Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,
ce ma bucur ca nici voi nu m-ati uitat pe mine, ca eu m-am tot gindit la ce de discutii trebuie sa fie pe forum cit n-am avut acces si tare mi-ar fi fost si mie de folos sa va intreb una-alta mai la inceputuri cind eram speriata si nu stiam incotro s-o apuc. Doamne, ce departe mi se par acum zilele cind abia venisem acasa sau primele 2 luni cu colici care nu credeam ca se vor mai termina...
Am vazut ca aveti probleme cu sterilizatul/spalatul robotului sau biberoanelor: eu nu mai sterilizez biberoanele/tetinele/linguritele/alte-alea de la vreo 2 luni si e totul ok. De la 1 luna jumate am inceput sa sterilizez la 3 zile, apoi 1 data/saptamina si apoi am renuntat de tot. Spal tot bine cu un burete de vase pe care il tin doar ptr bebe si cu spalatorul de biberoane (cel mai bun pe care l-am luat pina acum si ma tine de vreo 6 saptamini e de la Stony Angel - 50,000 lei in Cora), spal cu Pur Universal alb, clatesc totul bine si le las sa se usuce si gata. Asistenta mea de ingrijire mi-a zis sa nu exagerez cu sterilizatul si sa-l las pe copil sa-si dezvolte sistemul imunitar, si cred ca a avut dreptate - doar spal cu detergent ptr vase nu cu soda, si cu apa curata, potabila!
Fetelor, tare greu e sa incepi serviciul, pe linga faptul ca mi-am cam iesit din mina, dar ma tot uit la poza lui bebe de pe birou si mi se face un dor... Dar ma gindesc ca ii e bine la bunici, au rabdare si vorbesc cu el, il "antreneaza" toata ziua sa se intoarca, sa apuce, sa traga de jucarele etc., asa ca oftez si trec mai departe.
pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Buna ,fetelor!
De cand tot zic ca scriu si eu,dar apuc doar sa va citesc.Nu stiu cum trece ziua asa de repede si nu fac mai nimic in afara de a sta cu Emma.
Are 3 luni si 11 zile si are nevoie sa i se dea atentie permanent.Ziua o mai pun in sezlongul ei(cu jucarioare deasupra) sau in leagan.Isi vede de treaba cu jucarioarele,dar se plictiseste repede si tipa dupa mine.Mai vrea si in brate din cand in cand...deh...reminiscentze de pe vremea colicilor cand umblam cu ea in brate km. intregi.Avea acum o saptamana 5470g(s-a nascut cu 2760g) si doctorul spune ca e exact cum trebuie.Papa numai de la san si am senzatia ca uneori nu se satura sau,ma rog,nu mananca cat trebuie,insa face kk si pipi la fel ca inainte.Nu are un program de masa fix si mor de ciuda.Ii dau cam la 3 ore.Daca plecam de acasa si trec cele 3 ore,nu protesteaza,asa ca mananca si la interval mai mare.Doarme cate 4,5 sau 6 ore dupa masa de la 9,dar duypa aceea se trezeste la 3 ore,poate si mai repede,caci si-a adus aminte ca trebuie sa faca kk.Dimineata ma trezesc cu freza-n perete si nu mai stiu de cate ori i-am dat sa manance.
Si ea plange la imbracat,ca orice bebelus.Normal ca nu le place ,ca doar 9 luni au stat naked in burtica,unde se simteau cel mai bine.Eu cand plec cu ea afara ii pun caciulitza si o inchei la ce are pe ea doar in casa scarii,caci altfel e jale.Daca simte ca e putzin frig atunci nu mai protesteaza si ma mai vede si pe mine ca-mi pun gluga....atunci probabil gandeste ca asa trebuie sa fie
De 3 zile se intoarce singura pe burtica.Pentru mine e ceva de necrezut,caci eu am tot incercat s-o asez asa,dar nu i-a placut niciodata.Acum o face singura si cu foarte mare usurintza.Mai are insa "de lucrat"(cum spunea Alina parca) sa se inttoarca si invers.

Despre mine ....Bobi,sa stii ca si mie mi-a venit ciclul la 6 saptamani si de atunci nika,insa dureri ca la ciclu am avut.Exact cum spunea si Gio,doctorul a zis ca o perioada va fi dereglat.Timpul le rezolva pe toate!Inca se mai vede dunga mediana si kg. in plus,care sunt vo 8,dar nu ma plang,las ca le vin eu de hac!

Gio,am vazut albumul .Sa-ti traiascxa scumpetea!!!Cred ,pana la urma ca toti bebelusii sunt niste draguti si haiosi.

Va multumesc de sfaturile cu suculetzele pireutzele si supitzele.Imi sunt de mare folos.Dupa 4 luni cred ca o sa incepem si noi.

Pupici la mamici si bebici!

Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Am uitat ca si noi avem album foto...www.geocities.com/luca_obejdeanu.
Avem poze cu mama, tata (ca sa se stie cu cine seamana copilul!), bunici, catei si mult LUCA, in varianta 1 - cu par mult si castaniu si varianta 2 - mai fara par (ca sa seman si mai bine cu tata
) si ala care e saten.
pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Andra,nu pot sa vad pozele.De ce?Se deschide o pagina de yahoo,pe care scrie ca pagina pe care o caut eu nu o gaseste.Ce sa fac?

Mami si Emma gangurica
http://community.webshots.com/user/claudik100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

CLAUDYA, link-ul Andrei asa cum apare in mesaj are un punct la capat deci nu poti da direct pe el. Trebuie sa stergi punctul si atunci merge .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

Gio, ai incercat Humana HN? Cand Mihai avea probleme cu lactoza si facea diaree, noi am folosit timp de o luna si jumatate acest tip de lapte , care nu are lactoza si este bogat in fibra de banana...si este asa de bun..! dupa ce s-a reglat , cand a inceput sa se constipe, am trecut pe lapte normal humana...si nu mai avem probleme.

si eu folosesc robot, si nu fac nimic special in a-l dezinfecta....eu nici biberoanele nu i le mai sterilizez la fiecare masa...decat o data la 2 zile...si nu s-a mai imbolnavit....ii mentin curatenia normala dint-o casa.

mi se pare ca este cam lungan...la 4 luni are 68 cm.!!si nu este deloc grasut, are decat 6,800kg.

ii place f mult supita de zarzavat, in care mixam morcovul si cartofiorul, si incepand de sapt viitoare o sa-i pun si un varf de carnica de gaina...eu asa am citit in Mama si copilul/...oricum o sa mergem si pe la nenea dr.

Kara si Mihai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Mi-am gasit si eu timp de intrat pe net, acum cat sta Taisia linistita in pat si suge degetele.Are o placere deosebita sa faca asta.
Eu trebuie sa sterilizeze cam tot ce intra in contact cu bb (asa mi-au zis toti dr la care am fost) pt ca ea e mai sensibiloasa si imediat imi trage o diaree.
Kara, am papat si noi Humana HN dar are putina lactoza totusi si n-a mers. A mers dopar Nan fara lactoza.
BB a inceput sa manance mai bine (apropo Alina, stai linistita, noi tot 6kg avem)si mi-am facut deja provizii de Similac pt sapt viitoare cand trecem pe lapte normal.Si bb incearca sa se intoarca de pe spate pe burta dar nu-i reuseste deocamdata. In rest, e pe zi ce trece mai sigura in tot ce face si tot ce prinde baga in gura.Nici cand mananca nu are stare si vorbeste cu biberonul in gura. Eu ma pregatesc sufleteste pt diversificare si am inceput de pe acum sa cumpar tot felul de chestii: lingurite, razatoare, castronase...
Oricum, mai avem putin.
Mai vorbim,
Gio si bb TAisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adi spune:

Buna fetelor!

Mi-au trebuit vreo trei zile sa citesc tot ce "pierdusem".

ROMANA, felicitari pentru bb 2. Iarta-ma ca ma amestec dar cred ca ar trebui sa ai mai multa grija de tine si de bb 2. El / ea merita aceeasi atentie ca si bb1. Cand ai spus prima oara ca vrei sa pleci la ai tai la Cluj, in culmea egoismului m-am gandit ca o sa lipsesti de pe forum. Admir foarte mult ardelenii, tonul asta molcom si cumpatat cu care ne vorbesti, Ardealul... Cred ca poti face niste rate superconvenabile pentru o masina de spalat. Gandeste-te ca ambii bebei au nevoie de o mamica (si un tatic), dar aici vorbim de mamica, calma, sanatoasa, vesela si plina de energie multi ani de acum incolo... Lasa treburile... Sotul meu vine disperat de la serviciu sa iasa afara cu Maria. Uneori nici nu mananca si iese la plimbare. Evident e f obosit ca se scoala si noaptea sa schimbe fata in timp ce eu incalzesc biberonul. Inainte cand alaptam se scula mai rar, dar acum dureaza pana incalzesc laptele, ea plange si el incearca sa o calmeze. Mereu ma cert cu el ca fata are nevoie de un tata linistit, odihnit. Decat o plimbare doi parinti surmenati, mai bine doi parinti linistiti (cat se poate) in casa.... Eu asa zic. Conteaza foarte mult.

LA MULTI ANI pentru toate Mihaelele / Mihaii si Gabi! Sanatate si numai bine.

GIO o singura concluzie: o familie draguta cu mami supla nu ca altele :(.

CARMENUTZA, tu de unde ai aflat de dr Mihaela Radu? Mie mi-a recomandat-o medicul ginecolog. Cand ai spus ca mergi la ea la ce te-ai referit?

Noua ne-a spus sa incepem diversificarea la 5 luni si ne hranim mixt.

Am trcut de la o idee la alta permanent dar tot e bine ca am apucat sa scriu macar o parte din ce vroiam.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pot sa va scriu si eu, in sfarsit, dupa mult timp.

Pe 2 noiembrie Maria a implinit 4 luni. Am cantarit-o si am masurat-o si avea 6,800 (!) si 67 cm. I-am luat haine de 6-9 luni.

Am inceput diversificarea. Pana acum a papat suc de morcovi, mar, portocale si am inceput cu pulpa de mar amestecata cu unul din sucurile de sus si chiar si banana cu suc. Si eu am citit ca banana nu este indicata asa devreme si am ceva emotii. Nu prea stiu ce sa fac, pt. ca Maria, de cand nu mai ii dau Bonnisan (pe care il luam si pt. pofta de mancare) a inceput sa regurgiteze f. mult. Si asta inainte de a incepe diversificarea. Fructele le mananca la masa a doua, inainte de laptic. Ii plac f. mult si trebuie sa ma opresc eu, pt. ca daca ar fi dupa ea ar manca de la inceput foarte mult. Dar dupa suc nu mai vrea sa bea laptic. Bea doar 40-80 ml. la masa a doua, asa ca in curand o sa il eliminam. La celelalte 4 mese bea cate 150-180 ml. Dupa toate mesele regurgiteaza f. mult. Dana, am vazut ca si tu ai probleme asmanatoare cu Stefania. Mie medicul imi zice de fiecare data ca daca ia in greutate (si a luat!) regurgitarile nu reprezinta nici o problema. O sa o cantaresc zilele astea pt. sa vad daca a continuat sa creasca.

Eu spal robotul cu detergent, cu peria si il clatesc f. bine. De cand am inceput diversificarea ma felicit ca am investit in robotul de bucatarie. Biberoanele inca le fierb, cu toate ca de cateva saptamani ma tot gandesc ca nu mai are rost pt. ca ea, oricum baga in gura toate jucariile (care nu sunt fierte).

Maria este f. activa. Rade si tipa f. tare si f. mult. De vorbit, vorbeste mai putin si tot cu a -uri. Din cand in cand mai aud un g, un h si chiar un fel de r. Este innebunita dupa "Cutiuta muzicala" si nu adoarme decat cu muzica si cu suzeta (care in timp a devenit aliata mea). Se joaca cu tot felul de jucarii. Are o zornaitoare preferata, o papusa care tipa si vorbeste la orice atingere si o foca micuta si draguta de plus. De trei saptamani intinde manutele cand i le cer, si mai nou cand ma aplec deasupra patutului. Vrea sa stea in fundulet si imi e frica sa o tin prea mult. Singura problema este statul pe burtica. Oricat ar fi de in verva, cand o pun pe burta incepe sa urle si nici nu mai vrea sa ridice capul. Musca salteluta si nici un gand sa se intoarca. O pun in fiecare zi pe burtica, dar a inceput sa imi fie mie groaza de momentul asta. Sper sa ii treaca in curand si sa incerce si ea sa se intoarca.

Acum o saptamana i-am pus cercelusi. A urlat vreo 2 minute si atat. Nu pare sa o deranjeze de loc.

Mai nou este f. interesata de catelul surorii mele. Se uita dupa el si rade. Daca o apropii vrea sa ii dea cu manuta in cap, doar ca nu sta catelul. Dimineata s-a enervat si a inceput sa tipe la el. Fetelor cu catei, cu toate ca stiu ca aveti si mai mult de munca, va invidiez asa de mult. De cate ori citesc despre cateii vostri, plang.

Romana, ai grija de tine! In ultimul timp m-am gandit si eu la un alt bb si cred ca la anul o sa ne gandim si mai serios .

Pupici la bebici!
Cornelia si bb Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Cornelia, bine ca mai dai si tu un semn ca ne era dor de tine... Ma bucur ca Mariuta a luat asa bine in greutate, stiu ca era printre cei mai mici. Probabil ca a ajutat-o diversificarea si faptul ca mananca lucruri care ii plac.

Si Stefania are o jucarie preferata, un Donald de plus foarte colorat, din acela tip marioneta, care se pune pe mana ca o manusa. Rade cand il vede si daca i-l las in patut il tine in maini si il studiaza foarte serioasa.

Apropo de catzel eu ma simt foarte vinovata fata de a mea pentru ca oricat mi-as propune nu ii pot dedica la fel de mult timp ca inainte de bebe asa ca nu stiu daca e fericita... Si automat nu mai are voie sa faca multe lucruri pe care le facea inainte -- de exemplu sa stea pe canapea. Si este absolut cumplit cu parul, lasa ingrozitor de mult. Aspir azi si maine se iau smocuri de prin colturi . Si pana la primavara nu o mai pot tunde...

Va pupam si scrieti mai des ca am ajuns mamicile codase

Mergi la inceput