Cuvinte jignitoare si injuraturi intre soti
Raspunsuri - Pagina 3
n/a spune:
Vai de mineeeee!!!
Vorba Adrianei, fugi cit mai ai timp ... si intaresc aceasta afirmatie, mai ales dupa ce am citit ce ai scris la celalalt subiect cu strainatatea de la discutii generale ...
Geo dragutza, eu cred, din ce scrii tu, ca esti o persoana prea finuta si prea sensibila ca sa stai si sa inghiti magarii si crize de personalitate din astea ...ufff si mai esti si insarcinata ... hai te rog nu plinge, dar ia taurul de coarne sau mai bine zis, boii aia sictiriti ... asta si ca sa le demonstrezi ca vacile pot fii demne si inteligente uneori ...
dodo spune:
Revin dupa ce am citit raspunsul tau de la discutii despre strainatate: draga mea Geo,unde ai gasit asa "podoaba"de barbat? Dupa felul cum "infiereaza" capitalismul parca-l aud pe Vadim iar dupa comportamentul in familie atit al lui cit si al viitorilor socri, supara-te pe mine dar eu nu te vad bine. Daca nu te-ai casatorit pina acum cu el, n-o face. Mirlania, ca si SIDA, nu are vindecare. Chiar daca acum a pus minusile de catifea cu tine, curind le va da jos si ai sa vezi ce-i poate pielea. Degeaba ii injura pe tigani, nici el nu e mai breaz. Pune punct acestei relatii si lasa, Dumnezeu are grija de tine si puiutul tau, nu-ti pierde speranta!
ymellda spune:
Geo, in momentul in care ai inceput sa accepti... tot accepti. Ei nu se schimba la 25 - 30, 30 si de ani. Asa au crescut, asa ii avem. Depinde de cum poti tu sa te adaptezi. De fapt, cam asta e o casnicie: o incercare perpetua de a ne adapta unul la stilul de viata al celuilalt. Gandeste-te bine la ce vrei si la ce nu vrei sa se intample in viata ta. Nu te supara pe mine, dar eu nu as putea sa suport sa mi se spuna "vaca" sau "proasta".
ANDRUTA mica si mamica ALINA
geo spune:
Dragele mele cred ca o sa deschid un topic pt o discutie mai ampla cu voi.Am plans citind raspunsurile voastre!!!
De obicei nu ma plang pt nimic...sau aproape...dar nu am cu cine vorbi! Mama mea nu stie inca ca sunt insarcinata (abia am aflat eu acum 2 zile) si nici parintii lui care vor nepoti( au 79 respectiv 65de ani)...
Si cautand pe net de copii am dat de voi. Va multumesc pt. cuvintele voastre calde si am sa va povestesc toatata istoria despre mine. Cine are rabdare sa citeasca si sa imi raspunda, VA MULTUMESC DE PE ACUM ANTICIPAT!!!!
make love not war!!!
Veve spune:
Geo,draguta,cum ti-au spus majoritatea dintre noi:fugi cit mai ai timp!si nu neaparat pt.ca are el limbaj "colorat",dar atitudinea lui fata de viata este rigida si gresita.Poate are el si caltati,odata ce te-ai indragostit si-ai hotarit sa te casatoresti cu el,dar sunt prea multe chestii negative si care de obicei se accentuaza dupa casatorie.Tu cred ca esti o fire puternica si luptatoare si cred ca poti mai mult decit sa te complaci intr-o situatie mediocra. Gindeste-te bine si pune-n balanta ceea ce pierzi si ce cistigi continuindu-ti drumul alaturi de el si vizualizeaza-ti viata cu el cum ar arata in 10 ani...Inclin sa cred ca el te trage in jos,sau in cel mai bun caz te tine pe loc...Ai grija de tine si de ceea ce hotarasti cu viata ta,pentru ca deciziile pe care la iei acum vor influenta direct si existenta minunii pe care-o cresti in burtica!Mult succes!
PS cred ca toate am vrea sa-ti stim povestea daca ai tu rabdare s-o povestesti!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)
geo spune:
Draga VEVE, iti multumesc pt incurajari si o sa scriu azi sau maine toata povstea de la A la Z, cu toate aspectele problemei!...Va pup!!!
Sanatate familiilor voastre si bebeilor!!!
make love not war!!!
rs-143 spune:
Fiecare dintre noi mai scoatem perlutze atunci cand avem sangele fierband dar si alea ar trebui sa fie cu limita ....chiar dupa ce m-am casatorit am avut o disputa la care sotul pe care nu l-am auzit niciodata zicand vreo perla imi spune "stupid " vreau sa va spun ca in urmatoarea clipa mi-am facut bagajul si am plecat ....i-au trebuit vreo cateva ore s-a calmat si a venit dupa mine cu flori si lacrimi cerandu-si iertare .....mi-am dat seama ca nu si-a dat seama cat ma poate rani doar cu un singur cuvant care din fericire nu l-am mai auzit desi am un dar de a-l scoate din "pepeni "...oroarea asta mi-a ramas de la scumpul meu frate care ma facea in toate felurile cu toate ca noi nu i-am auzit niciodata pe ai nostri parinti injurandu-se sau macar certandu-se in fata noastra ..
Geo draga iti doresc din tot sufletul sa fie bine si sa treci peste hop-ul asta dar si injuratura este ca si palma "prima din greseala ...a2-a din obisnuinta".
Va pup si sa auzim de bine
try spune:
cuvintele deocheate, de ocara sau jignirile dintre parteneri parteneri tin de educatia primita in familie, de regula. Modul cum i te adresezi celuilalt are de multe ori mai putina legatura cu dragostea dintre cei 2, poate mai degraba cu respectul, dar si respectul se poate defini diferit de la familie la familie. O tiganca ce-si spurca sotul de dimineata pana seara poate sa-si iubeasca si sa-si respecte, atentie sa-si respecte, sotul mai mult decat 2 lorzi la Paris. Ororarea pe care o simtim atunci cand ii auzim pe altii ca-si adreseaza cuvinte urate vine de la comparatia pe care o facem tot timpul cu situatia noastra. Nu uitati ca ei nu se raporteaza la situatia voastra atunci cand se injura, ci la situatia lor. De aici si sfatul des intalnit "nu te baga intre ei, lasa-i sa-si rezolve singuri problemele". Am trait pe partea cealalta de casele tiganilor (asa era pe vremea lui Ceasca - li se oferea si lor posibilitatea de a avea o locuita), nu d-aia crescuti in blocuri, ci d-aia de faceau focu-n casa si purtau fuste largi fara chiloti. Bine-nteles ca izbucneau des conflicte intre ei, de genul tiganca era batuta mar de tigan. Cativa oameni de bine au incercat de mai multe ori sa intervina, intrucat acetse conflicte erau publice. Tiganca, victima, sarea de 2 metri in sus ca de ce se ia lumea de tiganu' ei, sa-l lase-n pace ca poate ei ii place sa fie batuta. Si din acest punct de vedere nu pot spune decat No Comment. Limbajul in interiorul familiei este problema fiecaruia, dupa parerea mea.
Nu e deloc problematic atunci cand cei doi sunt din acelasi "aluat", problema apare in situatii ca cele reliefate de Geo: cei doi percep diferit problema limbajului familial. El poate se simte in largul lui injurand, iar ea probabil ca se simte jignita si dacai se spune "neindemanatico". Intr-un astfel de caz, da, oferiti-va sprijinul si manifestati-va dorinta de a ajuta si de a interveni.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
canuta-om-sucit spune:
Dragele mele, asa cum spunea Angela T. mai devreme si eu meritam sa promesc nishte cuvinte de ocara caci si eu ca si ea l-am tuns cu gauri.Subiectul vostru m-a facut sa ma gandesc mai mult la cum ne vorbim si la comportamentul unuia fata de celalalt.Mi-am adus aminte de o cearta cumplita in care amandoi eram super nervosi, mai ales eu .La 3 dimineata stiu ca eram atat de furioasa incat am scos hainele lui din dulap si i-am sspus sa plece.Atunci a fost singura data in care m-a jignit. Era de fapt uimit de comportamentul meu si nestiind cum sa reactioneze , ce sa mai m-a facut 'tembela' nu o uit nici acum ca dovada ca ii reprosez si acum. Cat despre mine tin sa va spun ca eu am uneori un limbaj cam colorat. Stiu ca il jignesc si apoi nu imi place mie si o fac dar in gand.El nu stie ca l-am facut nesimtit cand mi se pare mie.Chiar daca nu isc o cearta pe moment pe mine ma mustra constiinta.In fiecare dimineata imi spun ca trebuie sa fiu mai buna.sper sa reusesc.
Mam intins cam mult scuzeeeeee
aura
tora97 spune:
nu am fost niciodata de acord cu violenta fie ea si verbala...
niciodata nu mi am jignit partenerul si nici lui nu i am permis, de fapt nu a fost cazul
acelasi lucru il fac si cu Thea... niciodata, dar absolut niciodata nu i spun nici "macar" proasta....
daca ajungi la asemenea dulcegarii unde mai este respectul?
acum te injuri si dupa aceea facem dragoste nu? nashpa rau de tot..
o asemenea relatie nu poate fi de durata
pupici grasuni