soarta unui bebe
Raspunsuri - Pagina 2
moto spune:
Pacat .....Dumnezeu sa-l odihneasca pe micut iar pe celalalt bb sa-i de-a putere sa treaca cu bine peste toate problemele.....Delia si bb Sebastian.
ruxij spune:
Si eu zic ca gemenii au fost mari, semn ca au crescut bine in burtica. Parca nu pot sa cred ca cel de 3.4kg arata ca un prematur, nu prea vad cum, la greutatea lui. Nou nascutzii nu sunt oricum prea frumosi. Dar stii de ce nu a trait cel mai mic? Exact ce probleme a avut? Se leaga de cafea si tutun? Nu cred ca as putea sa dau vina pe mama, sincer. Poate este lipsita de educatzie si nu a fost la controale, dar nu as acuza-o.
Tu ca nasa cred ca ai procedat corect si frumos si le-ai cumparat hainutze si cele necesare. De unde stii ca vor apela mereu la tine? S-ar putea, tu ii cunosti mai bine, dar atunci daca esti sigura si nu crezi ca ai fi prea incantata, nu mai boteza copilul. Nu stiu, nasii de botez se ofera, sau se roaga?
cam asta ar fi parerea mea.
ruxij
MirelaV spune:
trist..foarte trist..pentru unii e atat de usor sa aibe un copil..2...si cum spui tu madalina...ei nu au de nici unele..si totusi au hotarat sa faca un copil..nu vreau sa fiu rea..dar poate ptr ei e o usurare ca au scapat de unul..daca zici ca pe tot timpul sarcinii nu s-a ingrijit deloc..nu i-a pasat...
sunt oameni..cupluri..care isi permit din pct de vedere financiar sa faca un copil...sa ii ofere tot ce are nevoie..si e atat de greu de indeplinit acest vis..uneori imposibil...
e trist..ma doare sufletul sa aud asemenea povesti..
ce poti face tu? ce cred eu ca poti face tu? sa te bucuri in continuare de fetita ta cat mai mult posibil...si pe finul tau sa il ajuti cand si cu ce poti...si poate sunt cruda..dar daca ii ajuti..si ii ajuti iar..se vor obisnui asa..si nu vor invata sa lupte ptr a-i asigura bebelusului cele necesare in viata..ci vor da fuguta la voi..ca nasa poate..nasa are..cunosc problema..
daca am fost cruda si am amplificat durerea ta, imi cer scuze..dar eu asa vad lucrurile..
sper ca te vei linisti..curind..
MirelaV
Lia spune:
quote:
Initial creeata de cristinuca
Dragele mele,
Stiu ca o perioada de timp am ramas in ceata, nu am mai participat la forum decat doar prin a citi mesajele voastre si fara a va raspunde;
am sa va povestesc ve atrist pe care pe mine mamica a unei fetite superbe de 11 luni m-a marcat enorm de mult:
Cumnata mea a nascut acum trei zile doi bebelushi superbi, unul de 3.400 Kg si unul de 2.800 Kg, insa cel de al doilea nu a trait decat 48 de ore, el plecand spre ingerasi in cursul zilei de azi, eu fiind cea care a trebuit sa imi anunt cumnatii sa le incerc sa le fiu umarul pe care sa planga.
De doua ore de cand m-am intors la spital stau si ma intreb ca poate lucrul asta nu s-ar fi intamplat daca ai mei cumnati cel putin ascultau ce le-am tot zis eu si sotul meu in cele 9 luni.
cumnata mea nu s-a dus la nici un control, nici o analiza facuta, dar in shimb a bagat cafea si tutun in ea la greu........ma simt vinovata ca nu am avut puterea sa o conving de ceea ce este mai bine pentru ea si bebe......
si consecintele au aparut nici Cristian nu se simte foarte bine la cele 3.400 ale lui arata ca un copil nascut prematur..........
am nevoie de sfaturi, ce sa fac eu acum?
pe langa toate astea mai sunt si nasa bebeului (pentru mine este o fericire), dar cand ma gandesc ca ei nu au de nici unele acasa, nimic, absolut nimic, eu ce ma fac, trebuie sa ii ajut dar cum? (le-am luat imbracaminte cat sa le ajunga pana la 3-4 luni, pampersi...suzete...etc), dar ma intreb oare ei nu se vor invata asa si cum nu au cate ceva vor veni in fuga la mine.
si totusi ar trebui sa ii las sa se loveasca de probleme sa inteleaga ca un copil nu e o joaca ca trebui sa ii asigure minimul de necesar.........
ce ma fac fetelor?
cum sa o scot la capat?
sunt distrusa
madalina & ana cristina 11 luni
PARERE PERSONALA!(vorbeste Lia-membru DC,nu Lia moderator)
Buna.Cum sa o scoti la capat?Cu ce?Din cate am inteles,nu esti mama bebelusului,natural vei face atat cat poti si cat doresti pentru copilas.E frumos ca i-ai cumparat hainute.
In rest,cred ca emiterea judecatilor de valoare referitor la motivele pentru care bebelusul geaman a decedat,Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace! este un lucru urat.Esti medic?Exista CERTITUDINEA faptului ca nicotina si cafeaua au omorat bebelusul????
Expunerea faptului ca situatia materiala a parintilor nu e cea mai fericita si mi se pare fara sens.Presupun ca acei parinti sunt adulti si prin urmare au dreptul sa hotarasca daca doresc copii/cati/in ce conditii,etc.
Ce sa faci acum?Fa cat poti si cat doresti pentru acel copilas,daca se poate fara partea adiacenta de morala pentru parinti.Si nu vad de ce ai fi "distrusa".trista si plina de compasiune,DA!,e posibil,dar "distrusa"?
Gasesc afirmatia cu privire la aspectul prematur al bebelusul in viata,care are 3400g ca fiind una putin probabila.
Felicitari parintilor pentru micutul Cristian,sa dea Domnul sa fie sanatos si sa creasca mare si voinic!
Tie iti doresc sa devii o matusa si o nasa buna si o persoana mai toleranta,eventual!Numai bine!
Lia&Andrew
Jackie spune:
Familia mea a trecut prin experienta unui bebe mort tot la doua zile, cel al cumnatei mele.. si nu cred ca e exagerat sa spui ca te simti distrus in asmeneea situatie..Imi dau lacrimile si acum numai amintindu-mi de acele clipe, desi am fost doar martor al tragediei..
In al doilea rind, cred ca inevitabil sa apara suspiciuni ca mama poarta o vina.. Recunosc ca ne-a trecut si noua prin cap aceasta varianta. E foarte urit sa gindesti asa, stiu, dar acest lucru se poate intimpla, mai ales daca e vorba de cumnata, cu care nu esti ruda de singe...Acum nu mai cred asta, cumnata mea e o mama foarte buna pentru cel de-la doilea copil nascut perfect sanatos, dar, repet, in clipele acelea de groaza ne-am pus aceasta intrebare pacatoasa...
Referitor la problema care te framinta, Cristinuca, eu zic ca pentru moment ai facut destul si trebuie sa-i lasi sa se descurce. Nevoia ii va invata...Si aici vorbesc tot din experienta..Am o familie destul de numeroasa si nu toti au aceleasi posibilitati ca mine pentru a-i asigura copilului ceea ce cred eu ca trebuie si totusi toti nepoteii mei sint frumosi si sanatosi...Sa dea Dumnezeu ca micutul celelalt sa fie sanatos, iar parintii sa aiba puterea sa treaca peste aceasta nenorocire...
ane2 spune:
Trist ....dar asa cum au spus si fetele nu cred ca mama are vro vina.....totusi sa faci un copil in zilele noastre iti trbuie bani nu gluma cum a putut sa faca acest copil stiind foarte bine ca nu are ce sai ofere, nu vreau sa jignesc pe nimeni da sa faci un copil si sa nu ai de nici unele mai bine nul mai faci.
Desi am o situatie materiala foarte buna ma gandesc la cat voi cheltui cand voi naste ca orice mama vreau tot ce e mai bun si mai frumos ptr puiul meu nu? si stau si ma gandesc la situatia din romania la preturile care sunt si salariile infime, si ma ingrozesc.
Sa-i dea Dumnezeu sanatate micutului Cristian si sper ca parintii lui sa faca tot posibilul sa-i ofere macar strictul necesr micutului.Si tu ca esti nasa lui fa tot ce-ti sta in putinta sa-i ajuti
anita
cristinuca spune:
Plang si nu imi vine sa cred, v-am spus si eu oful meu si voi aruncati in mine.......... eu una sa spui si alta e sa vezi cu ochii tai, eu nu ii reprosez cumnatei mele ca nu a avut grija de ea sau de sarcina, poate ca asta ati inteles voi, eu nu arunc cu pietre si gunoi in persoanele la care tin, am incercat si voi incerca din rasputeri sa ii ajut asa cum am facut-o pana acum si in acest weekend cand am alergat de colo pana colo pentru ca ea a ramas fara lapte si asa mai departe, nu stiu ce ati inteles voi dar de dataasta ma judecati gresit si nu aveti dreptate.
Copilul care are 3400 arata ca un prematur (a fost ajutat sa respire in primele 48 de ore de oxigen, si este parerea medicilor si nu a mea.
si sa stiti ca sunt distrusa pentru ca "Ionut" a murit - voi nu stiti ce este in sufletul meu nu ati facut decat sa am scoateti pe mine ca fiind cea rea.
v-am cerut un sfat si voi ce mi-ati dat
cand m-am referit ca vor veni tot timpul la mine stiam eu ce stiam, si acum las la o parte faptul ca sunt nasa, am facut tot ce mi-a stat in putinta :"si va dau un exemplu: sambata noaptea m-au sunat sa imi spuna ca ei nu au biberon, ca numai au pamapersi, lapte praf, si glicerina boraxata, bonisan, si nu stiu ce san de silicon ca au nevoie si ca ei nu au cum sa ia toate astea, - m-am sculat din pat si mi-am trimis sotul la cumparaturi - si voi ma judecati ca o critic in loc sa ii fiu aproape"
mi-am neglijat copilul in weekend ca sa ii ajut pe ei......
P.S. si cel mic a murit din cauza intoxicatiei cu tutun (denumirea exacta a medicilor nu o stiu - asta scrie in certificatul de deces), si nici Cristi - doctorii ne-au spus ca e posibil sa aiba probleme cardio- respiratorii
e trist dar adevarat - nu sunt suparata pe voi insa numai eu stiu adevarul, alte mame se chinuiesc sa aibe copii, altele ii fac si asteapta la altii sa ii creasca
si din acest moment ma puteti judeca asa cum vreti voi, nu ma cunoasteti si nu stiti ce este in sufletul, inima mea
le multumesc fetelor pentru ca au fost alturi de mine, si celor care m-ati scos vinovata
cred ca cel mai bin eeste sa raman in ceata si sa incerc sa fiu cat mia putin activa pe forum
plang si am avut si eu nevoie de un ajutor si cand colo.........
diseara am sa ii dau si sumantei mele sa citeasca acest subiect de la cap pana la coada.
va multumesc
11 luni
claudia_a spune:
Draga mea,
eu zic ca tu procedezi asa cum este corect...lasa gura lumii, ca oricum nu o poti satisface niciodata!! Esti un om deosebit si nu pentru ca ajuti parintii, ci pentru ca ajuti minunea mica de bebelus (pe care-l astept si eu de foarte mult timp! si ma rog la Dumnezeu sa-mi ofere sansa asta: de a fi mamica)! Eu zic ca tu esti un om deosebit si trebuie sa ajuti finutul atat cat va avea nevoie; tu esti mamica si stii cel mai bine ce-i trebuie bebelusului...
Eu cred ca in momentul luarii unei decizii de a avea un bebelic, trebuie sa-i asiguri cadrul sanatos...eu cred ca e importanta in sens negativ tigara si cafeaua in cantitate mare!!! Asta este! Asta-i parerea mea si ar trebui sa nu se mai judece orice parere!!! Fiecare are dreptul la o parere indiferent daca ne convine sau nu!!
Cristinuca, stai linistita si sunt convinsa ca a fost doar o expunere a faptelor si nu o judecata a faptelor!!!
Te pup! si ai grija de familia ta!
casandra spune:
Cristinuca draga, hai nu fi suparata. Asa e, tu stii cel mai bine situatia si e destul de greu sa o expui in cateva cuvinte. Nu cred ca te judeca nimeni, dar fiecare si-a dat cu parerea pe marginea a ceea ce ai scris, fara sa cunoasca exact cum stau lucrurile.
Andrada spune:
quote:
Originally posted by cristinuca
diseara am sa ii dau si sumantei mele sa citeasca acest subiect de la cap pana la coada.
In cazul in care sumanta e cumnata ta, eu zic sa o mai lasi putin in liniste cu copilul ei. A trecut prin multe si mai are in fata multe nopti nedormite, etc plus durerea pierderii unui copil. Eu zic ca nu-i momentul sa-i arati cum ai facut publice problemele ei si parerea ta despre familia ei.
In privintza faptului ca nu au de nici unele, dupa cite mi-aduc aminte exista chiar o superstitie legata de cumpararea lucrurilor pentru bebei, inainte de nasterea lor, si stiu cu certitudine citeva instantze in care asta a picat in sarcina rudelor pentru ca fireste parintii erau prea ocupati. Mai ales cind in cazul tau tu doar te-ai sculat din pat, sotzul a fost la cumparaturi nu?.
Hai ca am fost rea putin doar ca sa-ti arat ca sint ACUM persoane mai indurerate ca tine si alte persoane care trebuie sa treaca pe primul plan: cumnata si copilul ei. Oricit ai fi de suparata crede-ma nu-i momentul sa le plingi pe umar, fii TU tare si ajuta-i cit poti, ca-i greu la inceput, ti-aduci aminte?
cu drag,
Andrada
(parere personala)
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele