Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 7
bychi spune:
buna,
abia v-am descoperit si indraznesc sa va scriu desi nu vreau sa ma bag ca musca in lapte. Vad ca bebeii vostrii sunt cu adevarat deosebiti de al meu. Tiberiu are 3 luni si 2 sapt. si nu papa altceva decat laptic la san. problema e ca ca papa tare des, la 2 ore jumatate; papa putin si des. Nu pot sa-l tin mai mult de 8-9 min. la san ca se satura. La inceput am crezut ca laptele meu nu-l satura sau ca oboseste cand papa. Cand iesim la plimbare poate sa stea si 4 ore fara sa pape, dar cand stam acasa e teroare cu programul lui. Chiar si noaptea se trezeste la 2 ore . Am incercat tot felul de modalitati de a-l face ca macar noaptea sa pape mai rar dar fara nici un rezultat. Poate ca a-ti mai discutat asta pe forum, dar nu am apucat sa citesc chiar tot. M-ati surprins cu diversificarea . Pediatrul lui bebe mi-a spus ca pana la 4 luni sa nu-i dau altceva decat laptic. Asta e parerea si altor doctori.
Cu toate acestea a luat f. bine in grautate. S-a nascut cu 3,150 iar acum are 7,200.
Daca ati avut asemenea experiente poate ma sfatuiti si pe mine cum sa-l fac ca noaptea sa nu ne mai trezeasca asa de des.
Va multumesc
Cornelia spune:
Suntem in vizita la sora mea si mi-am permis sa abuzez de cateva impulsuri...
Bine ati venit Mihaela si Bychi!
Despre diversificare: sa dam crezare doctorilor. Intr-adevar, daca alaptati fara probleme, nu cred ca e cazul sa incepeti diversifivcarea. Din cate am observat au inceput mai devreme fetele care nu alapteaza, printre care ma numar si eu. Daca la inceput Maria lasa biberoanele pline pe jumatate si nu ii placea nici un laptic, cred ca acum este cea mai mancacioasa. A mancat pana acum: morcov, mar, portocala, banana, supica de morcovi si albitura. Mananca foarte bine, am inlocuit complet a doua masa, iar la a treia am inceput sa mancam supica. Mie mi se pare normal, dar mama se minuneaza de ea cat de bine inghite. Doar daca nu mai vrea incepe sa dea pe afara.
Gio, incerc sa o tin si eu mai ridicata. Parca in ultimele zile este mai bine. Sper sa o tina asa, pt. ca nu mai stiam ce sa ii fac. In ciuda regurgitarilor, a continuat sa ia in greutate.
Romana, cred ca ar fi indicat sa te duci la dr. Dupa asta o sa fii mai linistita.
Plange maria si trebuie sa ple.
Va pup
Cornelia
http://community.webshots.com/user/cornelianis
gio spune:
Buna, mamici.
Noi iesim chiar si pe vremea asta afara (ieri nu am iesit ca ni s-a parut ca bate vantul prea tare). Azi am stat vreo 2 ore. Pana la -15 grade am citit ca e ok sa ii scoti afara. Si le faci un bine, pt ca nu vor fi asa sensibili la raceli. Taisia a racit doar o data, dar usor, ii curgea nasul si cam atat. Nu ii pun fularul decat in jurul gatului, nu-l trag pe gurita si pe nas, si nu o infofolesc prea tare - cum ma imbrac eu + caciula. Nici in casa noi nu purtam caciulita, de nici un fel, nici cand ne spalam pe cap.
Carmen, stai linistita, si Taisia doarme tot cu capul intr-o parte. E asa haioasa, ca a facut chelie pe partea pe care doarme mai mult. Si acum chiar ca nu mai are rost sa o pun eu pe o anumita parte, ca oricum se intoarce ea cum vrea.
Voi dormiti cu bb in camera? Ca noi am dormit putin de tot la inceput si vreo 2 sapt cand a fost bolnava. In rest, avem monitor si dormim la noi in "dormitor" (sufragerie). Si noi dormim mai bine, si bb.
Ieri a ras si ea pt prima data in hohote. A mai ras ea cu voce, da mai putin. Am vrut s-o filmam, da' cand am inceput, a dat-o in plans...asa ca.. am ratat-o si p-asta.
Bychi, nu stiu cum sa renuntati la mesele de seara. Daca ai cantar, fa o proba suptului in timpul zilei si vezi daca mananca bine (intre 90 si 150 gr/kg) si atunci poti sa-i dai noaptea ceai. Daca nu esti sigura pe cantar, nu stiou ce sa-ti zic. Copiii alaptati la san au mai multe mese pe zi, depinde cat mananca la o masa. Sau mai poti sa incerci, daca tie ti se pare ca la masa de seara (ultima, dupa baita) nu ai lapte suficient, lasa-l sa suga mai mult si daca nu se satura, incearca cu un supliment de lapte.
Mai vorbim,
Gio si bb TAisia
aditzu spune:
Buna fetelor,
Dana : sigur seamana cu noi la mancare. Mama tot timpul imi povesteste cum s-a chinuit cu mine, de fapt ea spera ca daca a avut doua fete care nu au mancat macar nepoata sa fie mancacioasa, dar nu a fost sa fie. Tot cu masaj suntem, zilele astea vreau sa ma duc la Pop sa ii fac o ecografie la sold sa vedem daca s-a rezolvat, avem deja o luna de cand purtam 2 Pampersi.
Gio : sigur de vina e laptele ca nu ia in greutate, dar Nan Ha a fost singurul care l-a acceptat pana acum, sa vedem de ieri am inceput sa ii bag Milumil, daca nu ii merge nici cu el mai ramane Similac, cum zici tu. Problema e ca nu prea am vazut, tu de unde cumperi pentru Tanisia ?
Carmenutza : eu zilele astea am tinut-o pe Irina pe balcon, dorme foarte bine afara.
Pupici, Adi si Irinuca
carmenutza spune:
Vreau sa va spun ca sint racita rau de tot..azi noapte am avut febra 38, ma doare capul,curge nasul.ce mai tot tacamul..si sint super stresata sa nu o racesc si pe fetita, mai ales ca alaptez si trebuia sa stau aproape de ea. Imi pun eu tifon pe fata dar parca tot mi-e frica, si in plus ptr. ca alaptez nici nu pot lua medicamente de raceala. Uffff, sper sa treaca.
Gio, nici eu nu ii pun caciulita in casa deloc, nici dupa baie.
Noi am dormit la inceput(primele saptamani) cu bebe in camera noastra, dupa care m-am gandit eu sa ma mut cu bebe la ea in camera sa-l lasam pe tati sa doarma..si pana acum numai cu ea in camera am dormit, mai putin aseara, cand am dormit cu Razvan, tot de frica racelii..cred ca o sa incep si eu sa o las singurica in camera de acum.
Bychi si Maya mea papa lapte de san excusiv si are patru luni si aproape o saptamana. Este adevarat ca bebelusii alimentati natural papa mai des decat ceilalti si este normal, laptele de mama desi foarte sanatos nu este la fel de satios ca cel praf sau ca alimentele introduse. Si noi ne mai trezim o data pe noapte, pe la 4 , ultima masa este pe 22-23, dar sint si nopti in care nu se trezeste deloc.
Afara in schimb sta si 6-7 ore nemacata..numai afara sa fie. Nu iti face probleme mai ales ca a luat super bine in greutate.
va pup si vorbim
carmen
Kehleyr spune:
Buna ziua mamici si bebei,
Ieri am facut si noi vaccinul de 4 luni si a fost OK, ca si la doua luni. Parca nu a mancat asa de bine la mesele de dupa vaccin, a facut un 37.6 temperatura, dar i-a trecut cu Calpol + Paracetamol supozitor.
Problema ramane in continuare alimentatia. Si pediatra e bulversata, zice ca in mod normal pana la varsta asta ar fi trebuit as i se rezolve problemele de digestie, adica gazele astea cumplite care ne chinuie pe amandoua. Asa ca am trecut iar pe Debridat (a doua oara), Ca carbonic, si vom lua si niste fermenti digestivi. Am hotarat sa incepem si diversificarea, asa ca la masa de ora 4 incerc sa ii dau mar copt. Ieri am avut prima tentativa si fara nici un succes, nu a vrut sa inghita nimic. Poate era si prost dispusa dupa vaccin, asa ca nu am insistat prea tare... Azi voi incerca din nou. Cand ajunge sa manance 2 mere coapte incep sa combin cu mar crud, iar apoi cu branzica de vaci. Nu stiu cum se poate sa nu ii placa mar copt ca eu il ador . Oricum daca nu se rezolva nici cu medicamentele astea o sa ii fac niste analize parazitologice... sa nu aiba viermisori...
Si noi am vrea sa iesim afara, dar cand vad norii astia cumpliti mi se face o lene... si dup-aia imi pare rau.
Acum e bolnav catzelul si mi-e o mila de ea... Cred ca a mancat ceva stricat pe afara si s-a foit toata noaptea, dupa care dimineata a inceput sa faca kk prin casa, moale de tot... E extraordinar de distractiv sa strangi dupa un caine cu diaree . A dus-o sotzul la doctor, sper numai sa nu fie otravita.
ROMANA, cred ca noul bb isi spune cuvantul asupra starilor tale de spirit . Du-te la doctor ca sa vezi ca totul e in regula si apoi o sa te simti mai bine!
GIO, Stefania a dormit in camera ei din prima zi si din punctul meu de vedere a fost excelent asa. Nu ma trezesc la fiecare sunet, plus ca la noi in camera fiind 2 persoane + cainele este atmosfera destul de inchisa. Chiar mi-e greu cand mergem la munte si trebuie sa dormim cu ea in camera, tot umblam in varful picioarelor sa nu o trezim, iar eu sar la fiecare miscare a ei... Dar probabil ca e chestie de obisnuinta.
Va pupam pe toate,
Dana si Stefania
Marox spune:
Buna, mamici
Carmenutza, multa sanatate, sa-ti treaca repede ! Poate ca bebita n-o sa ia raceala, cred ca sint mai rezistenti decit credem. Eu am luat raceala de la sotul meu bolnav, Alex nu.
Bun venit Mihaela si Bychi !
Gio, si noi dormim cu Alex in camera, dar el e in patutzul lui. Pina cind face 6 luni raminem tot asa.
Ziceti, fetelor, care ati fost prin MF4? Eu am fost a IX-a si a X-a -'87-'89.
Romana, multa sanatate si pofte cit mai rezonabile! Eu cred ca daca in familia ta sau a sotului n-au fost gemeni, n-are rost sa te stresezi cu ideea asta.
Noi tot n-am inceput diversificarea. Cred ca mai astept vreo 2 saptamini, ca vreau sa fie un WE linistit. Si tot nu stiu cu ce sa incep...In schimb am trecut la laptic de virsta a doua, continuarea la cel care i-l dadeam deja. Surpriza e ca nu-i place asa de mult. De 2 nopti a inceput sa miriie pe la 4-5, a scos niste gaze de auzeau vecinii, dupa care s-a calmat si si-a continuat somnul. Dar si seara adoarme greu, ca si cum il doare ceva. Ma intreb daca nu-i iese vreun dintisor, saliveaza la greu si roade tot ce apuca, inclusiv degetul meu, era asa haios cum se inversunase sa-l termine! I-am admirat gingia, dar in afara ca pare putin umflata altceva nu vad.
De vreo saptamina e foarte vorbaret:"amam", "bu-bu", "aia-aia" si altele. Si ride de rupe!
Va las ca tre' sa plec!
Salina spune:
Salutare, mamici!
Noi suntem pe sistemul una calda-alta rece...Sunt foarte suparata pt ca la „cantareala” din fiecare zi de luni David al meu n-a luat decat 150gr. Si vad ca-mi refuza cu o inversunare tot mai mare si sucurile, desi la inceput ajunsese sa bea si 60ml. Am incercat cu piure de mar amestecat cu suc (pt a fi mai moale)...cred ca inghitea ceva desi dadea si-afara o gramada. Am rabdare !!! Cand vad ca nu papa il cert si-i zic ca o sa fie cel mai mic si mai pricajit copil si el rade la mine. Imi arata gingiutele lui de toata frumusetea...si ma topesc... si-l pup...si-i spun ca nu-i nimic ca o sa recupereze el. Va dati seama? Cum sa mai inteleaga copilul ceva daca eu sunt asa nehotarata? Dar nu pot sa fiu suparata pe el! E asa de scump!!! Stiu ca mai incolo va trebui sa fiu categorica cu el, pt ca altfel, la cat de mult il iubesc, risc sa mi se urce in cap. Si nu vreau sa vina ziua cand se va da cu fundul de pamant(la propriu) pt a obtine ceea ce vrea...Niciodata nu mi-a placut sa vad astfel de copii...
Am reusit scot petele de fructe si morcov de pe barbite si haine (inclusiv ale mele). Imediat dupa masa pun Vanish peste pete si las asa vreo 2 ore, apoi le inmoi in apa cu detergent + Vanish si mai las putin. Le spal normal si le clatesc. Apropo de clatit...voi le mai clatiti bebeilor hainutele de 2 ori ?
GIO, si eu patesc la fel. De cate ori deschid camera ca sa-l filmez se opreste din ras, din gangurit, din joaca. Foarte greu reusesc sa-l surprind...pt ca atunci cand vede camera se uita la ea cu o atentie maxima. Dar pe furis am reusit sa-l filmam razand in hohote. Se gadila si ii place sa-l pup pe obrajor, iar cand ma aplec spre el intinde manutele spre mine ca si cum ar vrea sa ma prinda...uneori il las sa ma prinda de par sau de nas dar strange cam tare asa ca...
Sa stiti ca eu sunt foarte stresata de aceasta diversificare. Noi avem 2 doctorite care-l vad pe David...si parerile lor se cam bat cap in cap de cele mai multe ori. Drept care eu sunt la mijloc si n-am incredere totala in niciuna. O colega a sotului meu zicea sa-i dam supita de legume si pui. Dar mi se pare aiurea atata timp cat bebe nu accepta chestiile mai simple. Ma tot gandesc sa nu-i fortez stomacelul...
As mai avea ceva de spus dar o las pe alta data pt ca nu vreau sa monopolizez subiectul...
Va pupam,
Alina si BB David
Adi spune:
Aditzu, eu sunt Adina!! Evident tu esti Adi! Sa iti traiasca Irinuca!
Ce faci? Stii ceva noutati de la Alina? Unde ai nascut ca nu mai stiu...
Va pup
bobi spune:
buna mamici si bebei,
ce mai faceti? noi suntem bine si am venit sa mai povestim... inca nu am inceput diversificarea, mai stam. mancam 4 mese pe zi, din ce in ce mai rar 5.
iesim din ce in ce mai rar afara, desi mi-am propus sa il calesc la frig.
andi se joaca cu jucarele pe care i le pun in manite si il mai tin in picioare in patut si se joaca cu jucarelele de la carusel, pe care i le mai schimb din cand in cand.
azi a facut ceva de m-a dat pe spate: am intrat in camera si am zis "manman" (asa vb eu cu el - ma prostesc) si el numai cand a auzit, fara sa ma vada, a inceput sa rada in hohohte! a fost super!
si am mai fost in magazin s-a vazut in oglinda si a inceput sa vorbeasca... era asa scumpic!
mie mi-au venit "rushii" in sfarsit asa ca am inceput si eu cu exlutonul, nu mai vreau spaime... sper ca intr-adevar sa nu afecteze lapticul si mai sper sa nu ma ingras de la ele.
voi ati inceput sa faceti exercitii? sau cure? ceva?
va pupam pe toti,
bobi si bb andi