soarta unui bebe

soarta unui bebe | Autor: cristinuca

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

Stiu ca o perioada de timp am ramas in ceata, nu am mai participat la forum decat doar prin a citi mesajele voastre si fara a va raspunde;
am sa va povestesc ve atrist pe care pe mine mamica a unei fetite superbe de 11 luni m-a marcat enorm de mult:

Cumnata mea a nascut acum trei zile doi bebelushi superbi, unul de 3.400 Kg si unul de 2.800 Kg, insa cel de al doilea nu a trait decat 48 de ore, el plecand spre ingerasi in cursul zilei de azi, eu fiind cea care a trebuit sa imi anunt cumnatii sa le incerc sa le fiu umarul pe care sa planga.
De doua ore de cand m-am intors la spital stau si ma intreb ca poate lucrul asta nu s-ar fi intamplat daca ai mei cumnati cel putin ascultau ce le-am tot zis eu si sotul meu in cele 9 luni.
cumnata mea nu s-a dus la nici un control, nici o analiza facuta, dar in shimb a bagat cafea si tutun in ea la greu........ma simt vinovata ca nu am avut puterea sa o conving de ceea ce este mai bine pentru ea si bebe......
si consecintele au aparut nici Cristian nu se simte foarte bine la cele 3.400 ale lui arata ca un copil nascut prematur..........
am nevoie de sfaturi, ce sa fac eu acum?
pe langa toate astea mai sunt si nasa bebeului (pentru mine este o fericire), dar cand ma gandesc ca ei nu au de nici unele acasa, nimic, absolut nimic, eu ce ma fac, trebuie sa ii ajut dar cum? (le-am luat imbracaminte cat sa le ajunga pana la 3-4 luni, pampersi...suzete...etc), dar ma intreb oare ei nu se vor invata asa si cum nu au cate ceva vor veni in fuga la mine.
si totusi ar trebui sa ii las sa se loveasca de probleme sa inteleaga ca un copil nu e o joaca ca trebui sa ii asigure minimul de necesar.........

ce ma fac fetelor?
cum sa o scot la capat?
sunt distrusa

11 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

M-a impresionat foarte mult povestea ta ! Si cand te gandesti ca multe dintre noi ne chinuim luni sau chiar ani sa avem un altii au parte de aceasta minune si nu stiu sa pretuiasca ceea ce au .sincer ,esti intr-o situatie tare dificila ,ai putea sa ii lasi sa ,desi nu cred ca o vor face, avand in vedere ca nu s-a in grijit deloc pe perioada sarcinii. oare si-au dorit acesti copii ? sincer, nu cred .pe de alta parte te gandeste la cel mic si ti se rupe sufletul , sunt convinsa , cand te gandesti ca nu este ingrijit adecvat. doamne ,ce o fii oare in capul acestei femei ? cerd ca nimic, nici macar cenusa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Trista povestea..dar din pacate exista si femei egoiste..
Asa cum a spus si Lulu, unele dintre noi se chinuie sa pastreze minunile astea, si facem tot posibilul sa ne fie bine, iar altele nu stiu sa aprecieze.Fie ca ingerasul sa ajunga sus si sa ii fie bine, iar pe mama incearca si fa-o sa inteleaga ce inseamna un copil.Tu ca nasa, esti mai mult decat importanta in viata bebelusului..implica-te daca poti, si sa fii tare.Va doresc numai bine..si poate ma repet..dar sanatate maxima sa fie..

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Se pare ca e mare pacatul sa iti asumi destinul altuia, fiecare cu al lui.Tu sa fii alaturi de ei, mai ales acum, cand reprosurile nu le vor intelege, dar nu uita sa pui si limite.Sa le de Dumnezeu noroc....

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Cind te gindesti ca eu nu pot avea copii desi imi doresc enorm sa am si eu un si ea nici macar acum dupa ce unul din bb sa dus in lumea ingerasilor,nu se gindeste la binele si fericirea celui ramas.Pacat ca saracul bb are asa parinti.Iti doresc numai bine si sa ai puterea sa fii macar tu alaturi de copil si poate timpul o ii va schimba si pe parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Cristinuca, imi pare rau, poate gresesc, dar impresia care mi-a lasat-o mesajul tau este ca tu ai scris aici mai mult ca sa o vorbesti de rau pe cumnata ta decat sa ii deplangi soarta de mama care a pierdut un copil. Mie mi se pare ca gemenii au crescut chiar foarte bine in burtica, 2800 si 3400 de grame nu e de aruncat. Se nasc copii cu 2800 singuri, apoi gemeni? Si sunt bine-sanatosi.Si se nasc copii cu 4000g si se sting... Cum poate sa arate un copil de 3400g ca un prematur? In loc sa-i ajuti si sa fii alaturi de cumnatii tai tu te plangi ca iti vor cere tie una-alta.

Dumnezeu sa-l odihneasca pe micul ingeras si sa-i dea putere mamei

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Cred ca fiecare este responsabil in viata pentru actiunile lui si isi asuma anumite riscuri cind are un regim de viata dezordonat. Poate asa a fost sa fie...
Noi avem o cunostinta care a fumat si fumeaza 1 1/2 de tigari si la 2 zile un borcan de ness, pe toata perioada sarcinii nu a modificat cu nimic "regimul". Are un baietel de 8 ani si mamica la nastere a avut 40 de ani. Copilul a fost retras de scoala in clasa I, lesina in timpul orei.
E posibil sa iasa din el un om normal,cum si varianta nefericita se poate intimpla.
Gestul tau e grozav sa le oferi o mina de ajutor, dar cred ca cel mai important ar fi sa ii ajuti moral, cred ca acum au cel mai mare nevoie de un om linga ei, dupa o asemenea durere in mod sigur modul lor de a percepe ca au devenit parinti se va schimba radical.
Eu cred ca fiecare copilas are un ingeras pazitor...
Numai noroc si sa ai parte numai de cele bune.

There is a difference between knowing the path and walking on it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

cristina draga,nu stiu ce sa-ti spun sincer .eu nu am baut cafea si nu am fumat am facut toate analizele posibele si imposibile si rares tot cu probleme s-a nascut.Nici noi nu avem nici casa nici de unele si altele.Ne descurcam enorm de greu,si dupa cum stii am fost ajutati foarte mult de oamenii cu suflet de pe acest forum.Nu traim decat din somajul meu si inca vreo 2 maxim 3 milioane(sarbatoare cand sunt atatia) pe luna de la ai nostri,dar suntem constinti ca acesti bani(marea lor parte ) sunt ai lui Rares.Ba mai mult decat atat,ne-am ambitionat sa-i dam ca lapte praf si Humana(ca am zis noi ca-i cel mai bun si bb nostru merita dupa ce s-a luptat sa supravietuiasca dupa saptamani de aparate si zeci de medicamente bagate in el).
Nici noi poate nu paream responsabili si constienti de cate greutati si cate sacrificii trebuie facute pentru un bb ,dar e al nostru ,ni l-am dorit enorm,l-am pastrat contrar dorintele familiei si acum ne chinuim in adevaratul sens al cuvantului..dar avem o satisfactie:Avem un bb frumos si voinic(si s-a nascut prematur)!!!Nu am spus si sanatos pentru ca inca mai mergem la doctor,suntem in observatie pentru o boala pe care doar 1 copil dintr-o mie o are la nastere..dar avem certitudinea si traim cu speranta ca in cele din urma,datorita eforturilor si firii lui luptatoare vom invinge si Vom putea spune si ca sunntem SANATOSI!
Nu-ti doresc decat sa ai un nepotel Sanatos si parintilor si intregii familii multa putere de a trece peste acest nefericit eveniment!
Adina si bb Rares.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysa spune:

subscriu la ce a spus lauraa. fetele, nu aruncati cu rosii ca Doamne fereste. eu am fumat in timpul sarcinii si am mai baut si o cafelutza /zi si multumesc lui Dumnezeu bianca e super faina. si s-a nascut cu 2900 si 49 cm. acum are 5 luni si are 7300 si 67 cm. eu cred ca trebuie sa mai vrea si Dumnezeu. cine stie ce probleme or fi avind si ei, parintii gemenilor. pacat de ingerasul ala mic, Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l ajute pe astalalt sa se faca sanatos.

sanatate maxima,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE PE MICUTUL CARE A LUAT CALEA SPRE CERURI,,,
SORA MEA A FUMAT SI BAUT CAFEA SI BERE TOATA PERIOADA EI DE SARCINA SI ARE UN BAIAT DE NOTA 10 ACUM,,,NU ESTE PROBLEMA CAFELEI SAU TUTUNULUI ATIT DE IMPORTANT DAR BINEINTELES TREBUIE SA NE OPRIM ATUNCI CIND ESTE TIMPUL....FRATELE MEU A AVUT SI ARE ACEASI PROBLEMA CA A TA,,,DOAR CA EU II SUNT NASA COPIILOR LUI 3 LA NUMAR,,SI I-AM AJUTAT SI II AJUT CUM POT EU ADICA NU MA VAIT CA DACA VOR DA DE GREU LA MINE VOR VENI CACI AM FOST SIGURA DE ASTA DE LA INCEPUT,,,ADICA LE-AM DAT DE LA INCEPUT SI AM STITU CA O SA LE DAU TOT TIMPUL,,CEEA CE AM FACUT ESTE PENTRU COPII CARE LE SUNT NASA,,, SI ATUNIC CIND MA SATURASEM SA LE DAU SI EI SAU DAT CU CAPUL DE PERETI EU M-AM SIMTIT VINOVATA CACI TREBUIA SA II LAS DE LA INCEPUT SA SUFERE SI NICIDECUM ATUNCI CIND EU LE FAC UN BINE PENTRU EI SI COPII...DECI NU ESTE FRUMOS SA O JUDECI PE CUMNATA TA,,,MAI BINE NU LE DA DECIT SA LE SCOTI OCHII.......ASTA ESTE PAREREA MEA...
O ZI PLACUTA

Elena cu burtica & sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe mititel!

3 ani !!! pe 14 februarie

Mergi la inceput