Bebelusi de iunie-iulie 2003 (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Romana, mersi oricum... Eu am o multime de lucruri imprumutate si nu as vrea sa le dau inapoi patate. Plus ca imi pare rau sa o tin pe ea murdarica, mi se pare ca e pacat. O sa incerc sa dau cu niste Vanish, sa vad ce iese. Cat despre mine, cand o tin pe umar sa ragaie stau in chiloti (scuzati ) tocmai ca sa nu imi murdaresc hainele, si stau unde nu este covor ca sa se spele usor... Ce mai, o adevarata expeditie. Si scaunul nostru ergonomic a ramas patat, dar acum nu-i mai dau stand in el ca e incomod.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna, mamici! Am reusit si eu sa pun o poza la pagina personala. Lucrez in continuare sa fac un album.
Va dau adresa:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=gio
Pupici,
Gio si bb Taisia

Mergi la inceput

Avem si album!!! In sfarsit am reusit!
http://community.webshots.com/user/taisiaeliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetelor,
ce bine-mi pare ca pot sa revin si eu in discutii dupa 5 luni (ptr ca m-am intors la serviciu unde singurul avantaj e ca am acces la Internet!!!). Ma bucur sa revad vechi cunostiinte de pe cind eram "Mamici de iunie-iulie 2003": Kehleyr, Gio, Romana, Crisotexa, Bobi - salutare!
Bebe Luca e un dulce, are cam 7,5 Kg acum la 4 luni si 10 zile, maninca 4 mese/zi (am incercat sa-i mentin 5 dar n-am avut succes), de fapt 4 mese de lapte si incercam sa-i dam suc de mere la 10-11 dimineata, dar aproape tot ajunge pe hainute, ca bebe se strimba ca la lamiie la suc, asa ca nu se poate zice ca are o masa de fructe.... Deci: maninca la 7-7:30 dimineata ca mama a inceput serviciul, apoi la 13:00, la 18:00 si la 22:00, dupa care doarme neintors. Luca maninca cereale seara de vreo 2 saptamini si ii plac tare mult (mai mult decit laptele simplu), maninca 250 ml, a mincat o data chiar si 280 ml, iar lapte 170-200 ml/masa. A avut o perioada in care nu prea mai minca si i-am schimbat laptele, noi incepusem cu Humana de la 2 saptamini ca n-am avut destul lapte, iar acum am trecut la Milumil 2 care ii place mai mult (eu nu beau lapte dar l-am mirosit si miroase mult mai bine, cred ca are ceva vanilie care-i da gust bun), problema e ca s-a constipat acum si plinge de mama-focului cind face caca si se screme, iar uneori dupa 2-3 reprize de scremut si plins tot nu face nimic. Sper ca odata ce ii introduc si fructele se va drege. Ptr fetele care folosesc Humana: cel mai ieftin este sa comanzi direct la distribuitor, e numarul de telefon pe spatele cutiei, sunati si vi-l aduce acasa! Si in Selgros am gasit chiar mai ieftin decit la distribuitor, dar nu stiu daca mai au.
Acum sa va spun ce stiu eu despre cereale: ptr 4 luni n-am gasit decit de la Millupa si de la Bebelac, care se fac cu apa calda si iese lapte cu cereale, eventual si cu fructe. Unele sint ptr bebei constipati (Millupa cu orez&porumb, Bebelac cu orez&caise, cele doar cu porumb), altele ptr cei cu tendinta de diaree (cele cu orez, cu mere si mai ales cu banane). Eu am primit un pliant la tirgul din septembrie de la producator si acolo am gasit informatiile, daca vreti ma uit acasa si va spun exact care si ce face. Eu i-am dat lui Luca cereale de la Millupa cu orez&porumb si Bebelac cu orez&caise, le maninca pe ambele la fel de fericit, dar mie mi s-au parut mai bune cele cu orez&porumb. Am mai incercat si mere&pere de la Hero's, astea se adauga in laptele gata facut, dar trebuie adaugat fr.putin ca altfel se face imediat un piure gros, si chiar si la 2 lingurite face imediat cocoloase... n-am sa mai iau oricum. Cereale ieftine sint fie comandate la bebelusultau.ro, fie la Cora.
Despre introducerea supei: supa este un aliment hipocaloric, deci se recomanda introducerea ei la bebei hraniti exclusiv artificial dupa 4 luni daca sint grasuni, la cei cu greutate mica - exclus! Laptele are mai multe calorii si ii e de ajuns chiar si pina la 6 luni. Cerealele se introduc la bebeii cu greutate mica sau care nu iau bine in greutate. Daca se introduce supa pe la 5 luni, dupa 2 saptamini se poate adauga si carnea fiarta, apoi galbenusul care ii dau consistenta (deci nu mai e hipocalorica). Mucoasa gastrica e foarte permeabila la bebei, deci odata cu diversificarea apare riscul alergiilor, de aceea nu se dau alimente "grele" precum carnea si galbenusul decit mai tirziu, ca sa se elimine acest risc.
Si pe mine ma minca sa-i incep diversificarea imediat dupa ce a facut 4 luni, dar mamele mai virstice mi-au povestit si mie lucrurile de mai sus (+ cartea lui Capraru), si m-am gindit ca are toate viata inainte sa manince de toate puiul, sugar e doar in primul an de viata, asa ca ii dau inainte asa. Cerealele le-am introdus ptr ca Luca e "slabut" ptr lungimea lui (are 68 cm) si ptr ca dupa ce a implinit 3 luni a inceput sa manince tot mai prost fata de pina atunci, plus ca regurgita mult, uneori si la o ora-doua dupa masa.
Acum maninca din nou bine, ii dau cereale seara ca sa doarma bine si sa aiba timp toata noaptea sa digere.
Cam atit deocamdata din vasta-mi experienta, la final sa va dau o informatie ca sa fiti si voi invidioase ca eu m-am inverzit cind am aflat : colega mea de camera de la maternitate, care a nascut cu o zi mai devreme decit mine (respectiv pe 24 iunie) are un bebe urias - desi s-a nascut normal cu 3,600 kg, la 4 luni are 10,300 kg!!! Oau... El maninca supa, ca trebuie....
pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Mamici,

Andra ma bucur ca ai revenit.
Romana: iti tin pumni sa scapi cat mai repede de greturi, stiu ce rau e ca asa am avut eu vre-o 3 luni.
Puppe: si eu am probleme cand o imbrac sa ies afara, iar cand ii pun caciulita e scandalul maxim. La noi plange tare si dupa baita cand incep sa o sterg si s-o imbrac, parca o taie cineva.

Irinuca s-a facut o rasfatata, eu stateam si vorbeam cu ea ca imi e draga si imi place cum se bucura, iar ea s-a invatat asa si nu mai poate sa stea fara mine.
Am implinit si noi 3 luni si tare slabe suntem: 4.400 kg, luna asta a luat numai 400 de grame. Adica din ce in mai putin: prima luna a luat 600 de grame, a doua 500 si acum 400, e un copil subnutrit, in schimb de lungit s-a lungit vizibil. Am dat o gramada de costumase la o parte din cauza ca nu ne mai vin. A inceput sa tina in manuta zornaitoare, dar nu stie ca o tine si din cauza asta isi da cu ea in cap si o scapa foarte repede.
Noi suntem cu 5 mese pe zi, dar nu totalizam mai mult de 600 de grame pe zi.

Pupici, Adi si Irinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Andra, eu nu m-am inverzit cind am auzit de copilasul de 10 kile la 4 luni, bietul de el, trebuie sa fie monstruos. Nepotelul meu are 5 luni, e cu 3 saptamini mai mare ca fii-miu. Are 8.6 kg, in timp ce Alex are 6.820 kg (pentru 65 cm), diferenta e foarte vizibila. Cumnata mea a fost cu el la pediatra si verdictul a fost: "Trebuie sa-i limitati cantitatea de lapte, sa nu-i mai dati chiar daca plinge dupa ce termina biberonul". Copilul s-a ingrasat din cauza lor, la 2 luni jumate ii dadeau deja 180 ml/biberon, iar inainte de vizita la pediatra ajunsesera la 300, uneori 330 ml. Duminica i-am pus unul linga altul-fiind pe burta Alex se ridica bine pe coate, ridica si picioarele, se rasucea (fara sa se rostogoleasca), intindea mina dupa jucariile suspendate. Varu-su nu facea nimic, statea cu nasul in patura si nu zicea nici "pīs". Asa ca, personal, eu prefer un copil slabut si activ decit unul gras si popindau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Gio, ti-am vazut pozele si ai o dulceata si o scumpica de fetita. Sa-ti traiasca si sa te faca o mamica fericita! Pozele haioase sunt mortale
Apropo de copii grasani, am ascultat o emisiune "tematica" si se tragea un semnal de alarma fata de obezitatea la copii. La copii creste numarul de celule grase, pe cand la adult, in cazul obezitatii, acestea isi maresc doar volumul. S-ar parea ca un copil obez va fi si un adult obez. Ca sa completez si sa "confuzez" tabloul pana la capat, fiica-mea a fost o grasana pana pe la 8 luni - 1 an, dar n-a ramas obezuca (la 3,9 ani are 14 kg). Oricum ar fi, eu am de gand sa tin sub observatie greutatea lui Mihai, un copil gras nu-i neaparat un copil sanatos.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Buna, mamici!
Vad ca nu prea avei timp sa scrieti. Bine ai revenit, Andra, si cu asa informatii utile. Si eu vreau sa ii dau si alte cereale Taisiei in afara de orez, mai ales ca nu ia prea bine in greutate - are 66 cm si 6 kg.
Pt fetele care folosesc robotul: cum il curatati ca sa faceti supa si sucul? Eu ma tot gandesc la o modalitate si singurul lucru care-mi vine-n cap e sa-l oparesc cu apa fiarta (poate ii sparg recipientele!!!).
Taisia face muuulte nazuri la lapticul fara lactoza si azi a papat doar 600ml. Eu sper sa-l accepte usor pe cel normal si sa nu mai avem probleme, ca m-am saturat.
Mai vorbim, Gio si bb Taisia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Bine v-am regasit!

A trecut ceva timp de cand n-am mai scris cu toate ca v-am citit permanent. Dar parca Aditzu spunea ca se simtea complexata de faptul ca Irinuca ei nu e la fel de durdulie ca ceilalti copii. Cam asta s-a intamplat si cu mine. De fiecare data cand citeam cate kg au copilasii vostri ma apuca plansul. Dar acum am depasit momentul si am inteles ca fiecare copil are un ritm propriu. David al meu are 3 luni si jumatate si 6 kg. Desi s-a nascut cu 3.900 nu a luat prea mult in greutate, in schimb e foarte bine dezvoltat. Adica arata minunat - are pulpite si obrajori rotunjori de-mi vine sa-l mananc. E foarte vioi si voinic. E batos si galagios...tipa de bucurie, se cearta cu delfinasii de la carusel si se intorce de pe spate pe burtica...sta ce sta...mai baga si degetelele in gurita sau intinde manuta dupa o jucarie, apoi cand oboseste si vrea inapoi pe spate incepe sa maraie...aici mai are "de lucrat" .

In rest are un program de la care se abate cam o data pe saptamana cand nu mai papa 6 mese...iar intervalele si le stabileste singur. Eu inca ii dau cate 6 mese(cam 120-140ml la o masa) pt ca vreau sa recupereze, dar nu vreau sa-i introduc cereale...Prefer sa ma trezesc noaptea...pt ca el oricum mananca si eructeaza in somn...daca va vine sa credeti!?!-Dupa sucuri nu prea se omoara desi la un moment dat a mancat 60 ml morcov+mar. Acum indesam cat putem...ca sa crestem mari si sa fim sanatosi. Imi pare rau ca inca nu am aparat digital pt a pune niste poze , iar pe cele facute cu camera nu stiu sa le descarc...Poate cat de curand.

Speram sa ne primiti si pe noi inapoi in grupul vostru,

Alina si BB David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

ANDRA, ALINA - bun venit inapoi in grup . Eu ma bucur tare mult cand mai aud vesti de la cele mai "vechi", doar ne cunoastem si de la scoala parintilor...

GIO, ALINA, ADITZU: cred ca ar trebui sa ne mai linistim cu nemancarea la copii. Si eu ma cam sperii de Stefania care in ultima vreme lua maxim 100 gr/sapt (deci cam cum zici si tu Aditzu), pentru ca in ultimele doua saptamani sa ia 60 gr, apoi sa le piarda... . Desigur, ceea ce ma sperie pe mine (si cred ca si pe voi) este ca mancatul sub cat trebuie poate fi simptom de altceva care nu este in regula... In fine, noi momentan suntem la readaptarea cu laptele matern - la fiecare masa papa si 30 ml suc de morcovi ca sa ii regleze tranzitul. Dar tot nu sunt prea multumita, parca tot o doare burta -- desi eu tin un regim strict care se pare ca a ajutat destul de mult, mananc numai gratar cu orez... si dulciuri de casa fara cacao . Primele trei mese i le dau in general fara plans, la a patra ii dau lapte muls ca o pacalesc mai usor sa manance cu biberonul decat la san, iar a cincea masa -- hm. Cand papa bine, cand nu. Ma gandesc si eu tot la cereale seara, am auzit din mai multe parti ca e o idee buna, sa vad ce zice si pediatra. Oricum supliment de lapte nu ii reintroduc inca, ma tem ca de la el s-a dereglat initial...

GIO: Sincer, eu nu mi-am pus problema ta cu robotul... Eu ii spal piesele de mana si fara detergent, ca nu care cumva sa ajunga vreun pic de chimicale la bebe. Probabil ca nu e bine, dar... Eu m-am saturat si de oparit biberonul de supa, la urma urmei lingurita cu care ii dau medicamentele nu o fierb, si nici vasul in care fierb supa nu il sterilizez...

ADITZU: daca la greutatea ei papa 600 ml pe zi e suficient... Eu stiu ca ar trebui sa pape 1/10 din greutatea ei. Scuza-ma, nu mai stiu, voi sunteti pe lapte matern sau artificial? Medicul ce zice?

Maine vrem sa mergem la munte pentru w/end. Sa speram ca va fi vreme buna!

Va pupam,
Dana & Stefania

ELENA, MAROX: de acord cu voi cu copiii prea grasi. Doar nu vrem sa arate toti de parca ar fi americani!

Mergi la inceput