Cuvinte jignitoare si injuraturi intre soti
Raspunsuri - Pagina 2
coryna spune:
Fiecare ne-am mai certat cu sotii nostri, dar eu nu i-am adresata cuvinte jignitoare, pentru ca nici mie nu mi-ar fi placut sa le aud. De obicei cind ma vede ca am chef sa ma cert sotul meu incearca sa ma determine sa vorbesc despre nemultumirile mele atunci cind nu sunt nervoasa, dar daca nu reuseste si eu explodez mai mult vorbesc eu si el asculta, asa ca nu prea am succes, dar daca se intimpla sa marseze la cearta nu ma jigneste prin injuraturi, ci prin ceea ce gindeste. Asa ca eu sunt impotriva manifestarilor vulcanice!
dana nitoi spune:
nici nu se pune problema. daca o spui inseamna ca o si gandesti, chiar daca o faci in momente de non-control. eu din pacate sunt usor mai spurcata la gura, da' de una singura. de ex cand lovesc piciorul scaunului cu deshtele de la picioare iese o "firarmasa...." de mama focului
dana
ariel_7000 spune:
singura data cand l-am jignit a fost cand i-am zis ca este egoist!!!si ca nu are obraz...mama ce circ a iesit!!! oricum evitam sa ne insultam pt ca amnadoi am trecut prin relatii 'zbuciumate', in care am fost victimile si stim pe propria piele cum este...asa ca 'ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!'
ariel
alycia spune:
Deh fetelor ce sa va spun ... chestia cu injuraturile au doua taisuri.Unii le spun in gluma ca un fel de tandrete la inceput dar apoi se creaza un precedent si nu mare mi-e mirarea ca odata cu trecerea anilor sa ne trezim cu injuraturi adevarate spuse cu rautate in toiul unui conflict.Parerea mea este ca trebuie evitate pe cat posibil dar cum nimeni nu e perfect fiecare face ce poate.
ymellda spune:
Nici eu nu sunt de acord cu astfel de cuvinte. De fapt, sunt mai impaciuitoare si nu-mi place sa ma cert. Trebuie sa recunosc, totusi, ca se mai intampla sa ne mai certam si ... fara sa vreau se mai intampla si accidente. Imi pare rau de asta.
ANDRUTA mica si mamica ALINA
osna spune:
nu sunt de acord cu injuriile intre soti.am cunoscut familii care se certau in fata musafirilor si mai ca nu se luau de git acolo.am patit odata ca a venit la noi in vizita un cuplu si cind am deschis usa au intrat certindu-se pe usa.credeti-ma fetelor ma simteam prost la mine in casa .nu stiam ce sa le spun ca sa termine.i-am lasat singuri in sufragerie sa se calmeze.
noi am hotarit ca asemenea cuvinte nu isi au locul intr-o relatie.poate mie mai imi scapa citeodata cuvintul purcel dar niciodata in public si numai atunci cind sunt la limita rabdarii!!!!!!!!
geo spune:
Haideti sa va povestesc ceva ciudat, dupa parerea mea. Eu am crescut intr-o familie de tarani adevarati, care dadeau cu sapa pe tarla si mulgeau vaca ( sunt bunicii care m-au crecut), si i-am auzit de multe ori injurandu-se dar pe mine niciodata. Ei aveau probleme dar eu eram ferita de aceste vorbe, nu mi-au adresat nici "proasta" sau orice altceva. Pe mama mea nu am auzit-o nici "da-te mai incolo"!!!! Ma certa explicandu-mi ce nu e bine ce vorbe normale fara picanterii. Acum sunt casatorita ( aproape) nu legal inca dar nu mai e mult si familia de intelectuali a sotului meu precum si sotul meu sint spurcati la gura!!!!! De la "Mai taci ca prinzi muste, proasta, hai vaco mai taca-ti fleanca ....hai sictir, du-te pu..., piz..." etc E la inceput am fost socata dar mi s-a spus zambind ca ei nu fac asta "cu rautate", ca se stie ca se iubesc si si-ar da si viata unul pt. celalalt, dar asa "se mai alinta ei"....
Mie sotul meu imi zice asa mai rar ca stie ca ma supar, dar ma tulbura f. tare problema in sine. DaŽ ce o facultate si faptul ca gandesti profund te face sa vorbesti ca un birjar??? Eu nu ii inteleg, acum vorbesc normal si daca ceva nu le convine incep:" ia nu mai face pe doamna nu vezi ca esti o vaca...." sau se imita si sad unul de altul...mie mi se pare tare ciudat..Imi iubesc f. tare sotul dar nu ma pot acomoda cu "stilul lui" de glume...
Acum se poarta f. frumos, nu mai vorbeste colorat decat cand este prea nervos sau fac ceva ce-l nemultumeste profund. Pe mine cand ma nemultumeste ceva la el ii zic zambind si usor dojenitor. dar eu sunt o persoana extrem de toleranta. Si el e ...cateodata...
Ei ce ziceti????
salhiuta spune:
Acum sinteti inca la inceput dar dupa citiva ani buni cind intervine putina blazare ,dragostea nu mai este asa puternica ca la inceput toate defectele se vor accentua si atunci nu mai poti sa pleci pur si simplu pt. ca de tine depind poate copii si p[ropria-ti persoana dupa atita timp petrecut in doi nu va stii ce sa faca cu atita libertate.Gindeste-te foarte bine cit inca nu este prea tirziu.
dodo spune:
Draga Geo, cit o fi ea dragostea de mare, cind auzi primul "fa" sau alte epitete "piperate", inseamna ca respectul e nul si dragostea va pieri curind, facind loc mojiciei controlate sau nu. Eu zic ca e inceputul sfirsitului unei relatii durabile- gindeste-te ca, odata cu virsta,dragostea "leneveste"(nu moare) dar respectul ramine. Inchipuie-ti un cuplu de batrinei- nu mai e vorba de dragoste ca in prima tinerete dar respectul si tandretea dintre ei te face sa le invidiezi stabilitatea relatiei de-a lungul anilor.
Si eu sint impotriva oricarei forme de jigniri,chiar in timpul disputelor si sa nu uitam ca avem de oferit un model copiilor nostri.