Cuvinte jignitoare si injuraturi intre soti
Ma framinta de foarte mult timp acest subiect, in primul rind pentru ca am crescut intr-un mediu (parinti, rude, prieteni, vecini, necunoscuti) in care la fiecare cearta sotii isi aruncau expresii de genul "timpit, idiot, prost", ca sa nu mai vorbesc de injuraturi, de cele mai multe ori in fata copiilor. De multe ori am observat ca SOTUL e cel care le foloseste cel mai mult, intr-adevar am vazut si cazuri in care sotia ori ii raspunde cu aceeasi moneda, ori incepe ea "monologul" de injuraturi.
Nu pot sa inteleg -si va rog sa nu ma considerati o idealista- , cum doi oameni care pretind ca se iubesc, au copii, si-au jurat credinta la bine si la rau, isi pot arunca jigniri... "ce esti timpita baa", "idiotul naibii", baa tu esti proasta"...apoi dupa ce trece cearta se poarta ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat, peste citeva zile o iau de la capat...si gata...asta-i casnicie
Si eu ma cert cu sotul, ca doar e normal, dar va rog sa ma credeti ca noi nu ne jignim. Pai cum sa-l mai las eu sa puna mina pe mine dupa ce-mi spune ca-s idioata sau proasta de exemplu?!?
Personal, nu-mi place sa folosesc aceste expresii nici macar fata de cei mai buni prieteni, prefer sa le spun "iar o iei pe aratura", sau "imi miroase a creier expirat" samd.
Ce nu pot sa inteleg iarasi e, cum poti tu ca femeie - sau barbat, sa crezi ca iti poti salva relatia cu partenerul, cind stii ca el/ea gindeste astfel despre tine?...chiar daca o spune la nervi, totusi ii trece prin cap ca esti asa cum spune el/ea...
Pina unde poate merge aceasta toleranta? Cind spui "gata, imi ajunge"
Raspunsuri
Angela T. spune:
ups!! fara injuraturi, va rugam !!
mai bine faceti un pact: cand unul din soti ridica vocea, celalalt tace si-l lasa pe primul sa se descarce, iar data viitoare isi ia revansa .
la noi in familie principiul asta se aplica ... cu destul succes, deocamdata. bine, eu din fire sunt mai toleranta si-mi sare destul de greu tandara, insa incerc sa-i demonstrez sotului punctul meu de vedere cu calm si logica, fiindca n-are rost sa declansam furtuni in desert. si culmea, da rezultate, imediat tonul discutiei cade cu cativa decibeli...
Angela T
danat spune:
Problema m-a pus serios pe ginduri, asa de la prima ora....
La noi e cazul b), adica io sint aia care scoate uneori astfel de cuvinte. Asta se intimpla in cazul in care simt ca replicile LUI sint spuse tocmai ca sa ma scoata din sarite si cred ca el nu intzelege parca nimik din ceea ce incerk sa-i explic.
Oricum eu voi face tot posibilul (imi promit mie) sa nu mai scot "vrabiutze" de acest gen........
Shi sunt sigura totushi ca ne iubim, n-atzi vazut filme cu italieni?????? Asha sint unii, mai meridionali, ce??????
danat
vilma spune:
Si la noi, ca si la Dana, sotul face uneori remarci cu un singur scop: acela de a te scoate din sarite (dupa ce si asa esti scoasa...din toate ale tale.) Concluzia: maturizare intarziata...:-)
cateodata, suntem cam ca la scoala primara (sau la gimnaziu..)
Astia suntem, asta avem, cu asta defilam....in rest....
Noi sa fim sanatosi, ca belelele curg....
Camelia spune:
Sofie, zici bine ce zici!N-as putea admite sub nici o forma cuvinte jignitoare intre noi.Sau sa-i vorbim copilului asa!Nici vorba!De altfel, cred ca nu mi-as permite sa-i spun nimanui asa (si nici n-am spus-o vreodata).E o chestiune de respect.Si fara respect nu poate rezista o casnicie.Asta e parerea mea.
Samurai-lady spune:
Noi ne certam cam rar si nu foarte rau.
Amandoi suntem genul care...cand se supara-amutzeste.
La noi certurile sunt marcate prin tacere
Asa scapam si de problemele cu jignirile si cu cuvinte grele
aruncate unul altuia.
Ne retragem fiecare la computerul lui si incepem sa butonam.
Cand trec vreo 2-3 ore vine japonica la mine si-mi spune
hai sa bem un ceiutz sau hai sa ne plimbam.Si totul se termina.
Si seara.... ......ca dupa o cearta e incredibil.
Samurai-lady si bb.
Veve spune:
Ba uite ca noi chiar ne mai injuram![:P]...Dar NUMAI in gluma si niciodata cind ne certam!Si fara termeni gen prost,dobitoc,idiot!Nuuuu!Eu de fapt il trimit mai des"la mama"lui;el pe mine nu prea,ca deh,baiat de d-na invatzatoare, bine educat!Si ce-i cu asta?Ne iubim nebuneste,ne respectam si cred ca asta-i mai important decit codul bunelor maniere!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Angela T. spune:
sotul meu nu m-a injurat nici macar aseara (sa mai spun ca meritam cu varf si-ndesat) cand i-am ajustat (...un picut cam mult) frizura. si azi a trebuit sa se duca la serviciu cu gropi vizibile in par
Veve spune:
quote:
Originally posted by Angela T.
sotul meu nu m-a injurat nici macar aseara (sa mai spun ca meritam cu varf si-ndesat) cand i-am ajustat (...un picut cam mult) frizura. si azi a trebuit sa se duca la serviciu cu gropi vizibile in par
Aoleo!ai scapat ieftin!am patzit si eu odata cind mi-am rugat sotzul sa-mi ia doar un pik parul de pe git la spate ...Mi l-a luat de-am umblat citeva saptamini cu camasi cu gulerul ridicat de ziceai ca cine stie ce Lady Di ma mai credeam si eu[:P]...dar si ce l-am "alintat" ....saracul!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Garofitza spune:
quote:
Originally posted by zara
da sofie,
si eu sunt contrariata si chiar revoltata cind aud ca unii soti schimba astfel de injective intre ei...sincer, ma cert cu sotul meu, dar doamne, civilizat, fara jigniri de acest gen. din fericire el e atit de delicat si nu uita ca ma iubeste nici macar cind suntem in mijlocul discutiilor...poate ca doar apare ironia fina , dar nicidecum ceva asa de cumplit... nu stiu poate nu ne caracterizeaza pe noi badaraniile, in familie adica, ca de altfel la volan ne mai scapa ceva - ceva sau stiu eu, cind suntem furiosi pe lustra care nu se monteaza, sau aspiratorul care se impiedica mereu cind tragi de el sa te urmeze si el ramine fixat in prag sau de covor sau stiti si voi (si chiar si pe astea le regret si le condamn)...eu cred ca doi oameni care se injura nu au nimic in comun si au o relatie cel putin ca cea pe care o ai fata de un strain, adica egala cu zero...de aceea de cite ori citeam la una din femeile de pe acest forum ca le injura barbatii, ma gindeam ca eu as fi plecat de linga un astfel de om imediat ce ii iesea cuvintul pe gura...
uff, gata am spus ce gindeam, dar zau, nu acceptati astfel de tratamente in familie, e tare nesanatos.
cu drag,
z.
Nu mai pot adauga nimic, parca a fost raspunsul meu.
garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
mirelam spune:
Eu sunt de acord cu Veve. Nu se poate ca intre doi soti sa nu mai existe si momente mai putin placute si sa-ti mai scape si cate un cuvant mai urat, chiar daca nu este spus din suflet. Si asta nu inseamna ca cei doi nu se iubesc. Ba din contra....eu cred ca-i mai bine sa-ti descarci nervii un pic decat sa tii in tine si sa te consumi aiurea.
Sunt multe persoane care vorbesc elevat, nu-si spun unul altuia nici "da-te mai incolo" dar de iubit.....
Ma rog asta-i parerea mea...sper sa nu isc polemici.
Daca nu sunteti de acord, va rog, nu ma luati in seama.
Mirela