoarea masa. Nici nu pot sa-i dau sucul de mar la ora 10 , asa ca i-l dau la ora 16 si ceva.
Sper sa iesim si noi afara azi ca nu mai suport sa stau in casa.
M-am programat la doctor pentru saptamina viitoare vineri. Sper sa nu aiba un soc si sa nu ma certe. Oricum cel mai tare mi-e groaza ca ma pune iar pe cintar. O sa va tin la curent cu ce se intimpla.
In ultimul timp am mincat mai multe iaurturi , il prefer pe cel de acasa de la Cluj de Napolact. Fabrica asta are cele mai bune lactate, pe bune. Am mincat si mere, cam doua pe zi. DE gatit gatesc mai rar si de aceea de multe ori am pofte dar cind ma gindesc mai mult la mincare ma ia cu greata. Ieri am facut o ciulama de pui cu mamaliguta si am mincat doua portii. Din pacate nu am avut smintina in casa dar am pus rondele de morcovi si a iesit foarte buna.
Am pofta de niste sarmale cum facem la Cluj, ca aici nu am varza murata, iar aia de la piata nu e pusa la murat ca la noi in ardeal. Poate ca o sa cumpar varza cruda si o sa fac niste sarmale, daca ma simt bine.
Sper ca nu v-am facut si voua pofta, dar in caz afirmativ imi cer scuze si sper sa intelegeti o gravida disperata dupa mincare. Sper sa nu ma fac o balena doar gindindu-ma la mincare.
Ieri dimineata Cristi s-a intors singur de pe spate pe burta pentru prima data.
Aveti grija de voi si de bebelusi.
Romana 8 sapt si Cristian 4 luni si 3 sapt
aditzu spune:
Hai ma Adina ma, ca de cand erai insarcinata am vrut sa te intreb, dar mi-a fost rusine. Ti-am si scris la un moment dat pe hotmail, dar nu mi-ai raspuns. Ce sa faca Alina, bine, se plangea ca nu i-ai mai scris, a inceput serviciul de la 1 noiembrie si o lasa pe aia mica cu o verisoara de lui JP. Eu am nascut la Elias - cezariana.
Marox : noi am fost in MF4 din 1985 - 1989 la inceput IX D si apoi XII C.
Fetelor, am fost azi cu Irinuca la Pop la ecografie. Mi-a spus ca nu s-a maturat osos soldul drept si din cauza asta sunt ceva probleme, o sa trebuiasca sa mergem la ortoped, dar probabil ca trebuie sa ii marim doza de calciu.
Carmenutza : eu cand am fost bolnavioara mi-am luat de la farmacie o masca din aia verde de care poarta chirurgi.
Pupici, Aditzu
Marox spune:
Buna, mamici
ADITZU si ADI-se pare ca am fost in acelasi timp in liceu, si eu am fost la C, dar cum voi erati in a XII-a cind eu eram intr-a X-a, nu cred ca ne stim.
Alex face miine 5 luni. Duminica am fost in vizita la prieteni care au o fetita de o luna, parea atit de mica si de fragila, desi avea 3.500 kg. Asa am devenit constienti de cit a crescut Alex, si-a dublat greutatea de la nastere si a luat 15 cm in lungime.
Romana, chiar ca mi-ai facut pofta cu sarmalele alea! Iar eu pe aici n-am nici o sansa sa gasesc varza murata!
gio spune:
Buna, mamici (si viitoare mamici)
Noi am fost azi la dr si mi-a zis ca inca nu trebuie sa ii scot lapticul fara lactoza ca scaunul nu arata cum trebuie. Prin urmare, incepem si noi "diversificarea" cu supa de morcovi (2 mese doar lapte, una doar supa, 2 supa + lapte). Asa ca fiecare dr cu parerea lui in legatura cu diversificarea. Eu in tipa asta am incredere ca e pe domeniul ei - e gastroenterolog.Asa ca o sunam peste o sapt sa vedem ce ne zice sa mancam in continuare. Taisia are 66.5 cm (e tare lunga) la nici 4 luni si asistenta, cand i-am spus ca nici unul dintre noi nu suntem inalti, mi-a spus ca poate seamana cu sectoristul.. Ce gluma!! Faza tare e ca si perimerul cranian il are tot pt 6 luni (ca si inaltimea) - 42 cm. Dar i-m facut echo transfontanelara si copilul e ok. Numai mamica e disperata, ca vede "toate alea"...
Salina, noi luam 120-130 gr /sapt, asa ca stai linisttita, si TAisia are mese cand urla pur si simplu cu biberonul in gura. Asa ca se poate si mai rau. Eu bag hainele la masina, si de obicei, las incarcatura intreaga, chiar daca nu este, ca sa se clateasca cu mai multa apa.Si mai intreaba-ne ce vroiai, ca sigur nu monopolizezi subiectul. De-abia mai ne "desmortim" si noi, ca in ultimul timp am devenit mai lenese.
Carmen, cred ca ideea cu masca chirurgicala nu e rea deloc. Oricum, sa te faci bine in curand!
Aditzu, noi luam Similac de o farmacie de lanag noi - Help - unde are tot timpul. Faza dura e ca eu mi-am facut provizii si inca nu ne-a dat dr ok-ul sa bem laptic normal. Vezi ca are si la Sensiblu.
Romana, sa stii ca eu nu prea am mancat azi (ca am stat toata ziua afara) si mai cam facut sa salivez la sarmalutele si ciulamaua ta, mai ales ca in ultimul timp eu nu prea am servit "gatit".
Multi pupici,
Gio si bb Taisia
Kehleyr spune:
Buna mamici si bebici,
ROMANA - intr-adevar marul copt mi l-a recomandat pediatra, zicea sa este mai dietetic si ar trebui sa nu ii faca nici un fel de probleme la stomacelul ei care si asa e debil.
Esti dragutza cu dorul tau de casa... Si eu am rude in Ardeal, mai precis la Baia Mare, si de fiecare data cand ma duc acolo ma simt extraordinar... pacat ca ajung foarte rar. Cand ii vad pe cei de acolo ce calmi sunt, ma simt de 10 ori mai stresata . Iar verii mei cand vin in Bucuresti innebunesc, de fiecare data spun ca nu stiu cum rezistam noi la trafic, la nebunie, la toata lumea care se grabeste si se enerveaza. Apropo daca ai o reteta de varza a la Cluj din aia adevarata da-mi-o si mie... serios . Cand termin cu alaptatul vreau neaparat sa mananc si eu varza...
BYCHI si eu am remarcat de multe ori copii in parc de 10 ori mai infofoliti decat fata mea, desi erau mai mari (>1 an). Mi se pare exagerat, dar ce sa-i faci... Oamenii in varsta mai ales au alte idei...
ALINA la mine 150 gr/sapt e considerat bine . Dar tu stii cel mai bine cum e pentru David al tau. Cu diversificarea si la noi e circ, incerc cu avionasele dar nu prea am succes
Va pupam si sfarsit de saptamana placut. Noi mergem la munte (inclusiv catzelul care dupa 3 zile de antibiotice, ceai de menta si orez vad ca s-a facut bine). Sper sa nu fie prea mare mocirla ca cica a nins si acum se topeste zapada...
Ce-o fi cu Madishor? Cred ca de cand a inceput lucrul nu mai are timp...
Doinna spune:
Dragele mele,nu am mai scris de mult dar v-am citit in fiecare zi asa repejor.Peste 2 zile puiul meu implineste 5 luni,nu stiu cum sa va spun(probabil si voi simtiti la fel)dar nu pot sa-mi imaginez viata fara el,nici nu vreau sa ma gandesc cat de goala ar fi casa fara el...e asa un dulce!Rade si povesteste ziua intreaga daca te joci cu el si ii dai atentie daca nu ma vede plange imediat...si cum mai plange...Cu mancarea nu avem nici o problema...am inceput diversificarea cam curand dar cu asa un mancacios...:ii dau lapte Similac , la ora 12 supa sau vegetale completare lapte iar seara inainte de culcare fructe)mar,banana,piersica cu biscuite si lapte:normal intre mese lapte.Nu stiu cat mai cantareste dar acum o luna avea 7.800kg dar a fost nascut cu 2.200kg deci va dati seama.Piept i-am dat pana la 3 lini exclusiv dar pe urma nu stiu ce s-a intamplat ca brusc l-am pierdut...chiar nu am idee de ce dar asta este...bine ca e sanatos si mancacios.Inca ii fac baie in fiecare seara(ii place la nebunie in apa) iar noaptea se trezeste o singura data pe la 4 ptr a fi schimbat si hranit dupa care doarme pana pe la 8.Altele,nu prea are par si nu se intoarce de pe spate pe burta(nu-i place deloc sa stea pe burta)...puii vostri o fac?
ok...ma striga...PS cand plange zice ,,me,, si mai noi,,ma,,...doamne cat il iubeste...
Mamicilor ,multa sanatate si sa ne bucuram de ei...
Doinna spune:
Mi-am recitit mesajul si am tinut sa-mi cer scuze ptr greselile facute,,,dar chiar ma grabeam...Va pup si un weekend bun!
gio spune:
De cand ma tot chinui sa va intreb ceva si uit mereu. Voi aveti cumva salvate subiectele cu mamici de iunie-iulie 2003 (toate)? Ca eu de-abia acum m-am trezit ca as vrea tare mult sa le am. Si bebelusii 1 si 2. Daca le aveti, va rog, poate mi le puneti pe mail. Pleease!
Gio si Bb Taisia
puppe spune:
Va pupam !!
Am facut si vaccinul de 4 luni si s-au repetat, din pacate, problemele de la 2 luni, adica dureri de burtica si lipsa poftei de mancare.Andrada a vrut sa bea doar ceai, si pe ala il inghitea urland, laptele i-l dadeam cand dormea (!!!!am innebunit...), i s-a dereglat tot programul, a plans de mi se rupea sufletul, inclusiv noaptea, lucru pe care nu l-a facut niciodata !Abia dupa 3 zile si-a mai revenit si a reinceput sa rada, sa 'vorbeasca' si sa ma traga de par cand o pup pe burtica.Si ei ii place f.mult sa o ridic in brate deasupra capului, sa vada totul de la inaltime, rade cu hohote si chiuie de se aude pe casa scarii.
La serviciu sunt din ce in ce mai zombi, aproape adorm cu capul pe birou, dar ma incapatanez sa tin fata acasa la mine, chiar daca soacra-mea se roaga cu cerul si cu pamantul sa o las la ea (s-a obisnuit cand am lasat-o 4 zile acolo, mama denaturata ce sunt, ca sa apuc si eu sa dorm ca lumea...)Dati cu rosii in mine, dar cred ca o s-o trimit in deplasare inca vreo 4 zile saptamana asta, ca nu mai rezist cu somn pe bucati si am pe cap niste contracte care musai trebuie finalizate saptamana asta.
Si Andi doarme cu capul pe o parte si incepe sa cheleasca, dar doctora a zis ca o sa-i pice parul de bebelus si o sa-i creasca altul, deci sa nu-mi fac probleme.Nu i-am pus niciodata perna, poate ar fi cazul sa o fac, dar mi-e cam teama sa nu-i deformez coloana cervicala...
Cu marsupiul n-am inceput inca, fiindca soacra-mea a facut scandal cand a auzit ideea si eu nu mai am nervi sa ma cert cu ea.Asa ca o plimbam in continuare in carut, i-am luat niste salopete groase si n-o mai acopar cu paturica, ii scot piciorusele prin gauri si o plimbam zilnic.Nici cu asta nu a fost soacra-mea de acord la inceput, ca a zis ca e prea frig sa scoatem copila la plimbare, dar nu am cedat si Andi se plimba in fiecare zi macar o ora pe afara.Nu a fost niciodata racita, nu i-a curs nasul, nu a facut vreodata febra, Doamne, tine-mi-o tot asa !!
Despre gaze...are, saraca, la greu, si dupa ce au trecut efectele vaccinului.Se agita, se screme, se intoarce de pe o parte pe alta, uneori se trezeste plangand si imi vine sa mor de mila ei.Nu mai stiu ce sa-i dau.o voi intreba pe medica de mar copt, ea nu a papat pana acum nimic "solid", doar suc de mere, suc de lamaie in ceai si supa de legume.
Mie doctora mi-a zis sa nu ii dau supa de pui pana la 6 luni, cica ii fortez ficatul...Despre cereale, nici vorba, zice ca e prea grasuna sa-i dau asa ceva (am facut 7,6 kg!!)Asa ca papam in continuare suc de mar la ora 10, supa la pranz si lapte la greu.Am observat ca ceaiul il vrea cand o doare rau burtica, in rest nu ii trebuie.
Si Andi saliveaza mult, am crezut si eu ca ii dau dintisorii, dar medica a zis ca nu inca, dar e posibil sa saliveze si cu mai multe saptamani inainte de eruptia dentara.
in rest, e o frumoasa si o scumpa si tocmai s-a trezit, ca o aud cum vorbeste cu ursul ei preferat.Va pupam si va mai scriem !!
Andi+puppe