spuneti-mi
Hei,mamicilor vreau sa stiu si eu ce calcule v-ati facut inainte de a ramane insarcinate. Cum v-ati pregatit pt. miscatori?
aura
Raspunsuri
iubibubi spune:
eu mi-am facut "calcule" vreo... doi ani inainte de bb. si mereu ajungeam la concluzia ca "nu e cazul acum". asa ca le-am lasat deoparte si imediat a venit bb :):):). acum imi pare rau c-am pierdut atat timp cu "matematica"...
le-am lasat deoparte si dupa ce-am ramas insarcinata. metodic, am inceput sa: mananc sanatos, beau cat mai multe lichide, ma plimb in aer liber, ma odihnesc, nu ma stresez, nu ma enervez etc. am citit si foarte multe pe tema asta (pacat ca atunci nu stiam de existenta forumului DC) care mi-au ajutat dupa.
in preajma venirii lu' bb am cumparat strictul necesar, iar lucrurile "mari" (pat, carucior etc.) dupa ce s-a nascut (deh, asa au zis babele si io le-am ascultat).
cam asta pe scurt.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
sorana spune:
Pe mine m-a luat pe nepregatite! Adica am ramas insarcinata din greseala. Si la mine "matematica" zicea ca inca nu e cazul. Dar acum sunt fericita si Monica implineste 1 an duminica!
Eu zic ca e suficient timp in cele 9 luni de graviditate sa te pregatesti pt. bb.
bb Monica si Sorana
adlemi spune:
Ce calcule??? Eu luam anticonceptionale si cand am hotarat ca e timpul pt bb-le meu, am renuntat la ele. Vreo trei luni nu s-a intamplat nimic, desi as fi stat si in cap ca sa iasa ceva. E, daca am vazut ca nu e si nu e, am reluat bulinele. Dar am avut un ciclu dereglat, le-am oprit si m-am dus la doctor. Ca-s sanatoasa, ca n-am nimic, ca se mai intampla...Bun, zic mai fac o pauza de buline ca parca nu se intampla la toata lumea ce mi se intampla mie. Fac pauza si luna urmatoare nu a mai venit menstruatia. Zic, iar e dereglat.Bun, asteptam...Si ma ia cu greata-zic ficatii!-ma ia cu somn-hibernarea...Toate ca toate dar la un test pozitiv nu ma asteptam. E, si au fost 2 teste pozitive, HCG marit de la o luna la alta...Si acum BB e sanatos in burtica, are 17 saptamani si 3 zile, l-am vazut in poze si astept sa-l simt ca misca.
Deci, lasa calculele!Daca e sa fie, e si daca nu-l calculezi tu. Sa dee Domnul sa fie, si sa fie cand trebuie, si sa fie sanatos!
crysa spune:
si noi am calculat 3 ani. ba ca n-avem apartament, dupa ce am luat apartament nu avem mobila, dupa ce am luat si mobila nu aveam masina klumea pt. bb . si ne-am dus in concediu la mare anu trecut si sotul meu a zis gata e timpul pt. bb caci asa niciodata nu o sa avem destule. si in aprilie al nascut pe bb bia si in mai ne-am luat masina. acum ne dam seama ce mult ne-a lipsit bebelusha. asa ca... da-i inainte fara calcule ca timpul trece si o sa-ti para rau.
,
ochinegri spune:
quote:
Originally posted by crysa
si noi am calculat 3 ani. ba ca n-avem apartament, dupa ce am luat apartament nu avem mobila, dupa ce am luat si mobila nu aveam masina klumea pt. bb . si ne-am dus in concediu la mare anu trecut si sotul meu a zis gata e timpul pt. bb caci asa niciodata nu o sa avem destule. si in aprilie al nascut pe bb bia si in mai ne-am luat masina. acum ne dam seama ce mult ne-a lipsit bebelusha. asa ca... da-i inainte fara calcule ca timpul trece si o sa-ti para rau.
,
Bb Bia & mami Crysa
Super raspuns !
iuliac spune:
Socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. Eu am facut altfel de calcule. Sa-mi iasa in zodia taurului. Si am muncit, si am muncit.... si de-abia dupa sase luni am reusit sa raman insarcinata.
clau07 spune:
Si noi am amanat 4 ani, in ideea ca nu avem casa noastra, apoi am plecat de acasa(din tara), si anul acesta ne-am hotarat ca ar fi timpul sa avem un copil. Nu mai avem 20 de ani, dar sper sa nu avem probleme. Poate am calculat prea mult si mi-e teama sa nu fie prea tirziu. .Poate nu am avut curajul sa imi asum responsabilitatea si le admir pe cele care au avut acest curaj. Sunt atatea probleme care intervin si pe care trebuie sa le rezolvi tu singura.
Acum am ajuns in momentul in care vreau , dar nu stiu daca pot fi. Cred ca nu trebuie facute prea multe calcule. Oricum sunt slabe sanse sa vina atunci cand vrei. Trebuie sa ai rabdare.
Claudia
mamamariana spune:
Nici un calcul!!! Primul l-am facut prea repede (dintr-un accident) si am spus timp de 12 ani ca asta e copilul si altul nu mai fac pana cand s-a repetat accidentul. Dar sunt fericita ca sunt mamica a doua fetite minunate.
Mamamariana
radu_tud spune:
in primul rand o voi lua pe cocoasa ca vorbesc din casa, dar am fost si eu implicat in treaba asta, asa ca imi dau cu dezinvotura cu parerea.
Am fost si suntem un cuplu de sociologi foarte calculati.
Am planificat casa, am facut casa, masina asisderea. Facem cariera? Am facut si cariera! Mobila, dotari? Au aparut si alea. Ne-au iesit toate ca la oficiul de calcul.
Facem bb? ok! ... Bai, dar ala nu se mai facea! si da-i si lupta, si stai si-n cap si-n coada, si da-te pe la medici si cunoaste-i pe toti. "voi sunteti sanatosi! "munciti" mai mult la treaba asta!" ... cam asta ne ziceau toti.
Mama si ce-am mai "muncit"... aproape un an.
Bai si am pus si noi capul in perna sa ne mai tragem sufletul de la atita munca ... si s-a hotarit si bb sa vina.
Acum Paul are 1 an jumate.
Singura problema e ca ne-am obisnuit sa muncim din greu. Noua ne place munca.
Eu muncesc de la 7 dimineatza pana seara ... ca imi dau astia de munca de ma cocoseaza la serviciu. Bashca cite o sedintza de cite 3-4 ore de ies de acolo ca Harry Potter... calare pe matura.
Am zis ce nu trebuie?
teo1970 spune:
la mine prima oara s-a-ntimplat din greseala shi a doua oara calculat: al 2lea bb am vrut sa se nasca fix la 1 an diferentza de bb1 (imi convenea zodia, luna - aprilie s.a.); am muncit zi shi noapte atunci cind a trebuit shi ... am reushit din prima ! acum ma felicit pt. hotarirea pe care am luat-o atunci shi pt. "calculul" facut!
teodora 2 x