spuneti-mi
Raspunsuri - Pagina 2
canuta-om-sucit spune:
multumesc mamicilor,deci ma mai gandesc.Eu vreaunumai ca noi nu avem casa inca nu suntem nici casatoriti.Dar eu vreau BB
aura
Mickyyy spune:
Eu am fost 3 ani de zile casatorita, si tot timpul gaseam ba eu ba el pretexte, ca suntem inca tineri, sa ne traim viata, ca n-avem aia, ca n-avem ailalta, ca nu sunt indeajuns de matura sa am grija de un copil...chestii de genul. In plus, nici rtelatia noastra nu era chiar pe roze, dar daca ar fi fost sa raman gravida din greseala, eram hotarata sa-l pastrez.
Nu s-a intamplat atunci, s-a intamplat acum, cand nu mai sunt nici casatorita, nu mai am nici casa mea, am un job bunicel, dar unde lucrez doar de 1 an de zile si un salariu minim pe economie pe cartea de munca, deci n-o sa pot sta cu prea mult acasa, ca-i posibil ca banii care vin la negru sa nu mai vina daca abuzez; ca sa nu mai zic ca pe langa chirie am si rata la masina, si o relatie care sta sub semnul intrebarii de multe ori. Si totusi, chiar daca sunt constienta de toate "lipsurile" mele, chiar daca au fost momente cand as fi avut mult mai multe sa-i ofer unui bb si tot nu l-am facut, chiar daca atunci cand am ramas mi-am pus si problema avortului, cred ca am luat decizia cea mai buna sa-l pastrez.
monica spune:
La īnceput n'am vrut deloc copii, nici eu nici el, dupe aia am īnceput sa vreau eu (deci evident, si el:D), a venit si casa, si masina (impropriu spus "au venit", ca n'au picat din cer, din nefericire), am decis ca īn nici un caz nu voi fi gravida pe timp de vara (ashea, ca n'aveam chef de calduri cu burtica mare), am zis ca e cazu' sa ne punem pe treaba prin luna august.... O SINGURA īncercare si samāntza s'a prins!! Vladutz a sosit taman bine, la īnceputul lui mai! Sarcina super, nashtere la fel!!
Va doresc tuturor aspirantelor sa aveti bafta mea!!
Pupici!!
Monica
teo1970 spune:
Nu mai sta prea mult pe ginduri, intotdeauna vei gasi un motiv sau altul ca sa nu faci un copil. Probleme avem totzi, mai mari sau mai mici, toata viatza. Vei avea probleme shi daca o sa ai un copil, da' asta nu-nseamna ca nu trebuie sa-l faci. Shi mai bine mai devreme decit prea tirziu!
teodora
mirela.mustaciosu spune:
Nu m-am pregatit deloc. N-am facut nici un calcul. A venit pur si simplu. Intr-o perioada cand, conform calculelor, oricum nu s-ar fi putut. Nici prin gand nu mi-a trecut ca am un bebe in burtica, nici macar cand ar fi trebuit sa-mi pun primul semn de intrebare. Am visat-o intr-o noapte pe Maica Domnului care-mi zambea de undeva de sus si m-am trezit speriata. Am intrebat colegele daca e de rau sau de bine si mi-a raspuns una din ele ca o sa am o bucurie mare. O saptamana mai tarziu mi-am facut un test de sarcina (desi eram convinsa ca e vorba doar de o dereglare hormonala, nu era prima data) si a iesit pozitiv. Si acum sunt mamica lui Tudor Cristian - cel mai scump copil din lume! Nu te gandi prea mult si nu-ti face calcule. Oricum bebe o sa vina cand vrea el, nu cand il programezi tu. Succes!
mirela.mustaciosu spune:
Daca te incalzeste cu ceva nici noi nu avem casa noastra inca si nici casatoriti nu suntem. Nu cred ca am simtit nici macar o secunda lipsa actelor, motiv pentru care nici nu ne-am grabit foarte tare sa le facem, probabil ca o sa ne casatorim pana la urma numai pentru ca eu cred ca e mai bine daca facem cununia religioasa (care am inteles ca nu merge fara cea civila). Succes.
quote:
Originally posted by canuta-om-sucit
multumesc mamicilor,deci ma mai gandesc.Eu vreaunumai ca noi nu avem casa inca nu suntem nici casatoriti.Dar eu vreau BB
aura
roxanak spune:
Calcule, calcule,.... am inmultit, scazut si impartit si tot nu ieseau trei camere la apartament, geam la bucatarie si baie, o masina cu patru usi. Am reusit din greu sa-mi conving sotul ca e cazul sa stam si noi intr-un apartament ceva mai mare (bine-inteles cu chirie), nu unul de burlac, dar cu masina nu am avut noroc. Tinea de ea cu dintii,... mai avea putin si o pupa dimineata si seara. In vara lui 2001 inainte sa plecam in concediu in Romania, i-am spus intr-o doara ca ce-ar fi sa avem un bb. N-au trecut bine cele patru saptamani de concediu, ca s-a si anuntat boaba noastra de cafea. Nu regret nimic, iar la trei luni dupa ce s-a nascut Lucia l-am convins sa schimbam si masina cu una cu patru usi.
Lasa problemele materiale la o parte si daca simti ca partenerul tau te sustine si te iubeste cu adevarat, nu mai sta pe ganduri. De multe ori o bucata de hartie aduce numai necazuri.
clau07 spune:
quote:
la mine prima oara s-a-ntimplat din greseala shi a doua oara calculat: al 2lea bb am vrut sa se nasca fix la 1 an diferentza de bb1 (imi convenea zodia, luna - aprilie s.a.);
Nu stiu cum a calculat mama mea, dar eu si sora mea avem aceeasi zi de nastere la un an diferenta.
Claudia
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by clau07quote:
la mine prima oara s-a-ntimplat din greseala shi a doua oara calculat: al 2lea bb am vrut sa se nasca fix la 1 an diferentza de bb1 (imi convenea zodia, luna - aprilie s.a.);
Nu stiu cum a calculat mama mea, dar eu si sora mea avem aceeasi zi de nastere la un an diferenta.
Claudia
SUPER !
La mine au avut aceeashi DPN, da' unu' a venit mai repede cu 1 sapt., asha ca diferentza e de 1 an shi 8 zile!
Clau, cred c-a fost excelent pt. tine shi sora ta, nu?! Ca eu vad la mei de pe-acum c-am fost deshteapta cind m-am hotarit sa-i fac asha!
Ana68 spune:
Vreau sa spun si eu ca primul meu copil,baiat (este in clasa I acum),l-am dorit .Tatal lui,cu 10 ani mai mare decat mine,tare se mai temea de a avea o asfel de responsabilitate pe umeri si facea fete-fete cand vorbeam despre subiectul bebici.Asa ca pot spune ca hotararea a fost luata de mine si...mea culpa!...am cam mers pe blat si am ramas cu Alexandru.Tare mandra sunt de el si ma bucur si acum de decizia pe care am luat-o atunci,mai ales ca Alex a venit cand eu implinisem deja 28 de ani.
A trecut timpul,viata mi s-a schimbat si am trecut prin multe(tatal lui Alex nu mai este printre noi)si suntem acum cu alt tati.Mai am o luna jumate si voi implini 35 de ani si peste doua saptamani va veni pe lume o fetita-sunt insarcinata in 8 luni si aproape jumatate.Alex e incantat,s-a obisnuit cu ideea de a avea o sora(isi dorea un frate).Sincer spun ca si acest copil e super dorit si chiar daca m-am gandit ca nu voi mai face alt copil vreodata si ca totusi am o varsta....m-am bucurat mult cand am ramas din nou insarcinta.Sa nu va mai povestesc reactia viitorului tatic,actualul meu sot,care mai are o fata ,din prima casatorie,in varsta de 16 ani.Abia asteapta....
Parerea mea este ca de iti doresti un bebe...e bine sa vina,nu s-o amani ,ba ca n-ai una,ba ca n-ai alta si tot asa....Eu am lasat intr-un loc si casa si servici si rude si m-am decis sa ma mut la 800 km distanta numai pentru a-mi relua viata de la capat.Stau in chirie,dar e atata armonie si intelegere si pace in casa la noi ca niciodata nu mi-a parut rau de pasul pe care l-am facut acum mai bine de 1 an si jumatate in urma.
Va doresc,mamici si tatici,numai bucurii si sanatate multa si sa aveti parte de copii frumosi si sanatosi.
Cu mult drag,o mamica.
Ana-Maria